Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Canım benim iyi ki gitmişsin ben de böyle doktora gidip hamile kalabilirsin dediğinde çok çok mutlu olmuştum..Tabi ki önceki yavrularımızı asla unutamayız ama doğacak çocuklarımıza da haksızlık edemeyiz onlar için ii olmaliyiz. Ben bazen o kadar şükrediyorum ki benim gibi olan annelerin rahmini alıyorlarmış genelde benimki de alınsaydı Allah korusun napardim demek ki bana hediye etti etti yeniden çok şükür..İnşallah bu dünyada da anne olucaz biz..adetim yaklaşık 3 gun gecikti bu arada bi tuhafim inşallah hayırlısı olur cumaya kadar beklemeye karar verdim ters icin:KK66:
Haklısın, çok daha kötü olabilirdi hepimiz için durum. Rabbim çok şükür yine de gebe kalma ve çocuk doğurma şansımız var. İnşaallah güzel haberlerini alırız canım benim, öyle seviniyorum ki burdan gebelik haberi alınca. Rabbim hepimize yaşatsın, kucaklarımız bi an önce dolsun inşaallah.

Öyle arkadaşım, bana şunu söyledi doktor;hani biz şimdi ultrasonla bakıyoruz nst çekiyoruz ve iyi bi sıkıntı yok diyoruz ya dedi onda bile herşeyi normal herşeyi çok iyi dediğimiz gebelikte bile binde bir kaybetme oranı var dedi. Yani herşey normal çok iyi dediğimiz bin gebenin biri bebeğini kaybediyo, senin hikayende oran sana rastlamış ama senden kaynaklanan bi hastalık yok, kendini suçlayıp durma, doktorun da 2 günde bir günaşırı çağırmış, o da yapabileceğini yapmış, artık bu konuyla ilgili okuma araştırma filan yapma, şanssızlık de kader de önüne bak dedi. Aslında biraz terapi gibi oldu bana. Biraz toparladım kendimi. Adam 28 yıllık doktormuş, bi kaç hikaye de anlattı hastalarıyla ilgili. Sonuçta sen ne yaparsan yap bazen önüne geçemiyosun. Çok daha kötü olabilirdi herşey biliyorum. Eşime de onu söyledim, belki de hergün acı çekmesin artık ölsün diye gözünün içine bakacaktık kuzumuzun, şimdi melek oldu, hiç acı çekmeyecek. Benim için iyi tarafı ben çok çekinerek söyledim, korunmak istemiyorum diye, tabi ki korunma zaten dedi. Tahlillerde bi sıkıntı yok, istediğin an gebe kalırsın ama böyle geçmişe takılıp kalırsan gebe kalman da zor olur, o yüzden bu meseleyi artık kurcalama, kendine iyi bak yemene içmene dikkat et, tekrar hamilelik için hazırlan dedi.
Garip belki ama dün gece ilk defa deliksiz uyudum. Sanki omzumdan bi yük kalktı, benim suçum değildi, doktorun da ihmali yoktu, benim bebeğimin ömrü o kadardı. Rabbim bunu imtihan olarak yaşattı bana, sabredicem ve bebeğimi cennette sonsuza kadar sevicem. Bu dünyada da dua edip kardeşlerini bekliycem. İnşaallah rabbim utandırmasın, bi daha evladımızla imtihan etmesin bizi.
Bi de son aklıma geldi, dedi ki doktor ben 40 haftayı geçmeden doğurtmaya çalışıyorum, 40'ı geçince bi sorun olacak gibi geliyo, sonraki gebeliğinde 40'ı geçirme. Size de bilgi olsun diye yazayım dedim.
Korunmayı bırakmanın fikri bile insanı cok rahatlatıp umutlandırıyor. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Dün bi akrabamız doğum yapmış bebeğin resmini gördüm cok güzeldi cok masumdu kıskanmaktan değil ama cok ağladım o kadar cok ağladım ki anlatamam eşim filan kar etmedi dedim oğlum olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu kendimi teselli ediyorum herşeyi biliyorum ama bu deli gönül anlamıyor işte sonra kızım tekme attı anne ben buradayım der gibi sonra kendimi topladım kızıma haksızlık etmemek için.
Ömrü olsaydı yaşardı kuzularımız

