sezeryandan sonra yuksek merdiven cikmak?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
Kizlar sezeryan olma ihtimalim var. 5. Katta oturuyorum. Bi komsum dediki sezeryan olursan 6 ay dikkat etmelisin. bebekle birlikte 5 kat merdiven ciksmazsin dikislerin zarar gorur. 6 ay bana kimse yardimci olamazki. sizce boyle bisey olurmu?

Yok canım benim Allah in izni ile hiçbirşey olmaz tabi pata küte çıkaran zarar olur ama diğer turlu birşey olmaz bende 5. Katta oturuyorduma bana birşey olmadı vallahem o dikisler öyle kolay acilacak birşey mi sanki boyle şeyleri dusunme. Hem ben oğlum 7 aylikti ikinciye hamile kaldım 15 ay arayla iki sezeryan oldum. Olsa benim dikislere olurdu.

İnsanlarin seni korkutmasina izin verme. Zaten vucudun seni yonlendirecek. Ters bir hareket yapiyorsan sanciyi artirip uyarir seni dikkat etmen icin. 40 gun biryere de cikilmiyor ve o surede dikislerin de buyuk olcude rahatlar. Birak merdiven inip cikmayi ev isi bile yaparsin :)). Umarim normal dogum yaparsin. Sezeryan sikinti. Ameliyat sonucta. Eziyeti fazla normal doguma gore. Neyse saglicakla olsun dogumun

Cok tesekkurler kizlar. Icim rahatladi. Ev isi yapilir zatende agir olmamak kaydiyla. Bu merdiven kucskta bebekle 0 beni dusunduruyordu. Ilk dogum normal. Ama cok hasar birakti bende. Oyuzden sezerysn olma ihtimslim var. Cok yirtigim olmusu, dikislerim acilmisti, iki uc kez dikis atildi. Dikis yerleri ara sira sizlar ve makattaki kaslar hasar aldi gsliba gaz ve gaita 6 ay tutsmadim hala eskisi gibi dehilim. Bu yassdiklarimdan sonra tekrar normal dogum yapmak korkutuyor beni.

Hiç bir şey olmaz merdiven çık istersen maraton koş
umarım benim kadar şanslı olursun bu konuda

Doğumdan sonra benim 1 hafta hareketlerim kısıtlandı ağrım vardı bir de bandajım acıtıyodu ilk hsfta evden pek dışarı çıkmadım.çocuğu taşımanıza yardımcı biri var mı? Anneniz falan? Merdivenleri de adım adım çıkarsınız zorlanıyor insan ama çıkılmayacak gibi değil.zaten şimdiki dikişler öyle en ufak hareketle açılcak cinsten değil.arkadaşın dediği gibi başkalarının dediğine bakmayın herşey olup gider bebeğinizin tadını çıkarın.sağsalim alırsınız inşallah kucağınıza:)))

Kizlar sezeryan olma ihtimalim var. 5. Katta oturuyorum. Bi komsum dediki sezeryan olursan 6 ay dikkat etmelisin. bebekle birlikte 5 kat merdiven ciksmazsin dikislerin zarar gorur. 6 ay bana kimse yardimci olamazki. sizce boyle bisey olurmu?
Canim bende yuksek girisli 4.katta oturuyorum dogumumun 3.gunu yani hastaneden cikinca kimseden destek almadan 64 basamagi ciktim:)
Sonrasindada pek evde oturdugum soylenemez cok bilmesin komsun:)

Ilk zamnlar yardim icin annem olcak sinrada ben onun yanina giderim. Bebeklrr malum hizli buyuyor kilo aliyor. O sekilde kucskta tasiyip merdiven cikmak bana kaliyor ilerki zamsnlarda.size danisayim dedim. Ssaolun yorumlar icin..

Sabah 10:35 te sezeryan oldum. Aksam 6 da oturur vaziyetteydim ve aksam surekli hastane koridorunda hezdik ve doktorum merdiven cikmami soyledi 3-4 kat cikip cikip indim. Sezeryan sonrasi hareket cok onemli ertesi gunde taburcu oldum. Suan 5. Gunumdeyim ve ev isimi rahatlikla yapiyorum. Herkesin herseye gore bunyesi farklidir. Bosver sen disaridaki kaynanalari:)

geçen ay açık yumurtalık ameliyatı oldum. kesiği sezeryan gibi. doktor "ağır bir ameliyattı bebeğini kucağına alma" dedi. ama ne mümkün. ilk hafta eşim izinliydi o baktı sonra ister istemez hep aldım. bebeğim 16 aylık ve ondört kilo. kaç kez yaraya tekmesi, başı geldi. bazen kucağımda merdivenden indim çıktım. çok şükür hiçbir sorun olmadı, rahat ol dikişler o kadar kolay zarar görmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…