Sezeryanla doğum yapan anneler,acill yardım lütfen!!!!

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Arkadaşlar,
37+4 günlük hamileyim.Bugun doktor kontrolum vardı.Ben sezeryan istediğim için doğum sezeryanla olacak.Doktorum 17marta gun verdi.Bu durumda 38+2 iken bebeğim gelecek.Fakat bu tarih hiç hoşuma gitmei.Cunki bende geç döllenme olmustu.İlk hamileliğim başladığında 4-5 gun gerideydim hep.Bugun bile 36+5 gibi falan ölçü verdi ultrason.Ben 22si olarak olur demiştim ama doktorum o kadar durmayabilir,baskı var dedi.Ntsye girdim.SAncı yok,rahimde acılma falanda yok.Ama çok fazla bel ağrım var.Birde kasık ağrılarım sıklaştı.Suyu normal.Kilosu 2850..
Ne dersiniz,tarih sizce erkenmi.38inci haftadan önce sezeryan olan varmı,ama sanci falan baslamadan.Kendi isteğiyle.Çok korkuyorum,erken davranırsam bebeğimi kaybetmekten korkuyorum.Lutfen bir akıl verin acil..

banada 38 haftalıkken artık doğum yapabilrsin demişti doktorum kızım terstti dönmemişti.ben normal doğum istediğim için 41 haftaya kadar bekledim belki döner diye.yani 38 haftalıkkende sezeryanla doğum yapsan olurmuş aslında ve doktor bana büyük ihtimalle dönmez dedi dediği gibide çıktı doktoruna güvenyorsan allahın izniyle bişey olmaz onlarda riske girmek istemezler zaten

senin dediğin tarihle arasında 5 gün var dr haklı bebek rahime yerleşirse sezeryan olamazsın benimki 12 gün önce doğmuştu panik yapma
allah kolaylık versin

saolun arkadaşlar,umarım hersey yolunda gider.
tulesacım bu arada rahime yerleşirse gercekten olmuyormu sezeryan,nedenini biliyormusun acaba???

canım bencede korkma bende tam 12 gün önce doğum yaptım bi sıkıntı yok

meraba canım ,bende 36+5 de doktorumun isteği ile sezeryana alındım ,acil bir durum yoktu ,sadece artık alınması gerekiyor ,daha fazla kalırsa sıkıntı olur dediği için girdim ,hiçbir sorun olmadı ,gayet sağlıklı doğdu ,2500 gr dı ,biraz düşük ağırlıklıydı ama 10-15 gün içinde toparladı ,hiç merak etme ,dr zamanını bilir canım ,hayırlı doğumlar..

bence çok normal bir tarih canım. 38+0 dan itibaren sezeryan normal. ben 38+6da oldum. sen bence doktoruna güven. sağlığınızı tehlikeye tamaz. sen zaten sezeryan istiyosun. doktorun tarihi öne çekmesne bi sebep yok

38+1' de de ben sezeryan oldum . benim durumum farklıydı canım bebeğin eşi zarar görmüş bebişim sağlıklı büyüyemiyordu. 2330 gr doğdu. son birkaç hafta kilo alamadı. ebbek düşük kilolu olduğu için bebişi riske atmamak adına sezeryan doğum yapıldı. fakat zayıflığı dışında sağlıklıydı. merak etme 37 haftayı dolduran bebeklerin organ gelişimi tamamlanmış oluyor.

teşekkür ederim arkadaslar,su an cok daha rahatım sayenizde.genelde tarihler hep birbirine yakınmış meğer,bekleyip göreceğim..Son 2 gunum...

canım ilk öncelikle allah kolaylık versinn sağlıklı sıhhatli bi bebiş dünya ya getirsin inş. benim normal gidiyodu hamilleliğim doktorum hep normal doğum diyodu bende hep korkumdan sezeryan istiyodum çok dua ediodum neyse... dularım kabul duuuuu:)
37+5 günlük hamileydim doktor kont. gittim bebişin suyu bitmek üzereydi ertesi gün sezeryana girdim bebişim 2.990 kg di bi sıkıntımz olmadı inş seninde olmaz bol bol dua et allaha inş bi sıkıntı olmaz korkma canım güzel günlerinizi düşünn bebişinle benim 4 aylık oldu kocamn oldu kilo ve boy gelişimide gayet güzel giidoo çok şükür allah yardımcın olsunn

