Sezeryan olmalı mıyım yardımm :(

:) aminn insallah once sağlıklı olsunlar tabiki. Rabbim yaratmışsa guzel yaratmıştır nasıl olsa. Bahtları guzel olsun. Benimde sütüm gelmedi hamileyken. Ama ilkinde de gelmemişti. Doğumdan sonra baya bi uğraştık süt gelsin diye. Oglusum biraz ac kaldı ama yine de mama verdirtmedim bi daha emmez diye. Zaten guclu de bi bebekti zorlaya zorlaya kendi getirdi sütü :))
Yaa ne güzel sen tecrübelisin ben şimdi kim ne derse ona inanıom :) süt gelmez yanınıza mama alın dien yok aman vermeyin emmez sonra diyen kafa allak bullak :)

Canimm simdi cok guzel biberonlar var. Özellikle avent marka anne göğsüne en yakın olaniymis. Bende ne olur ne olmaz belli mi olur onlardan alicam. Hastsneye de götürcem yanımda olsun. Hem tecrübe hemde çalıştığım hastanede dogum yapicam icin biraz icim rahat. Hepsi yıllardır tanıdığım arkadaslarım. Ama yıllar once 19 yasında herseyden bi haber dogum yaparkende sakinliğimi korumaya çalıştım Allah sabrini veriyo bi sekilde. Sende icini ferah tut bebeğin icin en iyisini sen bilirsin bu konuda hislerine güven

kizlar illede sut vercem diye bebeginizi ac birakmayin ben oyle yaptigim icin bebegim sarilik oldu cok sukur atlattik ama dikkatli olun lutfen

B Bircansev canım belki benim durumumu okumussundur. Ben son ana kadar normal doğum olsun diye ugrastim. 3gun sanci cektim ve 1gun boyunca da suni sancı cektim. Herşey yolunda giderken son saniyede bebegimin kakasini yapması sonucu acilen sezeryan e dönüldü. Tabi bu benim için büyük bir şok oldu hala da atlatamadim. Daha bebeğimi kucağıma bile alamadım. Herşeye rağmen doğum sancısı cektigine pişman mısın diye sorarsan asla diye cevaplarım. Çok sanci cektim mahvoldum resmen ama pişman değilim. Benim için bebeğim için demek ki sezeryan olması hayirliymis. Keşke sende herhangi bir sağlık problemin yoksa normal i denesen. Çok fazla düşünme bence doğum bu her an hersey değişebilir. Acaba normal sancisi çeker de son anda sezeryan e döniulmesi gerekir diye korkma. Olacak olan olur. Sen gerekeni yap Allah a tevekkül et. Hem senin hem bebeğinin hakkında hayırlısı neyse o olsun.

B Bircansev canım belki benim durumumu okumussundur. Ben son ana kadar normal doğum olsun diye ugrastim. 3gun sanci cektim ve 1gun boyunca da suni sancı cektim. Herşey yolunda giderken son saniyede bebegimin kakasini yapması sonucu acilen sezeryan e dönüldü. Tabi bu benim için büyük bir şok oldu hala da atlatamadim. Daha bebeğimi kucağıma bile alamadım. Herşeye rağmen doğum sancısı cektigine pişman mısın diye sorarsan asla diye cevaplarım. Çok sanci cektim mahvoldum resmen ama pişman değilim. Benim için bebeğim için demek ki sezeryan olması hayirliymis. Keşke sende herhangi bir sağlık problemin yoksa normal i denesen. Çok fazla düşünme bence doğum bu her an hersey değişebilir. Acaba normal sancisi çeker de son anda sezeryan e döniulmesi gerekir diye korkma. Olacak olan olur. Sen gerekeni yap Allah a tevekkül et. Hem senin hem bebeğinin hakkında hayırlısı neyse o olsun.
Amin çok teşekkür ederim ama az önce geldik doktordan tüm tahliller hersey yapıldı dosya hazırlandı yarın sabah sekiz gibi inşallah doguma alınacam .. Okuyan herkes duasını eksik etmesin Allah hepimizn yardmcısı olsun

