merhaba arkadaşlar. ilk hamileliğimi yaşıyorum ve 2 hafta sonra sezeryanla bebişim doğucak.ama sezeryan konusunda endişelerim var.örneğin narkozun etkisi ne zaman geçer ne kadar sürede toparlanıp ayaklanırsın.sütüm geç mi gelir.yıkanamam mı.kilo hemen verilmiyor mu.göbeğim kalıcak mı.he bide hastaneye pijama mı gecelik mi götürüyim sezeryan ya :))) lütfen yardımcı olun tşkler :))
tam 2 yıl oldu doğum yapalı,genel anesteziyle sezeryan doğum yaptım..
gebeliğim boyunca hergün kan sulandırıcı iğneler kullandım bu durumda normal doğum benim için çok çok risk taşıyordu
neysee karar sezeryanla doğum
bu konuda konuşanların yüzde 90 ı nedense olumsuz konuştu hep kim beni görse sanki ölüme gidiyormuşum gibi muamele yaptılar
ama ben hep benim ve bebeğim için hangi doğum sağlıklıyla o olsun dedim
hiç kendimi şartlandırmadım illaki şu olsun diye ..
doğum günü sabah saat 06:00 da hastanede hazırlandım koluma serum takıldı
sonra doktorum geldi hadi gidelimde şu bebeği görelim artık dedi güldük şakalaştık ameliyathaneye gittik
o kadar mutlu ve sakindim ki doktorumla konuşa konuşa hazırlandım
hatta sondayı sevmiyorum dedim onlarda o zaman takmayız dediler
doktorum bana 15 dk da bitecek demişti..
aynen öyle oldu uyudum bir uyandımki ameliyathanedeki herkes bana hadi kalk bebeğin ağlıyor dediler ve kucağıma koydular
odaya çıktık serumlar devam etti,sabah doğum yaptım öğle sonuna kadar dinlendim yatakta sonra kalktım yürüyüşler felan yaptım güldük oynadık herşey yolundaydı
eve geldik bir baktımki herkes bana yatak hazırlıyor :)) ben geri topladım çünkü iyiydim hiçbi ağrım sızım yoktu
bebeğimle hep kendim ilgilendim,misafirler gülüp dalga geçiyorlardı biz yanlış yere mi geldik doğum yapmış birini bekliyorduk diye...
veeee genel anlamda herkesin korktuğu şeylerin hiiiiç birini yaşamadım..
şu tezleride çürütmüş oldum :)))
sezeryandan sonra birkaç gün kalkamazsın : yoooo ben eve geldim misafirlerimle,bebeğimle ben ilgilendim,oturduk güldüm oynadım
sezeryandan sonra göbek kalır : hehehe doğumdan 2 ay sonra bebeğimle dışarı çıktığımda kimse inanamamıştı yeni doğum yaptığıma ne göbek ne kilo eser kalmamıştı:)
sezeryanda 8 kat dikiş atılıyor iz kalır : vallahi fotoğrafını çeksem koysam şuraya kimse inanmaz dikiş varmı diye (özel kremler var kullanırsan bişey kalmıyor)
sezeryan yapanlar hep acı çekiyor bu yıllarca sürüyor : vallahide billahide doğumdan sonra evde her işimi kendim yaptım,hiiiç bir ağrım sızım bişeyim yoktu halada yok
bu listeyi uzatabilirim
allah tüm isteyenlere sağlıklı gebelik,doğum ve bebek nasip etsin
her ne olursa olsun anne olmak dünyanın en güzel şeyiymiş
nası kilo verdin.ne yedin için özel bişi varmı bide şu dikişleri yok eden kremin markası neydi :)))
nası kilo verdin.ne yedin için özel bişi varmı bide şu dikişleri yok eden kremin markası neydi :)))
merhaba arkadaşlar. ilk hamileliğimi yaşıyorum ve 2 hafta sonra sezeryanla bebişim doğucak.ama sezeryan konusunda endişelerim var.örneğin narkozun etkisi ne zaman geçer ne kadar sürede toparlanıp ayaklanırsın.sütüm geç mi gelir.yıkanamam mı.kilo hemen verilmiyor mu.göbeğim kalıcak mı.he bide hastaneye pijama mı gecelik mi götürüyim sezeryan ya :))) lütfen yardımcı olun tşkler :))
valla bende 1.hamileliğimde genel anesteziyle doğum yaptım yapmaz olaydım o anı hatırlamak istemiyorum cnm o uyanma anı feciydi resmen imkanın varsa ve güvenebiliyorsan epidural ve spinal kombine yapılıyormuş bende öyle düşünüyorum ama daha kafamda net değil ama o acıları bi daha çekmek istemiyorum açıkçası rabim hakkımızda hayırlsını verir inş benimde kafam karışık 18 şubat benim doğum bakalım
çok güzel ifade etmişsin.. bende sezeryan düşünüyorum ama insnalar korkutuyor işte.. senide korkutmuşlar hiçbirini yaşamadım diyorsun? ne yedin ne içtintam 2 yıl oldu doğum yapalı,genel anesteziyle sezeryan doğum yaptım..
