• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryandan sonra suni sancı ile çocuk alınır mı?

biricik mericik

Büyü de gel melegimm :D
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
864
503
648
İstanbul
Merhaba 17 haftalık hamileyim. Trizomi 18 nedeniyle bebeğimin alınmasına karar verildi. Bu 2. gebeliğim. 1. doğumum şubat 2010 da sezeryan ile olmuştu. Doktorum bu gebelikte sezeryana gerek yok suni sancıyla doğurturuz diyor. Böyle birşey var mı?????

ilk çocuğum çok şükür sağlıklı. 40. haftada yine aynı doktor tam 10 saat suni sancı verdirmişti. bir cm bile açılma olmamasına rağmen normal doğumda ısrar etmişi. en sonunda bebeğimin kalp atışları düştüğü için mecburen sezeryana alınmıştım. Hem suni sancının ağrılarını hem sezeryanın acılarını çektiğim için psikolojim aylarca düzelmemişti. Şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. bebeğimi kaybedecek olmanın acısı yetmezmiş gibi bir de bunları düşünmeye başladım. Bildiğim kadarıyla işin içinde suni sancı olduğunda bebek ister 4 kg olsun ister 400 gr olsun verdiği ağrı aynı. Doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum lütfen birşeyler söyleyin....

ben pek bişey anlamdım sen 17 haftalık bebeğin karnındamı öldü yoksa sorun var diyemi alacaklar 17 haftalık bebek pek büyük değildir bence normale gelebilir gibime geldi sonuçta ağrı olacak tabi rahim kasılıyor hakında hayırlısı olsun

bende tm olarak anlamadım,bebeğinizi mi aldıracaksınız,ölü mü? yoksa doğum için mi bahsediyorsunuz?ilkini sezeryan olmuşsunuz,ağrı çekmek istemiyorsanız yine sezeryan olabilirsiniz..ama bebeğinizi aldırıyorsanız bişey diyemiyorum,kusura bakmayın..sonuçta o testler %100 güvenli değil..

Şöyle izah edeyim;
şubat 2010 da ilk bebeğimi sezeryanla kucağıma aldım, çok şükür sağlıklı.
şuan 2. bebeğime 17+0 haftalık gebeyim.
Yapılan 4lü tarama testimizde trizomi 18; 1/15 düzeyinde riskli çıkınça doktorumuz tarafından, riskli gebelik uzmanı olan bir prof.'a yönlendirildik. Prof, detaylı ultrason ile bebeğin başında çok sayıda kist, kalbinde delik, ayağında içe dönüklük, ellerinde üst üste binmiş parmaklar tespit etti. Bunların hepsinin trizomi 18 belirtisi olduğunu söyledi. Trizomi 18 olan bebekler anne karnında 20. haftaya kadar yaşayabilirlermiş. Mucize eseri dünyaya gelip birkaç ay yaşasa bile küvezden çıkamaz diyorlar. Trizomi olup olmadığını kesinleştirmek için amniosentez ve kromozom tahlili yapıldı. Ve malesef sonuç trizomi 18. Tüm bunlar sebebiyle gebeliğin sonlandırılması gerekiyor.
Bunları yaşamak çok acı. Eşim de ben de günlerdir ne uyku uyuyabiliyoruz ne de düşünebiliyoruz. Ailelerimiz çok endişeli
Bugün doktorumu aradığımda "salı günü gel suni sancı vericez" dedi dedi ve şok oldum. "Ama biliyorsunuz ben geçen yıl sezeryanla doğum yaptım" dedim."olsun, o kadarcık şey için seni kesecek değiliz" dedi.
Suni sancı nedeniyle geçen yıl çektiğim acıları hatırladıkça nasıl sabredeceğim diye düşünüyorum. Geçen yıl annem hep kulağıma "sabret kızım sonunda bebeğini kucağına alacaksın" demişti. şimdi ben nasıl sabredeceğim. Sezaryan yerim şimdi bile hapşurduğumda sancılanıyor, doğum kasılmalarında nasıl olacak.
suni sancı ile gebeliği sonlandırılmış kişilerden yaşadıklarını paylaşmalarını rica ediyorum. Özellikle sezeryandan sonra başına böyle bişey gelen varsa onlardan yardım bekliyorum.