Korunmayı bırakmanın fikri bile insanı cok rahatlatıp umutlandırıyor. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Dün bi akrabamız doğum yapmış bebeğin resmini gördüm cok güzeldi cok masumdu kıskanmaktan değil ama cok ağladım o kadar cok ağladım ki anlatamam eşim filan kar etmedi dedim oğlum olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu kendimi teselli ediyorum herşeyi biliyorum ama bu deli gönül anlamıyor işte sonra kızım tekme attı anne ben buradayım der gibi sonra kendimi topladım kızıma haksızlık etmemek için.
Ömrü olsaydı yaşardı kuzularımız
Kuzuuummm kurban olurum onu verene, ne güzel bak kardeşi geliyor inşaallah. Konuştuğum herkes diyor ki bebeğini hiç unutmayacaksın hep çok özleyeceksin ama yeni bi bebek teselli olacak. Biriyle tanıştım geçen gün, o da hemşireymiş. İlk bebeğini 38.haftada kaybetmiş, 6 yıl olmuş, şimdi iki çocuğu varmış allah bağışlasın allah acılarını göstermesin. İnan şimdi bile anlatırken gözleri doldu kadının. Yani demem o ki biz bu bebekleri ömrümüzün sonuna kadar kalbimizde taşıycaz, rabbim sabrımızı versin. Eğer ki bi kardeşleri olursa dayanmak daha kolay olacak. Haklısın, yeni bebeklere haksızlık etmememiz gerekiyor. Meleklerimizi kalbimizde büyütüp kardeşlerini bekliycez. Evlat imtihanı çok ağır bi imtihan, peygamber sınavı bu bizim sınavımız. Rabbim evlatlarımıza layık bi ömür nasip etsin bize. Üzülmemek elde değil ama işte herşey takdir, onun takdiri karşısında boynumuz kıldan ince. İnşaallah sağlıkla kucağına al prensesini, bize de haber ver. Rabbim ömrünü uzun hayırlı sağlıklı kılsın kuzucuğun. Bizler de rabbimin izniyle teker teker hamile kalalım, kavuşalım mükafatlarımıza.

Kuzuuummm kurban olurum onu verene, ne güzel bak kardeşi geliyor inşaallah. Konuştuğum herkes diyor ki bebeğini hiç unutmayacaksın hep çok özleyeceksin ama yeni bi bebek teselli olacak. Biriyle tanıştım geçen gün, o da hemşireymiş. İlk bebeğini 38.haftada kaybetmiş, 6 yıl olmuş, şimdi iki çocuğu varmış allah bağışlasın allah acılarını göstermesin. İnan şimdi bile anlatırken gözleri doldu kadının. Yani demem o ki biz bu bebekleri ömrümüzün sonuna kadar kalbimizde taşıycaz, rabbim sabrımızı versin. Eğer ki bi kardeşleri olursa dayanmak daha kolay olacak. Haklısın, yeni bebeklere haksızlık etmememiz gerekiyor. Meleklerimizi kalbimizde büyütüp kardeşlerini bekliycez. Evlat imtihanı çok ağır bi imtihan, peygamber sınavı bu bizim sınavımız. Rabbim evlatlarımıza layık bi ömür nasip etsin bize. Üzülmemek elde değil ama işte herşey takdir, onun takdiri karşısında boynumuz kıldan ince. İnşaallah sağlıkla kucağına al prensesini, bize de haber ver. Rabbim ömrünü uzun hayırlı sağlıklı kılsın kuzucuğun. Bizler de rabbimin izniyle teker teker hamile kalalım, kavuşalım mükafatlarımıza.
İnşallah canım hayırlısı ile kavuşalım meleklerimizin kardeşine. Her namazımda her duamda aklımdasınız hiç birinizi tanımasamda acımız ortak ne çektiğimizi nasıl sabrettiğimizi çeken bilir bir tek.
27 haftalığız canım cok şükür daha var doğuma hayırlısı ile ben biliyorum burdaki tüm melek annelerinin güzel haberlerini alacağız inşallah Rabbim hepimize nasip edecek inşallah

