siddet!

Burada zamanında bi konu acilmisti. Konu sahibesi hepimizi cildirtmisti. O resmen dayak yemek için cabalamis.
Normal bi insan dayak atmaz ya psikolojisi bozuktur ya da hakikatten agir tahrik edilmiştir.
İki tarafa da bagli şiddetin bitmesi bence.

kadin ne kadar tahrik ederse etsin bence kadina vurmamasi lazimdi..

asla bi defa dovdu diye tekrari gelecek diye bi kural yok... her insan hata yapar. eger adam kendine ceki duzen verecegine soz verir ,esinin kalbini kazanmaya.calisirsa neden ilk hatada bozulsun ki evlilik. ama duzelme yoksa elbette bosanma en dogru secim ...
siddet sadece dayak degildir ayrica, hakaret, olumsuz davranis bicimleri hatta bazen bi bakis bile siddet ile ayni etkiyi yaratabiliyor...

asla bi defa dovdu diye tekrari gelecek diye bi kural yok... her insan hata yapar. eger adam kendine ceki duzen verecegine soz verir ,esinin kalbini kazanmaya.calisirsa neden ilk hatada bozulsun ki evlilik. ama duzelme yoksa elbette bosanma en dogru secim ...
siddet sadece dayak degildir ayrica, hakaret, olumsuz davranis bicimleri hatta bazen bi bakis bile siddet ile ayni etkiyi yaratabiliyor...

evet haklisin ben ama dayaktan bahsettim maleseff :KK43: bir sansi herkes hakedebilir güven sarsilmaya sarsilmistir ama bir yuva kolay kurulmuyor.

cok sevdigim bi arkadasim cok asik olarak evlendigi esinden evlendikten 2 ay sonra bir tartisma sonrasi siddete maruz kaldi. Sorum su 1 kere döven hep döver mi,bunu bir hata olarak degerlendirip affetmek cözüm mü? icinde böyle bir duygu varsa bunu hep yapar mi? affeder miydiniz siz?
Nefret ediyorum dengi olmayana el kaldırandan. Çocuğunu da karısını da dövenler umarım 4 misli beter dayak yerler, tez zamandan!! Ne olmuşda bu kadar sinirlenmiş açabilir misiniz? Nasıl tepki vermiş arkadaşınız?
Benim de bir erkeğe gücüm yetmez, ama o evde ne var ne yok yıkardım sanırım.
Hadi affeti diyelim, bir daha güvenebilecek mi? Korkmayacak mı aynı muameleye mağruz kalmaktan?

bahsettiğimiz şey dayak hanımefendi basit bi hataymış gibi bahsediyorsunuz şu yuva bozmama meselesini biraz da erkeklere anlatsanız?
ayrıca ben hiç bi kere dövüp sonra durulan erkek görmedim aksine oh nasıl olsa yanımda diye daha da azıtıyorlar.

Canım yanlış anlama, gerçekten meraktan soruyorum sen gördün mü bir kere ile kalanı? Buna bir kere cesaret eden adam, her fırsatta aynı tepkiyi veriyor maalesef. Benim gördüğüm hep defalarca dayak yiyen kadınlar. Adam bir de 2 aylık karısına el kaldırmış, gider diye korkmadan.

Şöyle birşey var öncelikle .
Evliliğin ilk 1 yılı gerçekten çok ama çok zordur .
Yıllardır birlikte olanlar için daha da zordur .
Edilmeyen kavgalar , söylenmeyen sözler , yapılmayan davranışların hepsi edilir , söylenir ve yapılır ..
Şiddeti savunan bi insan değilim hele ki bi kadına!
Ama siz yapıcı taraf olun .
Arkadaşınıza olumlu ve pozitif yaklaşın .
Bu tramvayı atlatması için destek olun ..
Evliliklerde hersey yasanabılır onemlı olan tekrarının olmaması ve affedıcı olmaktır .
Allah yardımcısı olsun

cok sevdigim bi arkadasim cok asik olarak evlendigi esinden evlendikten 2 ay sonra bir tartisma sonrasi siddete maruz kaldi. Sorum su 1 kere döven hep döver mi,bunu bir hata olarak degerlendirip affetmek cözüm mü? icinde böyle bir duygu varsa bunu hep yapar mi? affeder miydiniz siz?

Bir kere yapan sonrasın da neden yapmasın ki, sonuçta kapıyı açmış saygıyı yitirmiş. Üstüne hatunun da ona çok 'aşık' olması tekrarını cezbedici olabilir.

Kendi kiziniz ayni dertle kapiniiza gelse ona ne diyecekseniz aynisini o kiza da söyleyin.