Hımm öyle anlatsanıza arkadaşım,Allah yardımcınız olsun,kimsenin başınada vermesin çok zor..doktorunuzla detaylı olarak konuşun bence bu konuyu..birde canlı doğum mu olacak?canlı canlı doğunca nolcak peki? bunlar konusunda aydınlattı mı doktorunuz?Ayy allah'ım size gerçekten sabır versin..

doktorumla telefonda konuşabildik. "ilaçla düşük yaptıracağız, suni sancıyla doğuracaksın" dedi. Yani ben hep sezeryan yapılır sanıyordum beynimden vurulmuşa döndüm. Normal doğum konusunda çok takıntılı bir doktorum var da endişelerim bu yüzden... En başında (ilk çocuğumda) bu doktoru normal doğum konusunda ısrarcı olduğu için seçmiştim. Ama doğum sırasında illa normal doğum olacak diye benim çektiğim acılardan başka sağlıklı bebeğimin hayatını da tehlikeye atmışı. Yine doktorun takıntısı yüzünden yıpranmak istemiyorum. yine bana saatlerce suni sanci verir sonunda sezeryan yaparsa ya da allah korusun sezeryan dikişlerimi yırtıp rahmimi kaybetmeme yol açarsa ben ne yaparım.
Yarın devlet hastanesinde bir doktora gidip herşeyi anlatacağım. suni sancı vermesi doğru mu yoksa bir maceraya mı atılıyor diye soracağım.

çok ama çok üzüldüm. benim ikinci gebeliğim ve ben 16+1im bugün. 2010 ağustosta kızımı sezaryenle doğurdum ocakta ikinci bebeğimi aldırmak zorunda kaldım 6. haftanın içindeydi(rahimin çok aşağısına tutunduğu için benim de doktorum ancak 5.aya kadar yaşar sonra erken doğum olur bu sefer seni doğurturuz demişti) sizin bebeğinizde oluşan doğal olarak sonraki haftalarda öğrendiğiniz bir şey. böyle olunca doktorlar kürtaj yapmaz yoksa bebek paramparça olur. bunu yazdığım için çok özür dilerim. normal doğurtacak ki siz daha fazla zarar görmeyin. büyük bebeği almak için daha değişik aletler kullanıyorlar ve rahminize daha fazla zarar verirler. iyileşirsiniz ama başka bir bebek için belki biraz bekleyebilirsiniz ki bunu biz bilemeyiz. ileriki haftalarda alınan bebek bu şekilde olduğunu biliyorum. doğum sancıları için Allah sabır versin arkadaşım. annem 5 aylık ikizlerini doğururarak düşük yapmış. sancı çektiğini aynı normal doğum sancısı gibi çektiğini anlatır. çok fazla suyun boşaldığını ve su gidince karnının da birden indiğini söyledi sanki içerde bebek yok. ama sadece sancıyı çekmesi kötüymüş doğum kendiliğinden indiler diye anlatır annem. düşün onun ikizleri var ve 5 aylık bebekler. umarım yardımcı olmuşumdur. haberlerini bekliyoruz (yine de bir doktorla daha görüşmekte fayda var diye düşünüyorum. benim ikincimde hemen kürtaj oldum diye hep kendime kızdım keşke bir doktora daha görünseydim dedim sonra 40ım içinde hamile kaldım ama isteyerek.)

Öncelikle Allah sabrınızı arttırsın ilk bebeğinize uzun ömür versin, Allah ona sağlık sıhhat versin.Sizin şuan yaşadığınız olay geç düşük olarak adlandırılıyor ve geç düşükler hiç bir zaman sezeryanla sonlandırılmaz.Yani siz doktorunuzun normal doğum yanlısı olduğu için böyle bir tavır takındığını düşünüyorsunuz sanırım ama hayır.Tıbbi geç düşükler suni sancı ile sonlandırılır.Yinede kafanızın rahat etmesi için bir kaç doktorla görüşün isterseniz.Sonuç değişmeyecektir.Sezeryanla alırım diyen doktorda da maddiyat kaygısı arayın derim.Ama sizin psikolojiniz herşeyden önemli suni sancı sizi ruhsal olarak yıkacaksa karar sizin.Allah yardımcınız olsun.Bir daha böyle acılar yaşatmasın.

