evet hepimiz kullaniyoruz. sende hamile kaldığında hemen perinatolojiye gideceksin..[QUOTE
="cikonunannesi, post: 48665021, member: 786613"]Senin ilk bebeğinin kaybını buna mı bağladılar? Ben sordum, kesin bundan diyemeyiz dedi. Ama sonraki gebelik için önlem olarak coraspin ve iğne kullanacaksın dedi. Sen şu an ipne kullanıyo musun? Bana bilgi verebilir misin?
Ben hamile kalmadan bi gideyim dedim, randevu aldım, yarın akşam 23:30 da gidicem. O kadar yoğun ki doktor gece bile hasta bakıyo. Aklımdaki soruları ona da sorcam ama burdan da belki aynı durumda olan arkadaşlar vardır fikir alırım diye paylaştım. Çok üzgünüm çok, ben 40+6 da kaybettim oğlumu, o zamana kadar her şey normaldi. Normal doğum yaptım üstelik, bilmiyorum kafam çok karıştı. Bebeğim 3100 gram doğdu, gelişme geriliği filan olmaz mıydı öncesinde? Bi de 37.haftada umblikal arter doppler yapılmıştı bana, herşey normal kan akım hızı normal bi sıkıntı yok denmişti. Acaba 37 den sonra mı oldu?evet hepimiz kullaniyoruz. sende hamile kaldığında hemen perinatolojiye gideceksin..
ama sadece bebege degil anneye de bakan bir perinatolojiye seçin.
annenin sağlığı da çok önemli
ben bunun için geç kaldim. birisi önerdi oda bebegini kaybetmişti igne vurulmuş bi tane oğlu var. zorlukla doğurdum onu diyo. bende gidiyorum perinatolojiye.
ama yedikleri içtikleri de çok önemli tuz şeker un yok.. hamurişi uzak.. baharat da yok. dikkat etsen oluyor.
igne vuruyorum. inş kucagimiza alacagiz rabbim en kısa zamanda hamile kalmaya nasip etsin. o kagitlari sakın kaybetme çok lazim olur. ben perinotolojiye her defa gittiğimde kagitlarimi aliyorum.
C cikonunannesi
Ben hamile kalmadan bi gideyim dedim, randevu aldım, yarın akşam 23:30 da gidicem. O kadar yoğun ki doktor gece bile hasta bakıyo. Aklımdaki soruları ona da sorcam ama burdan da belki aynı durumda olan arkadaşlar vardır fikir alırım diye paylaştım. Çok üzgünüm çok, ben 40+6 da kaybettim oğlumu, o zamana kadar her şey normaldi. Normal doğum yaptım üstelik, bilmiyorum kafam çok karıştı. Bebeğim 3100 gram doğdu, gelişme geriliği filan olmaz mıydı öncesinde? Bi de 37.haftada umblikal arter doppler yapılmıştı bana, herşey normal kan akım hızı normal bi sıkıntı yok denmişti. Acaba 37 den sonra mı oldu?evet hepimiz kullaniyoruz. sende hamile kaldığında hemen perinatolojiye gideceksin..
ben bunun için geç kaldim. birisi önerdi oda bebegini kaybetmişti igne vurulmuş bi tane oğlu var. zorlukla doğurdum onu diyo. bende gidiyorum perinatolojiye.
ama yedikleri içtikleri de çok önemli tuz şeker un yok.. hamurişi uzak.. baharat da yok. dikkat etsen oluyor.
igne vuruyorum. inş kucagimiza alacagiz rabbim en kısa zamanda hamile kalmaya nasip etsin. o kagitlari sakın kaybetme çok lazim olur. ben perinotolojiye her defa gittiğimde kagitlarimi aliyorum.
