Sezeryan hakkında yardımcı olur musunuz :(

black_catt

`кαуιρ ¢єη&#
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
245
2
318
35
Sakarya
Kızlar merhaba bu pazartesi spinal anestezi ile sezeryan oldum, estetik dikiş atıldı. Çok şükür baş ağrısı çekmedim. Şuan 4.günüm, hala yatıyorum sadece tuvalet için kalkıyorum o zaman da birazcık gezinip yatıyorum tekrar. Acılarım ilk günlere göre baya baya hafifledi ancak ben çok pimpirikliyim biraz da korkağım bu ameliyattı dikişti konularında. yadırgamayın huyum bu değişemiyorum keşke değişebilsem :(
Bebeğimi yatarak emziriyorum biraz zor oluyor ama idare ediyorum. Oturamıyorum çünkü içten içe yanma oluyor
Ne zamana tamamen ayaklanırım, yatmaktan da sıkıldım açıkcası ama dikişlere bişey olur diye de korkuyorum, ne zamana dikişlere bişey olma tehlikesi geçer? Nolur tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum :(

Kızlar merhaba bu pazartesi spinal anestezi ile sezeryan oldum, estetik dikiş atıldı. Çok şükür baş ağrısı çekmedim. Şuan 4.günüm, hala yatıyorum sadece tuvalet için kalkıyorum o zaman da birazcık gezinip yatıyorum tekrar. Acılarım ilk günlere göre baya baya hafifledi ancak ben çok pimpirikliyim biraz da korkağım bu ameliyattı dikişti konularında. yadırgamayın huyum bu değişemiyorum keşke değişebilsem :(
Bebeğimi yatarak emziriyorum biraz zor oluyor ama idare ediyorum. Oturamıyorum çünkü içten içe yanma oluyor
Ne zamana tamamen ayaklanırım, yatmaktan da sıkıldım açıkcası ama dikişlere bişey olur diye de korkuyorum, ne zamana dikişlere bişey olma tehlikesi geçer? Nolur tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum :(

bende bir ay önce sezeryan oldum bir iki hafta içinde ayaklanırsın ama üşütmemeye dikkat et benim gibi çekersin

ben geçen salı günü spinal aneztezi oldum.. ameliyatın 2. günü yürüyüşlere başladım, bebeğimi oturarak emzirmeye başladım..4. ya da 5. günüm de baya ayaklanmıştım... bugün 9. günüm sadece oturup kalkarken azcık ağrılarım oluyor.. eğer yatmaya devam edersen iyileşme süren daha uzun sürecek... evin içinde bol bol yürü ki rahmin iç organların eski konumuna geri dönebilsin..

Benim de 2 haftayı bulacak sanki çünkü ayağa kalkarken, yürürken falan ameliyat yerinde değil de oranın biraz üst kısmının yan taraflarında keskin ağrı oluyo :( onun için bana yürümek lavaboya gitmek işkence oldu :S korkuyorum bi sorun mu var diye :S sizce normal midir peki?

ben geçen salı günü spinal aneztezi oldum.. ameliyatın 2. günü yürüyüşlere başladım, bebeğimi oturarak emzirmeye başladım..4. ya da 5. günüm de baya ayaklanmıştım... bugün 9. günüm sadece oturup kalkarken azcık ağrılarım oluyor.. eğer yatmaya devam edersen iyileşme süren daha uzun sürecek... evin içinde bol bol yürü ki rahmin iç organların eski konumuna geri dönebilsin..

bende bir ay önce sezeryan oldum bir iki hafta içinde ayaklanırsın ama üşütmemeye dikkat et benim gibi çekersin

