-
- Konu Sahibi Hebehubele
doğum sirasinda kötü olacak bi sey yok zaten hicbi sey gorme anlama ihtimalin yok onune kocaman bi seyler geriyolar. anesteziyi verince ilk yattigin anda tansiyon düşüklüğü ya da kusma olabilir kısa süren bi şey zaten yanında bi anestezi doktoru oluyo seninle konuşup durumunu kontrol ediyo bi tane daha anestezi doktoru oluyo oda oturuyo. doğum sonrasında sürekli ağrı kesici veriyolar tabiki. ayağa kalkıp yürümek çok zor oluyo ama onda anestezi şekli farketmiyo aksine genel anestezide uyanirken çok ağrılı oluyormuş.Kötü olursan ilac falan veriyorlar mi bisey hissediyor musun ?
kesme dikme gibi şeyler hic hissetmiyosun anlamiyosun sadece baskı hissi oluyo bi ara ama neden bilmiyorum toplamda ortalama yarim saat sürüyor tüm işlemlerKötü olursan ilac falan veriyorlar mi bisey hissediyor musun ?
Evet genel anesteziyle uyanmak ağrılı oluyormuş bende bunu duyduğum icin araştırıyorum korkuyorum . Baski illa ki olacak ama bilmiyorum beni cok etkiler mi bu durum görmekten ziyade . Zaten kotu olursam tamamen uyuturlar sanrim. Uyanırken genel anestezi kadar ağrılı bir uyanma olmaz diye düşünüyorum uyuşukken . Bi tek bebeği alirken sarsiyorlarmis . Birde bebekten sonra miden bulaniyormus bunu söyledi çoğu sorduğum kişi.doğum sirasinda kötü olacak bi sey yok zaten hicbi sey gorme anlama ihtimalin yok onune kocaman bi seyler geriyolar. anesteziyi verince ilk yattigin anda tansiyon düşüklüğü ya da kusma olabilir kısa süren bi şey zaten yanında bi anestezi doktoru oluyo seninle konuşup durumunu kontrol ediyo bi tane daha anestezi doktoru oluyo oda oturuyo. doğum sonrasında sürekli ağrı kesici veriyolar tabiki. ayağa kalkıp yürümek çok zor oluyo ama onda anestezi şekli farketmiyo aksine genel anestezide uyanirken çok ağrılı oluyormuş.
Ben elinde krem yoktur diye vazelin önerdim canım. Aynen sen o kremi bol bol sür doğumdan sonra illaki yara oluyor en aza indirmis olursunGüzel ama psikolojimin bozulmasindan korkuyorum.
Teşekkür ederim vazelin ise yarar mi diktor krem verdi onuda.kullanmiyorum gerçi başlayayım kullanmaya. Belim cok ağrıyor normalde hanilekikten önce de nedenini bilmiyorum tabi ki endişeliyim bu yüzden.
Benimde öyle psikolojim bozulur diye korkuyorum ama diktor ikna edici konuşursa meyilliyim suan :)
benim hic midem bulanmadı onu bilmiyorum. bebeği alırken sarsıyorlar dedikleri baskı hissediyosun sadece yerinden kımıldamak gibi bi sarsılma değil ki anlık zaten panik olacak vaktin olmaz o anda. ne kadar fazla düşünüyosun bu kadar korkuyorsan normal doğum düşün mümkünse eğer ben mecburiyetten sezeryan olmuştum yoksa normal doğum istiyodum. o kadar korkacak bi şey yok düşüne düşüne kendini korkutuyosun bence biraz akışına bırak. sen sana söyleneni yap yeter herkes kendi işini yapıyo zatenEvet genel anesteziyle uyanmak ağrılı oluyormuş bende bunu duyduğum icin araştırıyorum korkuyorum . Baski illa ki olacak ama bilmiyorum beni cok etkiler mi bu durum görmekten ziyade . Zaten kotu olursam tamamen uyuturlar sanrim. Uyanırken genel anestezi kadar ağrılı bir uyanma olmaz diye düşünüyorum uyuşukken . Bi tek bebeği alirken sarsiyorlarmis . Birde bebekten sonra miden bulaniyormus bunu söyledi çoğu sorduğum kişi.
