sezeryan sonrası ağda ?? ve birkaç soru

green olive

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
891
7
318
39
Doktoruma sormayı unuttum sizlerin mutlaka deneyimi vardır diye düşündüm. Sorularımı yanıtlarsanız benimle birlikte merak eden tüm anneleride aydınlatmış olacaksınız
Şimdiden teşekkürler...
a.s.

* Sezeryandan kaç gün sonra ağda yapabildiniz ? yada sezeryan sonrası kişisel temizliğinizi ne ile yaptınız?

* Dikişlerin hemen üzerindeki uyuşukluk ne zaman geçti.? 2 yıl sürdü diyenleri duydum da inanamadım

* Korseyi kaç gün sonra giyebildiniz?

* Ne kadar Zaaman sonra spor yapmaya başladınız ?

ılk cevap ben verım ....1 zaten doguma gıtmeden once agda yapmsı oluorsun canım pis pis gıdemesınya dogumdan sonra cıkınca zaten 1 ay ıcınde alabılırosun tabı canın acırmı onu bılmem benım acıdı ve ben jılet kulandım 2 yıl oldu ve daha 2 uc kere agda yapmaya basladım ............2 dıkıslerın ustundekı uyusukluk evet 2 sende ancak gdıen oluor benımkıde 1 sende gıtı hısetmıorsun zaten bısey .....3 korseyı ben eve gelınce hemen taktım ama sıkıldım dar seyelrı sevmem hemen cıkartım annemde evde oldugum ıcın carsaf sarmıstı gobegıme hem daha rahat oluor korse cok sıktıgı ıcın ınsan bunalıor ....4 spora gelınce kendını toparlaıdktan sonra baslıyabılrısın ama ole hop hop hoplayım zıp zıp zıplayım olmamak sartı ıle ufak hareketler ıle cunku sezeryan yerı dıkıslerın ıcın ha bıde sakın dıyet yapma sımdık sana derler dogumdan sonra yok sunu ye bunu ye kımsıder yok yeme kılo alırsın kımseye ınanma ve bebgın ıcın ye ben 63 kılo ıle dogum yaptım sahsen ben 1 ay ıcınde verdım kılolarımı 49 a ındım eskı kıloma ama hıc bısyede yapmadım zaten bebek ınsana spor gıbı gelıor emzır yatır kaldır ustunede gelen oluor ..:) benden bukadar baska bısey olursa burdayım sorabılrısın canım sımdıkten bebgın ıle mutluluklar canım sana

7.5 aylık kızım var...
1- ben doğumdan önce yaptırdım ağdamı doğumdan sonra cesaret edmedim jiletle aldım 3ay sonra ise ağda yaptırdım ama çok acıdı halada acıyo..
2-dikişlerin üzerinde uyuşukluk var ama dikişin altındada olsa ağdayı hissetmezdim :)
3-korse kullanmadım ama dr söylüyo zaten korsa tak şu gün diye..
4-kızım bana çok güzel spor yaptırıyo spora gitmedim ben.

Canlarım paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum güle güle büyük meleklerinizi inşallah
a.s.

bir arkadaş sezeryanla doğum yaptı doğuma gitmeden önce temizliğini zaten yaptı öyle giti ayrıca korsede takmadı,hem doktor o zaman söylemedi tak diye hemde bizim burda bir komşumuz var korse takmış hamilelikten sonra korse yarım korselerden olduğu için şimdi göğüs altında koca bir yağ kitlesi var yanlış korse kullanımıda vücudu uzun sürede defome ediyor ayrıca bozuyor.yani korse bütün belinizi sarmalı.ayrıca sporda hızlı tempoda değil yavaş egzersizlerle başlamanı öneririm malum dikişler açılmasın diye..

Bebişim 4 aylık,
1- 40. gün ağdacıya koştum, sorun yaşamadım.
2- Hala hissiz o bölge
3- Korse değil ama doğumdan bi hafta sonra külotlu çorabı kesip giymiştim, faydasını gördüm.
4- spora başlamadım.

ay tam benim kafamdaki sorular ve cevaplaaaarr,
teşekkürlerr..

benımde 3 aylık kızım var
ama amelıyat yerım acıyo
hıssız uzerıne agda yapamadım ne zaman gececek

canım hissizlik derilerin kat kat kesildiğini düşünürsek çok uzun zaman seninle olabilir ama ağrın varsa şimdilik bekle derim ama yoksa eldivenle almanı tavsiye ederim.çünkü ağdayla aniden çekeceğin için mazallah içerden bir kanaman olabilir.keşke ameliyata gitmeden temizliğini yapsaydın.gerçi 3 ayda çıkar ama...eldiven yada tüğ dökücü krem şimdilik senin açından daha iyi olur..bi 3 ay sonra başlarsın ağdaya..