Amin çok teşekkür ederinşallah. z önce geldik doktordan tüm tahliller hersey yapıldı dosya hazırlandı yarın sabah sekiz gibi inşallah doguma alınacam .. Okuyan herkes duasını eksik etmesin Allah hepimizn yardmcısı olsun
Allah yardimcin olsun canim. Saglikla sihhatle bebisini kucagina alirsin insallah

Ya neden korkutanları dinliyorsun? Herhangi bir olayda bile durum kişiden kişiye göre değişmiyor mu? Fikirler bile farklıyken deneyimlerin farklı olduğuna neden inanmıyorsunuz?
Ve daha önemlisi fıtratına ve vücuduna neden güvenmiyorsun? :KK43:
Yaradılışımızda bu var ve herkesin deneyimi kendinedir.
Sen bambaşka bir bireysin. Ayşe Fatma bilmem kimle aynı acıyı aynı kötü deneyimi edineceğinden neden bu kadar eminsin?
Pozitif ötesi doğumlar yaşayanlar var peki onlarla neden aynı deneyimi yaşadığını hayal etmiyorsun? :KK43:
Sağlık sorunun yoksa lütfen iyi düşün :KK43:

Aah ah senin gibi dusunebilmeyi ne cok isterdim. Ne kadar mantikli ve pozitif dusunuyorsun. Ama bu hamile panik atak hastasi. Ben de panik atakliyim. Yasadiklarimi bir Allah bir ben bilirim. 6 aydir ilacimi kullanmiyorum. Henuz atak yasamadim ama ya iyice agirlasinca yasarsam, diyorum. Aklima sacma sapan dusunceler geliyor. Beynime hikmedemiyorum. Dusjncelerimin sacma oldugunu bilsem de onlari dizginleyemiyorum.

Arkadaslarimdan ozel hastanelerde ya da devlet hastanelerinde problem yasayanlar oldu. Sanki devlete gidince,devletteki kotu ve olumsuz seyleri,ozele gidince de ozeldeki kotu ve olumsuz seyleri yasayacakmisim gibi geliyor. Hic rahat degilim. İlla eziyet cekecegimi dusunuyorum dogumda.

Karnim buyuyecek,nefes alamayacagim,yyatamayacagim,uyuyamayacagim vs vs..

İate bu hastalik boyle pis lanet birsey...

Senin gibi dusunebipmeyi,yani beynime ve vucuduma,duygularima,psikolojime hukmedebilmeyi cok isterdim...

Yarin dogum yapacak olan arkadasim. Sana da hayirli dogumlar. Bebeginibsaglikla al kucagina. Kendini toplar toplamaz da bize haber ver. Allah yardimcin olsun...

Aah ah senin gibi dusunebilmeyi ne cok isterdim. Ne kadar mantikli ve pozitif dusunuyorsun. Ama bu hamile panik atak hastasi. Ben de panik atakliyim. Yasadiklarimi bir Allah bir ben bilirim. 6 aydir ilacimi kullanmiyorum. Henuz atak yasamadim ama ya iyice agirlasinca yasarsam, diyorum. Aklima sacma sapan dusunceler geliyor. Beynime hikmedemiyorum. Dusjncelerimin sacma oldugunu bilsem de onlari dizginleyemiyorum.

Arkadaslarimdan ozel hastanelerde ya da devlet hastanelerinde problem yasayanlar oldu. Sanki devlete gidince,devletteki kotu ve olumsuz seyleri,ozele gidince de ozeldeki kotu ve olumsuz seyleri yasayacakmisim gibi geliyor. Hic rahat degilim. İlla eziyet cekecegimi dusunuyorum dogumda.

Karnim buyuyecek,nefes alamayacagim,yyatamayacagim,uyuyamayacagim vs vs..

İate bu hastalik boyle pis lanet birsey...

Senin gibi dusunebipmeyi,yani beynime ve vucuduma,duygularima,psikolojime hukmedebilmeyi cok isterdim...

