bu soruyu soran varmı bilmiyorum ama ilk doğumum sezeryanla idi.doktor çatı dar demişti ve sancı esnasında kordon bebeğin boynuna dolanmış dedi (nasılsa sadece nst sonucuna bakarak söyledi)ve sezeryana aldı beni.bir tane oğlum oldu maşallah.şimdi 2.ye hamile kalmak istiyorum.hamile oladabilirim test yapmadım.adetime 5 6 gün var.ilk doğumum 2006da idi.şimdi normal yapabilirmiyim acaba?ilk doğumumda 26saat sancı çektim ve sezeryanım çok ağır geçti 2 ay kendime gelememiştim çok korkuyorum şimdi.hamile kalmakta istiyorum benimkisi böyle bir ikilem işte...:a015:
hayatim bu sorun bendede var..bende oglumu sezeryanla dünyaya getirdim ve oglum suan 5 yasinda...ama ben almanyada yasiyorum ve burada ilki sezeryan ikinciside sezeryan olacak diye birsey yok.eger o anki kosullar uygun olursa normal dogum yapabiliyoruz...ama bu her ülkede böyle degil...mesela türliyede ilki sezeryansa ikinciyide sezeryan yapmayi tercih ediyorlar...cünkü cok az bir ihtimal olsada ilk sezeryan yarasinin acilma gibi bir riski var!!!!ama bu daha cok karina yapilan kesinin sekline bagli.eger kesi karina yatay degilde dik ise bu normal dogum icin cok tehlikeli...ama günümüzde dikey kesi pek yapilmiyor...ama bende senin gibi ne yapacagimi bilmiyorum... :1no2: en iyisi o anki duruma göre karar vermek kafamçokkarıştı
yatay dikey nedir anlamadım aydınlatırmısın hepsi aynı olmuyomu..:uhm:
bu soruyu soran varmı bilmiyorum ama ilk doğumum sezeryanla idi.doktor çatı dar demişti ve sancı esnasında kordon bebeğin boynuna dolanmış dedi (nasılsa sadece nst sonucuna bakarak söyledi)ve sezeryana aldı beni.bir tane oğlum oldu maşallah.şimdi 2.ye hamile kalmak istiyorum.hamile oladabilirim test yapmadım.adetime 5 6 gün var.ilk doğumum 2006da idi.şimdi normal yapabilirmiyim acaba?ilk doğumumda 26saat sancı çektim ve sezeryanım çok ağır geçti 2 ay kendime gelememiştim çok korkuyorum şimdi.hamile kalmakta istiyorum benimkisi böyle bir ikilem işte...:a015: