sezeryan doğumu hakkında bilgi istiyorum :))

maskuen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
13
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar. ilk hamileliğimi yaşıyorum ve 2 hafta sonra sezeryanla bebişim doğucak.ama sezeryan konusunda endişelerim var.örneğin narkozun etkisi ne zaman geçer ne kadar sürede toparlanıp ayaklanırsın.sütüm geç mi gelir.yıkanamam mı.kilo hemen verilmiyor mu.göbeğim kalıcak mı.he bide hastaneye pijama mı gecelik mi götürüyim sezeryan ya :))) lütfen yardımcı olun tşkler :))

öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum.
ben 2 ay önce bebeğimi sezaryen ile dünyaya getirdim,
saat 4de beni ameliyata aldılar, 5de ayılmıştım ancak saat 7ye kadar hayal meyaldi.
11 gibi kaldırıp yürüttüler, çok acı çekmedim yürürken, sadece tuvalete oturmak zorluyordu, tabi yatıp kalkarkende yardım alıyorsun, nihayetinde en geç 10 gün içinde toparlanıyorsun öyle korkunç birşey değil korkma.
bende zaten hamilelik öncesindede göbek vardı o yüzden hala göbeğim var, doğum öncsi kiloma düşmüştüm ancak süt olsun diye çok yiyorum özellikle tahinpekmez ve helva o yüzden 2 kg daha aldım, ancak bunlar geçici şeyler önemli olan bebeişin sağlığı.. korkma, bebeğine kavuşacaksn hayırlısıyla, iyi dşün iyi olsun.
bana doktor eve gider gitmez yıkanabilirsin dedi ama ben 3 gün sonra yıkandım korkudan, bandajı 1 hafta sonra aldılar, sonrasındada yıkandım hemen, bir sorun olmadı.
ben pijamayıda geceliğide kullandım, ikisindende al, sabahlıkda olsun mutlaka.

tam 2 yıl oldu doğum yapalı,genel anesteziyle sezeryan doğum yaptım..
gebeliğim boyunca hergün kan sulandırıcı iğneler kullandım bu durumda normal doğum benim için çok çok risk taşıyordu
neysee karar sezeryanla doğum
bu konuda konuşanların yüzde 90 ı nedense olumsuz konuştu hep kim beni görse sanki ölüme gidiyormuşum gibi muamele yaptılar
ama ben hep benim ve bebeğim için hangi doğum sağlıklıyla o olsun dedim
hiç kendimi şartlandırmadım illaki şu olsun diye ..

doğum günü sabah saat 06:00 da hastanede hazırlandım koluma serum takıldı
sonra doktorum geldi hadi gidelimde şu bebeği görelim artık dedi güldük şakalaştık ameliyathaneye gittik
o kadar mutlu ve sakindim ki doktorumla konuşa konuşa hazırlandım
hatta sondayı sevmiyorum dedim onlarda o zaman takmayız dediler
doktorum bana 15 dk da bitecek demişti..
aynen öyle oldu uyudum bir uyandımki ameliyathanedeki herkes bana hadi kalk bebeğin ağlıyor dediler ve kucağıma koydular
odaya çıktık serumlar devam etti,sabah doğum yaptım öğle sonuna kadar dinlendim yatakta sonra kalktım yürüyüşler felan yaptım güldük oynadık herşey yolundaydı
eve geldik bir baktımki herkes bana yatak hazırlıyor :)) ben geri topladım çünkü iyiydim hiçbi ağrım sızım yoktu
bebeğimle hep kendim ilgilendim,misafirler gülüp dalga geçiyorlardı biz yanlış yere mi geldik doğum yapmış birini bekliyorduk diye...

