sezeryan sonrası gerçekten kabusmu?

recell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
140
0
96
İstanbul
sezeryanla doğum yapmayı düşünüyorum ama öyle şeyler duyuyorumki amelyat sonrası ağrılar falan gerçekten zormu?

kişiye göre değişen bişey durumuna göre değişen bişey benim kuzenim çok kolay atlattı çok memnundu ben zorlandım açıkçası ama çift anestezi almak zorunda kaldığım içinde oldu bu durum kimseyle karşılaştırmayın o daha çok sıkıntı yapıyo insana rahat olmaya çalışın ne kadar olabilirseniz :) bi de sakın sezeryan videosu izlemeyin ben olduktan sonra izledim ben bunu mu yaşadım dedim :)

hiç korkmayın ben de sezeryan oldum. dikiş yerine yapıştırma yaptıkları için kabus şeklinde bir ağrı olmadı sadece 2 , 3 gün mekik yapınca hamlarsınız ya aynen öyle bir ağrı oldu. o da ağrı kesici içince geçiyordu. 2,5 sene geçti üzerinden izi bile kalmadı.

kişiye göre değişir.. arkadaşım oldu no problem aynı gün ayaklandı
ben uyanırken ağrı ve acıyla uyandım
benimkide yapıştırma ama izi belli.. hatta accuk keserken kaydırmışbile benim doktor... kaydirigubbakcemile3

ben 2 çocuumuda sezeryanla yapt1m ilki genel anestezi ile oldu o kadar memnundumki 3 günde ayaa kalt1m doumdan sonra gaz sanc1s1 çekiyosunu zsadece gaz1n1z1 ç1karana kadar dikislerimden bi _ikayatim olmadi 6 sene geçti simdi tekrar dogum yapt1m 45 günlük bi olum var bundada sadece belden uyusturdular ve beni mahvettiler gene kalkt1m 3 günde ama doum sonrs1 ilk 3 gün çok kötüydü sana tavsiyem sak1n belden uyusturularak doum yapma pi_man olursun ben ve benle ayni _ekilde dogum yapan arkadaslar tekrar doum yapmaya tövbe ettik

ben epidural sezeryan oldum çok memnundum. ağrılarım çok az oldu. genel anestezi daha zor diyorlar. düşününce zor olamsı mantıklı geliyor. çünkü genel anestezi insanı uyutuyor bu uyku hali geçince büyük bir ağrı ile karşı karşıya geliyorsunuz. epiduralde ise uyuşukluk geçmeden ağrı kesici iğne vuruyorlar. böylelikle acı çekmiyorsun. diyelim ağrın çok fazla epidural katederin durduğu için ordan da ağrı kesici iğne yapabiliyorlar. bu çok daha etkili oluyor tabiki. ama benim ihtiyacım olmadı. sen kendi kendine çok kolay bir doğum olacak de. moral ver kendine. böylece daha rahat doğuma girersin. bu da her şeyi daha kolaylaştırır.

aaaa recelcim kilolar karıştırma lütfen:)bende genel anesteziyle doğurdum uyandıktan sonra ağrım oldu sonra iğne yapıldı sonda çıktıktan sonra kalktım bidahada sürekli gezindim ben zaten erken doğum yaptığım için hiç yatma imkanım olmadı yatmadımda şimdi kırmızı bi çizgim var dikiş aldırmaya gittiyimdeyse saniye sürmedi yattım kalkktım bu kadar basit ve kolay ama sen başkalarını dinleme sakın video izleme sezeryanla ilgili

10 günde verdim oğlum sağolsun öyle yaygaracıydı ki benden başka kimsede durmadı beni uyutmadı 10 gün yetti kilolarımı vermeme şimdide doğum öncesinden daha zayıfım

Imkanin varsa normal dogur cnim ben ilk bebegim makat gelis oldugu icin sezeryan yaptim genel anesteziyle gerci hic problem yasamadim 9 unda yine sezeryan yapicam ins problem yasamam yine

Ben 1 ay önce spinal anestezi ile sezeryan oldum, ağrım çok az oldu zaten ağrı başladı mı ağrı kesici yapıyolar hissetmiyosun bile en zor kısmı şu gaz çıkarma olayı idi eğer şanslıysan hemen çıkar ben hata ettim hastanede soğuk kompostu verdiler onu içtim beni iyice şişirdi sen sakın öyle bir hata yapma ve ne içersen iç içeceğin herşey çok ılık olsun...kilo konusuna gelince boşverr o kısmı biraz gıcık bişe:kedi: benim oğlum doğdu 3.870 eve geldim tartıldım sadece 3 kg vermişim çok gıcıktı bu duygu ama 1-2 hafta içinde 6-7 kilo verdim inş.devamıda gelecek onun için korkma sen anne sütüne odaklan şimdi sütünün olması için yemen şart başka türlü olmuyo :)sana hayırlı, sağlıklı ve kolay bir doğum diliyorum Rabbimden...

