- 28 Şubat 2018
- 1.581
- 1.682
- 83
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
İradene hayran kaldim vallahi..Azaltarak bırakamzsınız. Sigara içmek çok mantıksız bir şey önce bunu kafanızda oturtun. Ben eskiden çık içiyordum o dönemde bıraktım. çantamda paket taşımaya devam ettim. Ger canım çektiğinde paketi elime alıp “sana ulaşıyorum ama seni içmicem. Ben senin emrinde değilim. Ben istersem içerim” dedim. Sonra paketin varlığını unutmaya başladım ve paketi başkasına verdim.
Başarısız denemelrin oldu diye asla bırakamıcaksın zannetme. Hiç kimse hadi yeter deyip bırakmadı. Ben de bikaç kere denedim. Sonuncu denemem de bırakmadan bi hafta önceydi. O gün olmadı da sonra nasl oldu söyliyim mi? Gerçekten istedim. Bu kadar basit. İçmemek istedim. Bırakabilcek miyim gerginliğinden kurtulmak istedim. Kendime güvenmek istedim. Eşimi ve insallah yarın öbürgün de bebeğimi öperken mis gibi bi ağızla öpmek istedim. Kıyafetlerim kül tablası gibi kokmasın istedim. Ciğerlerim nefes alsın istedim. Gerçekten içmeyi bırakmak istedim ve bu sefer oldu. Ben de sigarayı aşkla içen biriydim. Eşim içmiyorve çok şikayet ediyordu ama o bile bi kere "bunu içmenden nefret ediyrm ama itiraf edicem çok güzel içiyosun canım çekiyo" demişti :)İradene hayran kaldim vallahi..
Darısı bana inşallah.
Güzel motivasyonların için teşekkür ederim canım
Falanca bi paket içiyodu çocuğu profesör oldu, filanca hala içiyo 8 çocuğu var bunlar hep bahane kızlar. Sigaranın insanı nasıl ele geçirip çaresiz birine dönüştürdüğünün kanıtı. Beyniniz sigara içmek için size bahane uyduruyo. Ben de size bir örnek vereyim o zaman, kuzenime hamileyken annesi çok sigara içti,çocuk hala ilaçlar olmadan nefes alamıyor. Ciğerleri ciddi hasarlı. Bi örnek daha vereyim fotoğraftaki annesi sigara içen bebeğin ultrason görüntüsü..
Canım insanlar çok iyi bişey yapmışlar gibi ay ben hamileyken de içtim valla bak çocuğum turp gibi filan diyorlar. Sigara tiryakisi anne adayları da zaten sigarayı bırakmamak için iç savaş verdkleri için hemen cayıyolar. Bişey olmayabilir ama ya olursa? Bu riski kim alabilir? Ayrıca bişey olması bebeğin sakat doğması değildir illaki. Bebeğinizin sürekli hasta olması,bağışıklığının düşük olması, güçsüz olması gibi şeylere de sebep olur. Ama sigara içen biri asla hiçbi konuda sigarayı suçlamaz. Gerekirse çocuğun karakteri bu der ama sigaradan oldu demez. Hamile biri sigara içemez arkadşlar. Bitane bile içmemelidir. Annelik fedakarlık ister. Ona nikotin vermemekten başlayın . Ben öyle yaptım. Bunu yapmaya gücüm yoksa onu yetiştirmeye hiç gücüm yokturSok oldum cocugun resimlerine.
Kuzeninizin bebegine de Allah sifa versin.