C cikonunannesi
çok fazla kan mi aldilar 37. haftasinda testi için..Ben hamile kalmadan bi gideyim dedim, randevu aldım, yarın akşam 23:30 da gidicem. O kadar yoğun ki doktor gece bile hasta bakıyo. Aklımdaki soruları ona da sorcam ama burdan da belki aynı durumda olan arkadaşlar vardır fikir alırım diye paylaştım. Çok üzgünüm çok, ben 40+6 da kaybettim oğlumu, o zamana kadar her şey normaldi. Normal doğum yaptım üstelik, bilmiyorum kafam çok karıştı. Bebeğim 3100 gram doğdu, gelişme geriliği filan olmaz mıydı öncesinde? Bi de 37.haftada umblikal arter doppler yapılmıştı bana, herşey normal kan akım hızı normal bi sıkıntı yok denmişti. Acaba 37 den sonra mı oldu?
Offfff içimde bi yangın var, ne yapsam sönmüyor. Öyle şaşkınım ki, kocaman bebek kaybettim. Nedeni bu mu dedim doktora, kesin bundandır diyemeyiz diyo. Neyse işte yarın akşam görüncem perinataloğa, bakalım o ne diyecek?
Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah kalbimiz seninle inşallah çok güzel haberler alırsın bebeğine sağlıkla sıhhatle kavuşursun inşallahGünaydın melek anneleri. Perşembe akşamı kontrolümüz vardı. Normalde Dr.um sezaryen gününü 19 Kasım olarak vermişti ama ben daha fazla dayanamayacağımı ve 11 Kasım'da bebeğimin alınmasını istedim. Dr.um 38.haftadan bir kaç gün almasının daha iyi olacağını söyledi ve 14 Kasım Pazartesi gününe sezaryen günü verdi. Gerçi 9 Kasım'da bir kontrolümüz daha var. 11 Kasım için o gün de ikna edemezsem Dr.umu 14 Kasım'da kavuşacağız inşallah oğluma... Rabbim bu defa yüzümüzü güldürür inşallah. Bizim için de dua edin lütfen melek anneleri...
Mthfr a1298c bende de heterozigotEki Görüntüle 1905739 buda benim sonuçlar
Kafamda öyle birsey yoktu yani perinataloğ burda duydum ilk defa biraz arastırcamMthfr a1298c bende de heterozigot
Ama benim pai-i 4g/4g homozigot
İlk gören doktor mthfr önemli değil toplumun yüzde kırkında pozitif onu kafana takma dedi. Pai için preeklampsi yapabilir dedi, ama bebeğin kesin bundan ölmüştür diyemem dedi. Bi sonraki gebelik için aspirin ve iğne kullanacaksın dedi.
Ben yarın perinataloğa gidicem, bakalım o ne diyecek? Sen gösterdin mi?
canım aynen, kesin buna bağlayamayız dediler,ama başka görünen bi sebepte yoktu, önlem amaçlı iğne ve coraspirin kullanıyorum canım evet. umarım bunda bi sıkıntı çıkmazSenin ilk bebeğinin kaybını buna mı bağladılar? Ben sordum, kesin bundan diyemeyiz dedi. Ama sonraki gebelik için önlem olarak coraspin ve iğne kullanacaksın dedi. Sen şu an ipne kullanıyo musun? Bana bilgi verebilir misin?
C cikonunannesi
Ben bugün gitcem gece 23:30 a randevu alabildik, çok yoğun zaten adam. Mehmet şimşek'e gidşcem, sen de antalyadaydın di mi?Kafamda öyle birsey yoktu yani perinataloğ burda duydum ilk defa biraz arastırcam
bende 40+2 de kaybettim, bilmiyorum canım geçmi kaldık acaba, hala aklımda bu sorular gitmiyor bitmiyor, ama ALLAH ömür yazsaydı yaşarlardı, bazı şeylerde kaderden öteye geçilmiyor maalesef. bizim pıhtılaşma çok üstü düzey ıolmadığından sanırım gelişme geriliği olmadı.ben aynı gün kontrole gitmiştim orda sıkıntıdaymış ama bebeğim doktor anlayamadı, nst sıkıntılıydı çünkü ve neredeyse hiç hareket etmiyordu ama doktor eve gönderdi o gece de kaybettim zatenBen hamile kalmadan bi gideyim dedim, randevu aldım, yarın akşam 23:30 da gidicem. O kadar yoğun ki doktor gece bile hasta bakıyo. Aklımdaki soruları ona da sorcam ama burdan da belki aynı durumda olan arkadaşlar vardır fikir alırım diye paylaştım. Çok üzgünüm çok, ben 40+6 da kaybettim oğlumu, o zamana kadar her şey normaldi. Normal doğum yaptım üstelik, bilmiyorum kafam çok karıştı. Bebeğim 3100 gram doğdu, gelişme geriliği filan olmaz mıydı öncesinde? Bi de 37.haftada umblikal arter doppler yapılmıştı bana, herşey normal kan akım hızı normal bi sıkıntı yok denmişti. Acaba 37 den sonra mı oldu?