İlk bebek olduğu için sanırım herşey tuhag geliyor :) başımıza ne gelecegini biliyoruz ama nasil olacağı hakkinda sadece duyduklarımz var . Öyle yapayım teşekkür ederim ♡Ben elinde krem yoktur diye vazelin önerdim canım. Aynen sen o kremi bol bol sür doğumdan sonra illaki yara oluyor en aza indirmis olursun
Normal doğuma hiç mi hiç cesaretim yok haklısın ne kadar az düşünürsem o ladar etkilenirim . Herkes farklı birşey söylüyor herkesin cani farkli hiçbirşey anlamayadabilirim . Yaşayıp göreceğim artık dünden beri daha sakinim allah büyük . Teşekkür ederimbenim hic midem bulanmadı onu bilmiyorum. bebeği alırken sarsıyorlar dedikleri baskı hissediyosun sadece yerinden kımıldamak gibi bi sarsılma değil ki anlık zaten panik olacak vaktin olmaz o anda. ne kadar fazla düşünüyosun bu kadar korkuyorsan normal doğum düşün mümkünse eğer ben mecburiyetten sezeryan olmuştum yoksa normal doğum istiyodum. o kadar korkacak bi şey yok düşüne düşüne kendini korkutuyosun bence biraz akışına bırak. sen sana söyleneni yap yeter herkes kendi işini yapıyo zaten
Akışına bırakacağım sanırım. Doktor ne derse ona yönelecegim muhtemelen . Baş ağrısı ne kadar sürdü?İlkim spinal oldu ve sonrasında Delibaş ağrısı çektim ameliyattada uyutmuslar beni tansiyonum çıktı sanırım ikincisi genel oldu evet uyanırken ağrım oldu ama sonrasında çok rahattim
Sen yine iyisin ben ilkinde hic bisey bilmiyordum o zamanlar buraya da fazla takilmiyordum :) yaşayarak ögrendim her seyi ama ikinci de tecrübe olunca cok daha rahat oluyorİlk bebek olduğu için sanırım herşey tuhag geliyor :) başımıza ne gelecegini biliyoruz ama nasil olacağı hakkinda sadece duyduklarımz var . Öyle yapayım teşekkür ederim ♡
Korkma korkacak hiç bişey yok. Sarsma falan da yok midende bi baski hissedeceksin o da saniyelik bişey zaten. Seni uyusturduktan sonra vücuduna antiseptik solüsyon sürüyorlar ama sen bunu hissetmiyorsun. Neyse ben uyuştum yattim ya bana solüsyon süreceğiz dediler ben bi baktim kizim ağlıyor ne ara dedim. 3 dakika sürdü hic bisey hissetmedim. Sadece karnımı actiklarinda mide bulantısı hissettim ama ben o sırada karnımın açıldığını bile bilmiyordum daha solüsyon sürüyorlar sanıyordum. Sakinlestirici yaptilar geçti gitti. Doğum bitince seni biraz uyutmamizi ister misin diye sordu hatta doktorum ben süperim gerek yok dedim. Hemen odama gidip bebeğimi emzirdim. Hic korkma pozitif düşün panik olsan bile orada çözümü varNormal doğuma hiç mi hiç cesaretim yok haklısın ne kadar az düşünürsem o ladar etkilenirim . Herkes farklı birşey söylüyor herkesin cani farkli hiçbirşey anlamayadabilirim . Yaşayıp göreceğim artık dünden beri daha sakinim allah büyük . Teşekkür ederim
1 hafta kskad ama sek iki nescsfeyle halloldi oda narkoz kafeinle atıldıAkışına bırakacağım sanırım. Doktor ne derse ona yönelecegim muhtemelen . Baş ağrısı ne kadar sürdü?
