Sigarasız hayat çok güzel:)

D

duygut

Ziyaretçi
sigarayı bırakalı 1 hafta oldu. ilk günler çok zorlandım krize girdim ama yinede içmedim. mücadele ettim sigarayla. önceden 4 ay bırakmıştım. vucudum nikotin istemedi. sigara içmek için içtim yeniden başladım yani. ama bir daha asla başlamaya cesaret edemem. bu kadar zorluk yaşa sonra bir daha başla. ayrıca arkadaşlar ben parlıament alıyodum 1.5 lira zam gelmiş yuhh dedim:KK70: 7 lira 25 kuruş olurmu sigara yaa:sm_confused: ama bilerek yapıyolar artık nereye kadar bakalımkaydirigubbakcemile3 insanın aldığı maaşın çoğu sigaraya gider. geriye ne kaldı?kaydirigubbakcemile3 içen arkadaşlar bırakın sizde sağlığınız için. bir gün bir hastalık çıkarsa allah korusun ama o zamanmı bırakcaksınız? benim yüzümde sivilce çıkıyodu o bile geçti, saçlarıma bile canlılık geldi.insan sigara içince çirkinleşiyo. yırtın atın paketi hiç düşünmeyin hayat devam ediyo bir dumandan ibaret değilmiş yanikaydirigubbakcemile3

canım krizlere nasıl dayandın bide ne kadar süredir kullanıyordun

ay ben de çok istiyorum ama bırakcam iyince bile canım istiyo

Son zamdan sonra azaltarak bırakacam dedim.Şimdi indirime girdi ne yapacam:::)))))Zor ya gerçekten çok zor............

aynen arkadaşım çok zor elim ayağım uyuşuyo resmen sürekli uyumak istiyorum ama yatınca uyuyamıyorum kafayı yiyeceğim

kızlar ben 16 yaşımdan beri içiyodum kaç kerede bıraktım başladım. şimdi 8.ci günüm o kadar rahatladımki.ilk 1 hafta gerçekten çok zor.dediğiniz gibi uyuşuyo insan.ama bir daha başlamya asla cesaret edemem. kalbim sıkışıyodu.gittikçe cildim saçlarım berbat olmaya başladı.hayır onu bırakın sağlığım bozuluyo bunu farkettim.ben yakında evlenicem.ve yakın zamandada çocuk düşünüyorum.nikotin temizlensin istiyorum vücudumdan.çocuğuma yazık olur.nişanlımla beraber bıraktık. kalbim sıkıştıkca bana korkular geliyodu. ya birden gidersem ya nişanlımada bişey olursa? devam etseydik fazla yaşayamıcamızı biliyodum. kızlar hasta olmayı beklemeden biz bıraktık. sizin önce böyle düşünceleri kafanızdan atmanız gerek.ben bırakamam diyosanız daha hazır değilsiniz. önce kafadan atıcaksın,vazgeçiceksin.eğer kafadan silerseniz 1 hafta zorlanırsınız ama dayanırsınız çünkü beyin artık vazgeçmiş ondan.1 ay sonra zaten ister istemez beyin nikotini unutuyo normal yaşama geri dönüyosunuz ve çok mutlu oluyosunuz kendinizle gurur duyuyosunuz iyiki bırakmışım diyosunuz.ben krize girdim asabi oldum ama yinede içmedim.çünkü 1 hafta sonra düzeliceğimi biliyodum.evet şimdi öyleyim çok rahatım. akapuntura gidicektim vazgeçtim.gerek kalmadı.unuttum ben sigarayı onsuzda hayat devam ediyo kızlar:) kendinizi bir an önce hazırlamaya bakın.illa bir hastalığınızın çıkmasımı lazım bırakmanız için? (tabi allah korusunda) yani kafanızda bitirmeye bakın ama bitirdiğinize emin olun öyle bırakın.

bu arada şimdiki yaşımda 25:)

saol canım bilgi için araştırdığım kadarıyla ilk 4-5 gün kriz oluyormuş sonra yavas yavaş krizler azalıyor ve 15 günün sonunda en alt seviyelere iniyormuş 5 günü atlatmak marifet çok kez denedim ve deneyeceğim de bırakana kadar paketteki son sigarlarım inşallah bende bırakacağım

saol canım bilgi için araştırdığım kadarıyla ilk 4-5 gün kriz oluyormuş sonra yavas yavaş krizler azalıyor ve 15 günün sonunda en alt seviyelere iniyormuş 5 günü atlatmak marifet çok kez denedim ve deneyeceğim de bırakana kadar paketteki son sigarlarım inşallah bende bırakacağım
yani bu hep böyle sürmediği için rahat ol. onu bildiğin için zaten dayanıyosun.eğer hergün kriz gelseydi kimse bırakamazdı canım.nasıl nikotine alışıyoruz.bu seferde nikotinsizliğe alışıyoruz hepsi bu.
ilk 1 hafta oyalan.evde durma ilgini çekicek bir şeyler yapki aklına bile gelmesin sigara.gelincede ye hiç çekinme.ama ilk 1 hafta için geçerli.sonrada spora başla. eğer sen sigarayı bırakmak istiyosan bu çok güzel birşey.demekki birgün gerçekten bırakıcaksın anlamına geliyo.ye,iç uyu,sinirlen ama yeterki bir daha başlama.emin ol sonunda sen mutlu olucaksın iyiki kurtuldum diceksin. derin derin nefes almaya çalış sürekli.gözlerini kapat kendini rahatlat bir şekilde.inan bırakmak aslında zor değil.sadece biz gözümüzde büyütüyoruz.uyuşturucu resmen bizi esir almış.umarım kurtulur ve iyileşirsin canım.buraya yazarsın artık.sağlıklı günler diliyorum sana.:teselli:

inşallah yarından itibaren bırakmaya kararlıyım yarın olmasa bir hafta sonra bırakana kadar kendimle savaşcam yenilsemde pes etmemeyi düşünüyorum

süpersin canım ben en sonunda inanıyorum bırakıcağına öyle hissettirdin yani devam et bu düşünceyle yazarsın burayadayerimseniben

Merhabalar bende 14 yıldır içiyorum ve artık dibe vurduğumu hissetmeye başladım aslında yapı olarak hastalıklara karşı çok duyarlıyım evhamlıyım yani.Yılladır sigara içiyorum damarlarımı tıkıyorum cişğerlerimi tıkıyorum bir rahatsızlık hissedince büyütüyorum korkuyorum ama yine içtim yine içtim şu son zamana kadar.2 ay önce üşüttüm öğretmenim okulda içemiyosun tabii tenefüslerde çık dışarı iç soğukta titriye titriye derken üşüttüm.Balgam sırt ağrısı bitmedi gitti iki ay tıkanmaya başladım doktora gittim bronşit dedi iki ay önce antibiyotik kullandım geçer gib oldu geçmedi.Uzun süre bitki çayları falan bitrmeye çalıştım yok bitmedi en sonunda göğüs hastalıklarına gittim ama arada öyle bir tıkanmaya başlamıştım ki gidiyorum hissi geldi.Dr kan testi yaptı zatürre mi diye yok çıkmadı nefes testi yaptı nefes darlığı başlamış antibiyotik verdi geçmezse ciğerde tahribat mı var diye tomografi çekicez dedi.Antibiotiğin sonuna yaklaştım baktım hala sıkıntılarım devam ediyor sigarayı bıraktım korkudan 5 gün oldu sıkıntılarım geçti rahat nefes alıyorum enerjim yerine geldi cildim güzelleşmeye başladı dışardan da farkediliyor.Allen carr ı okudum ben geçen yılda okumuştum hatta geçen yıl 500 tl verip sigara bırakma merkezinede gitmiştim ama 1,5 günden fazla sigarasız kalamamıştım.Kitabı anlamamışım şimdi çok şükür rabbime 5 gün bitti herhalde daha bir 5 gün en fazla sürer sıkıntı oda dayanılmaz birşey kesinlikle değil bu beyin işi gerçekten öyle beynine doğru mesaj verebilirsin ne başın öyle aman aman ağrıyo ne sinirli oluyosun ne ızdırap çekiyorsun Allenin dediği gibi bundan zevk almanın yollarını buluyorsun.Ben elbette bi mücadeledeyim ama o kadar bağımlıydım ki çok zor çok korkunç birşey sanırdım değil öyle ama sinirli değilim nikotinin içimde tepiştiği anlar azcık geriliyorum ama geçiyor çevrem bunu anlamıyor bile o derece.Ama enerji hemen farkedilir şekilde değişiyor valla kızlar yaaaaaaaaa cildim yumuşadı 37 yaşındayım kaz ayaklarım başlamıştı onlar çok hafifledi 5 günde herhalde bir süre sonra yok olurlar...Sigarayı bıraktım diye ortalığa dökmedim ben .Sinir oluyorum nasıl gidiyor dendiğinde yada bırakamazsın tarzı bakışlar olduğunda ve bıraktığımı bilmeyenler bile bi güzellik geldi sana diyor hakket farkediliyor....Kesinlikle sanırdım ki sigarasız otllaşıcam.Ben okulda hangi grubun içine girsem hemen neşe getiririm bi matrak hava oluşur sigarayı bıraktığımda durgunlaşırım keyifsizleşirim sanıyodum yokkkkkkkk hiç birşey değişmedi aynı ben.Allah bırakmak isteyen herkese kolaylık versin yolumuzu açık etsin inşallah.

