Sigaradada neymiş öyle bir bıraktımkii !!!

pomakkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
11
0
arkadaşlar merhaba umarım dikkatinizi çeker.ben 10 yıllık sigara içicisiyim.sigarayı hayatımın bir parçası olarak düşündüm hep.26 yaşındayım.düşününki henüz gelişme dönemimde bu illetle tanıştım.okdar kötü etkilerini gördümki kendimde.düşününki sigara ile ilgili izlediğim o iğrenç videolar bile etkilemiyordu.yaşıtlarımın cildi harikayken benim cildim onların yanında yaşlı kalıyodu onlar hiçbir kreme gerek duymazken ben kırışıklık kremleri araştırıyordum.nefes almakta zorluk falan filan bi tarafa yüzümde yaptığı deformasyon beni sigaradan nefret etmeme sebebp oldu.bırakma düşüncesi hep vardı ama birtürlü uygulayamamıştım.çok şükür bir gece aniden verdiğim bir karar ve çok inanarak ettiğim dua ile (Allahım beni bu illetten kurtar ve bırakmama yardım et.)kurtuldum.çok olmadı bırakalı sadece 10 gün ama asla geri dönmem ve asla birdaha elime dahi almam.kurtuldum çünkü.daha önce bırakmayı deneyememiştim bile.ilk defa böyle oldu ve yeniden doğmuş gibiyim.hatta hep derdim kendi kendime acaba sigarasız nasıl bir hayatım olurdu.içen arkadaşlarım neolur bırakalım bu pisliği.azaltarak olmuyo kesinlikle.birden kesip atın.inanın uygulaması söylemesi kadar kolay.yeterki karar verin.evde asla sigara çakmak bırakmayın.küllükleri ortadan kaldırın.sakız çekirdek meyve helede yoğurt.ilk 3 güN dayanın gerisi kolay.evet biraz iştah açılıyo ama varsın açılsın.enazından kendimizi zehirlemiycez.ARTIK KENDİMİ BEDENİMİ NEFESİMİ CİLDİMİ (inanın 2gün bile cildimin canlanmasına yetti.)HERŞEYİMİ ÇOK SEVİYORUM.sizlere yardımcı olmayıda çok isterim.sevgiler.

bravo kız bende 10 yıllık içiciyim ve bir aydır içmiyorum bende bıraktım ...bir bravoda bana gelsin o zaman dimi :)

maddi manevi kardayız gerisi hikaye...

ikiniz adına çok sevindim o illetden kurtuldugunuz için darısı digerlerinin başına istenirse insanın başaramadıgı iş yokopuyorumnanaktan

ÖYleyse hepimize bravo..

ben de 16 yıldan sonra günde en az 2 paket içerken hemde,birden bıraktım.ve kesin kararlıyım.başlamayacağım..üstelik haftaya da spora başalayacağım,sigaraya verdiğim paraları artık daha sağlıklı olmak için vereceğim...
:sm_cool:

ÖYleyse hepimize bravo..

ben de 16 yıldan sonra günde en az 2 paket içerken hemde,birden bıraktım.ve kesin kararlıyım.başlamayacağım..üstelik haftaya da spora başalayacağım,sigaraya verdiğim paraları artık daha sağlıklı olmak için vereceğim...
:sm_cool:

Büyük başarı tebrik ediyorum arkadaşım ..:lepi:

hepinizi tebrik ederim öncelikle de bir sorum olacak,ben de içiyorum ama böyle arkadaşlarla birlikte yada çayın yanına iyi gidiyor diye falan 1-2 tane içiyorum.bir paketi rahat 1 ay gidiyor.içmesem bile kolay kolay aramıyorum sigarayı.örneğin bi gün içtikten sonra taa 1-2 ay sonra içesim geldiği oldu yani.acaba ben bağımlı mıyım?

hepinizi tebrik ederim öncelikle de bir sorum olacak,ben de içiyorum ama böyle arkadaşlarla birlikte yada çayın yanına iyi gidiyor diye falan 1-2 tane içiyorum.bir paketi rahat 1 ay gidiyor.içmesem bile kolay kolay aramıyorum sigarayı.örneğin bi gün içtikten sonra taa 1-2 ay sonra içesim geldiği oldu yani.acaba ben bağımlı mıyım?