Mrb saglikla kucaginiza alin bebeginizi. Ilk dogumumda genel.anestezi oldum bi sorun yoktu ama bebegimin ilk anlarina sahit olamadigima cok uzuldum binkac saat riya gorur gibiydim hic agrim sizim olmadi. 2. Dogumumu 3 ay once spinal ile yaptim oda rahat gecti ama.malum 2. Dogum ilkine gore biraz agrili sezaryenin sonuclari ama dayanilmayacak gibi degil. Bel.agrisinada gelince benim.dusuncem sezaryende yatip.kalkmak zor oluyor yanlis yatip kalkmakda bel agrisi yapiyor bence gebelikte yerinden oynayan omurlardan dolayi diye dusunuyorum cunku hem genelde hem spinaldede bel agrim oldu ama.bi sure sonra geciyor ne sekilde olursa olsun hic biseye sartlandirma kendini su bu olur diye her dogum kendine ozgu cunku. Iyi dogumlar diliyorum
Korkma korkacak hiç bişey yok. Sarsma falan da yok midende bi baski hissedeceksin o da saniyelik bişey zaten. Seni uyusturduktan sonra vücuduna antiseptik solüsyon sürüyorlar ama sen bunu hissetmiyorsun. Neyse ben uyuştum yattim ya bana solüsyon süreceğiz dediler ben bi baktim kizim ağlıyor ne ara dedim. 3 dakika sürdü hic bisey hissetmedim. Sadece karnımı actiklarinda mide bulantısı hissettim ama ben o sırada karnımın açıldığını bile bilmiyordum daha solüsyon sürüyorlar sanıyordum. Sakinlestirici yaptilar geçti gitti. Doğum bitince seni biraz uyutmamizi ister misin diye sordu hatta doktorum ben süperim gerek yok dedim. Hemen odama gidip bebeğimi emzirdim. Hic korkma pozitif düşün panik olsan bile orada çözümü var
Allah razi olsun hepinizden bana cesaret verdiniz . Nasip hangisiyse o olcak tabi ki . Stres yapmam da normal sağlıkla inslalah kucağıma alırım ve güzel bi doğum hikayesi.de ben paylaşırım insallah. Teşekkür ederim hepinize.1 hafta kskad ama sek iki nescsfeyle halloldi oda narkoz kafeinle atıldı
Tatlim Allah kolaylik versin insallah bana Turk kahvesi demisti dr cokta abartma bence kahveyi hastanedeyken nasil olsa agri kesici verilecektirHanimlar spinal sezaryen a karar verdim kahve dediniz sadece kahve mi almaliyim yanima 3 u 1 arada olur mu ?
Türk kahvesi makinesi aldim yanima :) ama kafein iyi geliyor yazdıkları icin unutmamak adina alayim istedim öbürünü de.Tatlim Allah kolaylik versin insallah bana Turk kahvesi demisti dr cokta abartma bence kahveyi hastanedeyken nasil olsa agri kesici verilecektir
Masallah çok korkuyorum umarim rahat geçer doğum :) çok sevindim sizin adınıza. Filtre kahvede aldirayim o halde teşekkür ederimspınal olacakmıssınız bende spınal oldum ıyıkı dıyorum o ana tanık olmak harıka bırsey cunku
ben burda okumustum kahve ıcmek ıyı gelıyor dıye ıctım faydasını gordum ama fıltre kahve ıctım turk kahvesı aklıma gelmemıstı :)
saglıklı hayırlı huzurlu dogumlar ınsallah
Canim.benim hastanedeyken basim.hic agriamadi inanki eve gelince once terledim sonra acayip bi bas agrisi cektim sanirim ilaci boyle attim 1 haftada gecti zaten agri kesici kullaniyordum etkisi oldu ona cok sukurTürk kahvesi makinesi aldim yanima :) ama kafein iyi geliyor yazdıkları icin unutmamak adina alayim istedim öbürünü de.