Merhaba Arkadaslar,
Benim uc aylik bir oglum var mayisin sonunda oldukca sicak bir yere tatile gidecegiz ama bebegimi huzursuz ederim diye gitmek istemiyorum.Ancak tecrubeli anneler tatile giderken ''bebegimi rahatsiz etmeden,huzurunu bozmadan''seyahat etmenin yollarini,evdeki konforunu saglamak icin neler yanimiza almamiz gerektigini(ah keske sunu da alsaydim demek istemiyorum)yazarlarsa cok cok sevinirim.(aktarmali toplam 5-6 saatlik bir ucak yolculugu yapacagim ve bir hafta kalacagim)
benim de kızım 3 aylık ve 1 hafta sonra tatile çıkacağız. ben yanıma muhakkak yatağını alacağım. belki duymuşsunuzdur bebeğin kendine ait bir köşesi bir yatağı olması gerekiyormuş. bebek bu şekilde kendini huzurlu ve güvende hissedermiş. muhakkak travel yatakları var muhakkak ondan almanızı öneririm. doktorunuzun verdiği paracetamol fitiller olmalı, güneş ateş yapabilir. kullandığınız ilaçları muhakkak alın. benim önerim gideceğiniz yer aşırı sıcaksa bebeğin suya muhakkak ihtiyacı olacaktır hernekadar emzirsekte sıcağın etkisi unutulmamalı. bu nedenle biberon almayı unutmayın. ben su vermeyi düşünüyorum kızıma.
tabiki güneş kremlerini ve en önemlisi pişik olmaması için pişik kremini unutmamalısınız.
bebeklerin kat yerleride sıcaktan etkilenir bu nedenle bebek tenine alerji yapmayacak uygun bebek pudrasını da almayı unutmayın derim. çok miktarda badi tulum vs alın. üzerini sık değiştirmek gerekecek. ben valizimi hazırladım. benim kendime aldığım eşyanın 3 misli fazla eşya aldım ama rahat edeceğimi ümit ediyorum
şimdiden iyi tatiller
sıcak olacagı ıcın ve alışkın olmaıdgı ıcın hasta olabılır.hertürlü ılacı alın,gıdecegınız yerde doktor varmı,bunada dıkkat edın.Allah korusun.Zaten yazılması gerekenı arkadas yazmış ama... Bol bol kıyafet,sapkası,ayakkabısı,her ıhtımale karsı kulotlu coraplar.. kımlığı sağlık karnesı fılan.. cocugun esyalarının nerdeyse tamamını tasımanız gerekıcektır...
arkadaşlar tatil yapacağınız yer için neler almanız gerektiğini gayet güzel yazmışlar,bir eklemede ben yapayım; uçak yolculuğunuzun süresi oldukça uzun,uçakta onu oyalayacak oyuncaklarını mutlaka el bagajınızda bulundurun,ayrıca inişte ve kalkışta oluşacak basınç değişikliği bebeğin kulaklarına baskı yapacaktır,eğer yutkunmasını sağlamazsanız çok ağlar çünkü kulakları ağrır. yutkunmasını sağlamak için yanınızda mutlaka içecek bir şey olsun ya da emzik kullanıyorsa emziğini verin emsin yoksa hem bebeğiniz çok ağrı çeker ağlar hem de siz çok yıpranırsınız.