Sigara ve hamilelik

Eltim sigaradan erken doğum yaptı :KK20:
Hiç bırakmadı azaltmadı bile:KK34:
Görümcem ondan beter içiyor onun bebeklere bişey olmadı maşallah sonra nolur bilmem:KK43:

Ben zaten içmiyorum :KK56:sizide takdir ettim bebeğiniz için bırakacaksınız inş:KK51:düşünsenize bebeğiniz büyümüş anne olmuş torununuza hamile sigara içiyor :110:korkunç dimi :110:
çok zaralı olduğunıu biliyorum ne mutlu hiç içmeyenlere çok lanet bağımlılığı :KK43:

Ya bende asla icmem diyen yesilaycilardandim. Ailemde cevremde kimse kullanmıyor. 25 yasima kadar asla denemedim bile. Sonra bi basladim birakmak istemiyorum. Hemde hic. Malesef durumunu anliyorum. Simdilik bebek düşünmüyorum ama zaten bir sure oncesinden eslerin sigarayi birakmasi gerekiyormuş, babalar için de gecerli tabi bu. Biliyorum, simdi birakmam lazım ama hic icimden gelmiyor. Sizi cok iyi anliyorum. Inanin büyük konusmakla olmuyor bu is. Ben üniversitede ogrenim paralarımi biriktirir arkadaşlarimi sigara biraktirma seanslarina yollardim, onlar icin üzülür aglardim.

ben tiksindim
ve hamılelık durumunda eşimin de içemeyecgını söylemıstım
ne evde ne yanında sigara içittirme.

belkı mide bulantıların başlar o zaman içmek istemezsın

izliyorum ağlıyorum hatta izlediğimde Allahım ne olursun irademi güçlendir diyorum ama akşam o lanet şeyi elime alıyorum acaba hamilelikte sigaradan tiksinmek için doktorların önerdiği birşeyler vamrıdır

Bilmem ki.. Şu nikotin bantları falan oluyor bir sor bakalım bebeğe zararı olur mu diye. Yani o kadar zararlı ki gerçekten. Bu bebeklerin çoğu astım sıkıntısı çekiyor. İçindeki maddelerde FARE ZEHİRİ var ya :KK43: İnşallah kurtulursun, sen de sağlıklı olursun bebeğinde.

Merhaba arkadaşlar, 7 haftalık hamileyim ve hamileliğimi öğrendiğimden sigarayı bıraktım. Gün içinde çok zorlanıyorum, çalışıyorumda bazen çok stresli oluyorum elim sigaraya gidiyor ama kendimi tutmaya çalışıyorum akşam eve geldiğimde bazen dayanamıyorum eşimin sigarasından 2 3 çekiyorum. Aranızda hamile olduğunu öğrendiğinde tabi sigara kullananlar kendinize nasıl engel oldunuz? Ben içmek istemiyorum ama içme isteği geldiğindede aşırı stresli oluyorum. :KK61::KK61::KK61::KK61:
canım bence bi tane içebilirsin..
yine doktoruna danış ama annenin stres altında olmaması ve mutluşupu çok önemli..
yani ben tatilde yunanları görüyodum akıllara zarar içiyolar walla :)

işte benimde mide bulantılarım çok az oluyor bir tek sabahları çok duydum hamilelikte tiksinenler bende neden öyle olmadı anlamadım :KK43:

Ben gebelik testini yaptigimda bir yandan sigara iciyordum. Baktim cift cizgi, beklenmedik bir hamilekikti, o gun sigara icmeye devam ettim, ertesi sabah tak diye biraktim, sadce yemeklerden sonra cildiriyordum. Sonrasinda 9. Haftada bulantilarim basladi yemekten de sigaradan da tiksindim. Nasil bir iradeyse emzirdigim surece de icmedim. Keske geri baslamamayi da basarabilseydim.
15 yıllık tiryakiydim ustelik...

ben şahsen içmeyi düşünüyorum günde bi tane türk kahvesiyle içerim gibi geliyo..
etrafımdaki herkezde aynı fikirde içerim hamileyken diyo
gerçi nişanlım olmaz dioda.. o çok biliyo :))

sadece düşünün sizin 2 3 fırtınızdan dolayı belki de bebeğiniz ömür boyu onu sağlıklı insanlardan ayıran anomalilere sahip olacak
belki de ömür boyu sırtında bir yük taşıyacak
evladınıza bunu yapmak ister misiniz

Eğer bebeğim sağlıksız dünyaya gelseydi ömür boyu kendimi affetmrzdim oyüzden bıraktım eşiğinde evde içmesine izin vermedim ikinci ayda tiksindim ve hiç içmedim. Bu arada ilk ay öyle canım istediki izmariti yiyesim geliyordu okadar istedim ama evladım için bıraktım ve Allah yardım etti tiksindim inşallah sende tiksinirim canım.

