• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara Bırakmanın Zararları?

Mariphus

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2013
29
4
8
34
İzmir
Arkadaşlar, şimdi tiryaki kafasını biliyorum, başlığı görüp sigara içmeye devam etmek için bahane saymayın lütfen =) Derdim şu, sigarayı bırakalı 1-2 hafta oldu. Daha önce yakın zamanda tekrar deneyip bırakamamıştım. O zaman da, şimdiki bırakmamda da cildim rezil bir duruma geldi. Normal, genel olarak sorunsuz bir cildim olmasına rağmen, sigarayı bırakınca soluk ve fazlasıyla pürüzlü hale geliyor. Bir süre sonra geçecektir belki (10 yıldır içiyordum, vücudun bir tepkisidir belki) ama bunun sebebi hakkında bilgisi ya da tahmini olan, ya da sigarayı bırakıp olumsuz etkiler yaşamış olan var mı?

Evet belki de vücudun bir tepkimesi olabilir, uzun süre içmişsiniz çünkü. ama sigaranın cilde çok fazla zararları var, bunları düşün ve sigara içmemeye devam et :)

ben de çok zararlarını gördüm hepimiz gördük ve görmeyede devam ediyoruz halen.. çünkü uzun senelerin bedeli tek tek çıkıyor işte hata yaptık artık hataya elveda demenin zamanı geldi çoktan geçti bile.. geç bile kaldık gerçeği görmek için.. Artık bu kadar anlamışken zararını bu kadar yaşamışken aynı hataya geri dönmek olmaz.
Sigarayı Bıraktım Artık Özgürüm Mutluyum :) başlığındaki sayfamdan benim yaşadıklarımı ve gelişmeleri izleyebilirsin. Herkesin bırakmasını kurtulmasını istiyorum. Oh özgürlük gibisi yok diyorum.

muhtemelen sigaraya karşı direnç gösterirken yaşadığınız sıkıntı, gerginlik yüzünüze vuruyor.. sonuçta bu geçici bir süreç, daha rahat olduğunuz günlerde yüzünüz de normale dönecektir..

sakın pes etmeyin, aynen devam ;)

Teşekkürler destekleyici yorumlarınız için. Zorluklar henüz yıldıramadı beni. Her şey yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor. Ama gerçekten de tahmin ettiğimden çok daha zor bir süreçmiş. Sanırım ömür boyu sürecek bir mücadele bu. Olsun, direnmeye devam =)

Teşekkürler destekleyici yorumlarınız için. Zorluklar henüz yıldıramadı beni. Her şey yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor. Ama gerçekten de tahmin ettiğimden çok daha zor bir süreçmiş. Sanırım ömür boyu sürecek bir mücadele bu. Olsun, direnmeye devam =)

senin yaşadığın yine hafif düşünsene senelerce içip KOAH, amfizem ve akciğer kanseri olanlar makinalara cihazlara bağlılar ve nefes alamıyorlar. Bunu düşünmen lazım yani uzun vadeli düşünmeliyiz, yoksa sigaranın verdiğini sandığınız ama vermediği anlık illüzyon sahte keyif için ( çünkü gerçekte keyif vermez sadece nikotin almak için 4000 den fazla zehirli dumana katlanılır ) binlerce sağlık riski almaya değmez.. oksijensiz nefessiz kalmaya değmez!!
özgürlük çok güzel, özgür ve mutlu olmak varken; bağımlı ve köle olup, pişman olmak neden ??

Herkes ertelemeden bıraksın arkadaşlar, iyiliğiniz güzelliğiniz sağlığınız için özgürleşin mutlu olun :)

slm:) benim babam sigara içiordu. 40 yıllık tiryaki, imkanı yok bırakmak istemiyor. koah başlagıcı nedeniyle sigara bırakmaya karar verdi. karar vermek en önemli adımmış. sonra ankaradaki beşevler semt polk gitti. motivasyonel görüşme yapmış ordaki doktor bey. ilgisinden çok memnun kalmış. yaklaşık 14 gündür sigara içmiyor:)

Back