Öyle arkadaşım, bana şunu söyledi doktor;hani biz şimdi ultrasonla bakıyoruz nst çekiyoruz ve iyi bi sıkıntı yok diyoruz ya dedi onda bile herşeyi normal herşeyi çok iyi dediğimiz gebelikte bile binde bir kaybetme oranı var dedi. Yani herşey normal çok iyi dediğimiz bin gebenin biri bebeğini kaybediyo, senin hikayende oran sana rastlamış ama senden kaynaklanan bi hastalık yok, kendini suçlayıp durma, doktorun da 2 günde bir günaşırı çağırmış, o da yapabileceğini yapmış, artık bu konuyla ilgili okuma araştırma filan yapma, şanssızlık de kader de önüne bak dedi. Aslında biraz terapi gibi oldu bana. Biraz toparladım kendimi. Adam 28 yıllık doktormuş, bi kaç hikaye de anlattı hastalarıyla ilgili. Sonuçta sen ne yaparsan yap bazen önüne geçemiyosun. Çok daha kötü olabilirdi herşey biliyorum. Eşime de onu söyledim, belki de hergün acı çekmesin artık ölsün diye gözünün içine bakacaktık kuzumuzun, şimdi melek oldu, hiç acı çekmeyecek. Benim için iyi tarafı ben çok çekinerek söyledim, korunmak istemiyorum diye, tabi ki korunma zaten dedi. Tahlillerde bi sıkıntı yok, istediğin an gebe kalırsın ama böyle geçmişe takılıp kalırsan gebe kalman da zor olur, o yüzden bu meseleyi artık kurcalama, kendine iyi bak yemene içmene dikkat et, tekrar hamilelik için hazırlan dedi.
Garip belki ama dün gece ilk defa deliksiz uyudum. Sanki omzumdan bi yük kalktı, benim suçum değildi, doktorun da ihmali yoktu, benim bebeğimin ömrü o kadardı. Rabbim bunu imtihan olarak yaşattı bana, sabredicem ve bebeğimi cennette sonsuza kadar sevicem. Bu dünyada da dua edip kardeşlerini bekliycem. İnşaallah rabbim utandırmasın, bi daha evladımızla imtihan etmesin bizi.
Bi de son aklıma geldi, dedi ki doktor ben 40 haftayı geçmeden doğurtmaya çalışıyorum, 40'ı geçince bi sorun olacak gibi geliyo, sonraki gebeliğinde 40'ı geçirme. Size de bilgi olsun diye yazayım dedim.