Sezeryan olmalı mıyım yardımm :(

Bircansev

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
437
440
36
37+1 günlük hamileyim . Son ayın ağustosa denk gelmesini ancak benim gibiler anlar . Ayaklarımın yanması ağrısı uykusuzluk sıcak nefes darlığı bel ağrısı derken ,uykuya hasrtim .normal dogum 30 agustosu gösteriyor sezeryan ise 20 agıstos dedi doktorum .. Buarada daha önceden panikatak için tedavi olmuştum ve biraz korkuyorum normalden .. Sizce seZeryan olmalımıyım , çok mu büyük fark var ki herkes normal doğum yap diyor

Buarada epiduralle normal doğum yapmadığını söledi doktorum yoksa kesinlikle bunu istiyordum . Sezeryan olursam çok mu fazla dezavantajı olacak

Ben ilk dogumumu en basindan sezeryan istedim hep doktorumlada bastan anlastim.
Erken dogum yaptim sezeryana alindim ertesi gun kalktim bikac gun tabi yatip kalkarken acisi oluyor ama sonra geciyor okadar da acimadi benim.
Bebegim kuvezde yatmisti hatta kuveze gidip geliyodum benimle bir normal doguranda vardi o dikislerinden oturamiyodu bile.ben oturup kalkiyodum rahatca.okdr kotu bisey degl sezeryan smdi ikinciye 30 haftalik hamileyim
Dun 1 cm aclmam oldnu tekrar erken dogrma riskimin yksek oldnu syledi doktr yine sezeryan olcm hcde korkmyrm spinal anesteszi oldm cok rahatti her ani gordum belden uyustrdlar korklck bisi yk benceee

Yaa gerçektenmi .. Karar aşamasındayım ya on gün sonra seEryan olacam tabi normal dogurmazsam. Yada beklicem hergünüm bi yıl gibi geliyor. Ama iyice korkutuyor özellikle büyükler.. Amelyat yarım adam eder vs .. Oyuzden koktum iyice

sımdıkı sezeryanlar farklı
eskısı gıbı degıl
arkadasım, yengem, gelınımız , komsum sezeryanla dogum yaptı
1 gun hastanede kalıp cıktılar
gordugumde ınanamadım baya bıldıgın yuruyor oturup kalkıyor kendı ısını goruyordu
normal dogum yapan kuzenımse 40 gun yattı dikişinden oturamadı
bana doktorum sımdıden sezeryan dıyor hıc korkmuyorum
artık dıkıs bıle yok lazerle kesım yapıp yapıstırma yontemıyle kapatıyorlar
bu arada ben 28 yasımdayım 2 kez amelıyat oldum ıkısıde belden asagı :) yarım falan olmuyorsun

Okadar dayanmissin bence normal doğumunu bekle evet ssıcaklar çok zorluyo ama normal doğum gibisi yok

Bende normal dogumu bekle derim. Kendim adina söylüyorum mecburi bir durum olmadigi surece sezeryana sicak bakmiyorum zaten doktorumda sezeryan son ihtimal diyo. Allah yardimciniz olsun..

bende aynı durumdayım normal doğumu bekliyoruz. en iyisi ki adı üstünde normal doğum. bebek için de en faydalısı bebeğin ciğerleri normal doğumda açılıyo. sezeryanda biraz sıkıntılı. allah verir gücünü korkma. bende panik atak hastasıyım ama kendimi telkin ediyorum sürekli. sonuçta psikolojik bi olay

Burada oldugu gibi bi sezeryan bi normal diom bende. Yarın çatı muayenem var inşlah zor olmaz onun içinde korkutan oldu. Bakalım normal dogum için ne diyecek .. Ama gitgide sezwryana adapte olmaya başladım ..

Bende ilk doğumumu normal yaptım hemde 4.250 gramdi oğlum kilolu olduğu icin cok zor oldu simdi ikinciye hamileyim herseye rağmen bu da normal olsun istiyorum ama annem surekli sezeryan ol o kadar sancıya değmez iki gune kalkarsın diyip aklımı karistiriyo

Ya işte sizin anne gibilerde çok etrafta normal yap iki saatlik sancıdan sonra hic bişey kalmayacak dogumdan sonra hersey bitiyor diyende oluyor. Kimi dinleyecegimi sasırdım ..

