Canım ben de ikiz doğurdum ve hem sezeryan sonrası iyileşme konusunda hem de süt verme konusunda epey endişelerim vardı.
Sezeryanla doğum yapınca süt biraz geç geliyor, hiç endişelenme ve hiç de pes etme. Ben pompa kullanarak epey uğraştım. Nerdeyse bir hafta boyunca doğru düzgün emziremedim bebekleri ama sonrasında 8. aya kadar her iki bebeğe de süt verebildim. İyi bir pompa al mutlaka. Önceleri canını yakıyor ama onun da çözümü göğüs ucu kremleri. Ben Lansinoh krem kullanmıştım, çok faydasını gördüm. Kendi sütünü sıkıp göğüs ucuna yayınca da faydası oluyor.
Sezeryan kemerine gelince, daha önce hiç duymadım. Ama kendi doğumumdan hemen önce sezeryan külodu diye bir şey tesadüfen bulmuştum. Ameliyat izi üzerine özel bir rahatlatıcı bant gelen bir külot. Ektradan hiç bir şey yapmıyorsun, sadece bu külottan giyiyorsun. Ben ameliyattan sonra üçüncü gün giymeye başladım. Çok fark etti, giyince bir ferahlık hissediyorsun, tavsiye ederim. Doğum sonrası 6 ay kullandım, hala arasıra giyiyorum. Ben doğum yaptığımda, internetten satışları yoktu, internet sitesine girip iletişim bilgilerinden ulaşmıştım, hesap numaralarına para yatırınca, gönderdiler. İstersen sen de bir dene, sezeryankulodu.com adresine bir gir bak. O zaman telefonları, 0216 471 09 08'di, değişmediyse ordan bir ara istersen.
Sana çok sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim.
Sevgiler
Buula