Yarin dogum yapacak olan arkadasim. Sana da hayirli dogumlar. Bebeginibsaglikla al kucagina. Kendini toplar toplamaz da bize haber ver. Allah yardimcin olsun...

Evet bak işte o konuda diyecek lafım yok çünkü panik atak hastalığınızın olduğunu bilmiyordum. :KK43:

Ama şöyle düşün; doğumun eziyet olacağı fikrine yine biz insanlar yüzünden kapılıyoruz.
Seni bilmiyorum mesela kendi adıma konuşacak olursam benimki ilk tecrübem olacak gebelik ve doğumda.
İnsanlar o kadar çirkin şeyler anlattıkları için ben de sık sık düşünmüyor değilim.
Çünkü bilinmeyen şeyi onlar gibi yaşamamız için koşullandırıyorlar.
Hâlbuki doğumla alakalı tek bir kötü şey okumasaydık tam tersi her taraf iyi yorumlarla dolu olsaydı (ki azımsanmayacak kadar pozitif yorum var) zihnimizdeki doğum=eziyet algısı değişecekti.

Ben de bu düşüncelerimden kurtulmazsam asıl zararı o zaman kendime vereceğimi asıl sıkıntıyı o zaman çekeceğimi anladım.
İnadına güzel normal doğumlar izledim,okudum.
Panik atak değilim ama benim de kontrolü ele geçirmeye çalışan doğumla alakalı kötü duygularım var kafamda :)
Ama ona müsaade edersem, edersek gerçekten kolay ve güzel doğum yapmış annelerimize ayıp etmiş olurum.
Demem o ki evet panik atak burda çokkkk büyük rolde ama kulaklarımızı biraz kötü tecrübelere ve hislere kapatamaz mıyız?
Misal bana hâlen neler yapıyorlar bazen insanlardan nefret etmek gibi garip ruh hallerim bile oluyor.

Hele ki böyle pozitif düşündüğümü dile getirdiğim an ilk duyduğum şey; "heeee tabi bunlar iyi günlerin sancın tutsun da gör" , "hee o sancı neyse de beni bi kestiler orama kadar yaaaaa" , "ha orası ha orası dikiş var iksinde de sezaryen varken aptal mısın kızım" , "sen bişi bilmiyosun çek de gör" , "bunlar iyi günlerin sen doğur da gör"....

Daha yazamayacağım kadar çok hem de en yakınlarımdan...
Çoğu zaman ağlatma derecesine kadar üstüme geldiler.
Kadınlarda tatmin duygusu gelişmemiş bir kıskançlık var.
Doyuramıyoruz o kıskançlığı... kendisi kötü yaptıysa zinhar hepimiz kötü yapacağız. Bu böyle olmalı! Diretiyorlar da diretiyorlar...

Ben bu saçmalıklar yüzünden evlenip 3 gün eşimle ilişki yaşayamadım yani çok affedersiniz nolur bunu söylemek istemiyorum ama bu bana zarar verdi.
Çünkü hep en kötüsünü duydum. Mutsuzluk getirdi bu bana sadece...

Şimdi de evladımın mutsuzluk getireceğinden o kadar eminler ki...

Doğur da gör evden çıkamayacaksın'lar, bi yürüsün mahvolacaksın'lar...

Ben onu hiçbir evrede engel olarak görmüyorum çünkü isteyerek yaptım diyorum herkese.
Ama engel olacak herşeyine diye karşılık alıyorum.

Evet ben onu doğumum dahil hiç engel olarak görmüyorum. Göremiyorum...

5-6. Aylarımda çok rahattım herkes öyle içerlemiş olmalı ki sen son aylarda görürsün ne sıkıntıların olacak dediler. Nasip deyip geçtim.
Nasıl nazara geldimse 31. Haftamda böbrek taşı sancılarım geldi erken doğum tetiklendi 2 hafta acilde yattım bu böyle gitmez çocuğu da alalım böbreği de ameliyat edelim dediler.
Sancı çekmeye razı oldum hayatımda çekmediğim ağrıyı çektim ağrı eşiği neymiş öğrendim ve o halde başımda "zor zooorrr daha ne sıkıntılar yaşıcan" diyenler oldu.

