Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

uykusuz bi gece daha ;( gunler yaklastikca kaygilar korkular ve rahat hareket edememe artiriyor uykusuzlugu insallah sonucu guzel olur. Facede denk geldim istanbulda iyi bi perinatolog kisiler hikayelerini paylasmis belki birinin isine yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
ALLAH ömür vermemiş kızlar, cennette kavuşacağız. geçen bi haber okudum mutlaka sizde rastlamışsınız. bebekte timör bulunuyor, anne karnında 21. hafta gibi bebek sezeryasnla alınıyor, 500 gram bebek ameliyat yapılıyor ameliyat esnasımnda 2 kere kalbi duruyor ama tekrar çalıştırıyorlar, timör temizleniyor ve anne karnına tekrar konluyor ve sorunsuz bi şekilde 36 ya da 37. haftada sezeryanla doğum gerçekleşiyor. okudum inanamadım, Allahım ömür nasip etmiş işte, olcak iş değil yoksa.

Sanir linkte sorun var prof . Dr . Melih atahan Guven face yazin sayfasi cikiyor. Perinatolog arayanlar cok olmustu burda istanbuladaymis. Biri 3 bebegini kaybetmis meger apandist ameliyatinda kadina yanlis kan vermisler zamaninda bebekte bu kan uyusmazligi yapiyomus. 4. Cocuk 5 aylikken tekrar kanamasi olmus ve dr u caresiz kalinca bu dr a yonlendirmis. Dr anne karninda bebege 7 defa kan vermis ve simdi kizi kocaman hikayesini yazmis. Cok etkilendim. Belki birine yardimci olur diye adini paylasayim dedim

Rabbim sağlıklı uzun ömürlü hayırlı evlatlar versin hepimize, mezuniyetlerini, damatlıklarını gelinliklerini güzel günlerini görelim inşaallah.

bende bunu okumak için sabirsizlaniyorum bunu görünce:)
facebook kullanmiyorum ama:)
melih atahan degil de turgay şener perinatolojiye gittim herşey gelişim felan çok güzel dedi çook şükür. ama 24 haftadan sora riskli olabilir dedi yediklerini dikkat et dedi bana. tuz yasakladi. doğum sonuna kadar igne vuracaksiniz dedi bana. iyi olduğu için içime su serpti çok şükür. sağlıkça kucagimiza alayim gerisi boş.

zelal41 canım melih beye gittim ben kendi doktorum yönlendirmişti 18. Haftada neden su yok diye istanbula gitmiştim ağartopar. Çok yardımsever ve iyi bir doktor. Bursaya da her çarşamba geliyor beni kontrole de çağırmıştı gittim tedavi kendisi uyguladı bana. Ve ultragebelik diye bir internet siteside var sorduğunuz her soruya gecikmeden cevap veriyor

Bende dun gece uykum kacinca denk geldim canim burda bi cok arkaas iyi perinatolog ariyodu o yuzden paylasmak istedim. Belki birine faydasi olur diye genel yorumlar cok guzel

Arkadaşlar Merhaba .Benim aralık 2015 de 35. Haftalık gebeliğimde cmv virüsü nedeniyle gebeliğim sonlandırıldı.O zamandan beri sizleri okuyorum fakat hikayem çok farklı olduğu için hiç yazmadım.Yeni bir bebek haberi olduğunda bizlere umut olması için o zaman hikayemi paylaşmayı düşünüyordum.Fakat Zelal melih atahan güvenin ismini paylaşınca yazmak istedim. Kendisini kesinlikle tavsiye etmiyorum.Benim detaylı ultrasonlarda tüm perinataloji kontrolümü yapan doktordur.Bizim 32. Hafta rutin kontrollerde ventriküllerde çok ufak bir büyüklük saptandı. Beyinde beyin omurilik sıvısının olduğu boşluklar ventriküller .Normal değer 10 mm iken bizde 10,5 mm çıktı yani yarım mm.doktorum endişelenmememi söyledi fakat ben bunun hidrosefaliye dönüşebileceğini sorgulayıp çok endişelenince gittiğim hastanenin perinatoloji profu olan melih beye yönlendirdi ve melih bey muayene etti bunun erkek bebeklerde olabileceğini bebeğin sağlıklı olduğunu ve eve gitmemizi söyledi .ona ısrarla neden değerin birden arttığını sorduğumda da gayet kaba bir şekilde ne istiyorsun illa göbeğinden kan mı alayım deyip bebeğin çok sağlıklı olduğunu eve gitmemizi tekrarladı.Bu durumda yapılması gereken fetal mr cvm ıgg ıgm kan testleri amniyosentez hiçbirini önermedi bile. Bunun üzerine araştırmalarım sonucu perinatoloji konusunda türkiyede tek diyebileceğim hiç tereddüt etmeden tavsiye edebileceğim isimlere prof dr Atıl Yüksel ve prof dr Recep Has a ulaştım.Atıl hocadan randevu bile alamadım.Recep hocaya muayeneye gittiğimizde ultrasonla baktığında bebeğimizin beyninde kistik yapılar olduğunu , kalsifikasyonlar oluştuğunu (kireçlenme ),ve ventrikülomegali olduğunu söyledi .cmv den şüphelendiğini fetal mr ve amniyosentez istedi ayrıca gebeliğin haftasının çok ileri olduğunu bunları yaptırmasakta çapada kurula gireceğimizi söyledi.cmv nin ne kadar tehlikeli bir virüs olduğu konusunda nelerle karşılaşacağımız hakkında bize bilgi verdi. Sonuçta yaptırdığımız tüm testler amniyosentez sonuçları Recep hocayı haklı çıkardı .Bizim sürecimiz yaşadıklarımız kurula girmemiz bu arada prof prof gezmemiz çok uzun çok fazlada vaktinizi almak istemiyorum kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bu süreçte o kadar doktor gezdik ki tek söyleyebileceğim istanbulda gidebileceğiniz en iyi perinatoloji doktorları yukarıda verdiğim isimlerdir. Bu arada bize 3 düzenli adetten sonra gebelik düşünebileceğimiz söylenmişti .Biz bu virüs nedeniyle 7 ay bekledik enfeksiyon bölümlerinde iki ayrı yerde tüm tahlillerimizi yaptıdık ve sonra planlı bir gebelik yaşadım. Fakat bu gebeliğimde de 12. Hafta sonunda bebeğimizin kalbi durdu.pataloji sonucunda kromozom anomalisi çıktı. Yaşadıklarımız çok üzücü ve büyük hayal kırıklıkları ama asla pes etmeyeceğiz. Oğlumun yeri apayrı , kalbimizde büyük bir sızı olarak kalmaya devam ediyor ve edecekde.Ama dediğim gibi moralimizi bozmadan sabırla yeni bebeklerimiz için mücadeleye devam etmeliyiz.Biz kürtajdan sonra ilk adeti görüp yniden bebek için çalışmalara başlayacağız.inşallah güzel haberlerimizi burdan paylaşmak da nasip olur...