veeee genel anlamda herkesin korktuğu şeylerin hiiiiç birini yaşamadım..
şu tezleride çürütmüş oldum :)))
sezeryandan sonra birkaç gün kalkamazsın : yoooo ben eve geldim misafirlerimle,bebeğimle ben ilgilendim,oturduk güldüm oynadım
sezeryandan sonra göbek kalır : hehehe doğumdan 2 ay sonra bebeğimle dışarı çıktığımda kimse inanamamıştı yeni doğum yaptığıma ne göbek ne kilo eser kalmamıştı:)
sezeryanda 8 kat dikiş atılıyor iz kalır : vallahi fotoğrafını çeksem koysam şuraya kimse inanmaz dikiş varmı diye (özel kremler var kullanırsan bişey kalmıyor)
sezeryan yapanlar hep acı çekiyor bu yıllarca sürüyor : vallahide billahide doğumdan sonra evde her işimi kendim yaptım,hiiiç bir ağrım sızım bişeyim yoktu halada yok
bu listeyi uzatabilirim

allah tüm isteyenlere sağlıklı gebelik,doğum ve bebek nasip etsin
her ne olursa olsun anne olmak dünyanın en güzel şeyiymiş

yaklaşık bir ay önce bende sezeryan oldum belden iğne ile ameliyattan 4 saat sonra bazaklarımı hissetmeye başladım.ben ayık olduğum için narkozun etkisi pek olmadı ilk 4 saat hiç bişey yiyip içmiyorsun sonra meyve suyu ve bisküvi verdiler bunları yeyince bulantın olur dedişler ve ben meyve suyundan hemen sonra istifra ettim böylece vucudumdaki narkoz çıkmış oldu istifra etmek iyi ..ilk başta kımıldamak bile zor oluyor ama hastanede sürekli yürütmeye çalışıyorlar bu çok zor oluyor karnın kopacakmış gibi oluyor.ben eve gidince heme banyo yaptım.kilo veriliyor ama benim biraz göbeğim kaldı.3. günden sonra rahatlıkla evde gezebilirsin.hastanede çok rahat hareket edilermiyor ağrıdan dolayı bence pijama ve kalın ceket veya lizöz yeterli.gecelik iyi olmaz galiba zaten çok üşüyor insan ve yaranı kontrole geliyorlar bu yöndende

ben iki oğlumu da sezeryanla dünyaya getirdim.ikinci doğumum 5 ay önce oldu.ikisinde de narkoz almadım. ilki epidual, ikincisi spinal oldu.spinalde ayaklarımın açılması daha kolay oldu.eğer ameliyat esnasında heyecanlanmam endişelenmem diyosan narkoz alma.yada bebeğin çıkışından sonra hafif bi ilaç vererek seni uyutabilirler.benim ilkim öyle oldu sanırım çünkü oğlumu gördükten sonra yoğun bakıma alınana kadar hayal meyal şeyler hatırlıyorum,ikinci de ise herşey gayet net...ayağa kalkarken sıkıntı olacağını sanmam...yalnız yataktan kalkıp doğrulmak,gülmek,öksürüp,hapşırmak çok zor oluyo ilk 5-6 gün...
birde benim ikinci doğumdan sonra çok gaz sancım oldu, ilkinde doğumun ertesi merdiven bile inip çıkmıştım ikinciden sonra bir hafta doğru düzgün yürüyemedim bile.... gaz ağrısı için rezene çayıçok iyi geliyor,ayrıca süt arttırıcı özelliği de var...
ameliyat çıkışında gecelik daha kullanışlı yanına sabahlık koymanı da tavsiye ederim,eve geldiğinde pijama giyebilirsin.
herkesin bünyesi farklı oluyor ama hastane ve dr. faktörü de önemli.yukarıda anlattığım gibi iki sezeryan aynı kişi ama farklı etkiler zannediyorum dr.tekniğinden

hepinize çok teşekürler biraz rahatladım. ben kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım ama bebiş ters durduğu için mecburi sezeryan olucak.herkez normal doğumdan korkar ben sezeryandan yani bayılmak ve ameliyat olayından biraz korkuyorum :)

