Şiddetten aldığı ceza varken ikinci dosyaninda hagb almasi

Emiliaa

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2023
578
636
23
İlk darptan hagb aldı karara itiraz sürecindede gidip itiraz etti o sıralar dogurmamistim ve evliligimizi kurtaricaz sandigimdan şikayetimi çekmiştim.
İkinci davadanda aynı şekilde ama ilk davaya yeniden duruşma verildiğinden ceza aldığı halde ikincide suçu olmadığından hagb verilmiştir yazıyor.YİNE
İlk olanda ayın sekizinde tekrar görülecek bizde 23 ünde bosaniyoruz bu arada
Şimdi 8 inde olandan ceza alır mı ? Avukatı vs de var
İkincide hagb yerine direk ceza almayisi beni sinir etmiş durumda.Yine aynı mantıkla ceza almaz iki dosyada hagb diye kalırsa ne olacak ? Yada direk ceza almadan düşer mi ?
Benimle asla konuşmadı sadece avukat aracılığıyla bende arayıp sormadım çocuğu dahi hiç gormedi sormadida iki aylık oldu,anası istediği gibi yerlesebilmis eve.
Hala asagilanan taraf ben oluyorum hala sokta hissediyorum ağır depresyondayım.Guzel günler ferahlık ne zaman beni bulacak ? Yeterince çekmedim mi diye kendime soruyorum

Olur hatanız olduğunda aynısını aynı şekilde duymaniz dilegiyle
Ben böyle hatalar yapmam eşim bana vuramaz vursa eşim olmaz gidip çocuk yapmam param gücüm olmadan da yapmam çocuk yapmadım da. Hatam olursa arkasında dururum bu adam gel dese koşarak gideceğini bilmiyoruz sanki

Avukatı katılamaz. Ceza davası bu. Mağdur gidecek duruşmaya ben şikayetçiyim katılmak istiyorum diyecek. Yoksa istenmeyen karar çıkarsa istinaf edemez çok önemli bu.

Hagb ikinci kez yapılamaz diye biliyorum ben ama günümüzde mümkün kılmışlar anladığım kadarıyla?

Hagb aldiktan sonraki tarihte yeni bir suc islerse hagb bozulur ama isledigi sucun tarihi ilk hagb den once ise bozulmaz .Yani ceza almadan once 10 kerede suc islese hagb alabilir ama mahkemede hagb alip disafi xikti 10 dk sonra yeni bir suc isledi tekrar dava goruldu ise hagb bozulur .

Hagb ikinci kez yapılamaz diye biliyorum ben ama günümüzde mümkün kılmışlar anladığım kadarıyla?
O tam olarak oyle degil mahkemeye cikip hagb karari alana kadar isledigi tum suclardan tekrar yargilanip hagb alabilir ama mahkemeden sonra suc islerse hagb bozukur ve normal ceza alir .

O tam olarak oyle degil mahkemeye cikip hagb karari alana kadar isledigi tum suclardan tekrar yargilanip hagb alabilir ama mahkemeden sonra suc islerse hagb bozukur ve normal ceza alir .

açıkçası bir arkadaşın istinafa giden bir davasında ne kendisi ne de avukatı davada bulunmadan karara bağlandığı için artık bu gibi davalarda benim gözümde her şey mümkün. özellikle mahkemelerin sırtındaki dosya yükünü hafifletmek için en makul olanı yapıp geçiyor gibi hakimler.

açıkçası bir arkadaşın istinafa giden bir davasında ne kendisi ne de avukatı davada bulunmadan karara bağlandığı için artık bu gibi davalarda benim gözümde her şey mümkün. özellikle mahkemelerin sırtındaki dosya yükünü hafifletmek için en makul olanı yapıp geçiyor gibi hakimler.
Davada neden bulunmadilar .hakim gelmediler diye karar vermemezlik yapmazki .

arkadaş yurtdışında, avukatı ise mazeret bildiriyor. ve karara bağlandı.
bizim de buna benzer saçma bir davamız oldu ama bu arkadaşın başına gelen kadar tatsız bir sonuçla karşılaşmadık en azından.
dolayısıyla şimdi burada her dava dendiğinde "lan acaba?" diyorum.

Duruşma günü verilmedi itiraz edilen sürede itiraz edince yeniden duruşma gunubverilmisti bubsure zarfinda ikinci suç işlemiş oldu ama ondanda hagb aldi duruşma görülmeden olduğu için sanırım.

Avukatı katılamaz. Ceza davası bu. Mağdur gidecek duruşmaya ben şikayetçiyim katılmak istiyorum diyecek. Yoksa istenmeyen karar çıkarsa istinaf edemez çok önemli bu.
Benim yeniden açılan bu duruşmaya katılmam mi gerekiyor ? Anlaşmalı boşaniyoruz katilirsam banansikinti çıkarır katilmazsam dava düşer mi ceza almadan

Duruşma günü verilmedi itiraz edilen sürede itiraz edince yeniden duruşma gunubverilmisti bubsure zarfinda ikinci suç işlemiş oldu ama ondanda hagb aldi duruşma görülmeden olduğu için sanırım.
Karar kesinlesmeden mahkeme tarihine kadar isledigi suclar hagb yi bozmaz malesef .Dava suan gorulup hagb aldiysa bundan sonra isleyecegi suclar bozar .

Karar kesinlesmeden mahkeme tarihine kadar isledigi suclar hagb yi bozmaz malesef .Dava suan gorulup hagb aldiysa bundan sonra isleyecegi suclar bozar .
İki tane hagb olması durumu değiştirmiyor yani
Bu darp için itiraz edildi anlaştık vs diyecek büyük ihtimalle duruşmada yada iftira atıyor vs dava düşer mi ceza almadan ?
Ben katilmiycam

İki tane hagb olması durumu değiştirmiyor yani
Hayir degistirmiyor .diyelim ki ahmeti dovdu davasi 10 mayista . 3 mayistada baska komsusunu dovdu onunda davasi 11 mayista olsun .10 mayista hagb alirsa , 11 mayistada hagb alirsa iki hagb birbirini etkilemiyor cunku ikinci suç ilk mahkeme kararindan once islenmis .
Hagb nin bozulmasi icinse soyek bir senaryo lazim 10 mayista hagb aldi 11 mayista bir kavgaya karisti diyelim dava tarihide 1 haziran olsun .1 haziranda hagb alirsa iki suc birbirini etkiler hagb bozulur normal cezaya doner .

Back
X