Offfff içimde bi yangın var, ne yapsam sönmüyor. Öyle şaşkınım ki, kocaman bebek kaybettim. Nedeni bu mu dedim doktora, kesin bundandır diyemeyiz diyo. Neyse işte yarın akşam görüncem perinataloğa, bakalım o ne diyecek?
Öyle tabi ki, hiç bebek kaybetmekle 20 yaşında oğul kaybetmek bir olur mu? Ben hep şehit annelerini düşündüm, dedim aslan gibi evlatlarını koyuyolar toprağa da gıkları çıkmıyo, bana ne oluyo? Hem benim oğlum melek oldu zaten, cennet kuşu oldu. İnşaallah annesine şefaatçi olacak. Benim derdim ne biliyo musun? Ben kısacık süre de olsa oğlumla geçirdipim zamanlar hayatımın en güzel en mutlu zamanlarıydı, çok hayırlı bi evlat oldu benim oğlum. Ben bi anne olarak evladımdan razıyım, inşaallah oğlum da annesi olarak benden razıdır. İnşaallah bana küs yada kırgın gitmemiştir. İnşaallah benim ona karşı bi hatam bi noksanlığım olmamıştır. Yoksa hepimiz ölücez nihayetinde, bu dünya imtihan dünyası. İnşaallah oğlum annesinden memnun ayrılmıştır. Yoksa başka derdim yok inan. O yüzden bu kadar sorguluyorum, ben ona karşı bi hata yapmış olmayayım diye.C cikonunannesi canım bak ne güzel diyosun rabbimin takdiri. Biz ne diyoruz hep biz kuzulrımızı pamuklarada sarıp sarmalasak sonuç değişsmeyecekti. Evet bizim yaşadığımız çok acı ama beterin beteri gerçekten var bu hayatta. Mesela yürürken düşen bebeğe bile dayanamam korkar kendimi hemen dışarı atarım ağlatken katılacak bişey olcak diye. Ablam hep der rabbim bunu kararlaştırdı sen erken doğuö yaptın birsürü komplikasyon olabilirdi kızında küvözde kesilip biçilip ameliyt vs olabilirdi hergün onu öyle görmeye dayanamazdın sn rabbim demiştir bu acıya dayanır ama hergün gözünün önünde eriyip bitmesine evladınının dayanamazda ondan sana bu acıyı vermiştir derler. Gerçekten doğru kolaymı evldının acılar içinde olduğunu görmek kolaymı aslan gibi boylu boyunca vermek. Ben abimi 21 yaşında askerdeyken kaybettim rahmetli annemin acısıyla benimki bir mi elbet değil evlat çok tatlı ama acısı çok acı. Sorgulama canım benim kafayı yicek gibi oluyor insan biliyosun. Çünkü hayat hep ihtimallerden ibaret. Bazı durumlar kabullenmeyi getektiriyor bizimki de öyle bi durum. Hem bizimde sağlıklı bebeklerimiz olacak bak birsürü arkadaşımız var bebeklerini almışlar kucaklarıma bundan 1-2 sene sonra kalbimizde meleklerimiz kucaklarımızda bebelerimiz anlatıp durcaz onları Gönlünü ferah tut psikolojini iyi et. Bu sefer dah tedirgin geçecek hamileleiğimiz ama sonu iyi olacak inan buna tutun buna ben öyle yapıyorum.
