• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryanla doğum yapan arkadaşlar,lutfen yardımmm!!!!

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Arkadaşlar,
37+4 günlük hamileyim.Bugun doktor kontrolum vardı.Ben sezeryan istediğim için doğum sezeryanla olacak.Doktorum 17marta gun verdi.Bu durumda 38+2 iken bebeğim gelecek.Fakat bu tarih hiç hoşuma gitmei.Cunki bende geç döllenme olmustu.İlk hamileliğim başladığında 4-5 gun gerideydim hep.Bugun bile 36+5 gibi falan ölçü verdi ultrason.Ben 22si olarak olur demiştim ama doktorum o kadar durmayabilir,baskı var dedi.Ntsye girdim.SAncı yok,rahimde acılma falanda yok.Ama çok fazla bel ağrım var.Birde kasık ağrılarım sıklaştı.Suyu normal.Kilosu 2850..
Ne dersiniz,tarih sizce erkenmi.38inci haftadan önce sezeryan olan varmı,ama sanci falan baslamadan.Kendi isteğiyle.Çok korkuyorum,erken davranırsam bebeğimi kaybetmekten korkuyorum.Lutfen bir akıl verin acil..

cnm ben yeni dogum yaptım sezaryanla bende aynı erkendedim ama 38 falan oldu yaptım işte suyum azalmıştı endişeleniyorum dedi yaptı herşey yolunda gitti korkma hiç bişiycik olmaz ama doktorunda çok önemli tabi güveniyosan sorun yok ama çok erken doguranlar var korkma yanii bebek sık sık emzirisin odana al bebegini gögsünden hiç ayırma hemen emzir gerisini düşünme allah kolaylık versin

canım cok saol,korkuyorum elimde deil.Sen tam olarak sat'a göre ne zaman yaptın doğumunu.Birde doğduğunda kaç kiloydu??

36+4 de doğum yaptım kızımı idrarda protein yüksekliğinden... 2,800 doğdu ve de...

ısterdim ki son haftasına kadar gitsin ama dr en son kontrolünde hadi alıyoruz bebeği değerler yüksek, yoksa kaybederiz dediğinde erken olmasını hiç kafama takmadım bile...

Şimdi Allaha şükür sağlıklı ve 3 yaşında oldu kızım...

Sakin ol canım hiç panik yapma maşallah kilosu iyi bebeğin, sağlıklı olsun da ne erken doğanlar var...

Rabbim sağ salim kucağına aldırsın inşallah...

canım çok saol,inşallah dediğin gibi olur.Benim kafamı kurcalayan hersey yolundayken,benim erken aldırmam.Ama son anda gecenin bir yarısı kanamayla uyanmak,suyun bosalması vs olursa acile gidip alalacele olmakta var sezeryanı..Ama çok rahatladım sayenizde canlarım..

canım bende 37+4 de spınal sezeryan oldum. 2.900 ve 47 cm dogdu.
1.ayımız bıttı ve su an 4.200 kılosu boyuda 54 cm :nazar:
1 ayda topladı kendını akranlarına yetıstı.kucuk dogan bebekler cabuk toplar derler ya gercektn dogru. korkma bebegının kılosu ıyı masallah. sagsaglım kavusursun bebegıne sende ıns.

oyy canım benim maşallah ya çook tatlı,dediğin gibide cok cabuk buyumuş.Allah nazardan korusun..Senin bu haftada yaptırma nedenin neydi zeynepcim peki??kendin mi belirledin tarihi???

duygucum madem ki tarih seni çok karıştırdı biraz daha esnetebilirsin belki.. mesela şimdi hesapladım ayın 17 si çarşambaya denk geliyor.. hiç değilse cuma yaptır yada pazartesi. bi kaç gün daha karda olursun.. o tarif ettiğin kasık ağrıları son ayda olan şeyler.. ve ayrıca nst de sancı çıkmamış.. erken doğum ihtimalin olsaydı sen hissetmesende orda sancı çıkardı, o zaman doktorunun endişelenmesi yersiz olmazdı.. ama bi kaç gün kazanma konusunda gayret gösterebilirsen aklın ve gönlün rahat etmiş olur.. yoksa sürekli acaba daha dursamıydım diye hayıflanacaksın...
ayrıca bende doğumuma 24 gün kala zaruri sebeplerle sezeryan olmuştum bebeğim gayet iyiydi Allaha şükür..

38.haftamda hiçbir doğum belirtim yokken alındı kızım 3.330 gram 50 cm doğdu kanala girerse diye erken aldı doktorum riske atmak istemedi beni de bebeği de, benim sezeryan olmam şarttı çünkü kistimde vardı o da alındı bebekle hiç endişelenme 1 haftan var stres bebeğe zarar verir son 1 haftanın tadını çıkar eminim 3 kiloyu geçecektir bebeğin hayırlı doğumlar diliyorum

duygucum madem ki tarih seni çok karıştırdı biraz daha esnetebilirsin belki.. mesela şimdi hesapladım ayın 17 si çarşambaya denk geliyor.. hiç değilse cuma yaptır yada pazartesi. bi kaç gün daha karda olursun.. o tarif ettiğin kasık ağrıları son ayda olan şeyler.. ve ayrıca nst de sancı çıkmamış.. erken doğum ihtimalin olsaydı sen hissetmesende orda sancı çıkardı, o zaman doktorunun endişelenmesi yersiz olmazdı.. ama bi kaç gün kazanma konusunda gayret gösterebilirsen aklın ve gönlün rahat etmiş olur.. yoksa sürekli acaba daha dursamıydım diye hayıflanacaksın...
ayrıca bende doğumuma 24 gün kala zaruri sebeplerle sezeryan olmuştum bebeğim gayet iyiydi Allaha şükür..

canım çok haklısın ama doktorun en musait gunu o gun işte..Ama soylediklerinizle içimi rahatlattınız.Dualarınıza ihtiyacım var.İnsallah guzel haberler veririm sizlere..Çok teşekkür ederim tekrra.Allah hepimizin bebeğine uzuuun ve sağlıklı ömürler versin inşallah..

38.haftamda hiçbir doğum belirtim yokken alındı kızım 3.330 gram 50 cm doğdu kanala girerse diye erken aldı doktorum riske atmak istemedi beni de bebeği de, benim sezeryan olmam şarttı çünkü kistimde vardı o da alındı bebekle hiç endişelenme 1 haftan var stres bebeğe zarar verir son 1 haftanın tadını çıkar eminim 3 kiloyu geçecektir bebeğin hayırlı doğumlar diliyorum

maşallah kızına canım,kilosuda iyiymiş.İnşşallah benimkide 3kiloyu geçer 6 gun kaldı cunkii.6 gunde 2800den kaç kiloya cıkar acaba???sanada cok gçmiş olsun bu arada canım..

oyy canım benim maşallah ya çook tatlı,dediğin gibide cok cabuk buyumuş.Allah nazardan korusun..Senin bu haftada yaptırma nedenin neydi zeynepcim peki??kendin mi belirledin tarihi???

yok canım ya benım erken dogum rıskım wardı zaten anca o kadar durdu ılac falan alıyodum son 1 aydır... kanamam oldu nişanım geldi kalp atışları zayıfladı hareketlerı zayıfladı acılmam da yoktu acıl sezeryana alındım...

geçmiş olsun canım.Ama sonunda kavuşmuşsun ne guzel,Allah bundan sonra hep sağlık versin hepimizin bebişine...

Back