sezeryanla doğum yaptım sütüm çok az..

sema73

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
54
0
286
Muğla
14 Haziranda bir erkek bebeğim sezeyanla oldu.ilk üç gün hiç sütüm gelmedi..denemediğimiz şey kalmadı annemle..bir hafta kadar çok az günde en fazla 20-30 cc civarında sütüm geldi..bebeğim doymadı ve mamaya başladık.emzirdim,sağdım,çaylar,hoşaflar neler neler ama sütüm gitti.Sadece ağız sütü denilen o sarı sütü verebildim.Bazı bünyelerde olabiliyormuş..Emzirmekte işe yaramadı..Zavallı kuzum doğru düzgün doymadı.Mamayla mışıl mışıl uyudu..biz gazdan sanıyorduk..ne acı değili mi?..Emziremediğim için kilo da veremiyorum yapıştı kaldı..öyle büyük bir bunalıma girdimki kilo yüzünden anlatamam..Sabah uyanmak bile istemiyorum..

14 Haziranda bir erkek bebeğim sezeyanla oldu.ilk üç gün hiç sütüm gelmedi..denemediğimiz şey kalmadı annemle..bir hafta kadar çok az günde en fazla 20-30 cc civarında sütüm geldi..bebeğim doymadı ve mamaya başladık.emzirdim,sağdım,çaylar,hoşaflar neler neler ama sütüm gitti.Sadece ağız sütü denilen o sarı sütü verebildim.Bazı bünyelerde olabiliyormuş..Emzirmekte işe yaramadı..Zavallı kuzum doğru düzgün doymadı.Mamayla mışıl mışıl uyudu..biz gazdan sanıyorduk..ne acı değili mi?..Emziremediğim için kilo da veremiyorum yapıştı kaldı..öyle büyük bir bunalıma girdimki kilo yüzünden anlatamam..Sabah uyanmak bile istemiyorum..

benim bebeğim 14 martta doğdu
aynı sorun bede de vardı
ne yaptıysam olmadı.ilk 2 ay laç niyetine günde taş çatlasın 50cc süt çıkarabildim
sonlara doğru günde 20 bile çıkmayınca bebeğim memeyi almayı red etti süt yok diye
ilk zamanlar çok zor geldi bana veremedim ya bişey olursa ya bünyesi zayıf kalısa diye
ama sonra geçti.bizim gibi olan çok insan var nedense.olmayınca olmuyor işte.
27 kilo almıştım ilk bir ayda 17 kilosunu verdim zaten 80 kio ile hamile kalmıştım.
90a ancak düştüm işte ama kilo hiç umrumda bile değil.bence sende takma.
kilo gelir geçer sen psikolojini sağlam tut bebeğinin mutlu bir anneye ihtiyacı var.

benim bebeğim 14 martta doğdu
aynı sorun bede de vardı
ne yaptıysam olmadı.ilk 2 ay laç niyetine günde taş çatlasın 50cc süt çıkarabildim
sonlara doğru günde 20 bile çıkmayınca bebeğim memeyi almayı red etti süt yok diye
ilk zamanlar çok zor geldi bana veremedim ya bişey olursa ya bünyesi zayıf kalısa diye
ama sonra geçti.bizim gibi olan çok insan var nedense.olmayınca olmuyor işte.
27 kilo almıştım ilk bir ayda 17 kilosunu verdim zaten 80 kio ile hamile kalmıştım.
90a ancak düştüm işte ama kilo hiç umrumda bile değil.bence sende takma.
kilo gelir geçer sen psikolojini sağlam tut bebeğinin mutlu bir anneye ihtiyacı var.

sorma biliyorum ama işte elden ne gelir..iki aydır depresyon tedavisi görüyorum..bi işe yaramadı..İnsanlar özelliklede kadınlar çok acımasız..bebeğime mama değilde sanki fare zehiri veriyorum..ne kadar üzüldüğümü ağladığımı bilseler yinede yaparlarmı acaba..kilolar da cabsı aynaya bakıp bakıp ağlıyorum..bilmem ne olacak halim..ilgin için teşekürederim..

