Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

İnşaallah kuzuummm inşaallah, annesine kırgın dargın gitmemiştir. Doğumdan bi gün önce çok garip bi şey oldu, böyle birden bire içimde bi hüzün oldu, kalbim sızladı, bebeğim için üzülmek geldi içimden. Ama nasıl üzülmek, anlatamam. Bi acıdı ki içim. Sonra dedim kendi kendime saçmalıyosun sen, gerginsin psikolojim bozuldu, bebeğime neden üzülecek mişim ki? O çok sevilen çok istenen bebek, üzülecek ne var? Psikolojim bozuk dedim. Öyle geçiştirdim o duyguyu, halbuki resmen içimde bi şey kopmuştu. Meğer o anlarda bebeğim veda etmekteymiş bana. Ben anlamamışım, konduramamışım, acısı düşmüş yüreğime. Ama o son kırgınlık anını içimin acımasını unutamıyorum. Bi de kucağıma aldığım anı, dönüp dönüp o anlara gidiyorum. Keşke daha çok tutsaydım kucağımda, inan yemin ederim doyamadım oğluma, ölüsüne bile doyamadım. Diyorum ki bazen biz o kadar çok sevdik ki bebeklerimizi hep bebek kalacaklar. İnşaallah ebedi dünyada doyasıya sevip koklıycaz, öpücez. Rabbim utandırmasın.

cnm aynen banada çok diyen oldu daha bunlar duyduklarımız kimbilir neler neler dediler, aynen annenin dediği gibi onu rahme biz mi koydukki canı veren de alan da ALLAH.bizler sadece yaşanacaklara vesile olduk o kadar, benim eşimde senin eşin gibi düşünüyor şükürki, iyiki normal istemişsin dedi kaç kez, hoş ben sezeryan oldum sonunda o ayrı ama, iyiki beklemişsin dedi, çünkü yine kaybedecektik ve o zaman evimize getirecektik alışacaktık filan dedi, acı aynı değişmez gerçi ama bilmiyorum cnm çok düşünmemeye çalış düşününce insan boğuluyor nefes alamıyor, ALLAHIM başka acılar vermsin inşallah,evlatlarımızın yerine bu dünyada büyütebileceğimiz evlatlar allahım nasip etsin inşallah hepimize.

İnşaallah canım, bütün dualarımda hep melek annelerini de katıyorum. Allahım diyorum biz bebeklerimizi sana melek olarak verdik, sen kardeşlerini bize hayırlı uzun ömürlü evlatlar olarak gönder. İsmini bile bilmediğim bütün yaralı anneler için dua ediyorum, bizim acımız onlara kavuşana dek dinmeyecek ama minik bi bebek teselli olacak inşaallah.

Canim sen ve zelal hep dualarimdasiniz insallah saglik sihhatle yavrulariniza kavusursunuz.Nasil heyecanliyim bir bilsen sizinle birlikte gun sayiyorum Allahim saglik sihhat versin size ve yavrulariniza. yasadiginiz bu guzel heyecan mutlulukla taclansin ve sizin gibi burdaki tumm melek anneleri de bu mutlulugu yasasin insallah canim.

Canım bizler inanclı insanlarız boyle bos bos konuşanları lutfen kafana takma millet ne zorluklarda hamilelik geçirip cocuk doğuruyor . Nasibi varsa doğuyor yoksa iki cihan bir araya gelse yine olmuyor yine olmuyor. Sen kendi kendine moral vereceksin rahat ol istedigin zaman da yine Allah nasib ederse cocuk dusunursun sadece tahlillere gore biraz dikkatli olmalıyız . Bizim gebelikler artık biraz daha riskli . Ama Allahın izniyle hersey yoluna girecek

İnşaallah canım inşaallah, rabbim bizi evlatlarımızla imtihan etmesin. Sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin. Dik durmaya çalışıyorum ama işte bazen yoruluyorum. Oğlumu çok özledim. Bi de bugün doktora gidicem diye panik yaptım galiba. İnşaallah rabbim kardeşleriyle güldürsün yüzümüzü.

Allah razi olsun canim dualarin icin.Sizler de benim dualarimdasiniz Insallah sizlerinde mutlu haberlerinizi alacagimiz gunler gelecek.

Amin canim insallah. Allah hepinizden razi olsun. Bende hepiniz icin dua ediyorum. Korkuyu heycani stresi hepsini birden yasiyoruz son gunlerde ama Allah a sigindik. Ona teslim olduk hakimizda hayirlisi olur insallah. Yuce Mevla hepimizin yuzunu guldursun saglikli hayirli omurlu evlatlarla doldursun kucagimizi. Hamile olan melek anneleri sagliklla alsin evlatlarini kucagina hamileleik dusunenelerde en kisa zamanda minik mucizelerinim haberini alsin insalah

Ne yaptınız doktor kontrolünüz nasıl gecti

Ne yaptınız doktor kontrolünüz nasıl gecti
23:30 da randevu, öyle yoğun ki adam gece bile hasta bakıyo. Öyle heyecanlıyım ki sabahtan beri hiç bi işe konsantre olamadım. Testlerimi yanıma aldım bi de soracağım soruları tek tek kağıda yazdım, unutmayayım diye. Hocayı bulmuşken herşeyi sorayım dedim. Ama çok heyecanlıyım çok, içim kıpır kıpır. İnşaallah konuştuktan sonra da yazcam burda, neler söylediğini.

