• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakınca kilo alma sorunu

efsun_02

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2024
37
-11
1
36
Merhaba günde 1 paket sigara içiyorum, bırakmak istiyorum ve bırakacak iradem de var yalnız bırakınca acayip derecede iştahım açılıyor. Sürekli bişeyler yemek istiyorum. Daha önce bıraktım 10 kilo aldım başladım bu sefer de iştahım kesildi 10 kilo zayıfladım.. Şuan ki zayıf halimden memnunum ve sigarayı yeniden bırakmak istiyorum bırakınca iştah kontrolünü nasıl sağlarım, aynı kilomda kalabilmem için önerileriniz nelerdir?

Benim arkadaşlarım da aynı şekilde oluyordu bırakma evresinde, sakız çiğneyen arkadaşım vardı veya bitki çayları içebilirsin iştahı bastırması için ya da oruç tutuyor gibi düşünebilirsin

Merhaba günde 1 paket sigara içiyorum, bırakmak istiyorum ve bırakacak iradem de var yalnız bırakınca acayip derecede iştahım açılıyor. Sürekli bişeyler yemek istiyorum. Daha önce bıraktım 10 kilo aldım başladım bu sefer de iştahım kesildi 10 kilo zayıfladım.. Şuan ki zayıf halimden memnunum ve sigarayı yeniden bırakmak istiyorum bırakınca iştah kontrolünü nasıl sağlarım, aynı kilomda kalabilmem için önerileriniz nelerdir?
Bıraktıktan ne kadar süre de geri basladınız?İstah acılmıyor aslında sadece duygusal açlık yaşıyoruz.Ben de 5-7 kg arası almıstım ilk bıraktığım dönemde.4-5 ay bir süreci oluyor.Bu sürecte hic almayayım derseniz spora baslayın zaten yapıyorsanız yeme ataklarında ya da nikotin yoksunlugunda yudum yudum su icin.Kısa süre sonra o gelen yeme ya da nikotin isteğinin geçtiğini göreceksiniz.

Bir psikolog şöyle demişti kötü alışkanlıklardan kurtulmak için yerine sağlıklı başka bir alışkanlık koyup beyindeki bağlantıyı kırmak gerekiyor. Siz de sigarayı bırakıyorum değil de artık doğal ve sağlıklı yaşama geçiyorum diye yola çıkabilirsiniz. Sigarayla birlikte paketli gıdaları, alkolü, gazlı içecekleri, abur cuburları, fast foodu vs. vs. komple hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Sağlıklı, katkısız şeyler yemeye başlayabilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki sigarayı bırakmak zaten zor, bir de bununla mı uğraşıcam? Evet tam olarak bununla uğraşmanız gerekiyor. Tüm odağınız sigarayı bırakmak değil de sağlıklı beslenme olursa 10 değil 5 kilo alırsınız. Kendinize güveniniz gelir. Belki sonra üstüne aralıklı oruç eklersiniz ya da spor. Artık bir sağlıklı yaşam yolculuğunuz olur.

Bıraktıktan ne kadar süre de geri basladınız?İstah acılmıyor aslında sadece duygusal açlık yaşıyoruz.Ben de 5-7 kg arası almıstım ilk bıraktığım dönemde.4-5 ay bir süreci oluyor.Bu sürecte hic almayayım derseniz spora baslayın zaten yapıyorsanız yeme ataklarında ya da nikotin yoksunlugunda yudum yudum su icin.Kısa süre sonra o gelen yeme ya da nikotin isteğinin geçtiğini göreceksiniz.
12 yıl içtim 7 yıl bıraktım bu sene tekrar başladım sigarayı bırakınca aldığım 10 kiloyu bu sene başlayınca geri verdim

Back
X