Kendinize bu kadar dert etmeyin. Anne sütü emen bebekte sağlıklı büyüyor, mama alan bebekte... Ayrıca o laf söyleyenler emziren bayanların da kabusu. Yani he deyip geçin, güzel canınızı üzmeyin ki bebeğiniz de rahat olsun. Siz ne kadar gerilirseniz bebeğiniz de o kadar gergin bir bebek olur.
Ayrıca ben emziriyorum ama kilo almaya başladım. Yani iş emzirmekte değil, güzel bir yeme düzeni oluşturmakta. O yüzden kiloyu da hiç takmayın. Hepsi geçer gider. Çocuğunuzun bu zamanları bir daha geri gelmez. O lafları söyleyen insanlar, özellikle kadınlar çok cahil. Kendi de aynı durumda olabilir günü gelir. Ama insan yaşamadan bilemez.

kilo vermenin emzirmekle alakasi olsaydi gece gunduz meme hastasi oglumla benim manken gibi olmam gerekirdi :1:

unutmayın bebeğnizin nasibi ne kadarsa o kadarı verilir ona:)bizler aracıyız Yaradan neyi ne kadar vereceğini iyi hesaplamıştır muhakkak..kendinizi üzmeyin..ben de ilk bebeğimde mama takviyesi yaparken dedğiniz gibi sanki zehir veriyormuşum gibi gelior ağlıyordum..ama hem az da olsa emzirdim hem mamasını da verdim..büyüdü 5 yaşına geldi kızım:)
annesi üzülme sen moralini yüksek tut..sütünün müktarını düşündükçe azalıyor çünkü:( 2. bebeğimi emziriyorum şimdi 10 aylık o da bunda sütüm çok daha iyi maşşallah ama kilom da fazla emzirdikçe acıkıyorum tatlıya saldırıyorum:)kilolar 1 sene sonra yavaştan gitmeye başlıyor annesi sen üzme kendini

Konunuzu okuyunca kendi halim aklıma geldi neredeyse aynı şeyleri yaşamışız.Benimde bebeğim şuanda 9 aylık oldu.Sütüm çok az oldu başlangıçta bebeğim emememişti ucu yoktu göğsümün elelktrikli pompayla sağdım ve dediğiniz gibi taş patlasa uzun saat emmeiş olsa 60ml geliyodu sütüm.Birde bu sütün az olması durumu stresten oluyormuş benimki muhtemelen o nedenle gelmemişti.Neyse ben az demedim geldiği kadar emzirdim damla bile versen fayda ben o şekilde 7 ay emzirdim yine.Etraftaki kadınlara gelince genelde her ağızdan bir söz çıkıyor aldırmayın.Kilo meseleside bwn doğumdan geldiğimde 80 kilo idim.daha sonra 76 ya düştüm sonra sütüm olsun diye yedimde yedim ve 81.3 kilo olunca dikkat etmeye başladım 6 buçuk ayda 15 kilo verdim dikkat ederek ve çoğu zamanda yemek kaçamağı yaptım yani bir başlarsan çabuk veririsin.Emziriyorsan diyetisyen yardımı alman daha mantıklı olur.Biz burda diyet topiklerinde birbirimize destek oluyoruz istersen eğer senide bekleriz...

cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim.Şu an emzirmiyorum..sütüm belki bir damla ya var ya yok..ama çok şükür sağlığı yerinde..hayatım boyunca hiç kilo sorunu yaşamadığım için dehşete kapılıyorum haliyle..bi de sezeryan göbeği diye bişey var ki evlerden ırak..geçer inşallah..benzer şeyler yaşayıp göbeği normale dönen var mı ?

cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim.Şu an emzirmiyorum..sütüm belki bir damla ya var ya yok..ama çok şükür sağlığı yerinde..hayatım boyunca hiç kilo sorunu yaşamadığım için dehşete kapılıyorum haliyle..bi de sezeryan göbeği diye bişey var ki evlerden ırak..geçer inşallah..benzer şeyler yaşayıp göbeği normale dönen var mı ?

Benim kuzenim var. İkinci bebeğini de sezeryanla dünyaya getirdi. İlk gebeliğinde karnı yavaş yavaş düzleşti. Şimdi ne halde gerçi bilmiyorum ama eski kıyafetlerine girebildiğini söylüyor. Bol bol mekik, yürüyüş ve abur cuburdan uzak durmak işin sırrı.
Benim de bol yağlı bir göbeğim var. Bu dediklerimi yaparsam biliyorum göbeğim kalmayack.

bence kiloyla sütün bir alakası yok ben 55 le hamile kaldım hamileliğim boyunca yedimde yedim 65 le girdim doğuma bir hafta sonra tartıldım 54 kiloya düşmüştüm sütüm az benimde mama da veriyorum yani dediğm gibi kiloyla süt vermenin bi alakası yok sanırım bende şuan sadece göbek kalmış durumda

Back