Sezeryandan çok korkuyordum,tırsarak girdim ameliyata ben.
Ama şükürler olsun,hiç bir aksilik yaşamadım.Çok rahat geçti.

sakın korkma olurmu malum bizim millet herşeyi abartarak anlatır ilk gece için sünnet için doğum için nedense hep kötü seneryolar duyarız.ben genel anestezi ile sezeryan oldum uyandığımda 5 dk bi ağrı oldu ama adet ağrısı gibi ağrı kesici yapılınca oda geçti o kadar güzel bir şeyki anne olmak bebeğini görünce unutacaksın bu düşündüklerini.dikiş yeri kırmızı çizgi halinde dikiş aldırma olayı olmadı bende o iz zamanla kayboluyormuş ben doğum yapalı 9 ay oldu.
kilo konusuna gelince takma elbet veririsin ben doğumdan 10 gün sonra hamilelikten önceki kiloma dönmüştüm önemli olan sütünün olması diyetle falanda uğraşma ilk etapta istediğin gibi kolay bir doğum geçirerek bebeğine kavuşursun inşallah

epiduralle yapacaksan sezeryanı hiçç korkma.ben25gün evvel oğlumu bu şekilde dünyaya getirdim.çok rahat.oğluma annem olmasına rağmen hep ben baktım.annemi de mutfak işlerine transfer ettim:)ben totalde12 kg almıştım.7kg sı gitti.5kg kaldı inş. kısa zamanda veririm.ama şunu bil insan emzirirken tazmanya canavarı gibi hep aç gezyo:)) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..sen sadece pozitif düşün.sezeryandan kokmaaa...

ben spınal sezeryan oldum cok memnunum dogru duzgun agrım olmadı agrı kesıcılerın etkısıyle sanırım anlatılanlar abartı demek ıstemıyorum ama sanırım bunye meselesı ama benım 7 gunun sonunda hıcbıseyım kalmamıstı.

bende 5,5 yıl önce kızımı sezeryanla dünyaya getirmiştim genel anesteziyle doğmuştu ilkgün hiçbişey anlamadım ertesi gün biraz ağrım olmuştu ağrı kesici verilince geçmişti şimdide 28 haftalık hamileyim yine sezeryan olucak ama kararsızım epiduralmi genel anestezimi olsun diye hhepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alalaım işaalah

epidural sezzeryanla doğum yaptım ameliyat sırasında hiç ağrım sızım sıkıntım olmadı..amaaaaa saatler sonraa narkozun etkisi bel altımdan yavaş yavaş bitmeye başladı Allahım o ne acıydı anlatamam ağladım resmen ağrı kesiciler hafifletti ama sezeryanın sonrası problemmiş gerçekten..1 hafta kadarda baş ağrısı çektim feci şekilde spinal veya epidural olanlar bilirler..mümkünse normal doğum olsun derim herkese..

Valla canım ben 7 ay önce genel anestezi ile doğum yaptım. Uyandığımda sanki evimde gibi huzurluydum. Ne ağrı çektim ne acı. Ağrı kesici bile vurmadılar. 4 saat sonra kalktım. Kızımın herşeyini ben yaptım ve gece uyumanın dışında yatmadım hiç.

Gaz içinse en güzel çözüm şu; kuru kayısıları alıp bi güzel komposto yapıyosun. Sonra onu blenderdan geçirip posalı bişekilde doğumdan 1 gün önce içmeye başlıyosun. O içinde dışında ne kadar gaz varsa çıkarıyor ve doğumdan sonra asla gaz sansıcı yaşamıyorsun. Tecrübeyle sabit a.s.

:) sağolun arkadaşlar normal doüum yapmaktan korkuyorum açıkçası o yüzden sezeryan düşünüyorum.
hemde normal doğum sonrası vajinada genişleme oluyormuş o yüzdende istemıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…