Offffff nihanımmmm kurban olurum onu verene, haklısın, ben de diyorum ömrü olsaydı nasibi olsaydı evde de doğum yapsam hiç doktora gitmemiş olsam bile yaşardı. Öyle diyorum ama işte içimdeki yangın sönmüyor. Bana 37.haftada ikinci düzey ultrason yapıldı, kan akım hızına bebeğin gelişimine plasentaya filan hep bakıldı. Herşey normal, bi sıkıntı yok, normal doğumu bekleyebilirsin dediler. Doktorum dedi ki gel 38 de alalım, senin ilk doğumun olacak, doğum çok zor, dayanamazsın, buraya ne kadınlar geliyo senin gibi ben normal doğurcam diye ama sancı başlayınca doktor beni kes beni parçala al bunu içimden diyolar dedi. Ben de dedimki eğer bebek sıkıntıda değilse ben sezaryen istemiyorum, normal doğumu beklemek istiyorum. Sezaryen olcaksam eğer gerçekten gerekli olduğu için sezaryen olayım, doğum sancısından korktuğum için değil. İyi sen bilirsin dedi o zaman bana, yakın takip edelim dedi. 38 de nst tekrar çekildi, usg ile bakıldı. 39'da tekrar nst ultrason. 40 olunca 2 günde bir nstye gel dedi. Ben nst den anlamıyorum ki, ebeler de bi şey söylemiyo zaten. Hep gösteriyodum, dr iyi bi sıkıntı yok, suyun gelirse sancın olursa kanaman olursa gelirsin deyip eve gönderiyodu. İşte 2 gün sonra sancım başladı sabaha karşı, nasıl sevindim nasıl sevindim. Ohh dedim çok şükür doğum başladı. Artık oğluma kavuşuyorum. Ama bi gittik ki hastaneye bebeğim benden gitmiş. Zaten 9cm açıklığım vardı hastaneye gittiğimizde bi saat içinde doğurdum oğlumu. Bi yarım saat filan da yırtık için dikiş filan attılar. Yani çok kolay bi doğum oldu aslında ama işte geç kalmışız. O yüzden kendimi çok suçladım, keşke 38 de sexaryen olsaydım diye. Ama bana bebeğin durumu kritik demedi ki, canın çok yanar normal doğumda gel sezaryen ol dedi. Ben normal doğumdan korkmuyodum ki. Canım yanarsa yansın tek oğlum sağlıklı gelsin istiyodum. Hadi sezaryen olmadım, bana hiç suni sancı da vermedi. 40'ı geçtikten sonra suni sancıyla doğumu başlatabilirmiş mesela. Ama beni bekletti. Bilmiyorum, öte yandan 42 de doğum yapan birini tanıyorum, oğlu gayet sağlıklı, tosun gibi maaşallah. Yani yine rabbimin takdiri, biliyorum ama işte sorgulamadan edemiyorum. Şimdi pıhtılaşma çıktı bi de. Yaşım ileri, 34 yaşındayım ben. Bi bebek kaybettim, pıhtılaşma var. Sonraki gebelğim riskli gebelik olacak. Korkma diyorum kendi kendime, herşey olacağına varır, allaha sığın, gerisini boşver. Ama işte yine aynı şeyi yaşamak istemiyorum, korkuyorum.[/QUOTE]bende 40+2 de kaybettim, bilmiyorum canım geçmi kaldık acaba, hala aklımda bu sorular gitmiyor bitmiyor, ama ALLAH ömür yazsaydı yaşarlardı, bazı şeylerde kaderden öteye geçilmiyor maalesef. bizim pıhtılaşma çok üstü düzey ıolmadığından sanırım gelişme geriliği olmadı.ben aynı gün kontrole gitmiştim orda sıkıntıdaymış ama bebeğim doktor anlayamadı, nst sıkıntılıydı çünkü ve neredeyse hiç hareket etmiyordu ama doktor eve gönderdi o gece de kaybettim zaten
