Sıcaktan ölenlerin sayısı 800'ü buldu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Hindistan'ın güneyindeki iki eyalette 47 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklığı nedeniyle 765 kişi hayatını kaybetti.
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Yerel medyadaki haberlere göre, Hindistan Afet Yönetim Kurumu yetkilileri, 15 mayısta başlayan sıcak hava dalgası nedeniyle Andhra Pradesh eyaletinde 550, Telangana eyaletinde 215 kişinin öldüğünü açıkladı.

Andhra Pradesh eyalet yönetimi, halka 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. Eyalet Başbakanı Chandrababu Naidu, sıcak hava dalgası sebebiyle hayatını kaybedenlerin ailelerine bin 570 dolar tazminat ödeneceğini açıkladı. Hindistan Meteoroloji Kurumu, bu iki eyalette sıcaklıkların bugün 29 ila 41 derece arasında olacağı, perşembe gecesi bölgede yağmur görülebileceği tahmininde bulundu.

Diğer yandan başkent Yeni Delhi'de hava sıcaklığının dün 45,5 dereceye çıktığı bildirildi. Mayıs ayının ülkenin büyük bölümünde sıcak geçtiği biliniyor. Hindistan Meteoroloji Kurumu yetkilileri, Pakistan'ın güneyinden gelen günbatısı rüzgarlarının bu sıcağı daha da artırdığını belirtiyor.

http://www.milliyet.com.tr/olu-sayisi-durmadan-artiyor/dunya/detay/2064641/default.htm

:KK43: Bu sene buralarda böyle mi olur acaba? Geçen sene fokurduyorduk resmen, bu sene daha da artarsa denize yatak kurar eve hiç gelmem:KK14:

:KK43: Bu sene buralarda böyle mi olur acaba? Geçen sene fokurduyorduk resmen, bu sene daha da artarsa denize yatak kurar eve hiç gelmem:KK14:
ben gündüz çıkmıyorum munecim bu gün oğlanı yuvaya bırakınca 45 dakika mesafeyi zzor yürüdüm sırtım su içinde kaldı

ben gündüz çıkmıyorum munecim bu gün oğlanı yuvaya bırakınca 45 dakika mesafeyi zzor yürüdüm sırtım su içinde kaldı
Zaman zaman gün içinde çıkmam gerekiyor, gerçi onda da eşim kıyamaz, ya kendi gider ya gel seni götüreyim der, ben Israrla yürümek isteyenlerdenim, seviyorum yürümeyi fakat Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu günlerde zor oluyor yürümek.

Şimdi o kadar sıkıntı değilde, Ramazan'da serin olsun biraz diye dua ediyorum valla, geçen sene Allah affetsin tuttuk çok şükür ama epeyce zorlandık, susuzluk perişan etti :KK43:

Zaman zaman gün içinde çıkmam gerekiyor, gerçi onda da eşim kıyamaz, ya kendi gider ya gel seni götüreyim der, ben Israrla yürümek isteyenlerdenim, seviyorum yürümeyi fakat Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu günlerde zor oluyor yürümek.

Şimdi o kadar sıkıntı değilde, Ramazan'da serin olsun biraz diye dua ediyorum valla, geçen sene Allah affetsin tuttuk çok şükür ama epeyce zorlandık, susuzluk perişan etti :KK43:
aynen munecim bende hep oturmayayaım spor olsun diye yürüyorum şapka takacağız artık,sizin orası daha sıcak söylemiştin daha önce allah kolaylık versin. cümlemizede.

valla bünyamin sürmeli sıcaklıklar rekor üstüne rekor kırcak dedi bende korkuyorum açıkcası, yaz bitmiyor o zaman

valla bünyamin sürmeli sıcaklıklar rekor üstüne rekor kırcak dedi bende korkuyorum açıkcası, yaz bitmiyor o zaman
Eyvah eyvah, o zaman denize yatak atmak şart oldu, kışın çok uzun ve soğuk geçti, yaz mevsimi de aşırı sıcak olacak demek, neyse nankörlük etmeyeyim yine de, şapka alayım bari, yedek bikini de almak lazım:KK70:

bu sıcaklık dalgasından bir zamanlar fransız yaşlı vatandaşlarda epey ölmüştü 90 yıllara sanırım denk geliyordu
ki orası soğuk memleket,morglardada yer kalmamış diye haberlerde okumuştum , aslında ölme nedeni sıcaklık ve evlerinde klima olmayışıydı ben o zaman çok şaşırmıştım

:KK43:

Eyvah eyvah, o zaman denize yatak atmak şart oldu, kışın çok uzun ve soğuk geçti, yaz mevsimi de aşırı sıcak olacak demek, neyse nankörlük etmeyeyim yine de, şapka alayım bari, yedek bikini de almak lazım:KK70:

nispet mi yapıyosun Mune deniz bulamayan napsın:KK70::KK70:

o zaman kk cak bu yaz sendeyiz, ne güzel artık cımbızında dinlenir, oklavaylan kafamıza canlı canlı vurabilirsin, su sıçratma forumdaşına bakayım diye:KK70::KK70:
Gelin gelin, canlı canlı etlerinizi didiklemek daha eğlenceli olur, polemiğe gireni evdeki en sıcak odaya hapsederim, valla forumdaki banlamadan daha etkili olur:KK70::KK70:
Kendimi çok cani gördüm yahu:KK45:

bende şapka alıcam bu gün az daha kafama güneş geçicekti:KK53:

Bana haber çok garip geldi. 47 derece sıcak insan öldürecek bir sıcak değil ki. İzmirde dahi 40'ı geçiyor hep daha ölen duymadım.
Ama Hindistan nem oranı inanılmaz yüksek bir ülke. O yüzden hissedilen sıcaklık çok çok fazla olsa gerek. Bu yüzden sanırım.
Ölenler evsiz falan mıydı acaba?

Bana haber çok garip geldi. 47 derece sıcak insan öldürecek bir sıcak değil ki. İzmirde dahi 40'ı geçiyor hep daha ölen duymadım.
Ama Hindistan nem oranı inanılmaz yüksek bir ülke. O yüzden hissedilen sıcaklık çok çok fazla olsa gerek. Bu yüzden sanırım.
Ölenler evsiz falan mıydı acaba?
şu ana dek 30 u gördüm derecede ama evde dışarısına bakmadım..izmir çok sıcakmış ben almayayım

X