çok üzüldüm şimdi içrede bir kalp atıyor ama onu alacaklarmı bene-ce almayın herşey yüce rabbimin elinde belkide doğunca sağlam bir bebek olur mucize olur herşey onun elinde o almadığı sürece siz almayın ya ben çok duygulandım :50::50:hamilleik hormonlarındanmı ne benim fkrim banada kızmayın ALLAHHA size sabır versin

merhaba,
Dün devlet hastanesinden bir doktora çıktım. Tüm tahlil sonuçlarını inceledi ve ultrasonda baktı. Bebeğimin yaşama şansı olmadığını, karnımda ölmesi durumunda tehlikeli olacağını o da söyledi. Doktorumun suni sancı ile doğurtmasının doğru olduğunu da anlattı. Dikişlerinde bir yırtılma olmaması için zaten seni sıkı kontrol altında tutacaklardır dedi. İstenmeyen bir durumda son seçenek yine sezaryan olacak.
Kendimi psikolojik olarak hazırlamaya başladım. İnşallah herşey yolunda gidecek ve sezeryana gerek kalmayacak, bedensel yara almayacağım. Büyük oğlumu sık sık, rahat rahat kucağıma alıp ruhumun yaralarını sarmaya çalışacağım...

bizim bir akrabayı böle ölü bebeği doğurttular kadının bir daha cocugu olmadı
ben karsıyım suni sancıyla doğrultulmasına alsınlar sezeryanla
bu arada cook geçmiş olsun

Merhaba 17 haftalık hamileyim. Trizomi 18 nedeniyle bebeğimin alınmasına karar verildi. Bu 2. gebeliğim. 1. doğumum şubat 2010 da sezeryan ile olmuştu. Doktorum bu gebelikte sezeryana gerek yok suni sancıyla doğurturuz diyor. Böyle birşey var mı?????

öncelikle geçmiş olsun zor bir durum benimde 3 ay önce gebeliğim sonlandırıldı doktorun bize dediği rahim ağzından ilaç verilecek doğum beklenecek açılma olmazsa ağızdan verilecek 2 yada 3 gün sürenler varmış ben normal doğum yapmıştım ilkini ama arkadaşım ilki sezeryandı ikinci gebeliği normal doğumla sonlandırıldı zaten 3kere sezeryan hakkı var bunuda boş yere harcama demiş doktoru benim 22 haftalıktı allah birdaha yaşatmasın çok zor bir durum :50:

cnm okudum yazıdklarını çok geçmiş olsun. inşallah herşey yolunda gider senin için. ben de 2 kere sezeryandan psnra bir daha sezeryan olmuyor diye biliyorum.O yüzden normal doğurman daha iyi olucaktır.Bir de burada çok okumuştum ,normal doğurursan,bebek ufak olduğu için çok sıkıntı çekmiyormuşsun. Allah yardımcın olsun cnm.İnşallah sağlıklı bir şekilde tekrar anne olursun zamanı gelince..

çok üzüldüm şimdi içrede bir kalp atıyor ama onu alacaklarmı bene-ce almayın herşey yüce rabbimin elinde belkide doğunca sağlam bir bebek olur mucize olur herşey onun elinde o almadığı sürece siz almayın ya ben çok duygulandım :50::50:hamilleik hormonlarındanmı ne benim fkrim banada kızmayın ALLAHHA size sabır versin
Bana kizmayin demissiniz, fikrinizi soylemissiniz, simdi siz de bana kizmayin ben de fikrimi soyleyecegim. Doktoru bebegin ayagi ice donuk, beyninde kistler var, kalbi delik demis. Ne gibi bir mucize olacak da bu kizcagiz sakat bebek almayacak kucagina? Tutun ki dokunakli sozleriniz kizin icine yer etti dogurdu. bebek de sakat. Sizin ruhunuz duymayacak ama bu kiz o bebegin acisini, bebek de sakatligin acisini bir omur cekecek. Sizce dogru mu vicdaniyla oynamak? Konu sahibinin sordugu sey baska bir sey oldugu halde hos mu bu yaptiginiz?

