• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara bırakmanın size kazandırdıkları

BULUTT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
1.550
19
118
Ankara
biz içiciler sigara bırakma konusu açılınca içimizi korku kaplar sadece.
kazanacaklarımızı bilmeyiz o korku kazanacaklarımızın önüne geçer ve vazgeçeriz ben kendi açımdan bunu sürekli yaşıyorum.
eğer sigarayı bırakanlar kazandıklarını yazarlarsa hem sayfaya girenler direk bunları okur.hemde biz içiciler korkularımızı paniğimizi azaltır diye düşünüyorum.şimdiden teşekkürler...

biz içiciler sigara bırakma konusu açılınca içimizi korku kaplar sadece.
kazanacaklarımızı bilmeyiz o korku kazanacaklarımızın önüne geçer ve vazgeçeriz ben kendi açımdan bunu sürekli yaşıyorum.
eğer sigarayı bırakanlar kazandıklarını yazarlarsa hem sayfaya girenler direk bunları okur.hemde biz içiciler korkularımızı paniğimizi azaltır diye düşünüyorum.şimdiden teşekkürler...

bikaç sene önce bırakmıştım 6 aylığına, kazandırdıkları
1-enerjinin geri gelmesi,yani çabuk yorulmamak,halsiz olmamak
2-bikaç hafta içinde cildin gerçek tonuna kavuşmak,yani nerdeyse bikaç ton açılması, sağlıkla parlaması ( ki sırf bu bile bırakmak için yeterli bi sebep )
3-o iğrenç sigara kokusundan kurtulmanın rahatlığı, içen insanların kokusunu alınca ayy ne iğrenç kokuyomuş bu iyi ki bırakmışım hissiyatı
4-sabahları ağızdaki o tatla uyanmamak
5-insanlarla konuşurken acaba sigara kokusu alıyo mudur benden diye düşünmemek
6- her yiyeceğin tadını tam olarak almak,daha keyifle yemek
7-sigara bıraktığın aklına her aklına geldiğinde sevinmek, gurur duymak
8-sigara içilmeyen ortama girdiğinde strese girip de ayy sigarasız napıcam şimdi dememek
9-sigarasız da gayet yaşanıyomuş, ne diye içmişim yıllarca diye düşünmek, yine mutlu olmak :)
10-zamanın artması, yani sigara cidden zaman öldüren birşey,bırakınca anlıyor insan.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, keşke bıraksak yine :ssz::ssz:

Son düzenleme:
Güzel başlık olmuş bulutcum ilk fırsatta yazıcam şimdi toparlayamadım kafamı

58 kişi merak edip bakmış 2 kişi yazmış.merak eden çooook yani.lütfen destek

bikaç sene önce bırakmıştım 6 aylığına, kazandırdıkları
1-enerjinin geri gelmesi,yani çabuk yorulmamak,halsiz olmamak
2-bikaç hafta içinde cildin gerçek tonuna kavuşmak,yani nerdeyse bikaç ton açılması, sağlıkla parlaması ( ki sırf bu bile bırakmak için yeterli bi sebep )
3-o iğrenç sigara kokusundan kurtulmanın rahatlığı, içen insanların kokusunu alınca ayy ne iğrenç kokuyomuş bu iyi ki bırakmışım hissiyatı
4-sabahları ağızdaki o tatla uyanmamak
5-insanlarla konuşurken acaba sigara kokusu alıyo mudur benden diye düşünmemek
6- her yiyeceğin tadını tam olarak almak,daha keyifle yemek
7-sigara bıraktığın aklına her aklına geldiğinde sevinmek, gurur duymak
8-sigara içilmeyen ortama girdiğinde strese girip de ayy sigarasız napıcam şimdi dememek
9-sigarasız da gayet yaşanıyomuş, ne diye içmişim yıllarca diye düşünmek, yine mutlu olmak :)
10-zamanın artması, yani sigara cidden zaman öldüren birşey,bırakınca anlıyor insan.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, keşke bıraksak yine :ssz::ssz:

Ben ilave edeyim bunlara gayet güzel anlatmış arkadaş

Anlamsız baş hatta tüm vücut ağrılarından kurtulursunuz

Dişleriniz beyazlar damaklarınızdaki morumsu renkler geçer

Çocuklarınıza gönül rahatlıyla sarılırsınız

Daha sakin ve mutlu olursunuz sinirlilik hali gider

Çocuklara kötü örnek olmaktan kurtulursunuz

Kanser veya bir hastalıkla ilgili birşey duyduğunuzda korkmaktan kurtulursunuz

Yağmur kar çamur sokaklarda sigara köşesi aramazsınız

İçmeyenlerin size salakmışsınız gibi bakmasından kurtulursunuz

Özgüveninizi kazanır hayatt herşeyi başarabileceğinize inanmaya başlarsınız

Uzun süredir ara verdiğiniz kitap okuma alışkanlığına geri dönersiniz çünkü boş zamanınız olur