Kızlar başka yazan olmadı, siz bari cevaplayın son mesajımı nolur :(
Korkuyorum uzun sürecek diye, bayrama kadar ayaklansam bari
Ameliyat yerinde değil de biraz üst kısmının her iki yan tarafında yanma gbi ağrı duyuyorum kalkmaya çalışırken yürürken. Yattığım zaman yok bu ağrı. Normal mi peki ne zamana geçer sizce :( salı günü kontrole gideceğiz ama o zamana kadar daha iyi olur muyum acaba? Çünkü şuan yürümek işkence gibi, üstüne gitmeye dekorkuyorum içerdeki dikişlere bişey olur da başıma iş açılır diye :( doktorluk işlerden nefret ediyorum :(

Bir sürü yorumlar okuyorum çoğu sezeryandan sonra 2.gün bebeğinin altını bile değişmiş oturup. Benim niye böyle acım var diye dertleniyorum, oturamıyorum kalkamıyorum, desteksiz yatamıyorum, yürürken ara ara canım yanıyo ve zaten normal yürüyemiyorum kaplumbağa gibi yavaş yavaş yürüyorum :( bunların hepsinde az önce bahsettiğim o acıyı yaşıyorum karnımda.
Çok mutsuzum, acaba benim mi canım az, yoksa doktordan dolayı mı böyleyim :( bugün 5.günüm :(
Keşke sezeryan olmak zorunda kalmasaydım, ameliyat anında herşey çok iyiydi, ama ameliyat sonrası kabus oldu :(

Bir sürü yorumlar okuyorum çoğu sezeryandan sonra 2.gün bebeğinin altını bile değişmiş oturup. Benim niye böyle acım var diye dertleniyorum, oturamıyorum kalkamıyorum, desteksiz yatamıyorum, yürürken ara ara canım yanıyo ve zaten normal yürüyemiyorum kaplumbağa gibi yavaş yavaş yürüyorum :( bunların hepsinde az önce bahsettiğim o acıyı yaşıyorum karnımda.
Çok mutsuzum, acaba benim mi canım az, yoksa doktordan dolayı mı böyleyim :( bugün 5.günüm :(
Keşke sezeryan olmak zorunda kalmasaydım, ameliyat anında herşey çok iyiydi, ama ameliyat sonrası kabus oldu :(

üzülme yalnız degilsin bende senin gibi sezeryandan sonra çok acı çektim ilk bi haftam kabus gibi geçti. benim karnımın bütün bölgesi acıyodu. zaman geçtikçe acılarında azalacak biraz sabırlı olmak lazım benim ilk iki ay yürüdükçe karnım acıyodu şükür o günleri atlattım inş sende atlatacaksın

Kızlar başka yazan olmadı, siz bari cevaplayın son mesajımı nolur :(
Korkuyorum uzun sürecek diye, bayrama kadar ayaklansam bari
Ameliyat yerinde değil de biraz üst kısmının her iki yan tarafında yanma gbi ağrı duyuyorum kalkmaya çalışırken yürürken. Yattığım zaman yok bu ağrı. Normal mi peki ne zamana geçer sizce :( salı günü kontrole gideceğiz ama o zamana kadar daha iyi olur muyum acaba? Çünkü şuan yürümek işkence gibi, üstüne gitmeye dekorkuyorum içerdeki dikişlere bişey olur da başıma iş açılır diye :( doktorluk işlerden nefret ediyorum :(

dikişler alındıktan sonra daha rahat hareket edersin bir ay oldu hala ağrım oluyor üşütmemeye dikkat et bayrama kadar ayaklanırsın zaten ama bu arada mümkün olduğunca çok yürü sürekli yatma ne kadar hareket edip yürürsen dikişlerin o kadar hızlı kapanır

üzülme yalnız degilsin bende senin gibi sezeryandan sonra çok acı çektim ilk bi haftam kabus gibi geçti. benim karnımın bütün bölgesi acıyodu. zaman geçtikçe acılarında azalacak biraz sabırlı olmak lazım benim ilk iki ay yürüdükçe karnım acıyodu şükür o günleri atlattım inş sende atlatacaksın

birşey soracağım kanaman ne zaman kesildi?