nası kilo verdin.ne yedin için özel bişi varmı bide şu dikişleri yok eden kremin markası neydi :)))

bende tam 2 yıl önce bugün genel anestesi sezeryan oldum bende hamileliğim boyunca günde 2 tane kan sulandırıcı iğne oldum o yüzden normal doğum yapamazdım 20-12-2009 sabah saat 8 de hastanedeydim beni hazırladılar doğuma ne lavman ne sonda hiçbiri yapılmadı damar yolu falan açıldı sabah 10.15 de doğuma girdim eşimde girdi kamerayla saat 10.20 da oğlumu almış ben kendime daha ameliyathanede geldim odama çıktığımda saat 10.45 di yani yarım saat sürmüş doğumum tabi bunda doktorumun payı büyük tam olarak kendime geldiğimde sanırım 12-12.30 civarıydı ama öyle müthiş bi ağrım olmadı zaten serum takılıydı tabi wc ye giderken yataktan kalkarken ağrı oluyodu ama öyle katlanılmıycak gibi değildi doğumdan önce bende çok hikaye dinledim açıkcası insanlar abartıyolar eve çıkıncada annem yanımdaydı 10 gün zaten 10 günde tam olarak düzeldim diyebilirim ilk ayağa kalkışta biraz tansiyon düşüyo unutmadan ekliyim zaten kolunda biri olur ve yere bakarak kalkma hadi canım allah kurtarsın okorkcak bişey yok kanamada benim 20 gün falan sürmüştü

Ben de senin gibiydim, herkes normal doğumdan korkarken ben sezaryenden korkuyordum. 40. hafta bitene kadar normal doğumu bekledik. Ama 40. haftanın sonunda 4500 gr bir bebek, 0 cm açılma, 0 sancı ile kalakalınca mecburen sezaryen ile doğum yaptım. Suni sancı ile doğum başlatılsa bile 4500 gr bebeğin doğumunun yarıda kalma riski %80 filandı. Neyse, gelelim o güne. Ben kesinlikle tam narkoz almak istemedim. Kan değerlerim de uygun olunca epidural ya da spinalden biri olacaktı, kararı anestezi doktoru verdi. Spinal.
Ameliyat müthişti. Endişeli değildim, keyifle bebeğimi almalarını ve bana vermelerini bekledim. Zaten sanırım ameliyat öncesi verdikleri serumda hafif bir sakinleştirici de oluyor, korkmuyor insan. Belden iğneden çok korkuyordum, çok komikmişim. Zaten cilt altını uyuşturdukları için belden iğneyi hissetmedim bile. Yapılmasını bekliyorum, "ne zaman yapacaksınız?" diyorum, anestezici "yaptık bitti" diyor. "Cidden ne zaman olacak?" diyorum, "cidden yaptık bitti, uyuşmaya başlayacaksın" diyor. Derken ayaklardan yukarı hafif ısınma ile birlikte uyuşma ve kendi doktorumun sterilizasyon işlemlerini tamamlayıp gelmesi... "Hadi bakalım" dedikten 10 dakika sonra bebeğimin ağlaması... Müthiş an, ağlayamayacak kadar duyguların taşması... Bebeğimin bana değer değmez ağlamasının kesilmesi... Bütün bu süreç 20 dakika, ameliyathaneye girdikten sonra 20 dakikada bebeğim kucağımdaydı.
Sonra bakımı yapıldı babasına teslim edildi, odamıza çıkardılar, hemşire ile birlikte. O arada benim dikişlerim yapıldı. Hemşire abla da bebeğimi giydirmiş. Ben odaya girdikten 10 dakika sonra hemşire hemen emzirtmeye geldi. Yani genel anestezi olmadığı için ilk yarım saat içinde emzirmiş oldum.
Sütün gelmesi tabi normal doğum gibi olmuyor, hastanedeyken damla damla geldi. Ama hiç önemli değil, tek damla da olsa o ilk sarı süt çok çok önemli. Hem sağlık açısından hem duygusal açıdan. Eve gelip duş alınca zaten süt akmaya başlıyor. İş ilk duşa kadar. Bebeğime mama takviyesi yapmadım sayılır, hala da emiyor 17 aylık.
Ben gecelik götürdüm, kesinlikle de gecelik tavsiye ederim. Pijama lastiği dikiş yerine gelir, her muayene de indirmen kaldırman zor olur, kanama ilk gün çok fazla oluyor temiz tutamazsın, sondalıyken zaten pijama giymen mümkün değil. Bütün bu nedenlerle gecelik giyip yatarken sıyırıp yatmak en güzeli.
Ben hastanede çok yürüdüm, bol su içtim. Eve gelince de devam ettim ev içinde yürüyüşe, çabuk toparlandım. Eve geldiğim 2. gün mutfak masasında yemek yemeye, 3. gün kendi tabağımı bulaşık makinasına koymaya başladım. Yalnız bir 10 gün kadar bebeği almak için eğilmedim. Biraz ağrı normal ama ağrı kesici ile geçen bir ağrı zaten. Öyle dayanılmaz birşey değil. Yalnız ben bir süre eimden destek alarak yıkandım. Küvet yüksek bizim, bacağımı atamadım, bir ay kadar. Onun dışında normal hayatıma çabucak döndüm.
Hastaneye bol bol kayısı kompostosu götürmeni tavsiye ederim. Kabız olmamak önemli, zaten ilk dışkılama olmadan taburcu da etmezler.
İşin püf noktası bol bol su içmek, dirayetli olup ev içinde yürüyüşü bol yapmak ve nazlı olmamak. Bebeğine konsantre olmak, dikişlerine değil.