Hı bide benim korktugum bi noktada zamansız sancı gelmesi.. Özel hastaneye gidiyorum ve doktor olmazsa gelmesi uzun sürerse ebeler yeterli olmazsa ya vs vs vs .. Belki yarın çatı muayenesinden olumsuz dönüt alırsam gerçi haftaya sezeryan olacam

Herhangi bir risk yoksa ve doktor son çare sezaryen diyorsa, normal doğum taraftarıyım ben. Herkes birşey söyler kendince ve çok bildiğini sanar. Benim de ilk doğumum olacak çok az kaldı ama sezaryen asla düşünmüyorum. Risk olmadığı takdirde. Doktorum bana geçen şunu söylemişti.. Başkaları boşanıyor diye sende de gidip boşanıyor musun? E o halde kimseyi dinlememek, aldırmamak gerekiyor. Allah bizi anne olmaya elverişli yaratmış. Herşey bir denge ve uyum içinde. Bebeğin kafatası tam kapanmıyor neden? Doğum sırasında esneyip kanaldan rahat geçmesi için. Ayrıca leğen kemiği de doğum sırasında yardımcı oluyor. Bunlar olmasaydı eğer bir insanın içinden bir insan nasıl çıkardı? Ve daha birçok şey var.. Allah herşeyde bi kolaylık vermiş çok şükür.
Bir risk olursa elbette bebeği tehlikeye sokmadan kabul edilir, o son çare olmalı. Ama sırf korkudan dolayı normal doğumu göz ardı etme :) Olumlu hikayeler var sitede onları oku mesela sana cesaret verir..

Kızımı normal dogurdum bi saat yaptırdılar kalktim dikisler acimiyor kalktim kızımı rahatça emzirdim banyomu oldum
Oğlumu mecburiyetten sezeryan oldum 16 gün oldu bu sıcaklarda telef oldum yurumem lazım sıcaktan kalkmaya mecalim olmadı kaç kere agladim eve geldim gaz sancisindan bi doğum yapardım acillik oldum bel ağrısı ameliyat yeri ağrısı vs.
Normal doğur yavrum normal gibisi yok başka problem yoksa tabi.. Sezeryan un daha başka sakıncaları var
Şimdi sezeryan olanlar kizabilir bana ama doğruya dogru..

Benin bebegim karnimda oluyordu 32 haftalikken acil olarak aldilar sezaryenle.Beni bayilttilar cnm ayildigimda cok a grim vardi ama cok uzun surmedi sonra adet agrisi gibi bir agrim vardi.
Sezaryenin zor kismi agri dgl cnm ayaga kalkmak sonta sokulince serumda olunca sikca tuvalete kalkmak zor tabi 2 gun sonra biseyin klmiyor border sutun normal dogumda Sonra kolay inerken sezaryenden sonra zor iniyor
Bir sikinti dedigim gibi ayaga kalkmak tuvalete gitmek vs.

Sak
Sakın dinleme canım anneni bi sorun yoksa normal yap bana da öyle dediler ben normal için direndim ama olmadi

Bende normal istiyorum ısrarla zaten canım. Dr umda bi sıkıntı yok normal icin dedi Rabbim de kısmet eder bi aksilik olmazsa insallah normal olacak.

Yarın çatı muayenemz sıkıntısız gecerse benmde normal olacak sanırım . İlimizde saglıklı kurtulalımda hamgisi olursa olsun ama ben artk daha fazla sıcaklara dayanamıyorum ve 15 kilo aldım diye önune gecmek istiyorum ondan sezeryan dinleyenlere kayıyorum birazda :)

Âmin insallah canım. Çatı muayenen de doğumun da sıkıntısiz olsun bi avaz da kurtarsın insallah Rabbim. Sıcaklar aynı sekilde benimde kabusum oldu ama sukur sen 15 kiloyla doguma gideceksin ben şimdiden 15 kilo aldım bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…