Merhaba melek anneleri hamile olan arkadaslarıma vakti zamanı geldiğinde hayırlı sağlıklı korkusuz doğumlar dilerim bu acıyı yaşayan hepimize sabır diliyorum hamile kalmak isteyen annelerde dilerim tez zamanda güzel haberler alırlar benim icin beklenen günlerden biri geldi ilk 18 ekimde öğrendim kanda değerin cıkmasıyla sonrasında doktorum hemen iğne ve hapa başlattı bugün icinde gel ultrasonda bakalım dedi hep pozitif düşünücem olumlu düşünücem kaderlerini niye benzeticeksin diye dedim kendi kendime ama gözümün önünden kızımın son ultrason hali gitmiyor doktorun üzgünüm deyip ekrana ex yazması simdi de ya kese olusmadıysa diye ya kalp atısı yoksa cok korkuyprum karmasık duygulardayım ne hissedeceğimi ne düşünceğimi bilemiyorum inşallah güzel haber alıp güzel haberler veririm sonrasındada inşallah sırasıyla herkesten gelir güzel haberler

Ne güzel haberler geliyor buraya her yazana seviniyorum ama kendime de üzülüyorum neden hala olmadı diye yoksa hiç olmayacak mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum hamile olanlar lütfen dua bekliyorum umutsuz olmak istemiyorum ama elimde değil umudum bittikçe duygularım bin kat yoğunlaşıyor buralar çok mutsuzum

Ne güzel haberler geliyor buraya her yazana seviniyorum ama kendime de üzülüyorum neden hala olmadı diye yoksa hiç olmayacak mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum hamile olanlar lütfen dua bekliyorum umutsuz olmak istemiyorum ama elimde değil umudum bittikçe duygularım bin kat yoğunlaşıyor buralar çok mutsuzum
Canım Rabbim hakkında hayırlısını versin kafanı rahatlatacak seyler yap lütfen taktığın zaman olmuyor hepiniz dualarımdasınız canım bende seni düşünüyordum naptı diye Rabbim tez zamanda kucağını doldursun inşallah

Ben dogum yaptigimda devlet hastanesinde esim her zaman gelemuyordu gece cagirdim. Gelmis tabii girmesi yasak ama guvenlikler yukariya cikaralim seni esini gör in demişler. Çıkarken guvenlik bayan hayırlı olsun demiş eşimde bebeğimiz vefat etti deyince çok kotu olmuş gözleri dolmuş. Bende korudorda yalnız yürüyordum karşılaştık beraber asansöre bindik eşim üzüldün deyince yuzune baktım oda bende kaybettim sizin gibi ama uzun zaman oldu bu konu hakkında konuşmuyorum zaten çok zor atlattım çok şükür iki tane daha oldu sonra çocugum dedi. Bayanla gözgöze geldiğimiz an çok kötüydü. Kader arkadaşım o günleri nasıl geçirdim bugünlere nasıl geldim aklım almıyor

Biz eşimle karar verdik hergün sabah 7de spor yapacaz sende çık sporunu yap vücudun daha dinç olsun hamilelikte daha rahat olursun

Nolur olumsuz düşünme, hemen folik asit başla. Ben inofolic almıştım, onu kullananilirsin dedi dr, yumurta çatlamasına iyi geliyomuş. Herşeyin bi zamanı var, inşaallah vakti geldiğinde biz de kavuşucaz yavrularımıza.

Biz eşimle karar verdik hergün sabah 7de spor yapacaz sende çık sporunu yap vücudun daha dinç olsun hamilelikte daha rahat olursun
Haklısın, artık kendimle ilgilenmem lazım. İnanır mısın kaşımı bıyığımı bile almıyorum ne zamandır, iyice saldım kendimi. Ama artık sağlıklı beslenme harekete başlama ve kendimle ilgilenme zamanı geldi. Ben iyi olmalıyım ki yeni bebekler de iyi olsun :)

Merhaba melek anneleri hamile olan arkadaslarıma vakti zamanı geldiğinde hayırlı sağlıklı korkusuz doğumlar dilerim bu acıyı yaşayan hepimize sabır diliyorum hamile kalmak isteyen annelerde dilerim tez zamanda güzel haberler alırlar benim icin beklenen günlerden biri geldi ilk 18 ekimde öğrendim kanda değerin cıkmasıyla sonrasında doktorum hemen iğne ve hapa başlattı bugün icinde gel ultrasonda bakalım dedi hep pozitif düşünücem olumlu düşünücem kaderlerini niye benzeticeksin diye dedim kendi kendime ama gözümün önünden kızımın son ultrason hali gitmiyor doktorun üzgünüm deyip ekrana ex yazması simdi de ya kese olusmadıysa diye ya kalp atısı yoksa cok korkuyprum karmasık duygulardayım ne hissedeceğimi ne düşünceğimi bilemiyorum inşallah güzel haber alıp güzel haberler veririm sonrasındada inşallah sırasıyla herkesten gelir güzel haberler
Yok kuzum içini ferah tut sen, bol bol inşirah suresi oku. Allaha emanet et bebişini, rabbim sen büyüksün halimi görüyorsun bebeğim de ben de sana emanetiz bizi sağlıcakla kavuştur diye dua et. İnşaallah hiç bi şey olmayacak, dua edicez bizde sana. Gönlün ferah olsun.

