• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Sıcak çikolata faciası - resimli

dogaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
757
17
118
İstanbul
Merhaba,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere saçlarımı palette sıcak çikolataya boyamıştım. ilk boyandığında simsiyahtı, sadece 1 haftada şu hale geldi:

güneşte: $Vıdeo0051.jpg
gölgede: $Vıdeo0052.jpg

ve inanılmaz yıprandı, saçlarımı komple sarıya boyarken bile bu kadar yıprandığını hatırlamıyorum :50: mecburen kestiricem saçlarımı :5:
bana uzun süre akmayacak, doğal bir kahve tonu önerebilir misiniz? uzun süre tekrar boyamak istemiyorum.... doğal saç rengim küllü kumral.

paletteyle annenim sacini boyadigimda cok cirkin bi renk elde ettik. koyu kestane aldik beyazlar cirkin bi kizil oldu. demek ki tek sorun yasayan biz degilmisiz

ben de aynı hataya düşecektim ama kuaförüm uyardı. Sonradan vazgeçtim. Geçmiş olsun :(

palette yüzünden saçını kesen tek kadın ben değilim demek ki..
aynen söylediğiniz üzre çirkin bir renk oldu , kalçama kadar olan saçımı kısacık kestirdim hala da doğru düzgün istediğim boya ulaşmadı

garnier in boyaları yumusaktır, çok koyu olmayan orta tonlardan bir renk seçip boyamanızı öneririm ( 7 den aşağı renkler koyu olur ,misal 5-6 koyudur )

8 numarası ile yarı yarıya karıştırıp yumuşak örtücü bir ton elde edersiniz herhangi bir rengini seçip..

voila da iyidir, kolleston 3. tercihimdir

paletteyi bundan sonra bedava versinler kullanmam

ucuz diye almıyan çok ama benim en memnun olduğum boya nevacolor hep onla boyuyorum hem paranızla rezil olmamış oluyosunuz :51:

palette i o kadar çok öven vardı ki... inanamıyorum saçlarımın bu hale geldiğine... hem rengi hem kalitesi bu kadar mı kötü olabilir... aylarca verdiğim emek boşa gitti, cumartesi kestiricem saçlarımı :43:

istersen kestirmeden önce voila ya dagarnier ile boya saçını

düzeltebilir bak

bir de maskeler filan var, o başlıklara bak, ben de kestirdim saçımı sonra çok pişman oldum keşke o süpürge haliyle bile olsa kestirmeseydim diye düşündüm

acele etme, biraz bakım ürünü yağ filan sür
uzamıyor ki öyle kolay kolay

Aslında ben de özellikle Palette kullanırım ve çok memnunum, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım :31:

Son düzenleme:
palettenin deluxe serisi benim saçımı mahwetmişti tarak grmez oldu saçlarıma. Ama yeni bi serisi var daha az amonyaklı diye. Onun mavi siyahını aldım boyadm saçlarıma kötü bir etkisi olmadı kızlar. sizin boyadığınz hangiasiydi

canım nasıl akmış öyle, benim saçımdada boya durmaz hemen akar ama bu kadarını görmedim.
ben şu an kolestonun kahve tonlarını kullanıyorum, hiç akmıyor, tavsiye ederim.

kolestonu tavsiye ettim ama koyu kahve boyama canım,
siyah oluyor ve akmadığı için ben şu an simsiyah dolaşıyorum.
diğer tonlarını dene memnun kalırsın.

saçım bakımla falan toparlanacak gibi değil, keçi kılı kıvamında, şu resimdeki fönlü hali düşünün, bu kadar fön tutuyor :43:

palette delux sıcak çikolataydı, tam bir facia... koleston ya da lorealden şaşmam bundan sonra asla...

canım kestirme sacını

hepimizin sacı fönden vs, boyadan zaten uzayınca keçi ılı gibi oluyor yalan mı?

fön çektirdiğin zaman zaten düzleşicektir, biraz bekle

istersen maya ve zeytinyagıyla mask yap, 2 hafta sonra toparlamazsa kesersin

çok pişman olursun demedi deme

maske tarifi: pakmayanın büyük 500 gr yaş mayası var, iyice büyük bir parça bir mandalina kadar mayayı ılık suyla ıslat

içine 2-3 corba kasıgı zeyinyagı koy, saclarına sür strec filme sar, üstüne havlu sar 20 dk bekle, ılık suyla durula, sonra sampuanla

maya peptid içeriyor, sac boyunu iyileştirebilir

benim saçlar da keçi kılı kıvamında ama uzatmaya çalışıyorum

palette i o kadar çok öven vardı ki... inanamıyorum saçlarımın bu hale geldiğine... hem rengi hem kalitesi bu kadar mı kötü olabilir... aylarca verdiğim emek boşa gitti, cumartesi kestiricem saçlarımı :43:

Aylarca verdiğim emek boşa gitti diyince benimde içim gitti vallahi, çok üzüldüm canım:S ama dur hemen kestirme bi maskeleri dene onlar da fayda etmezse kestir :/

saçım bakımla falan toparlanacak gibi değil, keçi kılı kıvamında, şu resimdeki fönlü hali düşünün, bu kadar fön tutuyor :43:

palette delux sıcak çikolataydı, tam bir facia... koleston ya da lorealden şaşmam bundan sonra asla...