D Duygu8635 canım başın sağolsun yaşadığın çok büyük ve ciddi bi durum nasıl farkedemez veya genelleyebilir bu durumu anlayabilmiş değilim halbuki benim yaşadığım durumda direk pat pat yaşayabileceğim en kötü şeyleride söyledi suratıma seninn hayatın dahi söz konusu falan demişti sakın ihmal etme falan demişti. Çok üzüldüm şuan. Atıl hoca bu işin pir'i.ama dediğin gibi randevu alabilmek çokk zor. Umuyorum sende bizlerde tekrardan sağlıklı gebelikler yaşayabilirz.

Çok teşekkür ederim canım.Benimde anlamadığım bir tarafta santimiyle milimetresiyle bana beyindeki kistik oluşumları söyleyen bir doktor varken hala ben bunu kist olarak değerlendirmiyorum farzetki var varsa haftan kaç olmuş bu saatten sonra ne yapacaksın ki zaten diye konuşan bence sağlıklı bir bebek deyip hiçbir tahlil ,mr istemeyen işin içinden bu şekilde çıkmaya çalışan bir doktor var ve ünvanı prof malesefki . Özgüveni tavan yapmış kendisini Recep hoca Atıl hocayla kıyaslayabiliyor.Amniyosentezi bulunduğu hastanede sigortamdan dolayı ücretsiz yaptırabileceğim halde ben kendisine amniyosentezimi bile yaptırmadım açıkçası. Düşündükçe o günlere döndükçe kızgınlığım bin kat artıyor ben üzerine gitmeseydim daha nelerle karşılaşacaktık.Biz kurula girene kadar çocuk nöroloğu profesörleri, perinatolog profesörler gezdik durduk .Kurul ve tüm test sonuçlarımızı onlarla paylaştık hepsinin söylediği bu haftada bu virüse yakalanmış olmamın çok büyük bi talihsizlik olduğu ama farkedilmesinin de çok büyük bir şans olduğu.Bu arada cmv rutin gebelik testlerinde yapılması zorunlu olmayan bir test kimi doktorlar yapıyorlar .Benimki yapmamış. Bu normal insana hiç birşey yapmayan en fazla ufak bir boğaz ağrısı belirtisi gösterip geçen bir virüs ama malesefki anne karnında bebeklerde çok ciddi hasarlara neden oluyor. Genellikle bebeklerden çocuklardan bulaşıyor.Bizim şanşsızlığımız geçmişte bu virüsle hiç karşılaşmamış olmam .Bunu yazıyorum çünkü artık kendi doktorumuz kendimiz olduk malesefki.doktorunuz istemesede cmv ıgg ve ıgm tahlillerinizi yaptırın derim eğer bağışıklığınız yoksa geçmişte bu virüsle hiç karşılaşmamışsanız en azından ekstra önlemler alarak gebelikte bebeğinizi bu virüse karşı koruyabilirsiniz.İnşallah güzel haberlerimizi de buradan paylaşmak nasip olur hepimize ..