ben ona a-doğur demiyorumki benim yengeme yüzde yüz sakat dediler ve aldılar ama bebek doğduğunda hiç bişeyi yoktu patalojidede çıktı sağlam diye ben mucizelere innaırım herşey yüce rabbimn elinde eve artık benim yengemin malesef çocuğu olmuyor ben innamıyorumki konu sahibi benim söylediklerimden etkilensin zaten karraını vermiş nasıl doğurturum diye soruyor ALLAH yardımcısı olsun ağrısız sızısız doğurtsun inşlalhhhhhh

bizim bir akrabayı böle ölü bebeği doğurttular kadının bir daha cocugu olmadı
ben karsıyım suni sancıyla doğrultulmasına alsınlar sezeryanla
bu arada cook geçmiş olsun
ya ne alakası var ki suni sancıyla? sağlıklı bebekler de doğabiliyor suni sancı verilerek. böyle bir konuya felaket habercisi gibi yorum yapmaya ne gerek var ki? sezaryenle en çok 3 kez doğum yapılabiliyor .neden haklarından birini kullansın ki? bebek zaten küçük, zaten eminim çok ağır bir psikolojiyle doğuma gidecek, ruhu zaten yaralıyken neden bedeni de yara alsın ki?

geçen yıl benim bebeğim 19 haftalıkken doğurtuldu.suyu bitmişti amniyosentez sonrası su boşaldı sürekli kanamam vardı zaten.herneyse suni sancıyı 3 gün aldım ama korkma sadece son 5-6 saat sancı oldu.yavaş yavaş verdiler çünkü. son yarım saat harici dayanılırdı.son yarım saat kötüydü ama yine aşırı değidi yani bağırıp çağıracak kadar değil.zaten küçük olduğu için bir anda doğuverdi doktor falanda yoktu anneme dedim geliyo birini çağır onlar gelene kadar doğdu zaten.350 gr dı. sonra hiç acı kalmadı.sonrasında kürtaj oldum bide rahimi temizlediler.muhtemelen sana da yaparlar. 4 ay önce sezeryanla doğum yaptım o daha kötüydü hala bazen acıyo yeri bence doktorun rsikli görmüyosa normal olsun derim.allah sabır ve kolaylık versin seni çok iyi anlıyorum inan..

salı günü yavaş yavaş verilen suni sancıyla çarşamba sabah 5te bebeğimi aldılar. sezeryan yerimle yani dikişlerimle ilgili hiçbir problem olmadı. salı akşamı epidural taktılar ama hiçbir işe yaramadı. gece 4te suyum patlayana kadar sadece 1 parmak açılma oldu. sonra da ilaç yapılıp ağrıların kesilmesiyle bebeğin çıkması bir oldu zaten. Boşu boşuna epidural iğnesinin rahatsızlığını da çekmiş oldum. Sezeryana gerek kalmadığı için şükrediyorum.

salı günü yavaş yavaş verilen suni sancıyla çarşamba sabah 5te bebeğimi aldılar. sezeryan yerimle yani dikişlerimle ilgili hiçbir problem olmadı. salı akşamı epidural taktılar ama hiçbir işe yaramadı. gece 4te suyum patlayana kadar sadece 1 parmak açılma oldu. sonra da ilaç yapılıp ağrıların kesilmesiyle bebeğin çıkması bir oldu zaten. Boşu boşuna epidural iğnesinin rahatsızlığını da çekmiş oldum. Sezeryana gerek kalmadığı için şükrediyorum.

geçmiş olsun, allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin, bir daha bu aıyı yaşatmasın.

Back