Panik Atak değilim ama psikolojimi anlatabildim inşallah.
Bozmak için çokkkk uğraşıyorlar ama enn ufak tavizimde yıkılırım biliyorum.
Eşim ve kayınvalidem tek destekçim diyebilirim...kendi annem bile bazen muhalefet oluyor fikirlerime.

Tek söyleyebileceğim hastalığının elverdiği ölçüde iyilikleri sadece iyiyi düşün.
Panik atak deyip geçemem ve bilmiyorum da konuşması sana çok rahat dersen hakkın var belki ama ben inan kolaylık olduğu için değil yapabileceğimize inandığım için yazıyorum.

Sana gelmesini istediğin şey kolay ve doğal bir doğumla doğmuş bşr mutluluk değil mi?

Lütfen o mutluluğu özlediğini her fırsatta hisset ve o günü korkuyla telaşla değil heyecanla bekle yapamaz mısın?
Panik atağının gelme korkusuyla yaşama... aklına bile getirme olmaz mı...
Sana gelecek ondan daha şirin bir varlık var:)
Elhamdülillah Rabbimiz onca itaatsizliğimize rağmen bizi anne olma şerefine lâyık görmüş.
Bu çok kıymetli bi hediye diye düşünüyorum...
Babam hep derdi zahmetsiz rahmet olmaz kızım...
Yemeği bile löp diye yutamıyoruz çiğnemek zorundayız.
Bu güzel varlık için biraz zorluk çekmiş olmak bile güzel değil mi?
Eziyet değil bu...Emek...
Annelerimizi düşünün. Çok güzel değiller mi?:)
Kötü olan herşeyden uzaklaş ve iyiliği düşün...
Bunlar iyi günlerimiz ama çok daha iyilerini göreceğiz Allahın izniyle...
Kıskanç ve mutsuz kadınların hezeyanlarına kulak asmak zorunda değilsin. Eziyet bile olacaksa bu senin bu benim deneyimimizdir. Öldürmeyen acı güçlendirir diye klişeyle sonnvereyim çok uzatıp sıktım affedersin olurmu? Ama gerçekten iyi olmanı ve güzel bir doğumu hayal etmeni istedim.
Vücudun buna izin veriyor. Sen de vücuduna izin ver sadece. Allah ın da izniyle çatı kemik vs problemi de yoksa her arkadaşa ve tabii ki de bana da bu tecrübeyi nasip etsin Rabbim...

Keyifli günler bebişinle...:)

Evet bak işte o konuda diyecek lafım yok çünkü panik atak hastalığınızın olduğunu bilmiyordum. :KK43:

Ama şöyle düşün; doğumun eziyet olacağı fikrine yine biz insanlar yüzünden kapılıyoruz.
Seni bilmiyorum mesela kendi adıma konuşacak olursam benimki ilk tecrübem olacak gebelik ve doğumda.
İnsanlar o kadar çirkin şeyler anlattıkları için ben de sık sık düşünmüyor değilim.
Çünkü bilinmeyen şeyi onlar gibi yaşamamız için koşullandırıyorlar.
Hâlbuki doğumla alakalı tek bir kötü şey okumasaydık tam tersi her taraf iyi yorumlarla dolu olsaydı (ki azımsanmayacak kadar pozitif yorum var) zihnimizdeki doğum=eziyet algısı değişecekti.

Ben de bu düşüncelerimden kurtulmazsam asıl zararı o zaman kendime vereceğimi asıl sıkıntıyı o zaman çekeceğimi anladım.
İnadına güzel normal doğumlar izledim,okudum.
Panik atak değilim ama benim de kontrolü ele geçirmeye çalışan doğumla alakalı kötü duygularım var kafamda :)
Ama ona müsaade edersem, edersek gerçekten kolay ve güzel doğum yapmış annelerimize ayıp etmiş olurum.
Demem o ki evet panik atak burda çokkkk büyük rolde ama kulaklarımızı biraz kötü tecrübelere ve hislere kapatamaz mıyız?
Misal bana hâlen neler yapıyorlar bazen insanlardan nefret etmek gibi garip ruh hallerim bile oluyor.

