sezeryan sonrası sütünüz ne zaman geldi...

kba

kızımızı koru yarabbim...
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
997
307
133
42
arkadaşlar ben normal doğum istiyordum ama kızım makat gelişli şuan bu nedenle sezeryan olma ihtimalimiz var sezeryan sonrası süt gelmesi gecikiyor biliyorum ama en kısa zamanda ne zaman geldi sütünüz..ilk bir hafta gelmiyor diyenler var doğrumu?doğum çantamıza mama almamıza gerek var mı??ayy ne çok sordum öle dimi:)

benim kızımda makat gelişliydi ve suyum azalmışdı 12 gün erken sezaryanla doğum yaptım.12:30 da sezaryana girdim ilk gözümü açtıgımda saat 14:15 di odama çıkarıldıgımda da 16:00 idi. kızımı 3.5 saat göremedim çünkü oksijen alımı düzensizdi oksijen çadırında durmak zorundaydı yanıma 16:30 da getidiler hemşireler meme tuttular aradan zaman geçtiği için emmeyi unutmuş garibim. 1 saat sonra tekar denediler ve cokur cokur emdi ve benden süt geliyodu hiç sütle ilgili bir sorun yaşamadım şükür.aklımada sütüm gelicekmi gelmicek mi diye hiç getirmedim o konuyu aklımdan sildim hiç takmadım belki onun etkisi olmuşdur

1,5 yıl önce spinal sezeyanla doğum yaptım.oğlum doğdu odaya çıkardılar benimde dikişlerim yaklaşık yarım saat sürdü.odaya çıktığım gibi zaten uyanık olduğum için hemen emzirdim.yani oğlum doğduktan 45 dakika sonra emdi :)

bende sezeryan oldum sezeryandan en fazla yarım saat sonra getırdıler bebısımı emzırmem ıcın benımde sutum hemen geldı hıc sorun cekmedım ama sutun gelmesı kısıden kısıye degısebılır normal dogum yapan arkadasım sutu benden daha gec gelmıstı kafan takma sen onu bebıs memeyı emdıkce sutun gelır korkma...

bende sezeryan oldum 2.ci gün geldi sütüm
kişiden kişiye değişiyo bu durum kafana takma bence
mama hastaneden veriyolar.biberon al yanına
umarım hemen gelir sütün

inşallah benimde öle olur kızlar ya..o ilk zamanda emziremezsem üzülürüm ama hayırlısı bakalım..

sütüm gelmezse mama vermelerini istemiyorum yaa bi doktor,bebeklerin açlığa 2 gün bile dayanabilecegini söyledi.tabi 2 gün aç bırakacak değiliz de,nasıl olsa süt gelir ilk gün.4-5 saat beklesin bebişkaydirigubbakcemile3heralde öncesinden hemşireleri tembihlemem mi gerekiyo ne?

canım ben bir gafta sonra dra gitmiştim dikişlerim için dikişlerim alındı hemen banyoya girdim ondan sonra sütüm geldi sezeryanda ilk bir hafta sütün oluyo ama çok değil tabi bebek doyuyo onla doymıcak diye korkma ben ne mama aldım yanıma neden başka bişi sütümde yetti kızıma doyduda sarılığıda azdı çok olmadı bi tek gözlerinde vardı bide ensesinde başkada bi yerinde yoktu

benim hemen geldi.süt konusunda sorunum olmadı ama göğüs uclarım çok kötü oldu cok canım yandı ama bir krem sürdüm anında fayda etti.isminide vereyim purelan süper bir krem medikallerde satılıyor.

yarım saat içinde verilmesi gereken sütü vermiştim... Sonra bir süre ugrastı memeyi alamadı ama nihayet verdik cok şükür...

erken doğum yapmama rağmen sezeryandan 1 saat kadar sonra gelmişti

ben 42. haftamin bittigi gun dogum yaptim buna ragmen benim sutum dogumdan 5 gun sonra geldi o da cok degil tabi bu arada cocugu ac birakmadim maalesef mama vermek zorunda kaldik ama herkeste ayni olucak diye birsey yok ablamda iki tane cocuk dogurdu sezeryanla hemen sutu gelmisti hemde masallah cesmeden su akar gibiydi:)

inşallah bizde bi sıkıntı çekmeyiz ... kızım hala dönemdi bu yüzden büyük ihtimal sezeryan gözüküyo bize ama bakalım hayırlısı artık..

bende sezeryan oldum.2 gün sonra geldi sütüm.o arada mama vermek zorunda kaldım.ama göğsümüde veriyodum gelmese bile süt. emiyordu oğlum öyle eme eme indi sonra ki gün

mamayı benim doğurduğum hastanede hemşireler hazırladı getirdi. sütümde 2. gün şırıl şırıl akmaya başladı ama göğüslerde uç yoktu emziremedim

bnm 2. gün geldi eve gelince sıcak su koydum göğüslerime ve hemen geldi sütüm.bu arada ilk gelen sarı süt çok önemli olurda bebişin emmezse sakla derin dondurucuda.-18 derecede.sonradan verirsin.bol bol emzir.emzirdiğin oranda gelio sütün.

hemen gelir korkma zaten ilk önce ağız sütü sarı bir sıvı gibi geliyor ben 39+2 de plesenta kireçlenmesinden dolayı genel anestezili sezeryan oldum odaya çıktım hemen yatağa aldılar beni bebeğimi getirdiler emzirdim sonra giyindim ilk yarım saat önemli gerçekten ilk gece çok ağlayınca hemşire sanırım aç tam doymamış olabilir deyince mama vermiştik eve gelince eşim mama aldı ağlarsa diye verdik ama almadı memeye devam etti doydu şükür daha emiyor

beni de bebeğim doğduktan yarım saat sonra odaya çıkardılar. hemen emzirdim ve sütüm çok şükür geldi. sen de hiç dert etme takma kafan süt fln. stres yaparsan gelmeyebilir hemen yoksa. ztn bebeğin emdikçe çoğalacak sütün o yüzden ilk günlerde az geliyor diye takılma hiç.
allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin cnm ..

valla ben ayıldığımda hemen emzirdim.çok az geliyordu heralde ama geliyordu yinede 2. gün veya 3. gündü tam hatırlamıyorum ama bir anda sütüm öyle bir geldiki.göğüslerimin sertliğini anlatamam.sonra hep böyle gitti.bu kişiden kişiye değişen birşey canım merak etme.doğum şekliyle alakası yok

benim 2 doğumumda da 3. gün geldi. az diye endişe etme sakın gerçekten bebek doyuyo. fakat refleksten dolayı sürekli emmek istiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…