Sinemada molada ta avm nin kapısına koşturup geri döndüğünüzde filmin bir kısmını kaçırmazsınız ... Vs vs

Daha da çoğaltılabilir sonra yine yazarım inşallah herkes bırakır kurtulur bu eziyetten

Sonuçta bir gün dr kansersin dediğinde yaşayacağımız sıkıntı bıraktığımızda yaşadığımızdan çok çok fazla olucak bunu unutmayalım

İnsanların ilgisimi az sigarayı bırakan mı azda ondan mı kımse buralı olmadı anlamadım ama ben az once karsılastım bu başlık ile..
sigaranın geri kazandırdıkları bizde olanı bize geri vermesi,sıgarayı bırakalı 23 gun oldu sanırım veya 24..

1-enerjim geri geldi
2-sabahları daha rahat uyanmak,zınde kalkmak
3-agzımdaki camur tadının yok olması
4-her sabah afedersınız balgam cıkarmak yok artık
5-daha ıyı tad alıyorum
6-daha ıyı koku alıyorum
7-herseyden once guvenım bana gerı geldı kımseye kokacakmıyım dıe bır adım gerıde durmuyorum
8-daha rahat gulumsuyorum dıslerımı saklamıyorum
9-cıldımin sukadarlık gunde bıle parlaklastıgını farkettım
10-sacımdakı sampuan kokusunun kalıcı olması
11-bebeklerı gonul rahatlı ıle kucagıma almak
12-o dehset sırt agrılarımın azalması
13-vaktımı bosa harcamamak ve kendıme vaktmın kaldıgını farketmek
14-eşimin mis gibi kokuyorsun demesi(paha biçilemez)

ve aklıma gelmeyen bı cok sey..

Sigarayı bırakalı 2 ay oldu,daha önceden 9 ay bırakmıştım,çok stressli bir dönem geçirdim gene geri döndüm,herneyse bıraktıktan sonra bir öksürük başladı,ciğerler kendini temizliyor herhalde dedim,arkasından grip 2 aydır kurtulamadım gitti ne öksürükten ne gripten,sigara içerken bir haltım yoktu.

Sigarayı bırakalı 2 ay oldu,daha önceden 9 ay bırakmıştım,çok stressli bir dönem geçirdim gene geri döndüm,herneyse bıraktıktan sonra bir öksürük başladı,ciğerler kendini temizliyor herhalde dedim,arkasından grip 2 aydır kurtulamadım gitti ne öksürükten ne gripten,sigara içerken bir haltım yoktu.

aynı sey bendede oldu araıklı zamanlarda bırakmıslıgım olmustu yıne ne zaman bıraksam oksuruk grıp yakamı bırakmadı ,ama bu sefer sabrettım gerı donmedı sıgaraya ve oksuruk bıttı grıpte bıttı uzun surmesıne ragmen bıttı ve bogazım rahatladı resmen cok sagılı hısedıyorum artık kedımı

aynı sey bendede oldu araıklı zamanlarda bırakmıslıgım olmustu yıne ne zaman bıraksam oksuruk grıp yakamı bırakmadı ,ama bu sefer sabrettım gerı donmedı sıgaraya ve oksuruk bıttı grıpte bıttı uzun surmesıne ragmen bıttı ve bogazım rahatladı resmen cok sagılı hısedıyorum artık kedımı

çok şükür benimde sabrettim öksürük ve grip bitti,ciğerler herhalde temizledi kendini,sabahları sigaradan kaynaklı ağız kokusu gitti,her allahın gunu yıkanma derdinden kurtuldum çünkü nikotin saçıma başıma heryerime siniyordu,böyle gayet guzel.

çok şükür benimde sabrettim öksürük ve grip bitti,ciğerler herhalde temizledi kendini,sabahları sigaradan kaynaklı ağız kokusu gitti,her allahın gunu yıkanma derdinden kurtuldum çünkü nikotin saçıma başıma heryerime siniyordu,böyle gayet guzel.

tebrıkler=) kesınlıkle boyle gayett guzel ıyıkı bırakmısım oh hep mis kokuyorum=)

Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum arkadaşlar.
Bunlara ek olarak, her ay zorlanarak ödediğim araç kredimi pat diye ödeyiveriyorum. Yani bi 200 lira daha olsa rahatlıycam derdim her ay. Salak gibi havaya üflermişim 200 liramı. Şimdi keyifle aracımı kullanıyorum.
Yıllardır ne araç paraları harcamışım :(

Back