Güzel haberler al inşallah Canımm

Arkadaşlar doktor benim tüm tahlillerime baktı. Baya uzun bi konuşma oldu. Aklımdaki tüm soruları sordum. Beni doğumdan 2 gün önce elektrik çarpmıştı. Elektrik çarpmasının bebeğin eşinin ayrılmasına neden olmuş olabileceğini söyledi. Senin durumun tam bir şanssızlık olmuş, farkedememişsin, keşke elektrik çarptığı gün hastaneye gitmiş olsaydın, gerçi yine de olacağın önüne geçilemiyor dedi. Korunmana hiç gerek yok hemen folik asit başla hamile kal sen ancak öyle toparlanırsın dedi. Seni anlıyorum sen şimdi sexaryen olmadın diye kendini suçluyosun ama artık geçmişi unut, sexaryen olsaydın da bebeğin yaşayacağı kesin diyemeyiz dedi. Trombofili testleri için de sendeki sonuçlar toplumun yarısında çıkan sonuçlar bunun için iğne yada ilaç kullanmana gerek yok, ama çok istiyosan 12.haftadan sonra coraspin kullanabilirsin dedi. Genel olarak olumlu konuştu yani. Bi sonraki gebeliğin riskli oşacak ama korkma senden kaynaklanan bi hastalık yok, yine gebe kalırsın dedi. Ben son zamanlara kadar çok aktiftim onu da sordum acaba çok mu yordum kendimi diye, onunla ilgisi olmaz dedi, bilmiyorum sizlere de fikir versin diye yazıyorum. Benim bebeğimin kaybını tamamen şanssızlık ve kaza olarak görüyor. Çünkü preeklampsi yada diyabet tansiyon gibi bi şey yoktu. Trombofili sonuçların da bunu yapmaz diyor. İğne ve aspirin kullanmana gerek yok, merak etme bunlar toplumun yüzde kırkında çıkan sonuçlar zaten diyor. Bi de işte artık geçmişi unut sürekli bu konu üzerinde düşünme kendini hırpalama psikolojini düzelt tekrar hamile kal dedi.
Bazı şeyler alnımıza yazılmış, kader işte. Ne diyeyim. Rabbim bi daha evlatlarımızla sınamasın bizi.

Âmin canım inşallah nasibi olsaydı yasardı canım bi şekilde depremde enkazın altından bile kac gün sonra çıkanlar var nasip işte. Kendini yesende bitirsende olacakların önüne geçilmiyor her hayırda bi şer her serde de bi hayır vardır derler ya belki de Rabbim katlanamayacağımız bi durumun önüne geçmiştir . Ben sağlıkcıyım canım su anda çalışmasamda devlet hastanesine gittim hep kontrollere hemde asistanlara filan değil hep uzman doktorlara gittim o güne kadar hep iyi gelişimi önde bi sorun yok deyip gönderdiler hatta son kontrolümde bile Dr bak annesi ayakları kolları karnı filan diye anlatıyo sonra iyice baktı kalp atışı yok dedi bende kendimi cok yedim bitirdim özele mi gitseydim acaba belki belli olurmuydu diye ama bu kendine eziyetten başka bişey değil bi doğum yaptım ki oğlum 1. 610 gr doğdu dedikleri gibi değilmiş işte nasibi yokmuş kuzumun hepsi bi sebep işte belki pamuklara sarsakta cok iyi bakacakta olsakta çektiği acılara katlanamayacaktık gözümüzün önünde acı çekmesi bizi su anki durumdan daha kötü edecekti. Rabbim tüm melek annelerinin kucağını sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlarla doldursun inşallah hamile olanları sağlıkla kurtarsın

