• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şifalı Taşlar

liiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
270
0
96
İstanbul
Bitkiler, hayvanlar ve insanlar seçme şansına sahiptir. 'Oysa' taşlar tamamen kendi bulundukları ortamda sunulana bağımlıdır; içinde bulunduğu ortam ne verirse öyle olur. 'Şifa etkisini anlayabilmek için yatağına bakmak gerekir. Bir taşın oluşum yolu, bize yaptığı etkiyi ve içimizde neden olduğu geliş' niteleri yansıtır.

Taşlar dıştan içe doğru büyürler. "Tohum" denen bir çekirdek yapı, taşın etrafında atom üstü ne atom, yapıtaşı üstüne yapıtaşı, tabaka tabaka belli bir geometrik kural ve düzenlilik içinde birikerek oluşurlar. Böylece mineral, zamanla bu tür kendine özgü büyümesini tamamlar. Bu büyümenin süresi, saniyenin kesirlerinden yüzyıllara kadar uzayan bir zaman biçimini kapsayabilir ve oluşan mineralin büyüklüğü, bir toz tanesinden kocaman bir kayaya kadar değişebilir. Biçimi ve görünümü ile bulunma koşulları ideal ve karakteristik, ya da çarpıtılmış ve bütünüyle atipik olabilir. Bunların tümü de sonuç olarak çevreden kaynaklanmaktadır.Bir taş oluşumunda, bütünüyle çevresine bağlıdır. Bitkiler, hayvanlar ve insanların beslenmede, kendi büyümelerini sağlayacak gıdaları almada bir seçim yapma imkanları varken, taşlar bütünüyle kendi çevrelerinde, içinde bulundukları ortamda kendilerine sunulana bağlıdırlar. Bitkiler köklerinin civarında belli maddeleri alma ve bazılarını dışarıda bırakma, hatta diğer bazı tipleri de dışarı atma imkanına sahiptir. Demek ki gelişebilmek için her ne kadar toprakta bulunanlara bağımlıysalar da, bir ayrım ve seçim yapma imkanları vardır. İnsanın ise bundan başka, tadı tuzu olmayan maddeleri pişirme ve işleme yoluyla bir de gıdaları değiştirme ve dönüştürme imkanları vardır.

şifalı taşlardan kullanan varmı bende gecen gün aldım Ametist kızlar faydalarını görenler varmı.ben pazarda gördüm aldım bitane bilegime taktım faydasını görürsem size yazarım Ametist benimki herşeye ii geliyomuş tam bilmiyorum bende int okudum alırkende biraz bilgim varmı satıcı söyledi.

Şimdi moda oldu bu taslar. pazarda öyle bileklik felan olarak satılıyor.
ama kızlar birşeye dikkatinizi cekmek isterim. şifa için kullanılan tasların en az işlenmişidir makbul olanı.
yani boncuk yapılıp ipe dizilmişi değil.
hatta tasın kendi bulundugu ortamda kırılma şekli bile etkisini etkiliyor.
doğal olarak ana parcasından kopmus olmalıdır. fazla yıpranmamıs.hiç işlenmemiş olması gerekir

ama kızlar birşeye dikkatinizi cekmek isterim. şifa için kullanılan tasların en az işlenmişidir makbul olanı.
doğal olarak ana parcasından kopmus olmalıdır. fazla yıpranmamıs.hiç işlenmemiş olması gerekir

bende bileklik aldım pazardan.

arkadaşıma katılıyorum.işlenmemiş olmalı ve teninize değmeli.ben aslan burcuyum ve kaplan gözü taşıyorum.gerçektende faydasını görüyorum.yeğenimede burcunun taşını aldım aynı şekılde faydası oldu.hem hastalıkları hemde kişilk olarak...:lepi:

Şifalı Taşlar belli özelliklere sahip albenisi yüksek mücevher, süsleme ve benzeri sektörlerde.kullanılan organik, mineral ya da kayaçlardan oluşmuş malzemelere.Şifalı Taşlar.denir..Anadolu'da yaşamış tüm uygarlıklar, değerli ve yarı değerli taslar ile metalleri birlikte veya ayrı ayrı isleyerek hem kutsal hem de sanatsal amaçlara yönelik genelde küçük plastik olarak tanımlanabilecek takı ve

benzeri sayısız eser üretmişlerdir. Eski ustalar, sanatkârlar değerli tasları ve metalleri takıda kullanırken biçim, form, fonksiyon gibi özellikleri, sosyal, teknik ve sanatsal davranışları ile denetlemişlerdir. Doğanın, ilk insanlardan bu yana sürekli ilgimizi çeken bir başka gizem kaynağı da Şifalı Taşlar, ender mineraller veya onların kristalleridir. Çekici güzellikteki bu ilginç geometrik yapıtlar, doğanın insanoğlunun sanatsal yaratıcılığını, düşünsel dünyasını etkileyici, dürtücü malzemedirler. İlk insanların bu kristalleri biriktirdikleri bilinmektedir. Daha sonraları büyücülerin kuvars kristallerinden yapılmış kürelerde gerçeği aradıklarını görülmektedir (Menteşeli,
Şifalı Taşlar olabilme kriterleri arasında: ender bulunmalı, albenili olmalı, sert olmalı, şekillendirilmeye uygun olmak bulunmalıdır

Şifalı Taşlar.birkaç değişik şekilde sınıflandırıla bilinir Bunlar; kökensel sınıflandırma, değersel sınıflandırma ve oluşumsal sınıflandırmadır.

Kökensel Sınıflama

Şifalı Taşlar oluşumsal sınıflandırılması oluşum kökenlerine bağlı olarak da.yapılmaktadır.

1.2.1.1. Organik Kökenli Şifalı Taşlar
Kimyasal yapısı organizma kökenli.Şifalı Taşlar.dır. Bunların en güzel örnekleri; Fildişi, Mercan, İnci, Sedef, Amber (Kehribar), Jet (Oltu Taşı) Silisleşmiş Ağaç olarak gösterilirler. Bu tarz.Şifalı Taşlar.oluşumunda, organik malzemeler zaman içerisinde belli koşullara bağlı kalarak (Sıcaklık ve Basınç) bünyelerine silis ihtiva ederler. Silis sayesinde sertleşerek işlenmeye uygun duruma gelirler.

1.2.1.2. Mineral Kökenli Şifalı Taşlar
Yeryüzünde bulunan.Şifalı Taşlar.ın büyük çoğunluğu bu gruba aittir. İnsanlık tarihi boyunca yeryüzünde 4000'e yakın mineral bulunmuştur. Her yıl ortalama olarak 10-15 adet yeni mineral keşfi yapılmaktadır. Bulunabilen bu minerallerden 110 tanesi (Bu sayı göreceli olarak değişebilmektedir) Şifalı Taşlarözellikleri taşımaktadır.

1.2.1.3. Kayaç Kökenli Şifalı Taşlar
Birkaç mineralin birleşmesiyle oluşan malzemelere kayaç denmektedir. Bu tarz oluşumlara sahip Şifalı Taşlar da bulunmaktadır. Bunlar arasında Opsidyen, Lapis Lazulli, Moldavit bulunmaktadır.

1.2.2. Değersel Sınıflama
Şifalı Taşlar sınıflandırılmasının bir şeklide değersel sınıflandırmadır. Bu sınıflandırma izafidir. Kesin bir ayrımı yoktur. Genel olarak bazı.Şifalı Taşlar.değerli, bazı Şifalı Taşlarda yarı değerli Taşlar sınıfına girer. Aşağıdaki tablo 1.1.'de bazı değerli ve yarı.Şifalı Taşlar.verilmiştir.

Yukarıda değerli ve yarı değerli ayrımının izafi olduğundan bahsedilmişti. Buna bir örnek vermek gerekirse kaliteli bir yeşim taşı (Jade) düşük kaliteli bir zümrüt'ten daha kıymetli olabilmektedir. Bunun yanında yeşim taşı (Jade) yarı değerli grubunda bulunmaktadır. Her zaman bu tarz istisnalar bulunabilmektedir.

1.2.3. Oluşumsal Sınıflama
Oluşumsal sınıflama.Şifalı Taşlar.ın meydana geldikleri ortama göre yapılan bir sınıflamadır. Bu oluşum üç türlü olmaktadır.

Doğal Şifalı Taşlar
Şifalı Taşların tamamıyla doğal ortamlarında (yerküre'de) rastlantısal olarak oluşmalarıdır. Her Şifalı Taşlar belli sıcaklık ve basınç altında uygun elementlerin bir araya gelmesiyle oluşur.

Şifalı Taşlar | Otantik Taş Şifalı Taşlar Ve Takılar Online Satış

Back
X