gebeliğim boyunca hergün kan sulandırıcı iğneler kullandım bu durumda normal doğum benim için çok çok risk taşıyordu
neysee karar sezeryanla doğum
bu konuda konuşanların yüzde 90 ı nedense olumsuz konuştu hep kim beni görse sanki ölüme gidiyormuşum gibi muamele yaptılar
ama ben hep benim ve bebeğim için hangi doğum sağlıklıyla o olsun dedim
hiç kendimi şartlandırmadım illaki şu olsun diye ..
doğum günü sabah saat 06:00 da hastanede hazırlandım koluma serum takıldı
sonra doktorum geldi hadi gidelimde şu bebeği görelim artık dedi güldük şakalaştık ameliyathaneye gittik
o kadar mutlu ve sakindim ki doktorumla konuşa konuşa hazırlandım
hatta sondayı sevmiyorum dedim onlarda o zaman takmayız dediler
doktorum bana 15 dk da bitecek demişti..
aynen öyle oldu uyudum bir uyandımki ameliyathanedeki herkes bana hadi kalk bebeğin ağlıyor dediler ve kucağıma koydular
odaya çıktık serumlar devam etti,sabah doğum yaptım öğle sonuna kadar dinlendim yatakta sonra kalktım yürüyüşler felan yaptım güldük oynadık herşey yolundaydı
eve geldik bir baktımki herkes bana yatak hazırlıyor :)) ben geri topladım çünkü iyiydim hiçbi ağrım sızım yoktu
bebeğimle hep kendim ilgilendim,misafirler gülüp dalga geçiyorlardı biz yanlış yere mi geldik doğum yapmış birini bekliyorduk diye...
veeee genel anlamda herkesin korktuğu şeylerin hiiiiç birini yaşamadım..
şu tezleride çürütmüş oldum :)))
sezeryandan sonra birkaç gün kalkamazsın : yoooo ben eve geldim misafirlerimle,bebeğimle ben ilgilendim,oturduk güldüm oynadım
sezeryandan sonra göbek kalır : hehehe doğumdan 2 ay sonra bebeğimle dışarı çıktığımda kimse inanamamıştı yeni doğum yaptığıma ne göbek ne kilo eser kalmamıştı:)
sezeryanda 8 kat dikiş atılıyor iz kalır : vallahi fotoğrafını çeksem koysam şuraya kimse inanmaz dikiş varmı diye (özel kremler var kullanırsan bişey kalmıyor)
sezeryan yapanlar hep acı çekiyor bu yıllarca sürüyor : vallahide billahide doğumdan sonra evde her işimi kendim yaptım,hiiiç bir ağrım sızım bişeyim yoktu halada yok
bu listeyi uzatabilirim
allah tüm isteyenlere sağlıklı gebelik,doğum ve bebek nasip etsin
her ne olursa olsun anne olmak dünyanın en güzel şeyiymiş
bende tam 2 yıl önce bugün genel anestesi sezeryan oldum bende hamileliğim boyunca günde 2 tane kan sulandırıcı iğne oldum o yüzden normal doğum yapamazdım 20-12-2009 sabah saat 8 de hastanedeydim beni hazırladılar doğuma ne lavman ne sonda hiçbiri yapılmadı damar yolu falan açıldı sabah 10.15 de doğuma girdim eşimde girdi kamerayla saat 10.20 da oğlumu almış ben kendime daha ameliyathanede geldim odama çıktığımda saat 10.45 di yani yarım saat sürmüş doğumum tabi bunda doktorumun payı büyük tam olarak kendime geldiğimde sanırım 12-12.30 civarıydı ama öyle müthiş bi ağrım olmadı zaten serum takılıydı tabi wc ye giderken yataktan kalkarken ağrı oluyodu ama öyle katlanılmıycak gibi değildi doğumdan önce bende çok hikaye dinledim açıkcası insanlar abartıyolar eve çıkıncada annem yanımdaydı 10 gün zaten 10 günde tam olarak düzeldim diyebilirim ilk ayağa kalkışta biraz tansiyon düşüyo unutmadan ekliyim zaten kolunda biri olur ve yere bakarak kalkma hadi canım allah kurtarsın okorkcak bişey yok kanamada benim 20 gün falan sürmüştü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?