• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sgk'nın geç kayıt edilmesi

Poineeeee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2021
76
55
38
30
ayrıldığım bir iş yeri var, sgk'mı 10 gün geç kayıt etmişler. primleri elden ödeyeceklerini söylediler ama yaklaşık bir aydır ne primleri ne de maaşımı ödemediler. benim dışımdaki bütün işçilerin maaşları ödendi. maaşımın tamamıyla gram altın alıyordum ama altın fiyatları pahalandığı için de 2-3 günlük maaşım kadar bir zararım oldu. istifa ederken dilekçeye bütün haklarımı aldım, okudum, anlıyorum yazdırdılar, imza atmak istemedim ama müdürüm yine de imzalamamı, maaşımı nasıl olsa alacağımı söylediği için imzaladım. bu süreçte ne bankadan ne de elden hiçbir şey almadım ve maaşımızı aldıktan sonra imzaladığımız şeyi imzalamadım.
ayrıca haftalık 45 saatten fazla çalışılıyor ve bunları ek mesai olarak almak istiyorum. daha önce fabrikadan çıkan ve çıkartılan işçiler oldu, birçok şahit bulabileceğimden eminim. son olarak da kaçak işçi çalıştırdıkları ve maaşları asgari gösterip kalanını elden verdiklerini ihbar etmek istiyorum. bunları nereden kimin aracılığıyla yapabilirim?

Ispatlarinizla birlikte dava acin. Kazanırsınız. İşimden haksız yere çıkartılıp 3 yıl sonra dava açan arkadaşım mahkemeyi kazandı. Ve dunya capinda büyük bir teknoloji firmasıydı karşısındaki.

Benimde kendi is yerime açacağım bir dava var. Ama önce beni isten çıkarmalarını bekliyorum. Cikarsinlar hemen dava açıcam.

ayrıldığım bir iş yeri var, sgk'mı 10 gün geç kayıt etmişler. primleri elden ödeyeceklerini söylediler ama yaklaşık bir aydır ne primleri ne de maaşımı ödemediler. benim dışımdaki bütün işçilerin maaşları ödendi. maaşımın tamamıyla gram altın alıyordum ama altın fiyatları pahalandığı için de 2-3 günlük maaşım kadar bir zararım oldu. istifa ederken dilekçeye bütün haklarımı aldım, okudum, anlıyorum yazdırdılar, imza atmak istemedim ama müdürüm yine de imzalamamı, maaşımı nasıl olsa alacağımı söylediği için imzaladım. bu süreçte ne bankadan ne de elden hiçbir şey almadım ve maaşımızı aldıktan sonra imzaladığımız şeyi imzalamadım.
ayrıca haftalık 45 saatten fazla çalışılıyor ve bunları ek mesai olarak almak istiyorum. daha önce fabrikadan çıkan ve çıkartılan işçiler oldu, birçok şahit bulabileceğimden eminim. son olarak da kaçak işçi çalıştırdıkları ve maaşları asgari gösterip kalanını elden verdiklerini ihbar etmek istiyorum. bunları nereden kimin aracılığıyla yapabilirim?
tüm haklarımı aldım şeklinde imza attığınız için işiniz zor,madem öyle neden imzaladın demezler mi size değil mi ama
hakkınızı almadan neden aldım diyorsunuz ki onlar tabiiiki imzalatmak ister dürüst olsalardı sigortanız anında yapılırdı 1 gün bile çalışacak olsanız sigortanız yapılmak zorundaydı 10 gün sizden 2 hafta başkasından diye diye sigorta parasından kurtarıyorlar güya... bunun dışında sgk ve maliye asla affetmiyor böyle şeyleri çok katılar büyük cezası var yaptıklarının

şahitlerinizden eminseniz bir avukatla görüşmeniz en doğrusu olur

yaptıkları usulsüzlükleri de şikayet edersiniz zaten durum ispatlanınca hem size büyük tazminat öderler (iş mahkemesinde dava açmanız lazım) hemde iş yeri büyük ceza öder ...

Back