• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sgk'dan bağkura nasil gecerim?

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
398
Merhaba hanımlar 2004 yılı sgk girisim var 6 yıldır çalışmıyorum yani sgk pirimim yatmıyor.Bir büyüğüm tüm çalışma süremi hesaplayıp bağkura geçmeli ve aylik primleri ödeyerek emekli olabileceğimi söyledi nette baktim ama pek birşey bulamadım var mı bilgisi olan nasil bir yol izlemeliyim?

Istege bağlı emeklilik diye birseyden bahsetti ama bilemiyorum
SGK ya başvurabilirsiniz bulunduğunuz ilde ki .

E.devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.İstege bağlı sigorta için .4b diye geciyordu yanlış hatırlamıyorsam.(Sosyal güvenlik kurumu başlığında)

Merhaba hanımlar 2004 yılı sgk girisim var 6 yıldır çalışmıyorum yani sgk pirimim yatmıyor.Bir büyüğüm tüm çalışma süremi hesaplayıp bağkura geçmeli ve aylik primleri ödeyerek emekli olabileceğimi söyledi nette baktim ama pek birşey bulamadım var mı bilgisi olan nasil bir yol izlemeliyim?

Bahsettiğiniz şeyin bağkurla bir alakası yok. Öncelikle sgk ve bağkur ayrı ayrı hesaplanıp toplanır. Her ikisi için de ödeneğim var. Ancak sizin söylediğiniz şey isteğe bağlı emeklilik. Sigortaya gidiyorsunuz ve form dolduruyorsunuz. Sizden istenecek belgeleri tamamlayıp (çoğu edevletten) teslim ediyorsunuz.
Ödemeleri sgk ve bagkur primlerinden daha yüksek. Şartlar değişkenlik gösteriyor. Kadın/erkek, evli/bekar, çocuk sayısı vs.. Size her tür detaylı bilgi veriliyor

Back