Sakın içme gerçekten çok zararlı bebeğe. Eşimin kuzeninin eşi de öyle içiyorum birakamamis çocuk doğdu Büyümüyor 3 yaşına geldi taşıtların göre çok ufak

çok kızıyorum sizin gibi hamileliğinde sigara içenlere gerçekten. kusura bakmayın ama Rabbim size böyle bir nimet sunmuşken sizin ona bu kötülüğü yapmaya hakkınız yok. ne demek bırakamıyorum!!! aklım almıyor gerçekten

çok kızıyorum sizin gibi hamileliğinde sigara içenlere gerçekten. kusura bakmayın ama Rabbim size böyle bir nimet sunmuşken sizin ona bu kötülüğü yapmaya hakkınız yok. ne demek bırakamıyorum!!! aklım almıyor gerçekten
Siz sigara kullanıyormusunuz? Yargılamak çok kolay, zaten bir günde 1 paket içen ben şuan sadece bir tane içdiğim için kendime kızıyorum evet zor oluyor bırakması kimse çoçuğuna zarar vermek istemez içindede ben

Eğer bebeğim sağlıksız dünyaya gelseydi ömür boyu kendimi affetmrzdim oyüzden bıraktım eşiğinde evde içmesine izin vermedim ikinci ayda tiksindim ve hiç içmedim. Bu arada ilk ay öyle canım istediki izmariti yiyesim geliyordu okadar istedim ama evladım için bıraktım ve Allah yardım etti tiksindim inşallah sende tiksinirim canım.
İnşAllah bende tiksinmeyi o kadar arzuluyorum ki

Siz sigara kullanıyormusunuz? Yargılamak çok kolay, zaten bir günde 1 paket içen ben şuan sadece bir tane içdiğim için kendime kızıyorum evet zor oluyor bırakması kimse çoçuğuna zarar vermek istemez içindede ben
Ben Sigara kullanmıyorum. Üzerinde öldürür yazan bir ürünü sağlığıma zarar vereceğini bile bile kullananlardan değilim ben çok şükür. Slgara içersin veya icmezsin o senin bilecegin bir şey ama Sana Emanet edilmiş başka bir canı tasiyorsan o sigarayı icmezsin.

Ben Sigara kullanmıyorum. Üzerinde öldürür yazan bir ürünü sağlığıma zarar vereceğini bile bile kullananlardan değilim ben çok şükür. Slgara içersin veya icmezsin o senin bilecegin bir şey ama Sana Emanet edilmiş başka bir canı tasiyorsan o sigarayı icmezsin.
O zaman yorumunuzu ona göre yaparsanız daha güzel olurdu...

O zaman yorumunuzu ona göre yaparsanız daha güzel olurdu...
Yorumumu ona gore yaptım zaten. Bu konuda eyvallahım yok kusura bakmayın. Sigara içmek tercih meselesi yani bir zorunluluk değil. Ne yani içmeyince kriz mi geciriyorsunuz ağzınızdan kopukler falan mı geliyor.bayilip kalıyor musunuz bir yerlerde? Ölüm mü var sonunda? Hayır yok... neyse ben sizi vicdanınız ve sigaranizla başbaşa birakayim. Dilerim bebeğiniz içtiğiniz sigaralar yuzunden zarar görmez sagsaglim alırsınız kucağına.

Ya bende asla icmem diyen yesilaycilardandim. Ailemde cevremde kimse kullanmıyor. 25 yasima kadar asla denemedim bile. Sonra bi basladim birakmak istemiyorum. Hemde hic. Malesef durumunu anliyorum. Simdilik bebek düşünmüyorum ama zaten bir sure oncesinden eslerin sigarayi birakmasi gerekiyormuş, babalar için de gecerli tabi bu. Biliyorum, simdi birakmam lazım ama hic icimden gelmiyor. Sizi cok iyi anliyorum. Inanin büyük konusmakla olmuyor bu is. Ben üniversitede ogrenim paralarımi biriktirir arkadaşlarimi sigara biraktirma seanslarina yollardim, onlar icin üzülür aglardim.
Canım, 25 yaşına kadar sigara içmemişsin. Peki nasıl oldu da 25'den sonra başladın? Sigaraya başlamak için bayağı büyük bi yaş.

X