- 21 Mayıs 2020
- 81
- 25
- 38
- 26
- Konu Sahibi Kadriye2183440
-
Spinal anesteziyle sezaryen oldum yani belden uyuşturdular. Çok rahattı tavsiye ederim. Sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza.Merhaba. Ilk hamileligim Dogurmama cok az kaldı. Hiç açılmam yok üstelik 1 sene vajinismus yaşamıştım evliliğimde. Yani iliskiye girme korku hastalığım vardı. Ve panik atak heyecan çok oluyor bende. Normal çatı muayenesinde bile korku heyecan bastiriyor. Doktorum böyle normal doğum çok zor olur. Psikolojik açısından travma 'dan bahsetti. Bende korkuyorum hiç açılma da olmadığı için 42 ye kadar uzuyor dedi. Aslında normal doğum istiyorum ama yapamiyorumepiduralli sezeryan mı yoksa normal sezeryan mı yapsam hangisi sizce daha iyi oluyor
Sonrası rahat değildir diye düşünüyorum.Spinal anesteziyle sezaryen oldum yani belden uyuşturdular. Çok rahattı tavsiye ederim. Sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza.
Bu konularda derin yorumlar yapıyorsunuz çok hoşuma gidiyor doğum koçu yada ebe filan miyisisinizKaç haftalık gebesiniz? Maddi durumunuz uygunsa bir doğum psikologuyla görüşüp hypnobirthing desteği alabilirseniz normal doğumu belki sıfır ağrıyla bile yapabilirsiniz.
Tercihiniz sezaryen bile olsa mutlaka doğumun başlamasını bekleyin. Yani nişan gelsin, ilk sancıları hissedin. Dayanabildiginiz kadar bekleyip sezaryene öyle girin. Bazı kadınlar boşuna hem normal doğum sancısı çektim hem sezaryen dikişi diye sitem ediyor ama normal doğum sancısı doğumdan sonrası için anne ve bebek açısından çok çok kıymetli. Çünkü sanci başladığında normal doğumda salgılanan tüm hormonlar salgılanmış olur vücudunuzda ve bebeğinizin vücuduna da geçer hepsi. Böylece sütün gelmesinden anne bebek bağlanmasına kadar hormonların rol oynadığı bir çok dogum sonrasi süreci sorunsuz geçirirsiniz. Ayrıca bebeğin normal doğum sırasında doğum kanalından alacağı bakteri florasindan mahrum kalmaması için vajinaya doğumdan bir süre önce gazlı bez yerleştiriliyor ve bebek doğar doğmaz bu bezle yüzünden başlayarak tüm vücudu siliniyor. Bunu doktorunuza söylerseniz size yardımcı olacaktır. Sezaryen anestezisi konusunda bilgim yok ama genel anestezi alırsanız bebeğinizle ilk bulusmaniz hem geç olur hem de uyandığınızda gözünüz açık bile olsa bilinciniz tam anlamıyla açık olmadığı için ilk buluşmayı tam anlamiyla yasayamazsiniz.
Tabiki değildi. Doğum bu sonuçta içimizden insan çıkıyor hiçbişey olmamış gibi olmaz heraldeSonrası rahat değildir diye düşünüyorum.
Ağrı sancı eğilip bükülme sorunlari
Ben hiç birine cesaret edemiyorum napacaksamTabiki değildi. Doğum bu sonuçta içimizden insan çıkıyor hiçbişey olmamış gibi olmaz heraldenormal doğumda o anda, sezaryende sonrasında sıkıntı yaşanıyor. Tabi öncelik normal doğum tercih edilmeli bence. Ben çok istedim ama sağlık sorunumdan nasip olmadı.
Teşekkür ederim. Değilim, ruh sağlığı alanında eğitimliyim. Kitap okumayı severim, doğum konusunu da kendim için uzun zamandır okuyorum.Bu konularda derin yorumlar yapıyorsunuz çok hoşuma gidiyor doğum koçu yada ebe filan miyisisiniz
Hiç korkmayın, inanın o kadar güzel bişey ki insan yeniden doğuyor sanki. Ben sezaryenle bile böyle hissettiysem normal doğum daha güzeldir benceBen hiç birine cesaret edemiyorum napacaksam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?