Canim yazman iyi olmus. Oncelikle yaadiklarin cok zor Allah yardimcin olsun saglikli hayirli omurlu evlatlarla doldursun kucagini. Ben dun tesadufen denk geldim guzel yorumlari gorunce paylastim. Yanliz bi gercek var ki kaderden otesi bos drlara bi sey yapamiyor bazen. Benim oglum saglucakla dogdu 39. Haftaa 3.5 kilo ama dogumda yutugu su enfeksiyona neden olmus. Cok basit bi enfeksiyon tedavide oldugu halde kaybima neden oldu. Otopsi sonucundada sadece cigerdeki enfeksiyon sebep gorunuyor. Ben de dr umdan en cokta hastaneden sikayetciydim aslinda aksamdan suyum gitti sezeryannolucagim belliydi sabaha kadar bekletiler beni icapci dr cikip gelmedi sabaha karsi bebek kakasini yapti sanirim. Suyum sizinti seklinde gidiyordu ve sefafti ama sabah ameliyat icin hazilanirken hasta bezinde yesilimsilik farketim su bekleyince renk degistirdi heralde dedim. Meger kakasini yaptigina isaretmis. Dr bize kakali su yutugunu soylemedi enfeksiyon nedeni ne diyoruz beĺi olmuyor annedende geciyor bazen denildi. Kendimi ne suvlamistim sonuc o ki ben oglumu kaybetim ama bi cok kisidende bebegim onun sayesinde kurtuldu diyenler oldu... kaderimizde ne varsa onu yasiyoruz. Dr lar araci. Allah guzel kaderler yazsin hepimize dogacak bebeklerimize isim vermen iyi olmus cok vardi dr soran bende o yuzdennpaylastim

Başın sağolsun arkadaşım, ne desem bilemedim. İyi niyetli olmayan bir doktora denk gelmen de kötü olmuş. Bizleri bilgilendirdiğin için sağol. Ben evimde kedi beslediğim için bütün bu tahliller yapılmıştı, kediden bulaşan ve gebelerde düşük yapan tokso hastalığı için test alınırken cmv,kızamık ve herpes için de bakılmıştı. Dediğin gibi doktordan doktora değişiyor sanırım, belki bende kedi beslemesem bana da bakılmazdı. Bende burdan bi kere daha hatırlatmış olayım, özellikle kızamık çocukluk çağı hastalığı olduğu için aramızdaki öğretmen arkadaşlar bilhassa bu tahlillerini yaptırsınlar. Aşı yoksa aşı olmak gerekiyor kızamık için. Sağlık ocağı doktorları yardımcı oluyor. Biz çok acılar çektik, çok zor günler geçirdik. Bundan sonrası için alınacak her türlü önlemi alıp hazırlıklı olmalıyız. Dediğin gibi ümidimizi kaybetmeden denemeye devam etmeliyiz.

Kizlar bu gun kontrole gittim cok sukur her sey yolunda fakat biraz kasilmam varmis dunden ber hisediyodum zaten.iki ilacverdi adalat ve progestan 14 kadimada gun verdi o gune kadar acil bi durum cikmazsa 14 unu bekketicek. Dualarinizdan eksik etmeyin bizi 36+3 uz cok sukur bu gunlere geldik saglicaklada aluriz insallah kucagimiza Allah hamile olan tum melek annelerine nasip etsin kucagina aldirmayi isteyenlerede en kusa suredrle mujdeli guzel haberleri yollasin . Yaseminede 14 kasim gunu verilmis insallaj ikimizde guzel haberleri veririz size

Canım insallah rabbim sağlıcakla gelmek nasip etsin miniğine. 15 kasım toprağım ın doğum günü.çok yakın bi tarih yani.bi duygulandım.dualarımdasın.hersey güzel olucak inşallah zelal41

D Duygu8635 Canım Allah sabır versin tez Zaman'da nasip etsin uzun ömürlü evlatlar. Tekrarından korusun

Benimde 24 kasim canim dogum yapali bir sene olacak kuzum simdi yanimda olaydı diye iç cekiyorum bazen geride diyorum nasibi o kadarmış kader kısmet ışte bazen ben nasil dayandim diyorum ama allah sabrini veriyor canim elden bisey gelmiyor.
Rabbim hepimize sabir versin hamile olanlara hayırlısıyla dogurmayi isteyen herkese de sağlıklı sihhatli meleklerimizin kardeşini göndersin inşallah

Zelal maaşallah ne kadar bilinçli ne kadar inançlı bi annesin, rabbim bana da dayanma gücü versin. İnşaallah sağlıkla sıhhatle kucağına al oğluşunu, dualarım seninle

Canim benim insallah en kisa zamanda sende topragin kardeslerini alirsin kucagina ben ilk ogluma hamile oldugumu kasimin 24 unde ogrenmistim. Insallah bu defada kasimda deniz i alirim kucagima... inanain hayal kuramiyorum akisina birakmisim her seyi... zaman yaklastikca uykular kacmaya basldi bizim kayiplarimiz dogumdan sonra oldugu icin dogurmakla bitmiyce tedirginligimiz. Allah bahtalarini omurlarini guzel yazsin insalh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…