Hayır tiryakilikden ziyade senin ki bence özenti. hani demişsin ya çayın yanında arkadaşlarla, özenti oluyor o onlar yaktı işte bende yakıyım onlara eşlik ediyim gibisinden. Aramıyorsun ne güzel, herşey beyinde bitiyor işte.Bende beynime sigara konusunda hükmettiğim an zaten kurtulmuş olucam. İnş.bilmiyorumkismile

evet evet özentilikten evet kesinlikle.zaten ilk yaktığımda da özentiliğimdendi.kızlar içiyorlardı böyle ellerinde sigara çok karizma görünüyolardı,ben de ilk öyle yaktım.inşallah bırakırsın tamamenboshayallersmile

bravo kız bende 10 yıllık içiciyim ve bir aydır içmiyorum bende bıraktım ...bir bravoda bana gelsin o zaman dimi :)

maddi manevi kardayız gerisi hikaye...

Kızlarrrr bütn bravolarrr bizim olsun :hooray: bende bıraktım 3.hafta :enbuyukkk:

evet evet özentilikten evet kesinlikle.zaten ilk yaktığımda da özentiliğimdendi.kızlar içiyorlardı böyle ellerinde sigara çok karizma görünüyolardı,ben de ilk öyle yaktım.inşallah bırakırsın tamamenboshayallersmile

Hep öyle başlamıyor mu zaten özentilik.Birde başka şeylere özensek ya sigaraya özeniyoruz. :))Ne bileyim hırkasına ayakkabısına filan sen tut sigaraya özen bende öyle başladım.Başladığım gün parmaklarım kopsaydıda başlamasaydım off.Büyüklerin sözüyle :))Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali :KK70:
a.s.

Hayır tiryakilikden ziyade senin ki bence özenti. hani demişsin ya çayın yanında arkadaşlarla, özenti oluyor o onlar yaktı işte bende yakıyım onlara eşlik ediyim gibisinden. Aramıyorsun ne güzel, herşey beyinde bitiyor işte.Bende beynime sigara konusunda hükmettiğim an zaten kurtulmuş olucam. İnş.bilmiyorumkismile

canım aynen bende seni gibi düşünüyodum.beynime söz geçirdiğim an kurtulucam diyordum.ama beynime hiç birzaman içme diye bir sinyal gönderemedim.göndermek istemedim demek daha doğru olur.beyin benim beynim.ben ne dersem onu yapıcak.kıyamam ya biliyorum bende yaşadım o anları o dürtüleri anaaa bi baktım hiçte zor değilmiş.beynim yak bitane dedikçe ben hayır olmaz içmiycem sdinyalini gönderdim.ilk 3 gün biraz zordu şimdi beynim pes etti ve sigaranın lafını bile etmiyo bana.tam 10 yıl içtim bırakmayı denemek istememiştim bile.çok şükür bitti kaç gün oldu diye saymıyorum.çünkü her nekdar kendimi kandırsamda sigara hayatıma hiç girmedi diye düşünmeye çalışıyorum.hatta bana verdiği zararı bilmek öğrenmek dahi istemeiyorum.hadi canlarım.bırakalım şunu.inanın daha güzel.hemde çok güzel.kendimi çok seviyorum.