doğumdan 12 saat sonra hemşireler kalk yürü dedi o zamandan beri ayaktayım bende 2. günü bebeğin altını değiştirmeye başladım

Çok teşekkürler cevaplar için kızlar.
Demekki yürümekle çözülecek bu sorun :( çok fena bi acı sanki bundan sonra hiç eğilip kalkamayacakmışım gibi geliyor umarım gözümde büyütüyorumdur

bende sezeryan doğum yaptım 5 ay önce 2. gün zorda olsa ayağa kalktım.kalkmak zorunda kaldım desem daha doğru olur.kızım çokkk gazlıydı gece acile götürdükbirdaha da yatmadım.kimseye muhtaç olmayı istemediğim için de biraz zorladım kendimi ama çok şükür ciddi bir sorun yaşamadım.yürümek iyi geliyor.ev içinde kısa yürüyüşler

Benim rahat rahat hareket etmem 2 hafta sürdü. Bayrama kadar rahat hareket edebilirsin. Yalnız karnını kullanarak yapacağın hareketleri 3. ayına kadar bekleyebilirsin. 3. aydan sonra en rahat kısım. Şu anda mekikte çekebiliyorum. Doğum yapalı 4 ay oldu.
Benim ilk hafta kabus gibiydi. Kalksam oturmak işkence, otursam kalkmak işkence, zaten sırt ağrısından geberiyordum. Yine de yürüyüşlerimi aksatmadım. Küfür ede ede yürüdüm :52:
Bu ayaklanma işi kişiden kişiye değişir. Ben de geçmeyecek galiba diye çok endişelendim. Ancak zamanla düzeldim.

canım , ben de sezeryan olduğumda ilk gün ayağa kalkmak kabus gibiydi... ertesi sabah doktorum geldi sakın benim yaptığım hatayı yapma kendini yatağa bağlama , eğer şu anda kalkamazsan benim gibi bir ay yatarsın dedi ... benim yine cesaretim yoktu ,anneciğimin de beni kaldıracak kuvveti :( Allah razı olsun, diğer yatakta yatan kadının kayınvalidesi beni "teyze yapma, etme " diye bağırmalarımın arasında kucakladığı gibi bir kaldırdı ve kalk , yürü dedi ... ilk adımlar zor olsa da yürüdükçe rahatladığımı hissediyordum , hatta annem otur dediğinde bile " bırak anne yürüdükçe rahatlıyorum" demiştim :) sonrasında sandalyeye oturup kızımı emzirdim .. sonrası geldi zaten ... evde de mümkün olduğunca yatmamaya çalıştım , sabahları eşime kahvaltı hazırlıyordum... fazla yorulmamak şartıyla ev işlerini yapmaya çalıştım...

iyileşme süreci genel olarak kişiden kişiye değişse de yürüyüş yapmak hem anne hem de bebek için faydalı ...çünkü anne rahatsa bebek de o kadar rahat oluyor :) hatta gebelik takibimi yapan hemşire fırsat buldukça dışarı çık , temiz hava al demişti ... gerçekten de faydasını gördüm tavsiye ederim...

bu arada bebeğini de güle güle büyüt ...

çok teşekkürler herkese cevaplar için, moral oldunuz. evet bünyeden bünyeye göre değişiyor yalnız yürümek hakkaten iyi geliyormuş. tavsiyelerinize uydum yürüdüm, acılar baya baya hafifledi zaten 1 haftayı da doldurdum artık. şimdi en azından oturabiliyorum, yürürken az bi problemim var. ama hala gülemiyorum mesela biraz acım oluyor :S biraz kendim de korkağım gülersem öksürürsem dikişlere bişey olur diye de çekiniyorum.
bebeğimi yatarak emziriyordum, 2 gündür oturarak emzirmeye başlamıştım ancak dün akşam karnımda acı duyunca yine yatarak emzirmeye döndük :( bazı hareketlerimde de o acıyı hissediyorum, ilk günlerimdeki acıya benziyor. bunun dışında diğer yerlerdeki acılar baya hafifledi. umarım şu yeni peydah olan acı da geçer :( çarşamba kontrole gideceğim doktora da söylerim bakalım ne diyecek.
en kötüsü canım az benim ve eşim de bunu bildiği için her fırsatta kendi ablalarından bahsediyor 2 günde kalktılar sen biraz abartıyorsun diyor acı çektiğime inanmıyor :( herkesin bünyesi aynı olmaz ki :( ben rahat hareket edebilsem neden kendimi bu hale sokayım numara yapayım, değil mi :(