Öyle arkadaşım, bana şunu söyledi doktor;hani biz şimdi ultrasonla bakıyoruz nst çekiyoruz ve iyi bi sıkıntı yok diyoruz ya dedi onda bile herşeyi normal herşeyi çok iyi dediğimiz gebelikte bile binde bir kaybetme oranı var dedi. Yani herşey normal çok iyi dediğimiz bin gebenin biri bebeğini kaybediyo, senin hikayende oran sana rastlamış ama senden kaynaklanan bi hastalık yok, kendini suçlayıp durma, doktorun da 2 günde bir günaşırı çağırmış, o da yapabileceğini yapmış, artık bu konuyla ilgili okuma araştırma filan yapma, şanssızlık de kader de önüne bak dedi. Aslında biraz terapi gibi oldu bana. Biraz toparladım kendimi. Adam 28 yıllık doktormuş, bi kaç hikaye de anlattı hastalarıyla ilgili. Sonuçta sen ne yaparsan yap bazen önüne geçemiyosun. Çok daha kötü olabilirdi herşey biliyorum. Eşime de onu söyledim, belki de hergün acı çekmesin artık ölsün diye gözünün içine bakacaktık kuzumuzun, şimdi melek oldu, hiç acı çekmeyecek. Benim için iyi tarafı ben çok çekinerek söyledim, korunmak istemiyorum diye, tabi ki korunma zaten dedi. Tahlillerde bi sıkıntı yok, istediğin an gebe kalırsın ama böyle geçmişe takılıp kalırsan gebe kalman da zor olur, o yüzden bu meseleyi artık kurcalama, kendine iyi bak yemene içmene dikkat et, tekrar hamilelik için hazırlan dedi.
Garip belki ama dün gece ilk defa deliksiz uyudum. Sanki omzumdan bi yük kalktı, benim suçum değildi, doktorun da ihmali yoktu, benim bebeğimin ömrü o kadardı. Rabbim bunu imtihan olarak yaşattı bana, sabredicem ve bebeğimi cennette sonsuza kadar sevicem. Bu dünyada da dua edip kardeşlerini bekliycem. İnşaallah rabbim utandırmasın, bi daha evladımızla imtihan etmesin bizi.
Bi de son aklıma geldi, dedi ki doktor ben 40 haftayı geçmeden doğurtmaya çalışıyorum, 40'ı geçince bi sorun olacak gibi geliyo, sonraki gebeliğinde 40'ı geçirme. Size de bilgi olsun diye yazayım dedim.

Ben artik tetkik yaptirmayi biraktim kadin dogumun onunde bekleyen her hamile yuregime kor olup oturuyor...zamana biraktim her
Sevindim senin adina iyi olmus rahatlamissindir ben de artik gitmiyorum hastanelere akisina oluruna biraktim orda bekleyen hamileleri gordukce iyice psikolojim bozuluyor

Canım düşünsene ne benim ailemde nede eşimin ailesinde böyle bir durum yok yani genetikte testlerde bunu doğruladı zaten en onemli si zaten faktör v le olan oda genelde hepimizde normal bu bebislerin yani meleklerimizin ömrü o kadar mis su anda evet üzülüyoruz benim 10 dan fazla arkadaşım hamile bir kacıda doğurdu ama ben onlara bakıp ic çekmiyorum. Benim oglum daha daha guzel bir yerde cennette oyle mutluyum ki insallah Allah nasib ederse bizde oğlumuzun bebeklerimizin yanına gideriz . Testleri aldıgımızda eşim direk hicbirsey cıkmayacak ben senden kaynaklanan birsey çıkacağına asla inanmıyorum cocugumuzdada birsey yoktu o son anda vazgeçti sadece diyor. Allahın izniyle hersey yoluna girecek burdan guzel haberleri birlikte paylaşıp beraber mutlu olacağız insallah :)

Canım benim iyi ki gitmişsin ben de böyle doktora gidip hamile kalabilirsin dediğinde çok çok mutlu olmuştum..Tabi ki önceki yavrularımızı asla unutamayız ama doğacak çocuklarımıza da haksızlık edemeyiz onlar için ii olmaliyiz. Ben bazen o kadar şükrediyorum ki benim gibi olan annelerin rahmini alıyorlarmış genelde benimki de alınsaydı Allah korusun napardim demek ki bana hediye etti etti yeniden çok şükür..İnşallah bu dünyada da anne olucaz biz..adetim yaklaşık 3 gun gecikti bu arada bi tuhafim inşallah hayırlısı olur cumaya kadar beklemeye karar verdim ters icin

Öyle, ben gittiğimde de orda hamile bayanlar vardı, böyle bi yumru oldu boğazımda. Böyle kendimi bi eksik hissettim sonra dedim ki ben melek annesiyim benim bi oğlum var çok şükür rabbim isterse yine olur. Allah herkesin bebeğini bağışlasın. Artık ümitsizlik yok canım arkadaşım, ben hamile kalayım diye uğraşmıycam, öyle gün filan takip etmiycem. Ama korunmuycam, olursa olur.
Bebeğim melek oldu zaten, o en güzel yerde. Onun için endişelenmeme gerek yok. Sadece çok özlüyorum ve biliyorum ki seksen yaşıma da gelsem onu hep özlemeye devam edicem. Kuzularımız cennet kuşu oldular, inşaallah ebedi dünyada kavuşucaz.

Evet canım, bu doktor da faktör beş önemli, onda sıkıntı yok, sen rahat ol, senin bebeğinin kaybı açıklanabilir bi kayıp değil dedi. Gerçekten de takdir diye bi şey var, olacağın önüne geçilmiyor. Biz şu an kayıp olarak görüyoruz bebek kaybettik diyoruz ama neyin kayıp neyin kazanç olacağını rabbim bilir. Birax tevekkül biraz da sabırla atlatıcaz inşaallah bu imtihanı. Rabbim utandırmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…