Sigara bıraktırma ilaçları konusunda dikkatli olalım

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
AFP’nin haberine göre, ABD’nin tüm bölgelerinden gelen, ilacı kullananlar ya da yakınlarının gönderdiği 1200’den fazla şikayet dilekçesi Alabama Federal Mahkemesinde toplandı.
Davacı avukatlardan Ernest Cory, Pfizer’e "ihmarkarlık davası" açmak için bin kadar daha şikayetin gelmesini beklediklerini, dilekçelerde çoğunlukla ilacın intihar, intihara teşebbüs, atak ve hafıza boşlukları gibi ciddi nörolojik sorunları içerdiğini vurguladı.
Cory, şikayetlerden yüzde 60’ının intihara teşebbüs ve intihardan bahsettiğine dikkati çekti. Pfizer şirketinin sözcüsü Victoria Davis ise ilacın, şikayette bulunanlarda nörolojik sorunlara yol açtığına ilişkin bilimsel bir kanıtın bulunmadığını söyledi.
İlaç, Türkiye’de CHAMPİX adıyla satılıyor. Daha önce de "vareniklin" etkin maddeli ilacın, davranış değişiklikleri, depresyon, intihar düşüncesi gibi ciddi sorunlara yol açtığına dair şikayetler bulunuyordu. İlaç nedeniyle intihar vakalarına rastlandığı da bildirilmişti.
(ALINTI)

Bu uyarın bence çok çok önemli....Bizzat yaşadım yan etkisini....14 Aralık ta başladım Champix kullanmaya...Hemde büyük bir heves ve kararlılıkla...! 24 Aralıkta da sigarayı bıraktım..Evet hemde hiç zorlanmadan...Buraya kadar her şey çok normal.....Yalnız 29 Aralık günü başlayan bunalımlı ruh halim
1 ocak2011 akşamı intihar bile edebilecek kadar berbat bir vaziyete geldi...Evet tüm bunlar olurken sigara içmiyordum içmek de istemiyordum doğrusu..... Kendimi tanıyamadığım ve kendimden ve düşüncelerimden korktuğum o an koşturarak internet te Champix ve intihar kelimelerini yan yana yazıp arattırdım.... Sonuçlar arkadaşımızın uyarısından çok daha ürkütücüydü...Oysa ben bu ilaca başlamadan dr. uma da danıştım...Eczacımda sadece depresyon ilacı kullanıp kullanmadığımı sorarak verdi...
Biz 2 arkadaş yakın zamanlarda başlamıştık...Belki sadece bende bu tarz etki yaratmıştır ve onda başarılıysa şüphe düşürmüyeyim arkadaşımın içine düşüncesiyle onunla paylaşmadım...Ancak 2 ocak sabahı arkadaşımda korkunç bir halde olduğunu ve ilacı kestiğini söyledi...O hala kendisini toparlıyabilmiş değil...
1ocak sabahı son kez içtiğim bu ilacı hiç kimseye tavsiye etmiyorum.... ve kesinlikle reçeteli ve düzenli dr. kontrollü kullanılabilecek bir ilaç olduğunu düşünüyorum....
Hepimize sigarasız ama sağlıklı özellikle ruh sağlığımızın süper olduğu günler diliyorum.....

Geçmiş olsun mikado. Her ne kadar doktor da önerse herkesin bünyesi kaldırmıyor.
O bakımdan çok dikkatli olmak, yan etkileri bilmek lazım.
Bana da geçen yıl sigarayı bırakırken eczacı önermişti ama güvenip alamadım.
Çünkü birçok kişide yarattığı olumsuzlukları duymuştum.

İlaç kullanmak isteyenlerin dikkatli olmalarını, haberi ve arkadaşın yorumunu okumalarını öneririm.

Yazıya nasıl olmuşsa sonradan rakamlar vs. karışmış ama mikadonun yaptığı alıntıda net okunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…