nası kilo verdin.ne yedin için özel bişi varmı bide şu dikişleri yok eden kremin markası neydi :)))

canım gebelik öncesinde 46 kiloydum tam 20 kilo aldım
doğumdan sonra kocaman göbeğim vardı özel bantlı sezeryan korsesi kullandım (doktorumun onayını alarak!!!)
özel bir diyetim olmadı canım ne istediyse yedim ama inanılmaz su içerim ben çok faydası oldu
doğum sonrası bebeğimle kendim ilgilendim zor bir bebekti günlerim çok hareketliydi
total care mekik aletim var doğumdan 2 veya 3 ay sonra mekik çektim
eksi kiloma geri döndüm karnım mekikle gitti biraz yumuşaklık kalmıştı
kavitasyon ve loreal perfect slim diye krem kullandım sıkılaştırdı bayağı
sezeryan dikiş izleri içn contratubex adında bri krem var innaılmaz etkisi var hiç iz bırakmıyor

merhaba...
4 ay önce sezeyanla doğum yaptım. epidural oldum. çok memnunum. ben 1 gün bile acı çekmedim gaz sıkıntımda oılmadı. ancak ilk tuvaleti yapmak zor oluyor. 10n kere gittim geldimsü hemen geliyo yıkanabilirsin bant yapıştırıyorlar ben ertesi gün yıkandım ben hem gecelik hemde pij. götürdüm pijamayı giydim. geceliği doğum fotoğrasfçısı gelince giydim sonra çıkardım hemmen. sağ salim gelsin bebişiniz inşallah... sevgiler

ben de 7 ay önce sezaryenle dogum yaptım. çok korkuyordum. insan neyle karşılaşacağını da bilmiyor. hele ben kan vermekten bile korkan biriyimdir. ama hiç de kötü degildi. ilk gün hele ilaçların etkisiyle sanırım hiç ağrım yoktu. ikinci gün ağrım başladı ama o da normal derecede. üçüncü gün de hastaneden çıktım. hiç ağrım yoktu. evde yürüdüm sürekli. hafif ağrım olunca uzandım. 10 gün sonra yanımda kimse yoktu. her isimi kendim yapıyordum. sezaryenden sonra sütun gelmez olayı bir masal. ben hemen emzirdim. hastane için de yanıma 3 gecelik bir pijama aldım. pijamayı hiç giymedim. gecelik daha rahat. onden dugmelisi tabii rahat emzirmek için.

