Sezeryan olmalı mıyım yardımm :(

Senin kaçıncı haftan? Herkes son aylar cok kilo alınıyo diyo aksine kiloyu ben bes ve altıncı aylarımda aldım yediden sonra artık bebek aldı..bence son aylar kilo alan anne deil bebek oluyo eger cok yersek tabi annede alır . . Önceden kiloya cok takıyordum cünkü basen kol göğüs bölgem de çatlaklar oldu :KK43:(( ama şimdi sadece kurtulmayı diliyorum ikimizin de saglıkla . Kilo alınırda verilirde

Burada oldugu gibi bi sezeryan bi normal diom bende. Yarın çatı muayenem var inşlah zor olmaz onun içinde korkutan oldu. Bakalım normal dogum için ne diyecek .. Ama gitgide sezwryana adapte olmaya başladım ..
Ya neden korkutanları dinliyorsun? Herhangi bir olayda bile durum kişiden kişiye göre değişmiyor mu? Fikirler bile farklıyken deneyimlerin farklı olduğuna neden inanmıyorsunuz?
Ve daha önemlisi fıtratına ve vücuduna neden güvenmiyorsun? :KK43:
Yaradılışımızda bu var ve herkesin deneyimi kendinedir.
Sen bambaşka bir bireysin. Ayşe Fatma bilmem kimle aynı acıyı aynı kötü deneyimi edineceğinden neden bu kadar eminsin?
Pozitif ötesi doğumlar yaşayanlar var peki onlarla neden aynı deneyimi yaşadığını hayal etmiyorsun? :KK43:
Sağlık sorunun yoksa lütfen iyi düşün :KK43:

Canım 33. Hafta benim. Bende son 1 ayda kilo aldım. Bundan sonra daha fazla almamak icin de dikkat etmeye calisiyorum gerçi ilk doğumumda 22 kilo almıştım sonrasında hepsini verip yeniden 48 kiloya düştüm. Kiloyu sadece daha fazla ödem olmasın diye takiyorum bide Dr um cok kiziyo onun yüzünden tartıya Yusuf Yusuf cikiyorum :)

:)) bende de ödem oldu yaz olmasının büyük etkisi var . Evet haklısınız ama inanın ben herkese normal yapın derken ve şu son aya girene kadar normal yapacam derken korkular başladı işte . Eskiden kadınlar hep çalışırdı tarlada şurda burda oyuzden kolay kolay dogum yaparlardı ama böle yata yata nasıl dogum yapacam bilemiyorum .. Plansızken birleyler ters gidermi özwl hastanede heran dr yok ebeler yetrli mi..böbrek taşı düşürmüş biri olaraktan aslımda catır catır normal yapmam lazım ama bebeiş içinde kendim için korkuom bi zarar gelsin istemıom :KK43:

Canım hic korkma dua et panik olma elbette birazda sabır gerek. Ben hem daha once dogum yaptığım icin hemde zaten hastanede çalıştığım icin sanırım o kadar korkmuyorum. Iyi bi hastenes seç nobetci Dr lari da ebe ve hemşireleri de bazen gündüz çalışanlardan daha iyi olabiliyo. Allah'ında yardımıyla hersey yolunda gidcek insallah sen icini ferah tut

Amin canm inşlah çatı muayenesi için çok korkunç şeler anlatanlar oldu bakalım öyle olacak mı yarın yazacam onu da.

Kimseye inanma canım rahat ol kasma kendini bi kac saniyelik bisey. Bebeğini dusun hersey onun icin. Sonrasını yaz meraktayim bende :) Allah yardımcın olsun dua edicem senin icin.

Amin canm inşlah çatı muayenesi için çok korkunç şeler anlatanlar oldu bakalım öyle olacak mı yarın yazacam onu da.