Tebrik ediyorum sizleri ve iradenize hayran kaldığımı da belirtmek istiyorum.Bende 8yıldır kullanıyorum bu illeti ve bi kez bırakmaya kalkıştım istemeyerek sevgilimin baskısıyla başarılı olamadım tabi.Eşimle flört etmeye başladığımız zaman o 25 yaşındaydı ve hayatında belki toplasan 5kez arkadaşlarının zoruyla sigara içmiş,sigaradan nefret eden bi insandı.O kdr uğraştı ki bana bıraktırmak için iyi söyledi olmadı,kötü söyledi olmadı,sigara mı ben mi dedi ve ben o dönem düşünmeye gerek bile duymadan sigara demiştim.Sigara bırakma merkezine götürdü,bitkisel ilaçlar kullandım falan olmadı işte olmamasıda normaldi çünkü ben bırakmayı asla düşünmüyordum.Eşimle o dönem artık sigara kavga konumuzdu ve o da kavgaya son vermek ve birz da bnm vicdan azabıyla belki bırakır düşüncesiyle sanırım sigara başladı ve şu an o da 3yıldır içiyor.Benim yüzümdn başlamasına çok üzülmüştüm o dönemde ama yine de bırakmadım.Şimdi 2yıllık evliyiz ve günde 1paket ben,1 pakete yakın eşim içiyor.Aylık 350tlye falan mal oluyor tabi bu durum ama maddiyatı da geçiyoruz manevi olarak tam bi yıkım ya.Bebek istiyo eim ben istemiyorum bikaç noktadan ötürü ve bu noktaların birini de sigara oluşturuyor maalesef.Bırakmak istemiyorum ve neden inat ediyorum anlamıyorum.onu olmayan olsada hayatın sonu olan bu illete neden bu kdr ilgi duyuyorum.Tiryakiyim ve aslında içtiğim sigaraların çoğuda bana zevk vermiyor sırf alışkanlık,boşluk.Eşim arada yine konuşuyor bnmle bu konuda ve benim bıraktığım an o direkt paketi atacağını söylüyor.Çok destek oluyor tedavi ol psikoloğa falan da gideriz yeneriz bunu diyor ama bndeki inatla her seferinde hüsrana uğruyor.Sigarasız hayatın çok renksiz olacağını düşünüyorum hep.Sigara içmeyenlere şaşırıyorum.Nası bi bağımlılıktır bu ya!Keşke sizler gibi bi anda çok isteyebilsem bırakmayıbenneyaptımki

Tebrik ediyorum sizleri ve iradenize hayran kaldığımı da belirtmek istiyorum.Bende 8yıldır kullanıyorum bu illeti ve bi kez bırakmaya kalkıştım istemeyerek sevgilimin baskısıyla başarılı olamadım tabi.Eşimle flört etmeye başladığımız zaman o 25 yaşındaydı ve hayatında belki toplasan 5kez arkadaşlarının zoruyla sigara içmiş,sigaradan nefret eden bi insandı.O kdr uğraştı ki bana bıraktırmak için iyi söyledi olmadı,kötü söyledi olmadı,sigara mı ben mi dedi ve ben o dönem düşünmeye gerek bile duymadan sigara demiştim.Sigara bırakma merkezine götürdü,bitkisel ilaçlar kullandım falan olmadı işte olmamasıda normaldi çünkü ben bırakmayı asla düşünmüyordum.Eşimle o dönem artık sigara kavga konumuzdu ve o da kavgaya son vermek ve birz da bnm vicdan azabıyla belki bırakır düşüncesiyle sanırım sigara başladı ve şu an o da 3yıldır içiyor.Benim yüzümdn başlamasına çok üzülmüştüm o dönemde ama yine de bırakmadım.Şimdi 2yıllık evliyiz ve günde 1paket ben,1 pakete yakın eşim içiyor.Aylık 350tlye falan mal oluyor tabi bu durum ama maddiyatı da geçiyoruz manevi olarak tam bi yıkım ya.Bebek istiyo eim ben istemiyorum bikaç noktadan ötürü ve bu noktaların birini de sigara oluşturuyor maalesef.Bırakmak istemiyorum ve neden inat ediyorum anlamıyorum.onu olmayan olsada hayatın sonu olan bu illete neden bu kdr ilgi duyuyorum.Tiryakiyim ve aslında içtiğim sigaraların çoğuda bana zevk vermiyor sırf alışkanlık,boşluk.Eşim arada yine konuşuyor bnmle bu konuda ve benim bıraktığım an o direkt paketi atacağını söylüyor.Çok destek oluyor tedavi ol psikoloğa falan da gideriz yeneriz bunu diyor ama bndeki inatla her seferinde hüsrana uğruyor.Sigarasız hayatın çok renksiz olacağını düşünüyorum hep.Sigara içmeyenlere şaşırıyorum.Nası bi bağımlılıktır bu ya!Keşke sizler gibi bi anda çok isteyebilsem bırakmayıbenneyaptımki

canııım ben aynı durumdaydım inan bana belkide daha kötü.düşün tüp bebek tedavisi bile beni etkilememişti bırakmak istemiyodum.ne olur önce istediğine inan.sonra bırak.

2 yıl önce daha sevgiliydik eşim askere giderken söz verdim ona sigara içmeyeceğime dair o gün bugün içmiyorum,içmemde zemuszemus bayanssulusmile

X