Canım kestrme sakın bakımla toparlanıyor valla. ben saçımı kestrmedim palette deluxe faciasndan sonra bakım yaptm bide ben 6 ay kına yaptm saçıma o toparladı. şuan yumuşacık maşallah:nazar: yeniden boyamaya başladım palettenin az amonyaklı yeni bi serisi çıkmış. Mavi siyahını aldm yaptm sertleşme hiç olmadı. bi kaç gün sonra birdaha boyicam geçen ay boyamştm. bu ikinci boyada ak koyun kara koyun belli olur. Deluxe ile 2. boyamamda saçlarım kazık olmştu çnkü. toplamda 3 yada 4 kere boyadm onla

canım kestirme sacını

hepimizin sacı fönden vs, boyadan zaten uzayınca keçi ılı gibi oluyor yalan mı?

fön çektirdiğin zaman zaten düzleşicektir, biraz bekle

istersen maya ve zeytinyagıyla mask yap, 2 hafta sonra toparlamazsa kesersin

çok pişman olursun demedi deme

maske tarifi: pakmayanın büyük 500 gr yaş mayası var, iyice büyük bir parça bir mandalina kadar mayayı ılık suyla ıslat

içine 2-3 corba kasıgı zeyinyagı koy, saclarına sür strec filme sar, üstüne havlu sar 20 dk bekle, ılık suyla durula, sonra sampuanla

maya peptid içeriyor, sac boyunu iyileştirebilir

benim saçlar da keçi kılı kıvamında ama uzatmaya çalışıyorum

Aylarca verdiğim emek boşa gitti diyince benimde içim gitti vallahi, çok üzüldüm canım:S ama dur hemen kestirme bi maskeleri dene onlar da fayda etmezse kestir :/

Canım kestrme sakın bakımla toparlanıyor valla. ben saçımı kestrmedim palette deluxe faciasndan sonra bakım yaptm bide ben 6 ay kına yaptm saçıma o toparladı. şuan yumuşacık maşallah:nazar: yeniden boyamaya başladım palettenin az amonyaklı yeni bi serisi çıkmış. Mavi siyahını aldm yaptm sertleşme hiç olmadı. bi kaç gün sonra birdaha boyicam geçen ay boyamştm. bu ikinci boyada ak koyun kara koyun belli olur. Deluxe ile 2. boyamamda saçlarım kazık olmştu çnkü. toplamda 3 yada 4 kere boyadm onla

Teşekkürler kızlar,
Kestiremedim bugün zaten, bir hafta daha beklicem argan yağıyla bakım yapıyorum, hayashi şampuan ve saç kremi almıştım onları kullanıyorum ama şimdilik bir değişiklik yok :( ne fön tutuyor ne dalgalarıyla şekil verebiliyorum, kıl kıl duruyorlar :43:
şu mayalı maskeyi denicem, hafta sonuna doğru da amonyaksız boyalardan alıp boyayacağım koyu bir renge, kahve falan gibi... bu renkle dışarı çıkasım gelmiyor
:50:

Anladığım kadarıyla zeminin sarıymış sorun bence o palette falan değil.. Bende şuan o sorunla karşı karşıyayım saçım boya tutmuyor maalesef çünkü saçım sarıydı.. o yüzden bende tekrar açmaya karar verdim birkaç güne açıcam tekrar :) Zaten favorim sarı ve hafif bakır tonlar ama işte bi süre dinlenmek istemiştim aksine daha çok uğraştırdı koyulaştırmak :) Bu arada saçların nasıl yıprandı o kadar hayret verici bi olay

zemının acıklıgından kaynaklanıyorsa, bir kez boya

10-15 gun sonra tekrar aynı renge boyarsın tutar boyayı

ama saçı hırpalaması boyanın yuzunden.. tek sorun akması değil

mayayı mutlaka al canım bende var ama usengeclıgımden süremedim diplere sürüyorum bir tek

Anladığım kadarıyla zeminin sarıymış sorun bence o palette falan değil.. Bende şuan o sorunla karşı karşıyayım saçım boya tutmuyor maalesef çünkü saçım sarıydı.. o yüzden bende tekrar açmaya karar verdim birkaç güne açıcam tekrar :) Zaten favorim sarı ve hafif bakır tonlar ama işte bi süre dinlenmek istemiştim aksine daha çok uğraştırdı koyulaştırmak :) Bu arada saçların nasıl yıprandı o kadar hayret verici bi olay

zemının acıklıgından kaynaklanıyorsa, bir kez boya

10-15 gun sonra tekrar aynı renge boyarsın tutar boyayı

ama saçı hırpalaması boyanın yuzunden.. tek sorun akması değil

mayayı mutlaka al canım bende var ama usengeclıgımden süremedim diplere sürüyorum bir tek

evet saçlarım sarıydı, bir türlü istediğim sarı tonunu yakalayamadığım için saçlarımı koyulaştırmaya karar verdim önce açık kahva boyadım gayet de güzel tutmuştu ama çok mat bir renk oldu, öyle olunca 3 hafta sonra daha canlı olsun diye bu boyayı kullandım, kullanmaz olaydım kopuyor saçlarım tek tek :50:

Back