• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara Yasağı Yüzünden İlk Cinayet İşlendi..

kathy

DOPAMİN DETOKSUNDAYIM AZ YAZ 💅
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
5.068
358
363
Arkadaşlar ben sigara kullanmıyorum ama böyle olacağı belliydi....
Umarım son olur ama henüz yaz aylarıdayız insanlar dışarıda sigara içiyorlar ama kış aylarında olabilecekleri aklıma bile getirmek istemiyorum..:1no2:

Türkiye'de 19 Temmuz'da başlayan geniş kapsamlı sigara yasağı yüzünden ilk cinayet Manisa'da işlendi. Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Belde Belediyesi'nde memur olarak çalışan 46 yaşındaki Hıdır Karayiğit, önceki akşam iş çıkışında 'gizli ortağı' olduğu öne sürülen "Arabın Yeri" adlı restorana gitti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar burada çalışan Hıdır Karayiğit yorgun düşünce ortağı Hamza Havutçu'yla dışarı çıkıp, otomobilde uykuya daldı. Ortağının kardeşi Hüseyin Havutçu ise restoranda kaldı.

SİGARA İÇİNCE KAVGA ÇIKTI
Bu sırada restoranda eğlenen 29 yaşındaki pazarcı Erkan Çelik ile 5 arkadaşı yasağı çiğneyerek sigara yaktı. Hüseyin Havutçu grubu uyardı ancak sonuç alamayınca, dışarı çıkıp kardeşi ve ortağını uyandırdı. Taraflar arasında tartışma çıktı. Hıdır Karayiğit, Erkan Çelik'in masasında duran kül tablasını alarak restoranın önüne döktü. Buna sinirlenen Çelik ve arkadaşları da Karayiğit'in arkasından dışarı çıktı. Yaşanan kısa süreli tartışmadan sonra yanında taşıdığı ruhsatsız silahına sarılan Çelik, Hıdır Karayiğit'in sol koluna 2, sağ koluna da bir kurşun sıktı. Kaçmaya çalışan Karayiğit, bir kurşun da sırtına isabet edince olay yerinde öldü. Çelik, kaçmaya çalışan Havutçu kardeşlere de ateş etti. Kurşun sırtını sıyırıp geçen Hamza Havutçu, kaçarken düşüp başından yaralandı, Hüseyin Havutçu ise yara almadan kurtuldu. Şüphelilerin kaçtığı ve çalıntı olduğu belirlenen araç bir akaryakıt istasyonunda terk edilmiş halde bulunurken, jandarma şüphelileri arıyor. Evli ve 3 çocuk babası Hıdır Karayiğit'in, birkaç nesildir Kumkuyucak'ta yaşayan Sudanlı bir aileye mensup olduğu ve 17 yıldır belediyede çalıştığı öğrenildi.

:gitme: :1no2:Allah rahmet eylesinnn ..Suçlularda allahtan bulsun cezalarını:kızgın:

Allah rahmet eylesin ..
Ben kullanmıyorum ama özgür bir ülkede yaşıyorsak Bu denli Kısıtlanmayı Hakketmiyoruz

kadisim dediğin gibi canım daha yaz ayındayız kış olsun içmeyenin beynine vurmaya başladıkça göreceğiz

dediğim oluyor dilerim bu ilk ve son olsun

ama içmeyenler öyle ağır konuşmaya hakarete varan tarzda davranmaya başladıki sonumuz hayır olsun

yasağa kadar konuşmayan yasağın başlamasıyla ne hale geldiler

dediğim gibi sonumuz hayır olsun ALLAH rahmet eylesin ailelerine sabır diliyorum

sigara yasağı bence iyi bir yasak ancak;yasalardan, kurallardan anlamayan hayvani insanların içinde yaşadığımız için böyle üzücü şeylerle karşılaşmak olağan birşey.

umarım hakettiği cezayı bulur.

Bu tür yaptırımlar bizim insanımızın henüz kaldıramayacağı kadar ağır...
Hala işyerinde arkadaşına işverenine kızıp evde karısı ve çoluk çocuğunu öldüresiye döven insanlarla aynı ortamda yaşıyoruz..
Buna birde sigara içememenin stresini eklersek neler olabileceği hakkında azçok fikir sahibiyiz..
Bunun acilen bir orta yolu bulunmalı yoksa çok canlar yanacak Allah korusun...

Son düzenleme:
Sigaranın kapalı alanlarda yasaklanmasının sebebi, sigara kullanımının azaltılarak dolaylı yoldan sigaradan kaynaklanan ölümleri azaltmak. Ama şimdilik pek öyle görünmeyecek gibi geliyor bana!!

kural kuraldır
ona buna erkeklik taslayacağım diye,kendi egomu tatmin edeyim diye böyle gereksiz olayların içerisine hem kendilerini hemde başkalarını sokuyorlar..şimdi içsinler bol bol sigaralarını.içebilirlerse

ben kapalı alanlarda sigara içilmesine oldum olalı karşıyım
şuanda bu yasağı da destekliyorum...
hamilesi var, çoluk çocuğu var, hastası var, var da var
kimse kimsenin zehrini çekmek zorunda değil
olayın yasakla ilgisi yok bence, bu maganda zihniyet beyefendi artık kapatıyoruz dese de kavga çıkarırdı
şiddetle kınıyorum hepsini, dilerim ettiklerini bulsunlar kötükedihüso

Back