arkadaşlar eşim işten ayrıldığı için ssk pirimlerimiz ödenmiyor.ve 90 günü doldurmuşuz .sağlıktan yararlanamıyoruz artık .geçen gün oğlumun kontrolü vardı götürdüm ve muayene olamadan eve döndük. öyle üzüldümki yolda ağlayarak eve geldim.sonra aklıma geldi 18 yaş altı çocukların devlet sgk kapsamına aldığını ama bir bilgim yok acaba aranızda çocuğu sgk dan yayarlanan varmı.biraz araştırdım ama tam sonuç alamadım .
Hiç üzülme hepimizin başına geliyor bu tip tatsızlıklar , gerçi kendimiz olsak takmayızda işte çocuğumuz söz konusu olunca canımız daha bir yanıyor. Umarım kısa zamanda atlatırsınız .
Sorunun cevabını bilmiyordum , google a yazdım ve sgk nın sayfasından şöyle birşey buldum ; kimlikle SGK sağlık servisinde kayıt yaptırarak provizyon alabilirmişsiniz , yazıyı kopyalayamadım ,linki vereyim , sayfanın sonunda soru sormak isteyenler için soru formu da var.
Canım sgk ya bağlı olmasan da 18 yaşından küçük çocukların muayene ve ilaçları ücretsiz devlet bakıyor
sağlık ocaklarında eczanelerde her yerde yazıyor ilanlar.
Ayrıntılı bir bilgim yok ama biliyorum
18 yaş altı çocuklar sigortasız olarak özel hastanelerden yararlanabilirlermi?
Sayın Feridun Yel; 18 yaş altı cocuklar anne ve babalarının sigorta hak sahıplıgı durumlarına bakılmaksınız devlet guvencesı altındadır.SGK ile anlasmalı olan saglık sunucularından yararlanabılırler.
.Kımlıgınızle Sosyal Guvenlık Kurumu unıtesı Saglık Servısınden kaydınızı yaptırdıktan sonra provızyon alabılırsınız.
geçen sene bizim de yoktu güvencemiz.. oğlumda kasık fıtığı oluştu.. devlet hastanesinde hiç ücret almadan ameliyat ettiler.... herhangi bir kayıt falan yapmadılar... hatta biz bilmiyoduk böyle bişey olduğunu ücret ödemeye gittiğimiz zaman öğrendik... 2 ekimde bu kanun çıkmış... biz 8 ekim gibi falan olduk sanırım... ama özel hastanelerde sigortamız çıkana kadar tam para ödedik... herhangi bir indirim yapmadılar...
geçen sene bizim de yoktu güvencemiz.. oğlumda kasık fıtığı oluştu.. devlet hastanesinde hiç ücret almadan ameliyat ettiler.... herhangi bir kayıt falan yapmadılar... hatta biz bilmiyoduk böyle bişey olduğunu ücret ödemeye gittiğimiz zaman öğrendik... 2 ekimde bu kanun çıkmış... biz 8 ekim gibi falan olduk sanırım... ama özel hastanelerde sigortamız çıkana kadar tam para ödedik... herhangi bir indirim yapmadılar...
biz kızım 1 haftalıkken haftalıkken rahatsızlanması sonucu gitmiştik.o zaman sgk ya kaydı yapılmadığı için hastanede 18 yaş altı yapalımmı demişlerdi
hemen yaptırmıştık.sonra eşim gidip sgk da üzerine almıştı alyayı.
sanırım sgk ya gitmenize gerek kalmadan direk hastanede 18 yaş altı yazdırabilirsiniz.
çok geçmiş olsun bu arada,sıkma canını..