evet kızlar eşim bu poğacayı çok seviyor o yüzden saate felan bakmayıp bu saatte yaptım :)) bu poğacayı yeyipte tarif almayan hiç bir misafirim olmadı şimdiye kadar çok güzel tadı var ve müthiş kabarıyo. tavsiye ederim deneyin pişman olmayacaksın. kokusu bile harika oluyor
yanmış gibi çıktı ama ışıktan dolayı parladığı için öle göründü :)
4y.k yogurt
1sb sıvıyag
1 avuç şeker
1 çay k. tuz
2yumurta (beyazları içine sarılarını ayırın hamura sadece beyazları konacak)
1pk yas maya(küçük paketlerden toz maya kullanmayın aynı tadı vermiyor)
bol susam üzeri için (tadında susamın büyük rolu var)
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olcak]
hamuru yoğurun mayası gelince istediğiniz şekli verin ben düğüm yapıyorum şeklini hamuru bağlıyorum yani :)). tepside tekrar mayalayın üstüne yumurta sarısını sürün ve bol susam serpip fırında pişirin. afiyet olsun.
bu arada şekil verirken hamurla fazla oynamayın içinin havası gitmesin yoksa normal kabarmaz. ben hiç oynamadan şekil veriyorum hamuru alıp sündürüp direk bağlıyorum. zaten pişerken kabardığı için dümdüz oluyor şekli
yanmış gibi çıktı ama ışıktan dolayı parladığı için öle göründü :)
4y.k yogurt
1sb sıvıyag
1 avuç şeker
1 çay k. tuz
2yumurta (beyazları içine sarılarını ayırın hamura sadece beyazları konacak)
1pk yas maya(küçük paketlerden toz maya kullanmayın aynı tadı vermiyor)
bol susam üzeri için (tadında susamın büyük rolu var)
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olcak]
hamuru yoğurun mayası gelince istediğiniz şekli verin ben düğüm yapıyorum şeklini hamuru bağlıyorum yani :)). tepside tekrar mayalayın üstüne yumurta sarısını sürün ve bol susam serpip fırında pişirin. afiyet olsun.
bu arada şekil verirken hamurla fazla oynamayın içinin havası gitmesin yoksa normal kabarmaz. ben hiç oynamadan şekil veriyorum hamuru alıp sündürüp direk bağlıyorum. zaten pişerken kabardığı için dümdüz oluyor şekli
Son düzenleme: