Sezeryan Sonrası Hayatım

Broomhilda_87

Zikren şükür Fikren şükür Kalben şükür
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
180
58
Merhabalar
Anne olmayı çok isteyen ve sorun yaşamadan hamile kalanlardanım. Hamileliğim boyunca kontrolleri kaçırmadan ilaçları aksatmadan kullandım. Çalıştığım için doğum sonrası izin hakkım kalsın diye 34.haftaya kadar çalıştım. Duygularım her hamile gibi karışıyor çok hüzünlenip çok ağlayabiliyordum.
Doktorum kemik yapımın müsait olmadığını söyleyip, sezeryan doğum olmalısın dediği zaman çok üzülmüştüm. Bunu son zamanlarda duymak sinirimi bozmuştu. Destek beklerken ailemden , özellikle kayınvalide taraflarından değişik kelimeler işitince daha çok moralim bozulmuştu. Doğuma 1 hafta kala neredeyse başka bir hastaneye gidip muayene olmam gerektiğini her seferinde dile getirip beni iyice üzdüler. Eşim önce bunlara inanıp değişik davrandı bana sonrasında mantıklı olanın doktorun dediğini anlatıp açıklık getirdim.
Doğum çok güzel geçti. Bebeğim ve ben hiç sorun yaşamadan çıktık hastaneden. Eşim mutlu ben bi o kadar..
1 hafta sonra ayağımda uyuşma oldu ve gittikçe yukarı doğru geldi. Lavabo ihtiyacımı gideremez oldum çünkü belden aşağı her yerim uyumuş hissizdi. Doktorumu aradım nadiren olur dedi. Karnım şişmişti çünkü küçük abdestimi yapamıyordum. Doktoruma gittim sonda ile boşaltım yaptı olursa tekrar sıcak su ile masaj yap gelir dedi.
2 gün sonra şikayetlerim daha şiddetlendi ve yürüyemez oldum. Çektiğim ağrı da çok kötüydü. Sütlerim dolup taşarken ambulansla acile kaldırıldım. Moralim bozuk ağlamaktan psikolojim bozulmuştu. Bi yandn bebeğimdeydi aklım. Diğer yandan ise bana ne olduğunu bulmaya çalışıyorlardı.Mr, tomografi, kan testleri, doktor muayeneleri bitmedi.Tam 1.5 ay hastanede kalarak neyim olduğunu bulmaya çalıştılar
İlk bir hafta uyuşma var die kortizon verdiler. Kabul etmek istemedik fakat doktor ikna edip tedavi hakkında ikna etti. Sonra Gata'ya gittik. Bir dizi testler devam etti. Belimden sıvı bile alındı fakat bişey bulamıyorlardı.
En sonunda Prof.bir hekim ( isim veremiyorum) bir Mr da bişey gördü ve tekrar çektirdi.
Ben bunlar yaşanırken evimden ve en önemlisi bebeğimden uzaktaydım. Her gün bi test yapıldığı için sütümü sağıp atmak zorunda kalıyordum.
Sonra anlaşıldı ki pelvis kemiğim iki yerinden kırılmıştı. Tam 1.5 ay kırıkmış fakat hiçbir doktor anlayamamıştı.
Ameliyat edemiyorlardı çünkü kaynamaya başlamıştı.
Eve gönderdiler fakat 1 ay dümdüz yatmam gerekiyordu.
Kızıma kavuşacağım için ne olursa olsun çok seviniyordum.
75 kilodan 50 kiloya düştüm.2 aydır sonda ile duruyor ve büyük tuvaletimi bile hissedemediğim için yardımlarla yapıyordum. Uyku deseniz ağrılardan yoktu.
Kemikler kaynadı fakat ödemler oluştuğu için tekrar kortizon verdiler. % 50 oranında düzeldim ve ayağa kalktım. Sağ bacağım sorunsuz fakat sol bileğim hala uyuşuk. Ayrıca tuvalet sorunum da devam ediyor. Şu an fizik tedavi ile düzelmeye çalışıyorum.
Kızım için..
Nasıl oldu bilmiyorum, doktorlarda çözemiyor..

Hanımlar lütfen okuyun. Herkes bilinçlensin istiyorum. Bilinmeyen daha doğrusu bulunamayan bir durumdayım . belirtileri yazdım. Siz ya da çevreniz Allah korusun bunları yaşamasın.

Son düzenleme:
sezeryandan kaynaklı olamaz değilmi çok zor şeyler yaşamışsın tam anlamıyla iyileşirsin inşallah çok geçmiş olsun

Evet maalesef sezeryandan kaynaklıymış. Dava için uğraşıyoruz şu an. İnş Allah razı olsun

çok geçmiş olsun, yaşadıkların çok zor ama sezeryanda böyle bir şey nasıl olmuş anlamadım ben ,genel anestezimiydi, bende sezeryan oldum ama Allaha şükür hiçbir sorunum olmadı , kemik yapınızla mı alakalıymış açıklama yapıldımı size

Sezaryen ameliyatında pelvis kemiğin nasıl kırıldı ben onu anlamadım.Kuvvet mi uygulamışlar,yoksa anesteziyle mi alakalı?

Sezaryen ameliyatında pelvis kemiğin nasıl kırıldı ben onu anlamadım.Kuvvet mi uygulamışlar,yoksa anesteziyle mi alakalı?

Öncelikle geç cevap verdiğim için afedersin sure. Genel anestezi ile oldum. Epidural olsaydım belki bi ihtimal. Sedyeden sedyeye aktarırken düşürülmüşüm. :. (

peki düşürüldüğünü nasıl anladın ? cok geçmiş olsun hiç kolay şeyler yaşamamışsın bende epidural sezeryan oldum cok rahat geçti allaha şükür 2 haftada toparlandım tam anlamıyla, ama hatırladıgım kadarıyla amelıyat masası ile sedye fazla yüksek değil sen düşürülüyorsun ve kalınca bir kemık olan pelvis 2 yerınde birden kırılıyor cok ilginç gercekten ama biraz daha toparlayınca kemik ölçümü yaptırmanda fayda var sanırım normal dogum yapsaydın bile kırılabilirdi tekrar gecmıs olsun

Çok teşekkür ederim Allah hepimizi evlatlarımıza bağışlasın. Gata da yattım doğum sonrası onlar söyledi. Bizde araştırdık bu ihtimali ve kesinleşti. Şimdi dava aşamasına geçtik. Pelvis kemiği ancak kamyon çarpması gibi kazalarda olur ve yaşlı insanlarda. Ama benim kemik sorunum yok. Kemik ölçümü, emg, eeg, mr.. bir dizi tahlil yapıldı.

Çok çok geçmiş olsun Allah yardım etsin sana hakkınınara elbette böyle ihmallere emsal cezalar verilmelidir.sedyeden düşürüldüm diyorsun hayatım sedyeden düşünce dikişlerin ayrılmamış mı peki ? Çünkü bnm ameliyatımda ben bacağımı çarptım 3 dikiş açıldı bacağımdan ameliyat olmuştum

Teşekkür ederim sağolun. Dikişlerimden yana hiç sıkıntı yaşamadım. Şiddetli bel ağrısı ile başlayıp uyuşma ile devam etti şikayetlerim. Kadın Doğum doktorum bunun her doğumdan sonra olduğunu ama geçtiğini söyledi fakat meğerse benim kırıklarım varmış

Cok cok geçmiş olsun... Doktorlara canimizi teslim ediyoruz,su olana bak...
Sağolun bunları okuyup bilgimiz olsun diye yazdım özellikle lohusa bayanlar küçük uyuşmalar ya da tuvalet ihtiyacını giderme gibi sorunlar yaşarsa bi sebebi de bu olabilir diye herkes bilgilensin istedim.

cok buyuk gecmıs olsun ocnelıkle
sonrası ıse sezeryan ıle pelvis kemiğiniz nasıl kırılır?:S

Sağolun bunları okuyup bilgimiz olsun diye yazdım özellikle lohusa bayanlar küçük uyuşmalar ya da tuvalet ihtiyacını giderme gibi sorunlar yaşarsa bi sebebi de bu olabilir diye herkes bilgilensin istedim.
çok geçmiş olsun arkadaşım. Ben epidural ile sezeryan oldum. Bir buçuk aylık anneyim. ilk zamanlarda ben küçük tuvaletimi hissedemiyordum. Yani aklıma gelince diyordum ben bugün hiç tuvalete gitmedim diye sonrasında ise öyle bir sıkışmışımki haberim yok tuvalette biz sürü zaman geçiyordu. Ama sıkıştığımı farkedemiyordum. Yeni yeni geçti o uyuşukluk yine tam sıkışmış hissedemiyorum ama ilk zamanlardaki gibi değil şükür. Sen büyük birşey yaşamışsın Allah yardımcın olsun hakkını aramalısın mutlaka. Nasıl bilemediler o kadar vakit nasıl bir ihmalkarlık dayanılır gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…