Hele ki böyle pozitif düşündüğümü dile getirdiğim an ilk duyduğum şey; "heeee tabi bunlar iyi günlerin sancın tutsun da gör" , "hee o sancı neyse de beni bi kestiler orama kadar yaaaaa" , "ha orası ha orası dikiş var iksinde de sezaryen varken aptal mısın kızım" , "sen bişi bilmiyosun çek de gör" , "bunlar iyi günlerin sen doğur da gör"....

Daha yazamayacağım kadar çok hem de en yakınlarımdan...
Çoğu zaman ağlatma derecesine kadar üstüme geldiler.
Kadınlarda tatmin duygusu gelişmemiş bir kıskançlık var.
Doyuramıyoruz o kıskançlığı... kendisi kötü yaptıysa zinhar hepimiz kötü yapacağız. Bu böyle olmalı! Diretiyorlar da diretiyorlar...

Ben bu saçmalıklar yüzünden evlenip 3 gün eşimle ilişki yaşayamadım yani çok affedersiniz nolur bunu söylemek istemiyorum ama bu bana zarar verdi.
Çünkü hep en kötüsünü duydum. Mutsuzluk getirdi bu bana sadece...

Şimdi de evladımın mutsuzluk getireceğinden o kadar eminler ki...

Doğur da gör evden çıkamayacaksın'lar, bi yürüsün mahvolacaksın'lar...

Ben onu hiçbir evrede engel olarak görmüyorum çünkü isteyerek yaptım diyorum herkese.
Ama engel olacak herşeyine diye karşılık alıyorum.

Evet ben onu doğumum dahil hiç engel olarak görmüyorum. Göremiyorum...

5-6. Aylarımda çok rahattım herkes öyle içerlemiş olmalı ki sen son aylarda görürsün ne sıkıntıların olacak dediler. Nasip deyip geçtim.
Nasıl nazara geldimse 31. Haftamda böbrek taşı sancılarım geldi erken doğum tetiklendi 2 hafta acilde yattım bu böyle gitmez çocuğu da alalım böbreği de ameliyat edelim dediler.
Sancı çekmeye razı oldum hayatımda çekmediğim ağrıyı çektim ağrı eşiği neymiş öğrendim ve o halde başımda "zor zooorrr daha ne sıkıntılar yaşıcan" diyenler oldu.

Panik Atak değilim ama psikolojimi anlatabildim inşallah.
Bozmak için çokkkk uğraşıyorlar ama enn ufak tavizimde yıkılırım biliyorum.
Eşim ve kayınvalidem tek destekçim diyebilirim...kendi annem bile bazen muhalefet oluyor fikirlerime.

Tek söyleyebileceğim hastalığının elverdiği ölçüde iyilikleri sadece iyiyi düşün.
Panik atak deyip geçemem ve bilmiyorum da konuşması sana çok rahat dersen hakkın var belki ama ben inan kolaylık olduğu için değil yapabileceğimize inandığım için yazıyorum.

Sana gelmesini istediğin şey kolay ve doğal bir doğumla doğmuş bşr mutluluk değil mi?

