Sezeryandan sonra karın

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
661
4
96
İçel Mersin
Kızlar 9 gun önce epidural sezeryan ile dogum yaptım.Karnım nasıl iğrenç gorunuyor anlatmam duzelicek değlmi arkadaşlar her goren sankı 3 - 4 aylık hamileymişsin gibi duruyor diyip moralimi bozuyorlar napıcam ben su an yapabilecegım bir şey varmı hemen korse giyebilirmiyim. sizler ne yaptınız ne olur bir akıl veriin bana. Birde zamanla gobegım tekrar içine gricek değilmi peki etrafındaki kahverengilikde kaybolacakmı yaa cok kotu

Geçer canım hiç kafanı takma.Loğusa kadına bunu diyenlere çok sinir oluyorumonlar kendi göbeklerine baksınlar.Korseyi ben 50günden sonra takmaya başladım oda sadecedışarı çıkarken. Sen kilo verdikçe toplanıcaktır.Nasılki 9 ay yavaş yavaş şişti eğer çok kilolu değilsen5-6 aya toplarsın merak etme

Ay inşallah kızlar ya ben 12 kılo alkdım 67 le bıtırdım hamilelğimi birtek karnım var zaten inanın su an sankı hiç bir şey duzene girmicekmiş gibi geliyor .

oğlum 5 aylık oldu ama hala karnımda hafif bir şişliğim var, regl olunca daha da iner diye düşünüyorum..daha çok yeni lohusasın herkesi kafana takma..bana da biri (arkadaşla annesi) hacdan gelmişti hoşgeldin demek için uğradığımda oh tombiş tombiş demişti çok bozulmuştum daha 3 ay olmuş doğum yapalı hemen zayıflıcaz herkes birmi sanki..takma boşver..

Eylülce canım şimdi sen böyle yazınca bende korktum.Bizde toparlayamayacağız demekki karnımızı.Az kilo almakta yetmiyormuş anlaşılan.Benimde etrafımdakiler sinir ederler kesin .... Öfff şimdiden sıkıldım bu işten...

Meg canım bozma sende moralini umarım senın olmaz oyle. Ben bir sitede sezeryandan 10 gun sonra korse takılabilir diye okudum korse takmasam bile karnımı sarsam dikişlerime bir şey olurmu acaba.

canım hiç moralini bozma.erken doğum yaptım.buna rağmen 20 kilo almıştım ve sırf göbekten.çok kötü duruyordu.doğumdan 3 ay sonra bile tartıldığımda sadece 5 kilonun eksildiğini görüyordum.yani göbeği düşün.herkes alay ediyordu.eşim hariç gerçi.şu an kızım 8 aylık ve ben 24 kilo verdim.göbeğim dümdüz oldu çok şükür.yani takma kimseyi daha bile fazla verirsin emin ol.ben soran akıllılara ikinci var diyordum.dengesizlik başa bela canım ya...

Meg canım bozma sende moralini umarım senın olmaz oyle. Ben bir sitede sezeryandan 10 gun sonra korse takılabilir diye okudum korse takmasam bile karnımı sarsam dikişlerime bir şey olurmu acaba.

Canım bana kalırsa sen yinede şu 40 günün geçmesini bekle.Sonra sar istersen yada korse tak doktora sorarak tabii.
Bu arada sezeryani genel anesteziyle değil epiduralle olmuştun değilmi?
Genel anesteziden uyanınca hissedilen acıyı merak ediyorum çok dayanılmaz bir şeymi diye ?

Genel anesteziden uyanınca hissedilen acıyı merak ediyorum çok dayanılmaz bir şeymi diye ?

Ben anlatayım canım sana detaylıca..
İlk ayılırken etraftaki sesleri duyuyorsun. Boğazındaki hortumdan nefes alamayacakmışsın gibi oluyorsun. öksürmeye benzer sesler çıkarıyorsun istemsiz olarak o arada çıkarıyorlar boğazından hortumu. Sonra beyin karnındaki acıya yoğunlasıyor hafif yanma gibi hani bıçak elini keser ya öyle bir acı çok yoğun değil ağrı kesici veriyorlar çünkü serumla. Gözlerin çok ağırlaşmış oluyor zar zor açabiliyorsun sanki hala uykun var gibi. Beynin cümleleri kuruyor ama ağzından yarım yamalak çıkıyor kelimeler..Ama bunların hepsi sana bebeğini getirdiklerinde sona ermiş oluyor. Ben bu kadarını hatırlıyorum yani odaya çıkana kadar hissettiklerim bunlar. Öyle dayanılmaz acılar yok yani. Ondan sonrasında hep bebeğim vardı...
Benim en dayanılmaz ağrılarım hastaneden çıktıktan sonra oldu. Onunda dikişle ilgisi yok bebeğim rahmin en tepesine kaçtığı için kaburgama basarak aşağı indirmişler. O yüzden 15 gün kamyon çarpmış gibi kaburgalarım ağrıdı.

benim 2. sezeryan doğumum oldu 2.5 ay önce 18 kilo almama rağmen şu an 4 kilom kaldı oda kalsın istiyorum azıcık göbek var onuda sporla eriticem inşallah. doğumdan sonra eltim bu ne hal yoksa annen gibi mi olucan demişti bu arada annem 100 kilo. geçen gördü bu ne hal yine genç kız gibi olmuşsun dedi.ılk doğumumda bende öyle sanmıştım ama gidiyorlar hiç sıkma canını.

canım ilk doğum yaptığımda benim de 6 7 aylık hamile gibiydi karnım.ayrıca o kahverengilik de dediğin gibi çok iğrençti.doğumdan 3 4 ay sonra eski haline geldi.hem rengi düzeldi hemde dümdüz oldu.ben bi de hamileyken 24 kilo almıştım.hiç dert etme bir kaç ay geçmesini bekle sadece

ben sardım canım 10 gün sonra falan sıkı olmamak şartıyla.hala sarıyorum .göbek falan kalmadı.seninde iner inş.

canım bende martın 1ın de genel anestezı ıle dogum yaptım dr.um hemen takabılırsın korseyı dedı bende ertesı gun taktım sımdıden ınmeye basladı ne yapalım canım kolaymı cocouk dogurmak ta herkes hemen kılo vermemızı ıstıyo sınır oluyorum bence sen hemen kullan ve bunları kafana takma ayrıca bılıyosundur ama ben hatırlatıyım gunde en az 4 lıtre su ıc olurmu hem sut yaıyo hem zayıflatıyo

sezeryandan çıkar çıkmaz kum torbası koyuyorlar hastanede.
kum torbasını yarım saat sonra alıyorlar ve hemen koğusa kemeri takmalısın.
40 çıkmasını falan beklersen o göbek kalabilir.bir an önce loğusa kemeri al ve kullanmaya başla.
benim ilki sezeryandı kemer kullandım çok çabuk toparladı 5 ay sonrada spora başladım ve sıkılaştım.tabi şimdi gene hamileyim bunda da sezeyandan hemen sonra kemer takacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…