pelince arkadasım bende bıraktım 2 günüm ama çok etkilendim napmalıyım,ne önerirsin stresim içineyvahedigeldismile

kızlar bende tam 2 saattir içmiyorum benim için başarı sayılır bu emzik gibi sürekli ağzımdaydı çünkü

"]
pelince arkadasım bende bıraktım 2 günüm ama çok etkilendim napmalıyım,ne önerirsin stresim içineyvahedigeldismile
serm allen carr ı okudun mu bilmiyorum arkadaşım.Öncelikle şunu belirteyim kendim hep yazılanları okurken ben daha farklı daha zavallı bir bağımlıyım diye düşünürdüm söylemesi kolay derdim yada benim kadar bağımlı değildir ,ya da bunları biliyoruz nasıl yapıcaz onu söyle diye düşünürdüm.Ama hiç alakası yok.Mesela şimdi bende diycem bu iş BEYıNDE BıTMELı gerisi hikaye.Ama bütün bunları ben burda anlatsam çok kuru kuru kalır.Allen carr bunu çok güzel anlatmış.Ben bir yıl öncede okudum ama şu an ki gibi anlıyamadım o sırada kitabı okuyup bırakan bir arkadaşım vardı ve 1 yıldır içmiyor.Ben ikinciye okudum.
Stresin kaynağı bırakmayı istediğini düşünüyorsun ama yeterince istemiyorsun sanırım daha doğrusu bıraktıktan sonra ki boşluk duygusu onsuz olmaz duygusunun atmış değilsin bütün bunlar hepsini bende yaşadım her tiryakide yaşıyor.ılk şart bırakmayı kesinlikle istemek şüphe duymamak.Sanırım sihirde burda ben bunu gerçekten istiyorum serm aklıma sigara içmek geldiğinde canım istediğinde deriz buna ya o can istemesi değil benim canım her hücresine kadar sigarayı bırakmak ve hatırlamamak istiyor nasıl canım sigara istiyor diye düşünürüm ki diye düşünüyorum bu sadece nikotinin verdiği his ve dayanırsam bir süre sonra gidecek ve ben o pisliği hatırlamadığım aklıma gelmeyen günlere erişicem diyorum ve bu sanırım gerginliği alıyor ve mutluluk veriyor.Okumaduysan oku canım ben bunları tek başıma düşünemezdim kitap öğretiyor inşallah hepimiz kurtuluruz inşallah

kızlar bende tam 2 saattir içmiyorum benim için başarı sayılır bu emzik gibi sürekli ağzımdaydı çünkü