ben de 39 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.2 gün önce de tüy dökücü kremle tüyleri hallettim
karnımdaki o hissiszlik yavaştan azalıyor ama oğlumu kucağımda çok taşıdığım günlerde sızlamalar oluyor
korse takmadım ki gerek kalmadı hamilelikten önceki kiloma dönmek üzereyim 1,5 kilo fazlam kaldı
spora gerek kalmadı çünkü çok yorıucu bir tempodayım

doğumdan sonra ancak 5 ay sonra cesaret edebildim ağdaya, canım tak etti artık jiletlen almak erkek gibi ama canım çok acıdı ya inanılmaz derecede acıdı sanki ilk kez aliyormuşum gibi özellikle ameliyat yerim çok acıdı korktum yani bişey olacak diye olmadı çok şükür

uyuşukluk hissi 3 ay sonra geçti diyebilirim

korse hiç takmadım düşüncesi bile daraltıyordu beni

sporada henüz başlamadım ama kışa başlıcam inşallah

bende dogum yapalı 15 gün oldu artık korse kullanmak istiyorum ama nasıl bişey alıcam nereden alıcam bilmiyorum. int bakdım göğüsaltından göbege kadar olan,göbekden dize kadar olan bide külot gibi olan korse modelleri var hangisini almamız geriyo sezaryanla dogum yaptım feciiiiiiii göbek var

1. 40 günden sonra ağda yaptırabilirsin.
2. evet aynen 2 sene kadar devam ediyor
3. 40 gün geçmeden asla dedi doktorum korse için.
4. 2 aydan sonra mekik türü hareketlere müsade var kendini i,i hissettiğin sürece

ben ilk doğumumda arkadaşımın gazına gelip 2 hafta sonra şu tam korselerden taktım.çok sıkıştım canımda acıdı ama çıkarmıycam dedim.sonuç ;dikiş yerim kayar gibi oldu ve içine kan oturdu.izide bir yıl geçmedi.

valla ağdayı kendim yaptım hiç bişey olmadı ...
korseyi giydim sıkılıp çıkardım..
sporada bebek akıllanınca başlarım inşallah...

canım ben doğuralı 4 ay oldu hiç ağdaya cesaret edemedim zaten hissislikte olunca çok garip bi duygu oluyo ve içim kalkıyo fena oluyorum.
hissizlik başlarda tüm karnımda gibiydi şimdi sadece dikişlerin üstünde var bi kaç parmak üst kısmında ama yavaş yavaş geçio da bende merak ediyorum tam anlamıyla geçiomu ki
korse hiç takmadım da önermemde benimde 15 gün falan göbeğim acayip şişti ama sonra inio bebekle uğraşırkende kilolar gidio dert etme o zaten başlıca bir spor hocası oluyo sana:) ben 2. ay bitimine doğru hamilelikten önceki kiloma döndüm şuan dahada zayıfım

Canım benim bebeğim 7 aylık;

1) Doğumdan 2 gün önce yaptırmıştım ağdamı. Doğumdan 40 gün sonrada yeniden yaptırdım. 2.kere yaptırmak istemedim ve 2 ay sonra lazer epilasyon ile hallettim.
2) 2 ay kadar dikiş yerimin 1 parmak üstü uyuşuktu şimdi hepsi geçti.
3) Korseyi doktorum 15 gün sonra takabilirsin dedi ama ben ilk gün sıkılıp çıkardım.
4) Bebeğim 5 aylıkken başladım spora. Haftada 2 gün 1 saat plates ve 1 saat taebo (Taebox'un müzikle yapılanı. Deli gibi zıplayıp, eller kollar acaip hareket ediyosun yani) yapıyorum ve hiç sorun yaşamadım a.s.

merhaba,

benim de kuzum 3 aylık;

1) doğuma gitmeden 1 hafta önce komple ağda yaptırmıştım ztn.
doğumdan 42 gün sonra tekrar gittim. hiç acımadı bile, sanırım kişiden kişiye değişiyor.

2) dikiş yerimin 1-2 cm üstü hala hissiz. inşallah kısa zmnda geçer çok tuhaf bi duygu çünkü.

3) korseyi unutun gitsin bi işe yaramıyor. ztn 40'ın çıktıktan sonra göbeğin kendini toparlıyor.
ben nolur nolmaz diye almıştım şu doğum sonrası korselerden ama 2-3 defa zor giydim
darlandım çıkardım. bebekle uğraşırken pek rahat olmuyor. hiçbir sarkma fln da olmadı.

4) spor yapmıyorum, ztn aldığım 20kg'nin 15'i gitti emzirmekten ve uykusuz gecelerden.
bisiklet ya da koşu bandı almayı düşünüyorum.

Allah hepimizin bebişlerine sağlık ve uzun ömür versin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…