Jinekoloji Sezeryan doğum sonrası üçüncü adet gecikmesi

pakize nur

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
9
0
1
27
Merhaba arkadaşlar sezeryan doğumdan 1.5 sene sonra adet oldum ilki ayın 5 nde ikincisi ayın 1 nde şuan ayın 10 u ve halen olmadım normalmi ?

Evet olmadım ilk bebeğimdede 1.5 sene olmamıştım ikinci doğumdan sonrada 1.5 sene olmadım

Hiç normal değil bende sezeryan oldum 3 ay dolmadan adet görmeye başladım.
İlk zamanlar düzensizlik çok normal ama emzirmek adet olmayı geciktirmesine rağmen bu kadar uzun süre olmamak normal değil. Acilen bi doktora gidin.
Doktorada gittim ebe ye de sordum normal dediler ben de fazla durmadım üstünde. Ama giderim kesinlikle

Doktorada gittim ebe ye de sordum normal dediler ben de fazla durmadım üstünde. Ama giderim kesinlikle
Yani sormuşsanız bişey diyemiyorum. Bana sağlık ocağında hemşireler çok erken olmuşsun demişlerdi. Onlar 6 ay olmamışlar.
Bu kadar uzun zaman olmuyorsanız ilk zamanlar düzensizlik olması normal.

Ben de 1,5 sene olmamıştım doktor anormallik görmemişti. Şimdi oldun ve geciktinse hamile kalmış olabilir misin acaba

Düzenlimiydi peki ilk başlarda normalmi şuan son adete göre 10 gün gecikmesi
Hormonların dengesini bulmasi 2 sene kadar sürüyor bu sebeple 1.5 sene sonra regl gormeniz normal.

Ote yandan ilk reglden sonra 6 ayda duzene girmesi bekleniyor. Bu sure icinde dogum kontrol yonteminize ozen göstermelisiniz, cok riskli bir donem zira.

Mr b Ben de iki sene adet gormedim anne sütü anneyi koruyor demişlerdi . Bnm de düzensizlik olmuştu . Sonra düzene girdi.
Anne sütü gebelikten korumaz, yumurta mevcut oluyor korunulmazsa gebelik oluşur, süt hormonunun fazlalığı regl gecikmesine sebep oluyor, dikkat etmekte fayda var

Back
X