canım sen ne hatası yapmış olabilirsin ki, nihayetinde biz doktor değiliz. hata varsa doktorlarda var, karnımızın içinde kapalı kutu, göremiyoruz ki.. sen kontrollerine gitmişsin, herşeyini yaptırmışsın senin elimnden gelen budur, hepimiz aynısını yaptık, bana kaybettikten sonra bi çok kişi işte bidahakine daha dikkat edersin dedi, neyine dikkat edicem ben anlamıyorlarki, yediğime içtiğime oturmama kalkmama dikat ettim, düzenli doktor konrolllerine gittim daha ne yapabilirimki... ama anlamıyorlar işte.. millet doktora bile gitmeyip evde doğum yapıyor da bişi olmuyor.Öyle tabi ki, hiç bebek kaybetmekle 20 yaşında oğul kaybetmek bir olur mu? Ben hep şehit annelerini düşündüm, dedim aslan gibi evlatlarını koyuyolar toprağa da gıkları çıkmıyo, bana ne oluyo? Hem benim oğlum melek oldu zaten, cennet kuşu oldu. İnşaallah annesine şefaatçi olacak. Benim derdim ne biliyo musun? Ben kısacık süre de olsa oğlumla geçirdipim zamanlar hayatımın en güzel en mutlu zamanlarıydı, çok hayırlı bi evlat oldu benim oğlum. Ben bi anne olarak evladımdan razıyım, inşaallah oğlum da annesi olarak benden razıdır. İnşaallah bana küs yada kırgın gitmemiştir. İnşaallah benim ona karşı bi hatam bi noksanlığım olmamıştır. Yoksa hepimiz ölücez nihayetinde, bu dünya imtihan dünyası. İnşaallah oğlum annesinden memnun ayrılmıştır. Yoksa başka derdim yok inan. O yüzden bu kadar sorguluyorum, ben ona karşı bi hata yapmış olmayayım diye.
Eşim de öyle diyo, sezaryen olsaydın da bebeği kaybedecektik, hem ameliyat olacaktın hem yine bebeğe kavuşamayacaktık diyo. Haklısınız biliyorum ama işte ne bileyim, şeytan dürtüyo, daha farklı olabilir miydi diye düşünceler geliyo. Bi de çok özlüyorum nihan, o kadar çok özlüyorum ki bebeğimi. Şimdi bana da diyolar, artık bi dahakine beklemezsin akıllanmışsındır sexaryen olursun diyolar. Öyle içim yanıyo ki, sanki ben bilerek öldürdüm oğlumu gibi konuşuyolar. Nasip diyorum, rabbim nasıl yazdıysa öyle olur diyorum. Onu bile anlamıyolar. Bunun sezaryeni normal doğumu yok ki, alacak nefesi yokmuş kuzumun. Dikkat edersin artık diyolar bana da, zaten dikkat ediyodum ki kuzucuğuma bi şey olmasın diye. Yaşamayan anlamıyo bunu, kv görümce konuşup duruyolardı, şöyle yapsaydın böyle yapsaydın diye. Böyle konuşup konuşup beni dolduruyolar, ben de hergün benim yüzümden mi oldu diye ağlıyorum üzülüyorum. Annem diyo ki ona canı sen mi verdin de sen alacaksın, allah verdi allah aldı, senin ne suçun olabilir diyo. Allahtan eşim destek çıkıyo da biraz rahatlıyorum.canım sen ne hatası yapmış olabilirsin ki, nihayetinde biz doktor değiliz. hata varsa doktorlarda var, karnımızın içinde kapalı kutu, göremiyoruz ki.. sen kontrollerine gitmişsin, herşeyini yaptırmışsın senin elimnden gelen budur, hepimiz aynısını yaptık, bana kaybettikten sonra bi çok kişi işte bidahakine daha dikkat edersin dedi, neyine dikkat edicem ben anlamıyorlarki, yediğime içtiğime oturmama kalkmama dikat ettim, düzenli doktor konrolllerine gittim daha ne yapabilirimki... ama anlamıyorlar işte.. millet doktora bile gitmeyip evde doğum yapıyor da bişi olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?