Ne güzel şeyler yazmışsınız..Başarısız denemelrin oldu diye asla bırakamıcaksın zannetme. Hiç kimse hadi yeter deyip bırakmadı. Ben de bikaç kere denedim. Sonuncu denemem de bırakmadan bi hafta önceydi. O gün olmadı da sonra nasl oldu söyliyim mi? Gerçekten istedim. Bu kadar basit. İçmemek istedim. Bırakabilcek miyim gerginliğinden kurtulmak istedim. Kendime güvenmek istedim. Eşimi ve insallah yarın öbürgün de bebeğimi öperken mis gibi bi ağızla öpmek istedim. Kıyafetlerim kül tablası gibi kokmasın istedim. Ciğerlerim nefes alsın istedim. Gerçekten içmeyi bırakmak istedim ve bu sefer oldu. Ben de sigarayı aşkla içen biriydim. Eşim içmiyorve çok şikayet ediyordu ama o bile bi kere "bunu içmenden nefret ediyrm ama itiraf edicem çok güzel içiyosun canım çekiyo" demişti :)
Şimdi hiç bi güç bana bi fırt bile çektiremez çünkü sigara illet. İnsanı rahatlattığı filan da yok. Hayatımın en doğru şeyini yaptım ve ona teslim olmaktansa sen de gözünde büyütme artık bunsuz napıcam filan demeyi bırak. Sana garanti veriyorum 3 -4 gün sonra vücudun istemeyi bırakıcak
Bu dediklerinizin aynısını tıpa tıpını en yakın arkadaşımın ağzından duydum..Canım insanlar çok iyi bişey yapmışlar gibi ay ben hamileyken de içtim valla bak çocuğum turp gibi filan diyorlar. Sigara tiryakisi anne adayları da zaten sigarayı bırakmamak için iç savaş verdkleri için hemen cayıyolar. Bişey olmayabilir ama ya olursa? Bu riski kim alabilir? Ayrıca bişey olması bebeğin sakat doğması değildir illaki. Bebeğinizin sürekli hasta olması,bağışıklığının düşük olması, güçsüz olması gibi şeylere de sebep olur. Ama sigara içen biri asla hiçbi konuda sigarayı suçlamaz. Gerekirse çocuğun karakteri bu der ama sigaradan oldu demez. Hamile biri sigara içemez arkadşlar. Bitane bile içmemelidir. Annelik fedakarlık ister. Ona nikotin vermemekten başlayın . Ben öyle yaptım. Bunu yapmaya gücüm yoksa onu yetiştirmeye hiç gücüm yoktur
İnsan bırakamasa bile üç içer beş içer. Tabi bu beş tane içilebilir demek değil ama dayanamayana da diycek bişey yok. Peki bi paketi düşünmeden fosur fosur içmek nası bi gevşekliktir? Allah bunca haketmeynin yanında hakedenlere yıllardır bekleyenlre de bebek versin insallah.Bu dediklerinizin aynısını tıpa tıpını en yakın arkadaşımın ağzından duydum..
Şuan 2. Çocuğa hamile 1 paket bitiriyor aklım almıyor gerçekten
Ben hamile oldugumu ogrenene kadar içtim hatta beta testi yaptim onun çıkmasını beklerken bile içtim sonucu gördükten sonra birdaha ağzıma sokmadim. Ama sigarayi hamile kalmayi düşünmeden3 ay öncesinden birakmak ve 3 ay öncesinden folik asit kullanmak(bunu yaptim) en doğrusuYa ben sigara kullanıyorum bu arada 24 yaşındayım. Daha öncesinde daha önce dediğimde 2 hafta önce kadar filan :))) günde 10 tane sigara içiyordum ve ictigim sigaranın nikotini baya yüksekti. Gebelik düşünmeye başlayınca doktoruma sigara kullandığımı söyledim. O da biran evvel bırakmalısın dedi evet bıraktım ama sadece sürekli kullandigim sigarayı:) daha düşük nikotinli bir sigara kullanmaya başladım günde 5i geçmemek şartıyla. Sigara gerçekten gebeliğe engel teşkil eder mi ? Sigara kullanırken hamile kalanınız var mı annecikler :)
Konu güncelleyeyim dedim.
Hâlâ sigara kullanıyorum.. Düşük nikotinli kullanıyorum ama günde 10 taneye çıktı bu.
Şu aralar yine kafamı acayip meşgul ediyor..
Acaba sigaradan mı?, diye..
Öfff ne yapacağız böyle kızlar ya
Ben hamile oldugumu ogrenene kadar içtim hatta beta testi yaptim onun çıkmasını beklerken bile içtim sonucu gördükten sonra birdaha ağzıma sokmadim. Ama sigarayi hamile kalmayi düşünmeden3 ay öncesinden birakmak ve 3 ay öncesinden folik asit kullanmak(bunu yaptim) en doğrusuYa ben sigara kullanıyorum bu arada 24 yaşındayım. Daha öncesinde daha önce dediğimde 2 hafta önce kadar filan :))) günde 10 tane sigara içiyordum ve ictigim sigaranın nikotini baya yüksekti. Gebelik düşünmeye başlayınca doktoruma sigara kullandığımı söyledim. O da biran evvel bırakmalısın dedi evet bıraktım ama sadece sürekli kullandigim sigarayı:) daha düşük nikotinli bir sigara kullanmaya başladım günde 5i geçmemek şartıyla. Sigara gerçekten gebeliğe engel teşkil eder mi ? Sigara kullanırken hamile kalanınız var mı annecikler :)
Hâlâ sigara kullanıyorum.. Düşük nikotinli kullanıyorum ama günde 10 taneye çıktı bu.
Icimi yaktı resmen bu görüntü, sigaradan nefret eden ben bir kere daha nefret ettim nasıl bu kadar vicdansız merhametsiz olabiliyor anne adaylari diye...Falanca bi paket içiyodu çocuğu profesör oldu, filanca hala içiyo 8 çocuğu var bunlar hep bahane kızlar. Sigaranın insanı nasıl ele geçirip çaresiz birine dönüştürdüğünün kanıtı. Beyniniz sigara içmek için size bahane uyduruyo. Ben de size bir örnek vereyim o zaman, kuzenime hamileyken annesi çok sigara içti,çocuk hala ilaçlar olmadan nefes alamıyor. Ciğerleri ciddi hasarlı. Bi örnek daha vereyim fotoğraftaki annesi sigara içen bebeğin ultrason görüntüsü..
