sigaraya başladım

pepperony

Nirvana
Pro Üye
9 Eylül 2013
11.938
27.380
bu ara sorunlar üst üste geldi bir türlü de çözüme kavuşmadı dün nasıl olduğunu bilmiyorum markete girdim ve sigara aldım
eve geldim dört beş tane içtim ve çok daha rahatsız olmadım sadece uyuduktan sonra hafif baş dönmesi oldu
kısacası hala içmemek için kendimi zor tutuyorum
ve kendim 26 sene boyunca sigara içmiş biri değilim
şu an daha nasıl devam etmem onu düşünüyorum

Benim bi insanda en dayanamadigim koku sigara kokusu.. var mi öyle iğrenç birsey yaa bakin yakin bir arkadaşım içiyor ve bir kere geldi yanıma bana poğaça almış, verdi, inanin yiyemedim cunku poğaça bile sigara kokuyor, kızı gectim yani. Kokusu içen kişiye gelmese de etrafindakilere fazla fazla gelen ve rahatsiz eden bi koku. Sadece bunun için bile içilmez bence. Ki sağlık boyutunu yazmayacagim herkes biliyor zaten.

Oruc tutacaksaniz ramazan dolayisiyla unutun ve birdaha hatirlamayin

Gel karşılıklı içelim
O değil de ben de başlamıştım hala içiyorum. Ben hic pisman degilim ya haz alıyorum.
Bize pis kokuyon diyenler once kendi kokunuza bakin saka bi yana harbiden zararlı.... Yokuş çıkamıyorum yokuş

şuan da içmemek için kendimi zor tutuyorum demişsiniz ya,işte öyle bir şey yok.
4-5 tane sigarayla sigara bağımlısı olunmaz.siz etraftan gördüğünüz için öyle hissediyorsunuz.
o alışkanlık zamanla olur.bir günde ya da 4-5 sigarayla olacak iş değil.

bu yaştan sonra da yapmayın.size küçük bir örnek vereyim hemen.
üniversitede başladım sigaraya 5-6 yıl içtim.bu arada da eşimle sevgiliydik.sigara kullanmaz.en nefret ettiği kokudur.ve bu konu da çok katıdır.
bana sürekli bıraksan iyi olur diyordu tamam tamam diyordum sadece.bir gün dedi ki sigara içtiğinde seni öpmek istemiyorum,çok kötü kokuyorsun.o kadar utandım ki anlatamam.4 sene kadar oldu herhalde bırakalı.
tavsiyem başlamadan bitirin.

O meretin seni avucunun içine almasına müsade etme. 4-5 sigarayla başlar... Bir bakmışsın üstünden 4-5 sene geçmiş. Sağlığına yazık, hem bak sigara selülit yapıyor

At o paketi. Bir sigara bagimlisi olarak soyluyorum. Hic bulasma o lanete. 4-5 dal seni bagimli yapmaz. Stresini aldigini dusundun belki ama yalan. Git sahile yuru. Biseyler yaz ciz. Bir arkadasinla dertles. Kendini sinemaya tiyotraya at. Kafani dagit ama dumandan medet umma Hem maddi hem manevi hem fiziki zarar. Allah benide kurtarsin.

27 yasindan sonra sigaraya basladim ben de. Goren herkes soka girdi tiksinirdim cunku ben. Zaten icis seklime de soka giriyolar cunku icmeyi bilmiyorum☺☺neyse gel zaman git zaman paketler 3 sene oldu simdi birakmaya calisiyorum. Hem sagligima hem keseme yazik. Hic baslama bosver. 2-3 tane ilerde bagimlilik yapiyor

Ben ilk içtiğim gün 10 tane icmistim o gece zordu benim için ama sabah ne kadar saçmaladığımı anladım attım paketi çöpe hemen bağımlı olunmuyor zaten süreklilik olması lazım

Lütfen, bağımlı olmadan atın o pakedi.Kendinize yaptığınız büyük kötülük, ben de yıllardır içiyorum. Aslında kötü de örnek olacak belki ama çoğu zaman keyif alarak içiyorum. Emin olun zaman geçtikçe zararlarını hissediyorsunuz.

Senelerdir ara ara içerim bu aralar cogalttim ama su bağımlı nasil olunur anlamadım gitti.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yardımlarınız ve yorumlarınız için
bu ara bir şeyleri çözüme koyamadım sanırım bende sigaraya sardım
ama kendimi tutmaya çalışıyorum büyük bir zarar olduğunun farkındayım aslında
en başta kendimi bağımlı psikolojisinde hissediyorum
ve yediğim içtiğim her şeyde kül tadı geliyor
umarım bir daha paket almam

Lise son sınıftaydım sanırım başladığımda.
Bi heves uğruna denebilir, arkadaş çevresi denebilir, merak denebilir.
Öyle öyle devam etti.
Hala daha içiyorum, yaklaşık 6 7 sene olmuş.
Çok lanet bir şey.
Sabahları kahvaltı alışkanlığım yok uyandığım hiç bişey yiyemiyorum.
İlk yaptığım iş uyanır uyanmaz daha wc gitmeden ocağa nescafe için su koyuyorum.
Sabahları kahve ve sigara içip anca ayılıyorum.

Ve en kötüsüde iradesizin önde gideyim bu konuda!!
Diliyorum Allah'ım dan olurda hamile kalırsam tiksindirsin beni sigaradan nefret edeyim de bir daha elimi sürmeyeyimm

Şahsen üzüldüm. Ben de Allah'ın yardımıyla sigarayı bırakmıştım ki 2 buçuk yıl sonra tekrar başladım. Mutsuzluğuma mutsuzluk kattım. Fiziksel bağlılıktan ziyade psikolojik bağımlısıyım, bu da iki açıdan üzüntü veriyor. Umarım tekrar tez vakitte hayırlısıyla ve kolaylıkla sağlıklı sıhhatli bir şekilde bırakmam ve bırakmanız nasip olur.

Arkadaşlar bir buçuk sene sonra sigaraya başladığım gibi bıraktım
Taa o zamandan cevap veren herkese teşekkürler
Mune konumu kapatır mısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…