Sezeryan doğum sonrası

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Kızlar sezeryan doğum sonrası kaç günde toparlandınz
Ve toparlanmak için extra yaptığız bir şey oldu mu ?

Kendimi yatağa atmadım. Bol bol evin içinde yürüdüm hatta annem ve kv o kadar derdi çok dolanma diye ama ben onlari dinlemedim elimden geldiğince hareket halindeydim çünkü gaz birikiyor ve çıkması lazım yoksa sancisi pis. Bol bol su içtim ve bol bol emzirdim rahim toparlansin diye .

Kendimi yatağa atmadım. Bol bol evin içinde yürüdüm hatta annem ve kv o kadar derdi çok dolanma diye ama ben onlari dinlemedim elimden geldiğince hareket halindeydim çünkü gaz birikiyor ve çıkması lazım yoksa sancisi pis. Bol bol su içtim ve bol bol emzirdim rahim toparlansin diye .
Anladım canım deneyeceğim

Sezeryandan ciktiktan 4 saat sonra doktorum geldi
Beni ağlıya ağliya kaldirdı
Yatarak olmaz ne kadar yürürsen okdar cabuk iyleşirsin dedi

Eğile eğilede değil kendimi arkaya doğru vererek yürüttü koridorda
1 saatte 1 kalkıp 10 dk yürümen lazım dedi

Bende dediklerini yaptım

2 gün sonra eve geldigimde hiç bi dikiş ağrim yoktu .bebegimle hep ilgileniyodum oturuyodum kalkıyodum

Sadece bende ilk 1 hafta inanilmaz baş ağrısı oldu iğne vuruluyodum hergün
belden uyuşmalı olan sezeryanlarda yan etki baş ağrısı olabiliyomuş

Aynı gün kalktım yataktan. Hiç bir ağrım sızım olmadı. Bir iki gün yatıp kalkarken dikiş yerim sızladı oda sadece yatıp kalkarken. Her bünye aynı olmuyor ama iyi ki sezaryenle doğum yapmışım

5. gun ayaklanabildim neticede ameliyat bir nevi eger agriniz siziniz varsa kendinizi zorlamaniz iyilesmede uzamaya yol acar herkesin kendine gore hareket etmesi lazim bu surecde

Operasyondan 4 saat sonra kaldırdilar zaten, bidaha da hic yatamadim.
Banyo vs konularda hic destege ihtiyacim olmadi, 3. Gun 3 kat merdiven cikip evime girdim.

Ağır kaldırmayın, oksururken, hapsirirken, wc de çok zorlamayin. İki ay oldu doğum yapalı hala sıkıntı çekiyorum. Ameliyat sonuçta çok da basite almamak lazım
Gidip bi baktırın isterseniz siz amaliyat yerinize iltihap felan mj kaptı
Bende 2bucuk ay oldu doğum yapalı
Ilk gunden ayaği kalktım bebegimle herseyle ben ilgilendim
10.gude yara tamamen iyleşmişti
Oksürken,hspsirirken bi sorun yaşamiyorum çok sükür

Gidip bi baktırın isterseniz siz amaliyat yerinize iltihap felan mj kaptı
Bende 2bucuk ay oldu doğum yapalı
Ilk gunden ayaği kalktım bebegimle herseyle ben ilgilendim
10.gude yara tamamen iyleşmişti
Oksürken,hspsirirken bi sorun yaşamiyorum çok sükür
Sürekli kontrole gidiyorum zaten. Sorun 15 gununcu kontrol de anlaşıldı. Problem varmış. Belki tekrar ameliyat olacakmiş

Back
X