- 17 Nisan 2021
- 76
- 55
- 38
- 30
ayrıldığım bir iş yeri var, sgk'mı 10 gün geç kayıt etmişler. primleri elden ödeyeceklerini söylediler ama yaklaşık bir aydır ne primleri ne de maaşımı ödemediler. benim dışımdaki bütün işçilerin maaşları ödendi. maaşımın tamamıyla gram altın alıyordum ama altın fiyatları pahalandığı için de 2-3 günlük maaşım kadar bir zararım oldu. istifa ederken dilekçeye bütün haklarımı aldım, okudum, anlıyorum yazdırdılar, imza atmak istemedim ama müdürüm yine de imzalamamı, maaşımı nasıl olsa alacağımı söylediği için imzaladım. bu süreçte ne bankadan ne de elden hiçbir şey almadım ve maaşımızı aldıktan sonra imzaladığımız şeyi imzalamadım.
ayrıca haftalık 45 saatten fazla çalışılıyor ve bunları ek mesai olarak almak istiyorum. daha önce fabrikadan çıkan ve çıkartılan işçiler oldu, birçok şahit bulabileceğimden eminim. son olarak da kaçak işçi çalıştırdıkları ve maaşları asgari gösterip kalanını elden verdiklerini ihbar etmek istiyorum. bunları nereden kimin aracılığıyla yapabilirim?
ayrıca haftalık 45 saatten fazla çalışılıyor ve bunları ek mesai olarak almak istiyorum. daha önce fabrikadan çıkan ve çıkartılan işçiler oldu, birçok şahit bulabileceğimden eminim. son olarak da kaçak işçi çalıştırdıkları ve maaşları asgari gösterip kalanını elden verdiklerini ihbar etmek istiyorum. bunları nereden kimin aracılığıyla yapabilirim?