Son düzenleme:
bravo kızlar tebrik ediyorum sizialkisalkisalkisvereliniortak bakın benim 9 gün oldu.artık günde saymıyorum aslında ama 1 ocakta bıraktığım için kolay geliyo aklıma:) her neyse bir arkadaşta çok güzel anlatmış pelinmiydi? karıştırmıymdekaydirigubbakcemile3 baravo sana canım.sen hakkaten bırakmışsın belli oluyo.hadi kızlar kendinizi bu uyuşturucudan kurtarın.bakın ben çok rahatladım artık kriz gelmiyo çok azcık oda hemen geçiyo.biliyorum ilerleyen zamanlarda hiç gelmicek kriz.bunun için rahatım.sigarasız hayatta oluyo.önceden bıraktığım için biliyorum yani.boşuna başlamışım.cidden hiç bir şekilde aklıma gelmiyordu. arkadaşlarım içiyordu ben yine içmiyordum.ama neden başladığımı bende bilmiyodum.vücudummu nikotin istedi? hayır.unutmuştum bile silmiştim aklımdanda.sadece birgün canım çok sıkıldı bende dedimki gidip sigara alayım onla geçer sıkıntım dedim.düşünceye bakarmısınızkaydirigubbakcemile3 birden bire oldu ama. her neyse ama bir daha asla başlamaya cesaret edemem hem manevi hemde maddi.sağlıklı günler,uzun yaşamalar diliyorum size kızlaryerimseniben

belki size bir kolaylık olur arkadaşlar ben 5 aydır sigara içmiyorum arkadaşlar 12 senedir bir fiil içtim. daha öncede bırakmak istedim ama dediğiniz gibi iki saat bilemedin üç saat dayanabiliyordum.

ama ben 5 aydır sigara içmiyorum ve kriz filan geçirmedim sadece sigara içen varsa yanından uzaklaştım ama şimdi bu bile etkilemiyor çok şükür Allah sizede yardım etsin

beni en çok etkileyen sigarayı bıraktıktan sonra devamlı sigaranın pis kokusu burnuma geliyodu
meğer çantama sigara kokusu sinmiş ve ben devamlı içtiğim için hiç bunun farkında olmamışım öyle utandımki insanlardan . neyse sizde bırakmak için sebebler bulun arkadaşlar daha mutlu olcaksınızzzz.

Paketimde 1 sigara kaldı, canım içmek istediğinde onu elime alıyorum ve kendime şuan buna ne kadar ihtiyacım var diye düşünüyorum ve şuana kadar içmedim.kafamçokkarıştı
2-3 ayda bir sigarayı bırakma teşebbüsünde bulunan biri olarak başıma geleceklere hazırlıklıyım,tüm bunların bir süre sonra geçeceğini de biliyorum.Ama beynim uyuşuyor resmen...

Kızlar 7 saattir içmiyorum!!!
maşallah

belki size bir kolaylık olur arkadaşlar ben 5 aydır sigara içmiyorum arkadaşlar 12 senedir bir fiil içtim. daha öncede bırakmak istedim ama dediğiniz gibi iki saat bilemedin üç saat dayanabiliyordum.

ama ben 5 aydır sigara içmiyorum ve kriz filan geçirmedim sadece sigara içen varsa yanından uzaklaştım ama şimdi bu bile etkilemiyor çok şükür Allah sizede yardım etsin

beni en çok etkileyen sigarayı bıraktıktan sonra devamlı sigaranın pis kokusu burnuma geliyodu
meğer çantama sigara kokusu sinmiş ve ben devamlı içtiğim için hiç bunun farkında olmamışım öyle utandımki insanlardan . neyse sizde bırakmak için sebebler bulun arkadaşlar daha mutlu olcaksınızzzz.
Sorma canım bende o kokuyu duyduğumda çok şaşırdım çok rahatsız oldum.Bugün bütün tülleri yıkadım ama eşim fosur fosur içiyor evde kapris yapmakta istemiyorum ama insan içmiyince evi her yanı temiz olsun istiyor ama benim eşim hiç ince değil malesef gelir yanımda içer.İşin aslı bu beni zorlamıyor kim içerse içsin hani canım falan istemiyor sadece kötü koku evimden üstümden başımdan gitsin istiyorum

X