Bir kere döven hep yapıyor. Eş değil, sevgilin bile olsa yapıyor bunu. Ben sevgilimden ayrılmak istediğimde dayak yedim. Yalvardı yakardı, tehdit etti. Bir daha yapmayacağım dedi zorla döndürdü beni, sonra yine yaptı. Ben de aileme haber vermek zorunda kaldım kurtulmak için. Düşün bunu sadece sevgilim yaptı. Ben bir kere dövüp de pişman olup bir daha yapmayan hiç duymadım. Kaldı ki sevgilim eşinden ona dayak attığı için boşanmıştı. Akıllanacak adam bir daha bunu yapar mı? Bu zamana kadar bir kere dövüp pişman olan, bir daha asla yapmayan erkek duymadım. Ama inşallah yapmaz.

Canım yanlış anlama, gerçekten meraktan soruyorum sen gördün mü bir kere ile kalanı? Buna bir kere cesaret eden adam, her fırsatta aynı tepkiyi veriyor maalesef. Benim gördüğüm hep defalarca dayak yiyen kadınlar. Adam bir de 2 aylık karısına el kaldırmış, gider

siz o sekli ile gormussunuz ben bu sekli ile. cevremde 1defa siddete maruz kalmis ve defalarca pismanligini dile getirip tekrar etmemis cok kisi gordum. ha kendi uzerimden ornek veremem boyle bi durum yasamadim, mantik kisinin bildiginden ibarettir. ben boyle dusunurum siz oyle...bu durum,sizin benim fikrimi elestirme hakkini vermez

Babam annemi bir kere dövmüş gerisi de gelmiş, babam bizi de bi kere dövdü gerisi geldi.
Hiçte pişman olduğunu sanmıyorum onu da babası sürekli dövmüş zamanında.
Allah yardımcısı olsun.

Canım yanlış anlama, gerçekten meraktan soruyorum sen gördün mü bir kere ile kalanı? Buna bir kere cesaret eden adam, her fırsatta aynı tepkiyi veriyor maalesef. Benim gördüğüm hep defalarca dayak yiyen kadınlar. Adam bir de 2 aylık karısına el kaldırmış, gider

siz o sekli ile gormussunuz ben bu sekli ile. cevremde 1defa siddete maruz kalmis ve defalarca pismanligini dile getirip tekrar etmemis cok kisi gordum. ha kendi uzerimden ornek veremem boyle bi durum yasamadim, mantik kisinin bildiginden ibarettir. ben boyle dusunurum siz oyle...

Ee adam çok mu pişman. Ayaklarına kapanıp affet diye ağlıyor mu? Bunlar varsa da affedilmez ama bunlar da yok gibi geldi. Şu yuva kolay kurulmuyor diyenler de neye istinaden diyor bilmiyorum.

bahsettiğimiz şey dayak hanımefendi basit bi hataymış gibi bahsediyorsunuz şu yuva bozmama meselesini biraz da erkeklere anlatsanız?
ayrıca ben hiç bi kere dövüp sonra durulan erkek görmedim aksine oh nasıl olsa yanımda diye daha da azıtıyorlar.

hakikaten anlamiyorum...neden sizin.fikrinize tezat dusen yorumlari bu denli ofke ile alintiliyorsunuz. siz benden ayri fikre sahipsiniz diye ben kalkip elestirme rahatligini kendimde bulamazdim dogrusu...
evet cevremde tek sefer yasanan ve bi daha tekrarlanmayan ornekler gordum ve su an gayet huzurlu ve mutlu bi evlilik yurutuyorlar,bu orneklerden yola cikarak yaptim yorumumu. mantik kisinin bildiginden ibarettir, bu bnm gorusum. siddetin her turlusu tekrrlanirsa evlilik sonlandirilmali...dayak atilinca kotu,hakarete ugrayinca otur diye mantik olamaz. elbette basit bi durum degil ama aldatinca affediliyorsa bu durumda bi sansi hak ediyor BENCE.

Evlilikte katlanamayacagim bir madde..susmakda var, dinlemekde var, sinirlenip evden kendini atmakda var bir suru secenek var sinirlenince uygulanmak uzere,hic bir canli haketmez dayagi, siddeti..

uygulayanda insanliktan bi nasiptir..benim tanidigim 1 aylikti dayak yediginde, aninda bosadi..

benim anam babam bana bakmalara kiyamasin sen beni dov, oldu sen kimsinki..

Ama ben kimseye bosa gitsin diyemem.herkesin tolerans durumu farkli

X