malesef turkiyede buna inandirdilar insanlari ama oyle bir zorunluluk yok. cok acidir ki bazi paragoz drlarin insanlari bu sekilde yonlendirmesi uzerine dunyada sezeryan konusunda ikinci siradayiz.. yurt disinda mecburi olmadikca sezeryan asla yapilmiyor. kaldiki turkiyede cocugu su burcta dogsun diye yahut 9.9.2009 saat 9.00 da dogsun diye 15 20 gun once sezeryanla doguranlar var.ben ilk bebeği sezeryan doğan ikinciside mecburen öyle oluyo diye biliyorum ama:26:
malesef turkiyede buna inandirdilar insanlari ama oyle bir zorunluluk yok. cok acidir ki bazi paragoz drlarin insanlari bu sekilde yonlendirmesi uzerine dunyada sezeryan konusunda ikinci siradayiz.. yurt disinda mecburi olmadikca sezeryan asla yapilmiyor. kaldiki turkiyede cocugu su burcta dogsun diye yahut 9.9.2009 saat 9.00 da dogsun diye 15 20 gun once sezeryanla doguranlar var.
Ablamın doktoru ikinciyi ki hatta ikizdi normal doğum yaptırdı. Yapılabiliyor. Kesinlikle bu ülkede ve birazcık da biz araştırmadığımız ve herşeye hemen inandığımız için bu durum böyle gidiyor.
Ama son bir not. Şimdi dor ların da günahını almayalım. Yeni nesil ve bilinçli doktrlar bu işin illa böyle olmayacağını ve örneklerinin var olduğunu gördükçe durumu toparlamaya çalışıyorlar. KOlaya kaçanlar ve paragözler hariç...
yeni nesil dr lar sanirim biraz daha insafli :)) ama genede paragoz dr lara pirim vermemek icin kendi tercihlerini sunmalari lazim yani birazda hanimlarin bilinclenmesi soz konusu. tabiki butun suc drlarin degil ama hanimlar bilgilenemedikce drlara gun doguyor. isin kolayi diye bisey yok aslinda normal dogumdan biraz daha ugrastirirci sezeryan kes cikar dik vs ama normal dogum ikin ciksin (tabii zorlu olan dogumlar haric) gunumuzde artik herseyi ogrenmek cok kolay internet sayesinde normal dogum nasil gerceklestirilir arastirilsa hanimlarimizda aslinda bu isin korkulacak yani olmadigini ogrenecekler. yaradan oyle bir guzel sistem yapmiski bedenlerimizi dogum aninda kalca kemikleri kapi misali her iki yana acilmasi, bebegin kafa tasinin rahat cikabilmesi icin kikirdaktan ic ice gecmesi gercekten bir mucize..dogum yapmadan once ben cok arastirdim ve iyikide oyle yapmisim. benim drum cok iyiydi ona sezeryan hakkinda soru sordugumda buna ancak dogum aninda karar verilir bu onceden anlasilacak bir sey degil rahim acilmaz bebek ters gelir veya kalca darligi dogumda anlasilir demisti ve sezeryana o an karar verilir onceden planlanan sezeryan keyfidir demisti..
sizinde ima ettiginiz gibi egitim bilgi sart
Bizim ulkede yapmiyorlar bunu bildigim kadariyla. Bana bu dr. larin kolaya kacmasi ve paragozlugu gibi geliyor. Ben abd deyim. Ve su an ikinciye hamileyim.
Ilkinde sezeryan olmak zorunda kalmistim. Fakat ikinci icin dr. lar bana burada hep normal dogum oneriyorlar ki bende oyle istiyorum. Allah nasip ederse ikinciyi normal doguracagim.
Düşüncelerinizie tamamen katılıyorum. Bu işin çok programlı , çok mucizevi olduğunu,ve yaradana güvendikten sonra en neticede herşeyin hayırlısının olacağını düşünüyorum.Ama zannediyorum ki ben bunları anlatmakta çok da muktedir değilim. Her doğru her yerde söylenmez misali, niyetim iyi de olsa annelere cesaret vermek de olsa anlıyorum ki herkes buna hazır değil(zorunlu halleri dahil etmiyorum)Bu yüzden bazı arkadaşlarımızı rahatlatmak adına üyeliğimin iptalini istedim.
Saygılar...
uyeliginizin iptalini neden istediginizi anliyamadim malesef. her dogru her yerde soylenmez lafina bende katilirim lakin bazi dogrularida soylemekte hayir varsa soylemekte fayda vardir diye dusunuyorum. artik bilinclenme vaktidir biz bayanlarin birbirimize her yonde fikir alisverisi yapmasi anormal bir durum degildir ki fikir beyan etmeyelim. isine gelen heybesini doldurur isine gelmeyen bu alisverise katilmaz tercih meselesidir. niyet halis olduktan sonra emekleriniz heba olmaz merak etmeyin siz atin lafi ortayaceket misali isteyen giyer isteyen giymez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?