canım bende spinal sezeryan oldum öyle kafanda kocaman agrılar hayal etme doğum anı zaten harika endişe etme ve tadını çıkar birazdan bebeğini göreceksin 10 dakika içinde oğluşumun aglamalarını duydum gördüm saçlarını okşadım yaklaşık 20 dakika sonra beni odama aldılar ilk anlarda hiç agrın olmuyor uyuşukluk sürsince rahatsın sonra hissetmeye başladıgında sana bir agrı kesici yapacaklar ve tamam rahatsın 5 saat sonra ayaga kalktım ve hiç yatmadım bir daha hastanede sabah kadar muhabbet sohbet 49 kiloydum hamile kaldıgımda 40 ım çıktıgında yine 49 kilodum göbegim falanda kalmadı rahat ol

ameliyattan 1 saat sonra uyanıyosun tabi genelde öyle oluyo zaten.halsizlikten baygın baygın konuşuyodum ama etraftakilerin zannettiği gibi ne dediğimi bilmez vaziyette değildim:)) pijamanın beli dikişlere geliyo evet ama ben gecelikle rahat edemezdim o yüzden genede gecelik derim.sonda zaten saatler sonra alınıyo.ilk ayağa kalkma kısmı zor sonraki kalkışlarda ağrılı. karnım çok şişti benim öyle kalacak zannettim ama günler içinde geçti.doğumdan önce 12 kilo almıştım 7 kilosu 10 gün içinde gitmişti sonraki günlerde de devamını verdim hemde bu kadar çok yerken.kiloları nasıl vericez başlıklarını okumama gerek yokmuş bünyem emzirmeden dolayı kilo veriyo kendiliğinden.enerjiye ihtiyaç duyuyosun yiyosun üstelik. işin kötü tarafı ameliyatın etkileri halsizlik dikiş hali sırasında anne olduğunu anlamıyosun buna bi de lohusalık bunalımı ekleniyo.ama hepsi geçiyo zaman içinde anneliğe adapte oluyosun.sağlığına kavuştukça işe başladıkça yeniden sağlam insanlar gibi sosyal hayatın içinde olmak hayata döndürüyo.hemde akşamları eve dönmek için dünyalar tatlısı bi sebebin oluyo. canım kızıma o ameliyatla kavuştum ama genede hatırlamak istemiyorum pek o hallerimi(

valla bende 1.hamileliğimde genel anesteziyle doğum yaptım yapmaz olaydım o anı hatırlamak istemiyorum cnm o uyanma anı feciydi resmen imkanın varsa ve güvenebiliyorsan epidural ve spinal kombine yapılıyormuş bende öyle düşünüyorum ama daha kafamda net değil ama o acıları bi daha çekmek istemiyorum açıkçası rabim hakkımızda hayırlsını verir inş benimde kafam karışık 18 şubat benim doğum bakalım

insallah hayirlisiyla bu sefer güzel bir dogum gecirirsin canim... Allah hepimize kolayliklar versin insallah... sevgiler selamlar

çok güzel ifade etmişsin.. bende sezeryan düşünüyorum ama insnalar korkutuyor işte.. senide korkutmuşlar hiçbirini yaşamadım diyorsun? ne yedin ne içtin göbek flaan nasıl kalmadı ne sürdün dikişine? anlat bizde bilelelim.. ve hangi ildesin?

bende kan sulandırıcı kullanıyorum doktor normal doğum yapabilirisn dedi ama nereye baksam nerde okusam olmaz diyor doktor mudeğştirsem zaten doğumuma girmeyecek öyle gidip geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…