çok sağol canım,,her yorum benim içimi biraz daha rahatlatıyor inan.birde benimki maşallah çok kıpır kıpır.o kadar hareket ederken nasıl zarar vermeden alacaklar bilemiyorum:)))
umarım hersey yolunda gider...

duyguby, sanırım seni uyarmak için geç kaldım, ama ola ki sezaryen olmadıysan, olma. Yorumların çoğunu okudum ve inanamadım, arkadaşlar siz hangi kaynaktan konuşuyorsunuz öyle? Ne demek "37 haftayı dolduran bebeklerin organ gelişimi tamamlanmış oluyor" bu ne temelsiz bir cümle. Kusura bakmayın ama hiç araştırmadan konuşuyorsunuz. Pek çoğunuzun sezaryen olma gerekçesi doktor kandırmacası ve normal doğumdan korkma bence. Sancılar bebeğin sulu yaşamdan oksijenli yaşama geçişi için son derece önemlidir, sancılarınızı sonuna kadar çekmek bebeğinizin anne karnında doğuma kadar kalma hakkına saygı duymak ve bunu beklemek gerekir. Gereksiz yere vaktinden önce sezaryenle alınan bebeklerin ciğer gelişimi tam olarak tamamlanamaz. Astım şeker ve kanser hastalıklarına açık hale getirirsiniz bebeklerinizi Allah korusun. Hadi doktor sizin bebeğinizi düşünmeyebilir belki ama siz nasıl evlatlarınızı tehlikeye atarsınız? Doktorlara çok güvenmeyin lütfen, vicdanlı olanı size ve bebeğinize saygı duyanı o kadar az ki. Bana da isterseniz kızın, hiç umurumda değil. Sadece kırılmayın lütfen, çünkü doğruyu söylüyorum ve sizlerin iyiliği için söylüyorum. Doğruyu söylüyorum ya, o bana yeter.

Arkadaşlar merhaba öncelikle Allah kurtarsın sağlıklı sıhatli kucağınıza almak nasip etsin ben burdan tecrübeli annelere birşey sormak istiyorum bende bacağımdaki rahatsızlığım sebebiyle sezeryan olacağım ama sezeryanda süt hemengelmiyormuş bu konuda bilginiz varmı maalesef normal doğum yapamayacağım

kızlar ben doğum yaptım.Aslına bakarsanız endişelerim yersiz değilmiş.Allaha şükür,bebeğim sağlıklı ama biz 3 kilo beklerken 2500 gr doğdu.Zayıf baya ve moralim cok bozuk.Keşke biraz daha bekleseydim diyorum ama şuda varki ben sezeryana hazırlanırken sancılarımda cok artmıstı.
neyse spinalle sezeryan oldum.ameliyatım cok iyi,gule oynaya sohbet ede ede geçti.Gercekten mukemmel spinal,herkese öneririm.Hiçbi yan etkiside olmadı çok şükür.Şu an sadece bebeğimin kilo alması,sağlığının bozulmaması için uğrasıyorum.Birde 1 hafta ağrım oldu.Ama gecti gitti hepsi..

banada demişlerdi ama benim sütüm geldi hemen.Ama bebeğim hemen emmedi,alışamadı çok çabuk.Ben doğuma 1 hafta kala bol bol ayva kompostosu içtim sende öyle yap istersen canım..

hayırlı olsun bebeğin duyguby bende sezeryanla doğum yaptım 2. gün ayaktaydım çok ağrım olmadı ama elbette sezeryan yeri sızlıyordu ilk kalkışve yatışta. şimdi gayet iyiyim hemen sütüm gelmedi benimde 4gün yavaş yavaş geldi ilk gelen ağız sütüydü. benim bebeğimde çok küçük doğdu buarada 2400 doğdu

Benim 38+1 de alındı banada erken gelmişti ama doktorum zamanı oluğunu söyledi, korkamana gerek yok, doktoruna güven yeter.

Son haftalarda doktor ultrasonda bebeğin solunum hareketlerini izliyor ve akciğer gelişimini değerlendiriyor. Bu konuda bir sıkıntı olsa eminim bir hafta daha bekleyelim derdi. Zamanı geldi diyorsa endişelemenize gerek yok. Ama içiniz hiç rahat etmiyorsa başka bir doktordan da onay alın. Yine olmadıysa ben beklemek istiyorum diyin. O sizin bebeğiniz ve onunla ilgili bazı kararları tıbbi bir zorunluluk olmadığı müddetçe kendiniz verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…