Benim cevremde de vardi böyle birisi, sigara, kola fanta ve bütün yapılmaması gereken ne varsa...Benim bir arkadaşım o kadar sigara içiyordu ki, 8 aylık hala içiyor. Cips kola ne bulursa yiyor. İlk gebeliğinde sabahına sezeryan olacak sabaha kadar bir paket içmiş. İstemeden gebe kaldı 2.ye. Umrunda değil. Ama şu da bir gerçek ki sigara hem yumurta hem de sperm dna sını bozuyor. Kesinlikle içmek genel sağlık açısından çok zararlı. Bende seviyorum içmeyi ama içmemeyi tercih ediyorum. Bıraktım. Severek ayrılanlardanım. Çok saçma sigara içmek. Bedenimin buna ihtiyacı yok. :)
Biz bir sene denediğimiz halde tedavilere rağmen olmayınca çift olarak sigarayı bıraktık doktorun tavsiyesiyle. 3. ayımızda hamile kaldım. Sadece senin değil eşinin de bırakması lazım.Ya ben sigara kullanıyorum bu arada 24 yaşındayım. Daha öncesinde daha önce dediğimde 2 hafta önce kadar filan :))) günde 10 tane sigara içiyordum ve ictigim sigaranın nikotini baya yüksekti. Gebelik düşünmeye başlayınca doktoruma sigara kullandığımı söyledim. O da biran evvel bırakmalısın dedi evet bıraktım ama sadece sürekli kullandigim sigarayı:) daha düşük nikotinli bir sigara kullanmaya başladım günde 5i geçmemek şartıyla. Sigara gerçekten gebeliğe engel teşkil eder mi ? Sigara kullanırken hamile kalanınız var mı annecikler :)
Falanca bi paket içiyodu çocuğu profesör oldu, filanca hala içiyo 8 çocuğu var bunlar hep bahane kızlar. Sigaranın insanı nasıl ele geçirip çaresiz birine dönüştürdüğünün kanıtı. Beyniniz sigara içmek için size bahane uyduruyo. Ben de size bir örnek vereyim o zaman, kuzenime hamileyken annesi çok sigara içti,çocuk hala ilaçlar olmadan nefes alamıyor. Ciğerleri ciddi hasarlı. Bi örnek daha vereyim fotoğraftaki annesi sigara içen bebeğin ultrason görüntüsü..
Kalamazsın diyemeyiz tabi kalabilrisin. Ama aslına bakarsan bu konuyu hamile kalmadan çözmen lazım. Sigarayı bıraksan ve sağlıkla denemeye başlasınız keşke. Biz 4 ay önce bebek düşnmeye başladık ve bırakana kadar korunacağım konusunda kendime söz verdim. Bırakana kadar bebek yok dedim ve o azimle bıraktım. Başarabileceğine inan. Sen de sağlıklı ol insallah bebeğin de sağlıkla gelsinMerhaba bende sigara iciyorum ama hamile olmayı çok istiyorum ama bir turlu kalamiyorum napmam lazım yumurtlama günü de geldi ilişkiye devam ediyoruz. Ama sigara ictigim için hamile kalabilir miyim
Ben bırakırım ama eşim günde iki paket içiyor bırakmıyor onu görünce bende icesim geliyor eşim birakamiyor naptiysam olmadı ona napmam lazımKalamazsın diyemeyiz tabi kalabilrisin. Ama aslına bakarsan bu konuyu hamile kalmadan çözmen lazım. Sigarayı bıraksan ve sağlıkla denemeye başlasınız keşke. Biz 4 ay önce bebek düşnmeye başladık ve bırakana kadar korunacağım konusunda kendime söz verdim. Bırakana kadar bebek yok dedim ve o azimle bıraktım. Başarabileceğine inan. Sen de sağlıklı ol insallah bebeğin de sağlıkla gelsin
Eşin bırakmamak konusunda ısrarcı mı? Ya tabi keşke o da bıraksa, onun spermlerinin kalitesi de çok önemli, ama sen ilk aşamada kendine bak. Benim iş yerinde herkes yanımda içti,kayınvalidem şuan bizimle ve evde o da sürekli içti. Ben hiç ilgilenmedim bırakmak istedim ve bıraktım. İlk bikç günü atlatınca,yanında içilmesi iyi bile oluyor. O kadar kötü ve ağır kokuyor ki, içilmeyecek bişey olduğunu anlıyorsun ve bu seni kamçılıyorBen bırakırım ama eşim günde iki paket içiyor bırakmıyor onu görünce bende icesim geliyor eşim birakamiyor naptiysam olmadı ona napmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?