Lütfen o mutluluğu özlediğini her fırsatta hisset ve o günü korkuyla telaşla değil heyecanla bekle yapamaz mısın?
Panik atağının gelme korkusuyla yaşama... aklına bile getirme olmaz mı...
Sana gelecek ondan daha şirin bir varlık var:)
Elhamdülillah Rabbimiz onca itaatsizliğimize rağmen bizi anne olma şerefine lâyık görmüş.
Bu çok kıymetli bi hediye diye düşünüyorum...
Babam hep derdi zahmetsiz rahmet olmaz kızım...
Yemeği bile löp diye yutamıyoruz çiğnemek zorundayız.
Bu güzel varlık için biraz zorluk çekmiş olmak bile güzel değil mi?
Eziyet değil bu...Emek...
Annelerimizi düşünün. Çok güzel değiller mi?:)
Kötü olan herşeyden uzaklaş ve iyiliği düşün...
Bunlar iyi günlerimiz ama çok daha iyilerini göreceğiz Allahın izniyle...
Kıskanç ve mutsuz kadınların hezeyanlarına kulak asmak zorunda değilsin. Eziyet bile olacaksa bu senin bu benim deneyimimizdir. Öldürmeyen acı güçlendirir diye klişeyle sonnvereyim çok uzatıp sıktım affedersin olurmu? Ama gerçekten iyi olmanı ve güzel bir doğumu hayal etmeni istedim.
Vücudun buna izin veriyor. Sen de vücuduna izin ver sadece. Allah ın da izniyle çatı kemik vs problemi de yoksa her arkadaşa ve tabii ki de bana da bu tecrübeyi nasip etsin Rabbim...

Keyifli günler bebişinle...:)
Ne de guzel nede içten anlatmışsin arkadasım. Alkışlamak geldi içimden seni:) ikinci oğluma hamileyim. Ilk oğlumu 19 yasımda 4250 kg olarak normal dogumla dünyaya getirdim. Söylediğin gibi elbetteki zahmetsiz rahmet olmaz elbetteki kolay degildi ama onu ilk gördüğüm an o ağlama sesi inanın dünyaya bedel. Hic bir acım kalmadı ve mutluluktan hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Ne atılan dikişleri hissettim nede herhangi bi ağrı. Odama gidip bir an once yavrumu emzirmek istedim. Simdi Rabbim nasip ederse ikinci oğlumu da normal doğurmak istiyorum. Ilk doğumda yaşadıklarımı bilen annemin sezeryan ol baskılarına rağmen normal dogum taraftarıyım. Onu ilk görenlerden olmak istiyorum :) yüzyıllardır milyarlarca kadın cok da kotu şartlarda hatta cogu zaman kendi baslarına gerçekleştirmişler bu eylemi. Inanın bizler cok daha şanslıyiz. Şükürler olsun. Kendim icin dua etmeden once hepiniz icin ediyorum sevgili arkadaslar. Once Muhammed ümmetinin hamile kadınlarına sonra da bana diyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun bir avazda bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin insallah.

Ben isteğe bagli sezeryan oldum. Erken geldiği için sezeryana aldılar hemen. İlk uyandigimda lutfen agri kesici verin diye sayikliyormusum narkozun etkisiyle. İlk yurudugumde bu kadaraci cekmedim hic. Olum gibi bir seydi. Ama simdi çok hareketliyim 1 hafta oldu. İyiki sezeryan olmusum rahatça oturabiliyorum en azından diyorum.

Meraba arkadaşlar ben geldimmm :) dogum oldu iki gün önce . Annelikten mi bahsetsem sezeryandan mı :) önce annelik . Amelythaneye girene dek bana bebege bişe olacak korkusu . Belden iğne yapınca felc kalırmıyım hareket edermiyim gibi sacmalamalar (panik olunca böle oluyo) sonra ayagıma dogru bi ısınma önüme perde koydular bişe hissedyormusun sorusuna bile ne desem acaba dddim bişe hissetmedigim halde.. Sonra on dka içinde bi bebek sssi.. İşte o andan sonra hic bişey umrunuza gelmio bebek nasıl saglıklı esmer mi sarısın mı bi sorun var mı :)) snra yanagıma koyduklarında dunya durdu ben ve kızım başbaşa duygu dolu bi an . Aglamaya baslayınca ben bebegi göttdüler . Ondan snra dikişler basladı sanırım oda bitti cıktım .. Ama sonrası eziyetti ilaçların etkisi gecincce hele ki ilk ayaga kaldırdıklarında ölüm gibi geldi .. Normal dogum yapmanın pişmanlıgı sardı beni

