sezeryandan sonra normal doğum

elif_ba

El sanatları uzmani
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
2.128
11
bu soruyu soran varmı bilmiyorum ama ilk doğumum sezeryanla idi.doktor çatı dar demişti ve sancı esnasında kordon bebeğin boynuna dolanmış dedi (nasılsa sadece nst sonucuna bakarak söyledi)ve sezeryana aldı beni.bir tane oğlum oldu maşallah.şimdi 2.ye hamile kalmak istiyorum.hamile oladabilirim test yapmadım.adetime 5 6 gün var.ilk doğumum 2006da idi.şimdi normal yapabilirmiyim acaba?ilk doğumumda 26saat sancı çektim ve sezeryanım çok ağır geçti 2 ay kendime gelememiştim çok korkuyorum şimdi.hamile kalmakta istiyorum benimkisi böyle bir ikilem işte...:a015:

hayatim bu sorun bendede var..bende oglumu sezeryanla dünyaya getirdim ve oglum suan 5 yasinda...ama ben almanyada yasiyorum ve burada ilki sezeryan ikinciside sezeryan olacak diye birsey yok.eger o anki kosullar uygun olursa normal dogum yapabiliyoruz...ama bu her ülkede böyle degil...mesela türliyede ilki sezeryansa ikinciyide sezeryan yapmayi tercih ediyorlar...cünkü cok az bir ihtimal olsada ilk sezeryan yarasinin acilma gibi bir riski var!!!!ama bu daha cok karina yapilan kesinin sekline bagli.eger kesi karina yatay degilde dik ise bu normal dogum icin cok tehlikeli...ama günümüzde dikey kesi pek yapilmiyor...ama bende senin gibi ne yapacagimi bilmiyorum... :1no2: en iyisi o anki duruma göre karar vermek kafamçokkarıştı

bu soruyu soran varmı bilmiyorum ama ilk doğumum sezeryanla idi.doktor çatı dar demişti ve sancı esnasında kordon bebeğin boynuna dolanmış dedi (nasılsa sadece nst sonucuna bakarak söyledi)ve sezeryana aldı beni.bir tane oğlum oldu maşallah.şimdi 2.ye hamile kalmak istiyorum.hamile oladabilirim test yapmadım.adetime 5 6 gün var.ilk doğumum 2006da idi.şimdi normal yapabilirmiyim acaba?ilk doğumumda 26saat sancı çektim ve sezeryanım çok ağır geçti 2 ay kendime gelememiştim çok korkuyorum şimdi.hamile kalmakta istiyorum benimkisi böyle bir ikilem işte...:a015:

5 yıl geçmesi lazım dr bana böyle demişti normal dogum için...

hayatim bu sorun bendede var..bende oglumu sezeryanla dünyaya getirdim ve oglum suan 5 yasinda...ama ben almanyada yasiyorum ve burada ilki sezeryan ikinciside sezeryan olacak diye birsey yok.eger o anki kosullar uygun olursa normal dogum yapabiliyoruz...ama bu her ülkede böyle degil...mesela türliyede ilki sezeryansa ikinciyide sezeryan yapmayi tercih ediyorlar...cünkü cok az bir ihtimal olsada ilk sezeryan yarasinin acilma gibi bir riski var!!!!ama bu daha cok karina yapilan kesinin sekline bagli.eger kesi karina yatay degilde dik ise bu normal dogum icin cok tehlikeli...ama günümüzde dikey kesi pek yapilmiyor...ama bende senin gibi ne yapacagimi bilmiyorum... :1no2: en iyisi o anki duruma göre karar vermek kafamçokkarıştı

yatay dikey nedir anlamadım aydınlatırmısın hepsi aynı olmuyomu..:uhm:

yatay dikey nedir anlamadım aydınlatırmısın hepsi aynı olmuyomu..:uhm:

hayir canim...bu uygulamada karin göbek deligine dik bir sekilde kesiliyor..ama genelde eski sezeryanlar böyle..ama bizimkiler hemen bikini bölgesini üstünde yatay bir sekilde elimizle bir karis büyüklügünde yapildi...bunda fazla risk yok...ama digeri cok tehlikeli...ben dogum yapali 5 sene oldu ama yinede endiseliyim..gebelik sitelerindede bu kesileri görebilirsin...

senin ilk cocugunda cati darligi varmis...bu durum genellikle ikincidede tekraralar..bu yüzden zaten normal dogum yapamazsin...bence durumunu dogumuna kadar iyice kontrol et ve ne kendini nede bebegini tehlikeye atma...sonucta sezeryan bence bu durumda senin icin daha az riskli...:emir_bebek:

arkadaşlar zaten pek umutlu değilim durumumdan acaba sezeryanla kaç çocuk oluo.benim görümcüm ilk çocuğunu sezeryanla yaptı ama 3 ay yaşadı kalbinde sorun vardı vefat etti(allah başa vermesin çok kötü oluyo)2.yide sezeryanla yaptı ve şimdi 3.ye hamişmiş 2 aylık.nasıl olacak onun yerine ben korktum valla bilmiyorum

kızlar bende sezeryan oldum ve olanlarıda biliyorum 4 doğum şansı var

bende yurt diisinda yasiyorum. burada bir arkadasim bebeginin buyuk olmasindan szeyan oldu. hemen arkasindan 1 yil sonra normak dogum yapti. yi ne 1 yil sonra 3. bebegini normal dunyya getirdi. burda oyle bir sorun yok annenin ve bebegin durumuna gore her sey..

X