sezeryan dogumda göbek kalıyormu

bencede bünye meselesi bu.. bende 4 ay önce yaklaşık doğum yaptım. sezeryanle(göbek 5 aylık gibi .. hiçbir giysim olmuyornasıl vereceğim bilmiyorum. ab rocket aldım. onu yapıcam..umarım veirim.. yürüyüş yapyıroum bazen. emzirdiğim içinde diyet yapamıyorum malesef(inşyine 50 kiloma geri dönerim Allah'ımgitme:eşimde veririsin diyor ama nedense umudum yoksinifsinif:

bende doğum yapalı neredeyse 5 ay olucak eski kiloma dönmeme 3 kilo falan kaldı. hiç diyet ve spor yapmadım. ama kızıma sadece anne sütü verdim. emzirmek kilo vermede çok ama çok işe yarıyor. biraz zorda olsa eski kıyafetlerimi giyebiliyorum. bu 3 kilo fazlalığın yarısı göbekde, kızım 1 yaşına girince mekik çekmeye başlıcam dikişler yüzünden şimdi yapmaya korkuyorum. bu yüzden bi arkadaşımın karnında iç yırtılma olmuştu bu durumda çok zor çünkü

bende emziriyorum.. ama vermek bir yana alıyordum.. şuan almıyorumda vermiyordumdakaldı öylece.. bakalım nocek..(her büney bir değil.. kimisi veriyor emzirirken kimsii alıyor

kızlar sezeryanın veya normal doğumun göbekle lakası olduğunu düşünmüyorum ben.normal doğum yaptım göbeğim kalmadı şükür..ama sezeryan olupta 2 aya tığ gibi olan gr göbek kalmayan arkadaşlarımda var..bünye meselesi.
yengem 2 normal doğum yaptı göbeğini anlatmayayım çok fena.yemesinede dikkat etmedi hiç üstüne koydu..göbek kalacaksa normallede kalır sezeryanlada kalır..benim merak ettiğim sezeryandan ne kadar zaman sonra spora başlanabilir..1-2 yıldan bahsedenler var bekleyemem o kadar ben..inşallah yine normal doğum yaparım ama sonuçta son ana kadar belli olmuyor..bunda belki sezeryan olursa en merak ettiğim konulardan biri spor işi

bütün sinirler ve kaslar ucu ucuna diklemediği için o bölgede alt karın kası yapma imkanı olmuyor.ama kimisinin bünyesi hemen kilo verir bütün karın yağlarını eritir ve hiç sarkma olmaz, kimisi de çok sarkar.
ama sizin bahsettiğiniz daha farklı bir olay.karnınızın şiş olmasının nedeni sezeryan değil.
zamanla düzelicek endişelenmeyin.biraz diyet biraz hareketle eskisi gibi olur.tabii regli olabilmek de önemli ödemi atabilmek için.bazı doktorlar sezeryan sırasında iç karın bağlarını sıkılaştırıyor.ben gittiğimde onu konuşucam belki yapar.bence sezeryana kendi doktorumuzla birlikte bir de estetisyen girmeli.bir ameliyatla herşeyi halledip çıkmalıyız:)
beni de ilk doğumumdan sonra uzun süre hamile sanmışlardı.emzirme durumları bitince diyet yapmıştım eskisi gibi olmuştum.

ben doğumdan 1 hafta sonra eski göbeğime döndüm. hiçbirşey yapmadım. üstelik tek çatlak bile yok. ama göğsüm acayip deforme oldu. çatladı ve sarktı.

göbekli kadınların en büyük bahanesi sanırım sezeryan:) bende sezeryan oldum dogumdan 1 ay sonra karnım dümdüz oldu hemde hiç birşey yapmadan. sonrada aman sunu ye süt olsun bunu ye süt olsun derken hooop 5 aylık hamile göbeğim geri geldi:) dogumdan 2 kilo fazlalıgım kaldı ama kotlarıma girerken zorlanıyorum

benim doğumdan 10 gün sonra bütün fazla kilom gitti,14 kilo almıştım.göbeğimde dümdüz oldu.2 ay olmak üzere,niye bilmiyorum arada göbek şişiveriyor.sezeryanla ilgisi var mı bilemem.şu an hamile kaldığım kilodayım,ama 3-4 bardak sıvı tüketsem karnım 5 aylık gibi oluyor.spor da yapamıyorum.dr 3 aydan önce yasakladı.

sezaryeni kötülemek isteyenlerin uydurması bunlar:) ne göbek kalıyor, ne de gaz sancısı oluyor...
hatta soğuk havalarda dikişlerinin sızladığını iddia edenler de var. 3 kere sezaryenle doğum yaptım, ne göbeğim var ne dikişlerde sızlama. ayrıca doğumdan sonra hiç gaz sancısı da çekmedim. tabi ki normal doğum yapmak isterdim. ama sezaryen o kadar da kötü değil...:)

bence sezareyen adi ustunde ameliyat egerki imkani varsa kisinin normal olmali ben norlak yapmak icin cok ugrastim ama olmadi cati darligi yuzunden bende gaz sancisida oldu goobekte sarkik kaldi iki ay kadarda sizlama oldu sevmedim ben sahsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…