Hamur İşleri Sıcakk Sıcakk Paskalya Poğacam :) Fırından Yeni çıktı (resimli)

acigul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
679
7
evet kızlar eşim bu poğacayı çok seviyor o yüzden saate felan bakmayıp bu saatte yaptım :)) bu poğacayı yeyipte tarif almayan hiç bir misafirim olmadı şimdiye kadar çok güzel tadı var ve müthiş kabarıyo. tavsiye ederim deneyin pişman olmayacaksın. kokusu bile harika oluyor

fotoraf0002ad.jpg

yanmış gibi çıktı ama ışıktan dolayı parladığı için öle göründü :)

fotoraf0005tg.jpg

4y.k yogurt
1sb sıvıyag
1 avuç şeker
1 çay k. tuz
2yumurta (beyazları içine sarılarını ayırın hamura sadece beyazları konacak)
1pk yas maya(küçük paketlerden toz maya kullanmayın aynı tadı vermiyor)
bol susam üzeri için (tadında susamın büyük rolu var)
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olcak]

hamuru yoğurun mayası gelince istediğiniz şekli verin ben düğüm yapıyorum şeklini hamuru bağlıyorum yani :)). tepside tekrar mayalayın üstüne yumurta sarısını sürün ve bol susam serpip fırında pişirin. afiyet olsun.

bu arada şekil verirken hamurla fazla oynamayın içinin havası gitmesin yoksa normal kabarmaz. ben hiç oynamadan şekil veriyorum hamuru alıp sündürüp direk bağlıyorum. zaten pişerken kabardığı için dümdüz oluyor şekli

Son düzenleme:
Hııııııım kokusu bana kadar geldi,harika görünüyor,pratikte en kısa zamanda deneyeceğim.

tarifte un yok... Bir yanlışlık olmasın. Ben acemiyim anlamam pek ama yine de emin olmak istedim, un koymuyor musunuz?
Bu arada denerim nasip olursa, güzel görünüyor gerçekten.. Ellerinize sağlık a.s.

tarifte un yok... Bir yanlışlık olmasın. Ben acemiyim anlamam pek ama yine de emin olmak istedim, un koymuyor musunuz?
Bu arada denerim nasip olursa, güzel görünüyor gerçekten.. Ellerinize sağlık a.s.

un yok bu pogaca da diyet bu-tatlicadiarzu-:lepi:

ellerine saglik canim da un gercekten mi yok yoksa yazmayi mi unuttun cunku bu tarifte un olmazsa malzemelerin hic biri birbirini tutmaz

tabiki konuluyor canım un ana malzeme olduğu için. unutmuşum yazmayı düzeltiyim tşk uyarı içinopuyorumnanaktan

un var arkadaşlar yazmayı unutmuşum :roflol: keşke size unsuz bir tarif verebilseydim ama biliyorsunuz ki imkansız :icecream: ama düzeltme yaptım sorun kalmadı :roflol: deneyenlerden sonuç bekliyorum

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum yorumlarınız için

tabiki konuluyor canım un ana malzeme olduğu için. unutmuşum yazmayı düzeltiyim tşk uyarı içinopuyorumnanaktan

rica ederim canım ne demek opuyorumnanaktan Senin müthiş poğaçandan yapabilmemiz için bunu öğrenmemiz gerekti :1hug:

ya sabah sabah nerden gördüm ben şimdi bu poğaçaları.. koyma bacım böyle şeyler bak rejmdeyiz zaten :KK43:((

Rejim bitsin deniyecem bende ,ev poğaçasını "çookk" severimm.. oh kokusumu geldi buraya ne...

Neyse yatayım rüyamda görürüm belki :))

X