4,5 ay once sezeryan oldum. Benim de cok agrilarim vardi. Ameliyatin 3. Gunu bir arkadasimin tavsiyesiyle korse giymeye basladim, giyis o giyis 2 ay boyunca geceleri haric
cikarmadim. Ama ben bebegi hic yatakta emzirmedim mesela, uyurum korkusuyla. Yatak odasina dik bir sandalye getirdiler hep orada. Korse de her oturus kalkisimda, oksurugumde destek oldu, agrimi ciddi derecede azaltti. Karnim da cabuk toparlandi.

Korse ben de aldırdım ama kullanmaya şimdilik çekindim belki bu haftanın sonunda kullanırım, 2 ay önce sezeryanla doğum yapan bi arkadşla knuştum o da bana dedi korseyi, anca öyle destek bulmuş yoksa aynı ben gibiymiş :(
Benim bi de çatlaklarım çok oldu, bu acımalarda onların da etkisi var mı acaba :( ne kadar hassas inceymiş benim deri :( çatlak doldu :( yine de kiloda görünümde değilim inanınki, şu acılar geçse başka şey istemem. Bayramda iyi olurum umarım, ilk günlere göre baya yol kat ettim :(

Korse ben de aldırdım ama kullanmaya şimdilik çekindim belki bu haftanın sonunda kullanırım, 2 ay önce sezeryanla doğum yapan bi arkadşla knuştum o da bana dedi korseyi, anca öyle destek bulmuş yoksa aynı ben gibiymiş :(
Benim bi de çatlaklarım çok oldu, bu acımalarda onların da etkisi var mı acaba :( ne kadar hassas inceymiş benim deri :( çatlak doldu :( yine de kiloda görünümde değilim inanınki, şu acılar geçse başka şey istemem. Bayramda iyi olurum umarım, ilk günlere göre baya yol kat ettim :(

Bende de çok fazla çatlak vardı. Hala da acıyor. Doğum yapmadan önce hiç anlamadım çatladığımı. Çatlakların da etkisi var acıda.

Bende de çok fazla çatlak vardı. Hala da acıyor. Doğum yapmadan önce hiç anlamadım çatladığımı. Çatlakların da etkisi var acıda.

Evet acayip tuhaf görünüyo acıyo çatlaklar, benim az az başlamıştı önemsemedim fazla ilerlemez sandım ama her taraf çatlak doldu, sonra ne yaptıysam ne sürdüysem işe yaramadı zaten.
Bugün doktora gittim ameliyat yerine baktı gayet iyi dedi ultrasonla da rahime baktı toparlanmış dedi. Ağrıları söyledim çok normal canını sıkma bikaç haftaya onlar da kalmayacak yorucu şeylerden kaçın dedi, korse de kullanabilirmişim, ağrı kesici olarak minoset al ondan sonra 10 dklık yürüyüşler yap evde dedi.
Bayramda baya baya iyi olurum diye düşünüyorum artık. Herkese desteği cevapları için çok teşekkürler, çok umutsuzdum rahatlattı yorumlarınız.

Çok merak ettim bayramınız nasıl geçti? Ağrılarınız hafiflemiştir, bebeğinizin ilk bayramının tadını çıkarabilmişsinizdir umarım..

Back