• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryanda büyük tehlike

butterfly 's'

gözümdeki yaşsın bebeğim
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
2.784
8
116
Diğer
Aşağıdaki yazı hürriyet gazetesinden alıntıdır......

Sezaryenda büyük tehlike

Sezaryenla doğumda çocukların tüm hayatını etkileyecek büyük bir tehlike ortaya çıktı.
İsveç'te yapılan bir araştırma, sezaryenle doğan çocukların DNA'larında değişim yaşandığı sonucunu verdi.

İsveçli doktorların, kadınların gittikçe daha çok tercih ettiği sezaryenle doğum konusunda yaptıkları araştırmaya göre, bu yöntemle doğan çocuklar ileride sağlık açısından sorunlar yaşıyor.

Karolinska Enstitüsünde yapılan araştırma, sezaryen yönteminin neden olduğu genetik yapıdaki değişimin şeker, kanser ve astım hastalıklarının görülme riskini artırdığını ortaya koydu.

Araştırma sırasında normal doğumla dünyaya gelen çocuklar ile sezaryenle dünyaya gelen çocukların kordon bağından alınan kan örnekleri laboratuvar ortamında tahlil edildi. Her iki gruptaki çocukların kanlarında bulunan al yuvarlarda farklılıklar olduğu, bu farklılığın da DNA'larda değişime neden olduğu belirlendi.

Doktorlar, bu değişimi, doğum sırasında bebeklerin yaşadığı strese bağladı. Normal doğumda bebeğin yaşadığı stres, doktorların olumlu olarak niteledikleri ağırdan başlayıp artan bir stres olurken, sezaryenle yapılan doğumlarda bebeklerin yaşadığı ani stres olumsuz olarak değerlendirildi.

Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA'sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.
Batı dünyasında sezaryenle doğumların arttığına dikkati çeken Norman, ileride çocukların karşılaşabileceği hastalıkların dikkate alınmasını istedi ve “Bu konuda daha dikkatlı olunsun. Sezaryenle doğum tamamen tehlikesiz görünmesin” dedi.

kızlar zorunlu haller dışında sezeryan olmamak gerektiğine dair bir uyarı olarak kabul edin lütfen... a.s. :enbuyukkk:

Doğru. zorunlu olmadıkça yapılmamalı, gelişmiş ülkelerde sezaryen mi-normal mi yapayım sohbeti yapılmıyor.

Eskiden mecbur olunca sezaryen yapılıyordu şimdi normal doğum yapan neredeyse kalmadı. Doktorların maddi sebepler yüzünden buna yöneldiğini düşünüyorum. Oysa her şeyin doğalı daha sağlıklıdır.

ne ilginç. demekki keyfi sezeryan olunca dna değişiyor, zorunlu olunca değişmiyor. şimdi bu yazı keyfi veya mecburi sezeryan olucak anneler için ne kadar iç karartıcı, can sıkıcı ve gereksiz bir bilgi. eee öğrendik de ne oldu??

bazı bilgiler paylaşılırken o durumun içinde bulunduğu kişiler düşünülmeli..
sezeryan yapanlara tüh kaka muamelesi yapılmamalı..
ben şahsen hiç bir normal doğum yapan arkadaşımı korkutmamıştım başına gelecekler adına..ama maşallah sezeryan yapıcam dediğin andan itibaren çeşitli nedenlerle korkutuldum..
şu bilgiyi paylaşmak o kadar gereksiz ve malesef korkutucuki bir hamile için!!!
rica ediyorum tüm arkadaşlardan size göre sağlıklı normaldir bazılarına göre sezeryan..
kendinizi haklı kılmak için araştırıp bilgi bulmayın..bırakıverin insanları ne istiyorlarsa yapsınlar..

bende sezeryanlıyım...hayırlısı neyse o olsun dedım ...doktorum ıstegıyle oldu ...

Normal dogumda bır sanıyeyle beyne oksıjen gıtmeyen bebekler var..

sezeryan veya normal ...kım nasıl ıstıyorsa oyle dogum yapsın..annenın pskılojısı cok onemlı..
normal dogumu cok zor olup ıkıncı dogumu ıstemeyen kadınlar var..
hamıleyken ben hıc dogum hıkayesı okumadım..korkmamak ıcın..

Rabbım herkese saglıklı bır bebek versın..

yazdığım son cümleyi aynen tekrarlıyorum başka da bişiy demiyorum.........

kızlar zorunlu haller dışında sezeryan olmamak gerektiğine dair bir uyarı olarak kabul edin lütfen...

yazdığım son cümleyi aynen tekrarlıyorum başka da bişiy demiyorum.........

kızlar zorunlu haller dışında sezeryan olmamak gerektiğine dair bir uyarı olarak kabul edin lütfen...

zorunlu yapacaklar üstüne alınmasın o zman bu yazıyı. teşekkür ederim içim rahatladı :umursamaz:

zorunlu yapacaklar üstüne alınmasın o zman bu yazıyı. teşekkür ederim içim rahatladı :umursamaz:

normal doğumda bebekler rahim yolunda bakteri ve mikrop alıyorlarmış ve bu bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş................

tabii ki de ben keyfi yaptıranlar için yazdım....

ben de sezeryan olmak zorundayım .çünkü daha önce dış gebelik ameliyatı oldum sezeryan gibi açık ameliyat oldum.normal doğum yapamıycam.........

ben kimseye kaka pis demedim................

sezeryan bir seçim değil bir zorunluluk olmalı demek istedim ama ne yazık ki en sevdiklerim tarafından yanlış anlaşıldım......... mafoldumben

Back