Benden sonra gelip normal dogum yapıo cıktı herkes bense sancı sancı sancı.. Bebee bile bakamıyorum kucagıma bile alamıyorum :KK43:( oluyorsa imkanınıx varsa normali deneuin bugun üçüncü gün ama halen bebegi kucagıma alamıyorum sütüm zaten hic grlmedi:KK43: ama annelik anlatılmaz bişeyy daha emziremedgm kucagıma alamadgm halde kokusuna hasretim her an.. Allah herkese saglıklı dogumlar nasip etsin.. Buqrfa ultrasonda en son 3260 gr . Dogdugunda 3400 olmuştu prensesim.. Duanızı eksik etmeyin inşallah bi an önce toparlanırım amelyat olarak görün sezeryanı .

Canimm gecmisler olsun. Gözün aydın kızına kavuştun cok sukur. Yaraların sancıların da bir an once gelip geçsin insallah. Hayırlısı boyle olmasiymis demekki pişmanlık yasama. Iyileştikten sonra sizi cok guzel günler bekliyo bunları dusun. Sana gülücükler atacak anne diyecek daha :) Rabbim bebeğine sağlıklı guzel ve uzun bir omur nasip etsin. Gule gule buyut insallah.

Canimm gecmisler olsun. Gözün aydın kızına kavuştun cok sukur. Yaraların sancıların da bir an once gelip geçsin insallah. Hayırlısı boyle olmasiymis demekki pişmanlık yasama. Iyileştikten sonra sizi cok guzel günler bekliyo bunları dusun. Sana gülücükler atacak anne diyecek daha :) Rabbim bebeğine sağlıklı guzel ve uzun bir omur nasip etsin. Gule gule buyut insallah.
Tesekkür ederim cnm bnmm inşşalah inşşalh 20 agustosta dogdu bebişim.üc gün olacak nzaman artık kendim ilgilenebilir bebişimm altını değiştirebilirim . Nkadr zamanda toparlanırım acaba.. Daha desteksiz kalkamıyorum bile cünkü :KK43:

Canimm yaranın iyileşip toparlanması kisiye gore değişiyor. Kardeşimin eşi ikinci gun kalkmıştı bebeğini emziriyodu Ama annem hep yanindaydi tabiki tuvalete gidip gelirken yardım ediyodu. Bir arkadasım da bir hafta sonra markete bile gittiğini söyledi :) ama iki haftada toparlananlari da duydum ne yazık ki :KK43: bu senin bağışıklık sisteminin güçlülugune yaralarının iyileşme hızına bagli sanırım. Beslenmene dikkat et proteinden zengin beslen. Insallah tez zamanda kalkar ilgilenirsin bebeğinle.

Ayyy ben şiştimm burdaaaa hikayeni okuyunca canım yaaa.. sezeryan sezeryan ölüyorsunuz, benden dermoid kist alındı belkide 5cmlik bir dikişle kurtardım ama iki hafta kendime gelememiştim yok böyle bir ağrı, sezeryan olmak hiç istemiyorum bu yüzden. Bugün doğum videoları izledim elin avrupalısı 15 dakkada üçüz doğurdu yaw helalllll olsunnn bizde çıt kırıldım türk kadınları daha korkalım duralım peh :KK70:

Neyse sadete gelelim çok geçmiş olsun, Allah analı babalı büyütsün canımmm :KK66:

Kızım epidural sezaryenle doğdu. Ne ağrı ne acı ne başağrısı ne mide bulantısı hiçbir şey olmadı. Bacaklarımdaki uyuşukluk geçince normale döndüm. Yürüdüm oturdum. Sadece uzanırken biraz bir gerilme oldu ama acı değil kesinlikle. Bir haftaya o histe kayboldu. Ben çok rahat geçirdim fazla hareket edince eve çıktıktan bir gün sonra yani sezaryenin ikinci günü uykusuzlukta olunca biraz kırgınlığım olmuştu.

X