Haklısın, artık kendimle ilgilenmem lazım. İnanır mısın kaşımı bıyığımı bile almıyorum ne zamandır, iyice saldım kendimi. Ama artık sağlıklı beslenme harekete başlama ve kendimle ilgilenme zamanı geldi. Ben iyi olmalıyım ki yeni bebekler de iyi olsun :)
Aynen öyle en başta kendi sağlığın için bunları yapmalısın kendine zaman ayırdıkca spor yaptıkça kendine guvenin artacak. Simdi bu ruh halinle hamile kalsan (inşallah tez zamanda olur ) kendini daha çok kapatıp korkacaksın zamanı belirle biran once birseyler yapmaya başla çok iyi motive olacaksın belli mi olur belki aynı zaman da güzel haberler veririz melek annelerine

Ben dogum yaptigimda devlet hastanesinde esim her zaman gelemuyordu gece cagirdim. Gelmis tabii girmesi yasak ama guvenlikler yukariya cikaralim seni esini gör in demişler. Çıkarken guvenlik bayan hayırlı olsun demiş eşimde bebeğimiz vefat etti deyince çok kotu olmuş gözleri dolmuş. Bende korudorda yalnız yürüyordum karşılaştık beraber asansöre bindik eşim üzüldün deyince yuzune baktım oda bende kaybettim sizin gibi ama uzun zaman oldu bu konu hakkında konuşmuyorum zaten çok zor atlattım çok şükür iki tane daha oldu sonra çocugum dedi. Bayanla gözgöze geldiğimiz an çok kötüydü. Kader arkadaşım o günleri nasıl geçirdim bugünlere nasıl geldim aklım almıyor
demekki acı hiç geçmiyor:(

demekki acı hiç geçmiyor:KK43:
bende parkta bir kadınla rastlaşmıştım beni tanıyormuş, siz hamile diilmiydiniz filan dedi, dedim kaybettim, kadında ilk bebeğini kaybetmiş, anında yüzünün şekli değişti zaten, o da son zamanda kaybetmiş öyle, üstüne 2 çocuğu olmuşki biri 15 yaşlarında filan, şimdi 1 tane daha doğurmak istiyorum ama korkuyorum ya yine bişi olursa dedi :( o korku hiç geçmiyor sanırım. ALLAH yardımcımız olsun inşallah.

Ben kaybettiğimde kuzenimin anneannesi şuan 80 yaşında vardır. Herkes ağlama vs diyo ya genelde. Anneanne dediki ağla kıxım ben okadar ağladım ki hiç unutmadım hala aklıma grlsin ağlarım dedi şuan anneanne olmuş çocukları var düşünün işte. Bu başka türlü bişey

Kaybindan ne kadar zaman gecti ben de cok istiyorum bi an once olmasini ama ozel saglik sigortasi yaptirdim onun suresinin dolmasini bekliyorumm

Ben kaybettiğimde kuzenimin anneannesi şuan 80 yaşında vardır. Herkes ağlama vs diyo ya genelde. Anneanne dediki ağla kıxım ben okadar ağladım ki hiç unutmadım hala aklıma grlsin ağlarım dedi şuan anneanne olmuş çocukları var düşünün işte. Bu başka türlü bişey
Evet gecmiyor nasıl gecebilirki sonucta evlat ve seni teselli ederken basına gelmeyen bilmez diyorlar bu cok baska bir acı Allah yaşayan hepimize cok cok sabır versin

Yok kuzum içini ferah tut sen, bol bol inşirah suresi oku. Allaha emanet et bebişini, rabbim sen büyüksün halimi görüyorsun bebeğim de ben de sana emanetiz bizi sağlıcakla kavuştur diye dua et. İnşaallah hiç bi şey olmayacak, dua edicez bizde sana. Gönlün ferah olsun.
Ah canım cok sağol elimden geldiğince okumaya calısıyorum her icim daraldığında inşallah bu kez olmaz inşallah ikinciye aynı acı gelmez kimsenin basına Allah razı olsun sizde burdaki herkeste benım dualarımda

Back