Sigaradan sonra

ddderrr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
297
41
318
Bursa
YAKLAŞIK BİR AY OLDU sigarayı bırakalı..15 yıl içmiştim aralıksız...ve birgün bırakmaya karar verdim ve elime o günden beri almıyorum...herşey iyi güzel de heryerimde sivilce çıkıyor...ki bende sivilce çok nadir çıkardı...bilgisi olan var ise bana yardımcı olabilir mi?

bende bıraktım sigarayı sigara içtiğim yıllarıma acıyorum şimdi.sivilce çıkması normal.dermatolog yada cildiyeye git cildine uygun birşeyler tavsiye edebilir.
benim cildimde değişiklik olmadı.

birde sigara parasını hergün kenara at.çok motive ediyor.aldığım paketlerin hesabını yapsam herhalde bir ev alabilirdim

sigaradan sonra somut olarak neler değişti hayatında bahsedermisin...mesela cildin açıldığını duydum gerçekten bunca yıl sonra vucut kendini yeniliyor mu?bu arada süper bişey sigarasız yaşam biliyorum senide tebrik ediyorum

en başta yattığım an uyuyabiliyorum hiç bilmezdim uykunun bu kadar zevk verdiğini.önceden çok yorgun olsamda uyuyamazdım.asabi sinirli insanlar gibi olurdum şimdi sakinim.genel yapımda sakinimdir aslında.
sigara yüzünden kanser olmicam en azından.tabi kanser yapıcı diğer şeyler hariç gdo yada zararlı ışınlar gibi.
evet zamanla cilt rengi düzeliyor açılıyor güzelleşiyor.sararık görüntü yok oluyor.sivilce dökmenin sebebi cilt yeniliyor güç kazanıyor o yüzden diye biliyorum.çünkü sigara bırakanlarda genelde sivilce ve tüylenme olur.vücut mekanizması böyle yaparmış.

bende seni tebrik ederim çünkü zor bi karar yıllar sonra bende bir anda bıraktım neden diğer insanlar gibi olmayım diye.
nedeni sigara içmeyenler bize tuhaf bakıyor bende farkettim ki sigara içmeyenlerde bana tuhaf geliyor aynı içki içmeyip içki içenleri tuhafladığım gibi.

cildi bırak ciğerlerimiz bile 5 ile 15 yılda yeniliyormuş kendini.sigarayı bırakınca ilk 20 dk da değişiyor vücutta herşey.

Bende bırakalı 6 ay oldu,Önceleri benimde yüzümde sivilciler çıktı sanki diken batmış gibi acıyordu ve birkaç gün sonra geçiyordu.Bunu çevremde sigarayı bırakan kişilere sorduğumda kanın nikotinden temizlendiğini ve temizlenirken vücudun dışarı attığını söylediler,Şimdi geçti sigarayı bıraktığım için çok mutluyum.Vücudum yenilendikçe sağlıklı bir insan olduğumu düşünüp daha çok mutlu oluyorum ve melitta'ya katılıyorum uyku düzeninizden tutunda psikolojinize kadar herşey değişiyor.Sigara içen herkesin en kısa zamanda bırakmasını diliyorum.

inşallah arkadaşım herkes bu esaretten kurtulur..teşekkür ediyorum yardımcı oldun..bu arada sende iyiki bırakmışsın

ben kilo almaktan korktuğum için bırakamıyorum,ne kadar hastalıklı bir düşünce tarzı değil mi

ben kilo almaktan korktuğum için bırakamıyorum,ne kadar hastalıklı bir düşünce tarzı değil mi

KARŞILAŞTIRDIĞIN ZAMAN ...sigara içmenin seni şişko bir bayan görüntüsünden daha çirkin ve mutsuz yaptığını bilmen lazım...

ben de bırakalı 5 ay oldu...benim cildimde hiç öyle şeyler olmadı,çok kilo da almadım,2 kilo falan aldım....

yalnız aylardır öksürüğüm kesilmedi....sigara içerken bile böyle öksürmezdim....son bikaç gündür de iyice coştu,hele dün gece uyuyamadım resmen...doktora gidicem,çok kötü çünkü...kuru kuru gıcık şeklinde öksürüyorum...ciğerlerim acımaya başladı artık öksürmekten

KARŞILAŞTIRDIĞIN ZAMAN ...sigara içmenin seni şişko bir bayan görüntüsünden daha çirkin ve mutsuz yaptığını bilmen lazım...

Biliyorum,işin ilginç kısmı ailem sigara içtiğimi bilmiyor,mesela beraber tatile falan gidiyoruz bir ya da iki hafta içemiyorum tabi ve zerre kadar canım istemiyor,onlardan bağımsız olduğum an tekrar içmeye başlıyorum...ne bileyim bir garibim bu konuda...

ay aynı ben...ben de yıllarca sigara içtim. ailem hiç bilmedi. eşimle onların yanına gittiğimde bir ay boyunca ağzıma sürmezdim. ne kriz ne başka birşey yaşıyoprdum. ama ne zamanki arabaya binip şehirden çıktım şeytan dürtmeye başlıyordu. tamamen psikolojik işte.

Evet cilt kesinlikle açılıyor.Bir kaç kere bırakdım başladım.Dolayısıyla her seferinde aynı şey oldu.Cildim kesinlikle açıldı.
En fazla 5 kilo

Bende böyleyim.İçtiğim dönemlerde aynı şehirde olduğumuz ablama gidiyordum.Orda kendime daha iyi hakim olabiliyordum.Onlardan çıkar çıkmaz dediğin gibi şeytan dürtüyor

bende sigarayı bıraktıktan sonra yüzümün her yeri sivilce ve kırmızı leke oldu 2 ayrı doktora gittim vedikleri ilaçlar iyi gelmedi
kilo konusuna gelince 10 kilo aldım diyetisyene gidicem ne kilolarıma nede yüzümdeki sivilcelerime alıştım alışamıyacağımda resmen aynalara küstüm
eski beni çok özledim

yoo.. ben 1 kg alsam üzülürüm. sigara bırakmanın kg aldırdığına inanmıyorum. sadece ağız alışkanlığının yerine sürekli yemeği koyarsan alırsın. ben 3 ay bırakmış ve aşırı kilo vermiştim. güzel değildi ama verdim çünkü enerjim artmıştı. bir de yemek sonrası içmeyi sevdiğim için o duygudan mahrum kalmak istemedim. daha az yedim daha çok hareket ettim.

4 gündür içmiyorum en en en önemlisi sabahları temiz bir nefesle uyanıyorum
ellerim, saçlarım sigara kokmuyo
kendime daha fazla güveniyorum
param cebime kalıyo

bende bırakalı 3 hafta oldu. diken batar gibi sivilceler çıktı bendede doğru vallla. ağzımda aft çıktı. doktor sigarayı bıraktığımı öğrenince bu yüzden dir dedi.ama geçiiyor. herkes cildimin önceden limon sarısı gibi olduğunu şimdi pembeleştiğini söylüyor zaten bende farkı farkediyorum. vücut zehiri atıyor..parlıyorsun resmen

sigara bırakınca ağırlıığının yüzde 5 i kadar kilo alabilirmişsiniz bende 3 kilo aldım daha da almadım. pek prob değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…