Yaa gerçektenmi .. Karar aşamasındayım ya on gün sonra seEryan olacam tabi normal dogurmazsam. Yada beklicem hergünüm bi yıl gibi geliyor. Ama iyice korkutuyor özellikle büyükler.. Amelyat yarım adam eder vs .. Oyuzden koktum iyice
Yaaa ozaman ben ikikere yarımım:KK53:valla arkadaşım ben beyin kanaması geçirdim bana bile normal yap diyen oldu :63:hatta kendim bile sezeryana karşıydım :110:beyin Cerrahı izin vermeyince mecbur oldum genel anestezi çok memnunum :KK51:ilk doğumda annem yatırdı kalkmadım pek ama ikinci doğumda 3 günlük lohusaydım ev süpürdüm sildim:KK53:normal doğum daha zor Dikiş oluyor eltim oturamıyordu:110:ya doğum esnasında atak gelirse nolcak biraz kendinizi düşünün etrafı değil :KK12:hayırlı Doğumlar diliyorum:KK60:

37+1 günlük hamileyim . Son ayın ağustosa denk gelmesini ancak benim gibiler anlar . Ayaklarımın yanması ağrısı uykusuzluk sıcak nefes darlığı bel ağrısı derken ,uykuya hasrtim .normal dogum 30 agustosu gösteriyor sezeryan ise 20 agıstos dedi doktorum .. Buarada daha önceden panikatak için tedavi olmuştum ve biraz korkuyorum normalden .. Sizce seZeryan olmalımıyım , çok mu büyük fark var ki herkes normal doğum yap diyor :KK43:
5 gun once normal dogum yaptim kesinlikle oneririm sadece sanci kismi biraz zor dogum kolay hatta ben epiduralsiz dogurdum dusun artik :)

Yaa süpermişş kaç saat çektin sancı ne kadr sürdü dayanaılmayacak kadar zor olan sancı kısmı kaç saatti? Evet ya o an atak gelirse ben en iyisi sezerhan olayım :KK43: üff Allah yardım etsin hangisi hakkımda hayrlısı ise o olsun ben karar veremyecem :KK43:

Az önce geldim doktordan catı muayenimizi olduk . Çok da zor değilmiş abartıldıgı gibi , ben sezeryan için gün verir derken doktorum catın musait normal doguma bence sen yapabilrsin dddi :) tüm fikrim deişti alt üst oldu yine yeni yeniden normale adapte olmaya çalışıyorum :)

Ohh cok sukur :) bu rahatlığın darısı doguma insallah :anneadayı:
İnşşalahh . Orda doktorumun yanında calışan asistanı doktor gelmeden önce bence sezeryan ol en fazla iki üç gün az bişe agrın olur. Normaldede kesiolar zaten dedi :KK43: doktorlar da sezeryan oluyo kendileri dogurunca dedi :KK43: tam da adamına anlatıyorsun zaten kararsızım dedim .. Sonra doktor pek olumlu konuşunca hayırlısı artk inşlh deyip beklemeye bıraktım .

Bebeğin kilosu ne kadar canım ? Cok zorlamazsa ve kilolu olmazsa kesi atmayabilir. Zaten lokal uyuşturacak keserken. Ben ilk doğumda ne keserken ne de dikerken hic bisey anlamadım. Dr söylemese farkında bile değildim :)

Yaa daırısı başıma inşlh..bugun 3150 gr ddi doktorum . Önceden hep bi iki hafta önde gidiyordu şimdi tam haftasını yakalamış sanırım.acaba doguma kadr nekadr alırki,yada ultrasndaki kiloyla aynı mı dogar acaba

Yaa süpermişş kaç saat çektin sancı ne kadr sürdü dayanaılmayacak kadar zor olan sancı kısmı kaç saatti? Evet ya o an atak gelirse ben en iyisi sezerhan olayım :KK43: üff Allah yardım etsin hangisi hakkımda hayrlısı ise o olsun ben karar veremyecem :KK43:
bebegini kucagina alicagini dusun ataklari kolay atlatirsin dayanilmayacak olani 2 saatii neredeyse ama inanki ideali normal dogum cabuk toparlanirsin hemde ikiniz icinde en sagliklisi o hatta bana suni sanci verdiler 2 paket bak nasilda dayandim :)) Allah bir avazda kurtarsin inşallah

Aminnn insallah. Iki hafta daha beklerse 3.500 u bulur sanırım. Ilk oğlum son bir ayda 1.250 kg alıp 4.250 doğmuştu dusun artık ben onu bile normal doğurdum :KK48:

X